14 май 2019 430

Що можна приготувати з свіжої та простроченого кефіру

Кефір використовується в багатьох рецепти смачних і корисних страв. Саме з додаванням даного інгредієнта виходить дуже смачна випічка. З ним можна приготувати хліб, пироги і пиріжки, оладки, коржі, печиво та багато іншого.

Нерідко в рецепті кефір може застосовуватися як заправка для суміші з фруктів і ягід або овочевого салату. На кефірної основі можна приготувати безліч корисних холодних супів.

Для десертів він теж непоганий, досить лише доповнити його фруктовими або ягідними наповнювачами за смаком і вуаля!

Він відмінно поєднується з малиною, полуницею, сливами, черешнею і іншими ягодами і фруктами (до речі, можна додавати не тільки свіжі, але й заморожені або консервовані продукти).

Отже, що можна приготувати з кефіру? Даний розділ буде присвячений смачним стравам з кефіром, які напевно припадуть вам до смаку.

Холодний суп на кефірі
Інгредієнти Кількість
огірки - 500-600 г
яйця курячі - 8 шт.
пір'я зеленої цибулі - 200 г
зелень кропу - 100 г
бринза - 250 г
кефір - на свій смак
кухонна сіль - на свій смак
мелений чорний або червоний перець - на свій смак
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 80 Ккал
Для того щоб приготувати цей смачний і корисний суп, знадобляться зовсім прості інгредієнти. Головну роль тут відіграють огірок і бринза. А найприємніше в цьому рецепті те, що готується страва досить швидко і не вимагає застосування великих зусиль. Рекомендується додавання овочів і зелені, вирощених на своєму городі.

Етапи приготування:

  1. Перш ніж приступати до приготування, необхідно підготувати всі необхідні продукти;
  2. Під струменем води помити зелень і огірки;
  3. У невеликій каструлі довести до кипіння невелику кількість води і покласти туди вариться яйця (на 5 -10 хв);
  4. Потім вийняти їх і опустити в холодну воду, а через 5 хвилин зняти шкаралупу;
  5. Промиту заздалегідь і висушену зелень слід порізати (бажано як можна дрібніше) і відправити в каструлю;
  6. Далі можна зайнятися огірками (бажано готувати суп зі свіжих і хрустких плодів), їх необхідно порізати невеликими шматочками або потерти на крупну тертку;
  7. З'єднати нарізану зелень з подрібненими огірками;
  8. Яйця порізати або натерти на тертці, змішати з іншими продуктами;
  9. Тепер черга бринзи. Її також порізати невеликими шматочками;
  10. На завершальному етапі додати кефір і посолити, поперчити за смаком, а потім відправити в холодильник. Готово!

Рецепт бананового смузі з вівсяними пластівцями

Такого напою будуть раді не тільки дорослі, але і діти. Це популярне ласощі не тільки смачне, але і дуже корисний. Приготувати його не складе труднощів, а задоволення буде незабутнім!

Вам знадобляться:

  • банан – 2 шт.;
  • кефір – 600 мл;
  • вівсянка – 4 ст. л.;
  • мед або цукровий пісок – 2 ст. л.

Тривалість готування – 10 хвилин.

Зміст калорій – 100 г/88 ккал.

Етапи приготування:

  1. Насамперед, необхідно озброїтися блендером. Для цього підійде як заглибна, так і звичайна чаша;
  2. Першим ділом посуд заповнюється шматочками очищених стиглих бананів можна взяти і трохи недоспелые або перезрілі нічого страшного);
  3. Далі туди ж необхідно висипати потрібну кількість вівсяних пластівців (можна використати будь-що є);
  4. На завершальному етапі потрібно додати мед або цукор і залити вміст чаші кефіром;
  5. Ретельно збити до густоти. Всі! Пийте на здоров'я!

Рецепт кексу на кефірі

Таким кексом можна побалувати себе з ранку або під час післяобіднього перекусу. Простий процес приготування зможе підкорити навіть ліниву господиню. При виборі кефіру потрібно обов'язково переконатися, що він не прострочений.

Вам знадобиться:

  • яйце куряче – 2 шт.;
  • цукровий пісок – 1 склянка;
  • кефір – 1 склянка;
  • пакетик розпушувача;
  • борошно – 1 склянка;
  • картопляний крохмаль – 3 ст. ложки;
  • цедра лимона – ½ шт.

Тривалість готування – 1 годину.

Зміст калорій – 100 г/224 ккал.

