09 май 2019 9 300

Смузі з ківі – джерело вітамінів і смачне ласощі

Для людей, які дотримуються правильного харчування, і просто для тих, хто любить що-небудь смачненьке, відмінним доповненням до сніданку, повноцінним перекусом або десертом може стати смузі з ківі.

Цей напій – унікальне поєднання смачного і корисного, а в процесі його приготування можна дати волю своїй фантазії і додати інші фрукти, ягоди і навіть горіхи, щоб створити неповторний смак.

Чим корисний ківі і зелений напій на його основі

Варто розповісти трохи про корисні властивості головного інгредієнта і про його вплив на організм.

Ківі настільки багатий вітамінами і корисними речовинами, що по багатьом параметрам він став рекордсменом серед інших фруктів і ягід. Ще одне його приємне властивість – це низька калорійність.

Ті, хто стежить за фігурою, можуть сміливо їм поласувати і отримати масу вітамінів без страху переборщити з калоріями. Саме тому такий варіант десерту відмінно підходить для тих, хто мріє схуднути і строго стежить за живленням.

Вітаміни і корисні речовини, що входять до складу фрукта:

  • вітамін С – тут його більше, ніж навіть у цитрусових;
  • вітаміни В2, В3, В9 і В6;
  • нікотинова кислота (вітамін PP), а також вітаміни А, D, Е;
  • калій, кальцій, магній, натрій і залізо.

Цей плід сприяє зміцненню імунітету і допомагає активізувати додаткові захисні функції. Речовини, що містяться у фрукті, зміцнюють серцеву та дихальну системи, сприяють гарному травленню, знижують ризик виникнення раку.

Щоденне помірне вживання цього зеленого плода допоможе вивести з організму токсини, зайвий холестерин і натрій (особливо важливо для тих, хто любить солону їжу), зміцнити судини і дрібні капіляри, запобігти розвитку гіпертонії.

Завдяки корисним властивостям ківі, смузі з нього – це не тільки смачне ласощі, але й надзвичайно корисний напій, який можна вживати щодня.

Рецепти смузі з ківі

Приготування смузі можна перетворити на справжній творчий процес і експериментувати, використовуючи не тільки основний інгредієнт, але і безліч інших фруктів і ягід. Це допоможе зробити напій не тільки смачніше, але й корисніше. Саме тому існує так багато всіляких рецептів на будь-який смак і колір.

Легкий смузі з кефіром і ківі для схуднення
Інгредієнти Кількість
Ківі - 1 шт.
Кефір - 200 мл
Лимон - 1 зубчик або кружечок (без шкірки)
М'ята - кілька листочків
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 55 Ккал

В якості основи для смузі найчастіше використовують молоко, однак з ківі цей продукт поєднується погано. Смак вийде гіркуватим, і ніякого задоволення від такого напою ви не отримаєте.

Молоко можна замінити кефіром. Це прекрасний варіант для тих, що худнуть і тих, хто любить пропустити перед сном склянку кефіру. Так само цей напій добре підійде і для сніданку.

Фрукт очистити і нарізати великими часточками. Покласти в блендер, залити кефіром, додати лимон і м'яту. Збивати до однорідної маси.

З допомогою ківі можна урізноманітнити щоденне вживання кефіру, якщо вам вже трохи приївся його смак. Також це допоможе доповнити кисломолочний продукт вітамінами та іншими корисними речами.

Корисний смузі з яблука і китайського агрусу

Це ще один корисний і низькокалорійний напій. Він відмінно підійде котрі худнуть на сніданок або як смачної перекуски.

Необхідні інгредієнти:

  1. Зріле яблуко невеликого розміру – 1