Процес приготування:

  1. В окремій сухий мисці змішуємо борошно з крохмалем і розпушувачем;
  2. В інший посуд вбиваємо пару яєць і додаємо цукровий пісок;
  3. З половини лимона знімаємо цедру і додаємо до цукрово–яєчної маси;
  4. Після цього заливаємо суміш кефіром і збиваємо 10 – 15 хвилин;
  5. З'єднуємо з борошном, крохмалем і розпушувачем і збиваємо з допомогою міксера, поки тісто не стане однорідної маси;
  6. Готуємо кекс у формі, застеленому пергаментним папером, в попередньо розігрітій духовій шафі при температурі 180 градусів близько 40 -50 хвилин.

Готовність кексу перевірити за допомогою зубочистки.

Що приготувати з простроченого кефіру?

Буває, господині стикаються з тим, що термін придатності кефіру закінчується, а спожити його не встигли. Обов'язково викидати кислий продукт? Звичайно, немає, однак для супу чи каші він вже не знадобиться. Якщо є час і бажання, ви можете приготувати смачну випічку.

Рецепт смачного лепешняку з лимонним соком

Є безліч різноманітних рецептів манников. Вони готуються на молочній, кефіром або сметанною основі. Допускається додавання в них сиру, фруктів, какао — порошку і т. д.

Проте найпопулярнішим вважається саме рецепт лепешняку на кефірної основі з додаванням лимонного соку.

Вам знадобляться:

  • курячі яйця – 2 шт.;
  • цукровий пісок – 200 гр;
  • кислий кефір – 200 мл;
  • манка – 200 гр;
  • один лимон;
  • ваніль – пакетик;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • розпушувач — 1 ст. л.

Тривалість приготування – 60 хвилин.

Зміст калорій – 100 г/210 ккал.

Процес приготування:

  1. Насамперед, необхідно змішати манку з простроченим кефіром. Залишити на півгодини;
  2. Лимон потрібно відокремити від цедри, а потім видавити;
  3. У підходящої мисці зробити суміш з яєць, цукру та ванілі;
  4. З'єднати в каструлі манну суміш з яєчно–цукрової;
  5. Цедра теж знадобиться. Її краще всього натерти на дрібній тертці;
  6. Тепер прийшла черга лимонного соку і цедри. Їх пора додати до решти інгредієнтів;
  7. Все перемішати і всипати борошно з розпушувачем;
  8. Перемішати і перекласти у форму;
  9. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 C протягом півгодини.

Ось і все готово!

Візьміть на замітку рецепт простого і смачного тіста на сметані для пиріжків. Випічка виходить м'якою і пухнастою.

Рецепт картоплі по-селянськи — варіант приготування в мультиварці тут.

Як приготувати печеня по домашньому в горщиках — це смачне блюдо, яке можна готувати кожен день.

Цукрові плюшки

Цукровий плюшок будуть раді і дорослі, і діти. Це надзвичайно смачна солодкість. Приготування булочок не потребує будь-яких спеціальних навичок. Головне дотримуватися рецепту і готувати з гарним настроєм.

Вам знадобляться:

  • старий кефір – 250 мл;
  • курячі яйця – 5 шт.;
  • маргарин – 300 гр;
  • цукор – 1,5 склянки;
  • пакет свіжих дріжджів – 20 гр.;
  • вершкове масло – 150 гр;
  • борошно— 7-8 склянок;
  • кухонна сіль – на смак;
  • пакетик ваніліну.
  • пакетик кориці.

Тривалість готування – 2,5 години.

Зміст калорій — 100 г/360 ккал.

Процес приготування:

  1. Пакет дріжджів змішати з ложкою цукрового піску і кислого кефіру. Залишити на півгодини підходити;
  2. Потім додати в суміш залишився старий кефір;
  3. Розтопити необхідну кількість маргарину;
  4. За допомогою міксера збити яйця з цукром, що залишився;
  5. Змішати маргарин з кефірної сумішшю, а потім додати туди збиті яйця;
  6. Додати солі за смаком, висипати пакетик ваніліну;
  7. Тепер пора додати борошно. Робити це найкраще поступово;
  8. Після цього слід добре все вимісити і прибрати в холодильник на пару годин;
  9. Коли тісто настоїться, його необхідно розкатати в прямокутник і нанести зверху вершкове масло, а потім насипати цукор і корицю;
  10. Згорнути тісто рулетом і нарізати шматочками (приблизно за три-чотири сантиметри);
  11. На останньому етапі потрібно застелити форму пергаментним папером і укласти на нього булочки;
  12. Поставити в заздалегідь розігріту духовку на 45 хвилин при 180 – 200 C. При бажанні можна змастити булочки збитим яйцем.

Можна знайти ще чимало рецептів страв та напоїв з кефіром, як свіжим, так і кислим. Пробуйте, експериментуйте, дивуйте і радуйте рідних смачними і корисними стравами! Приємного апетиту!

Що ще почитати: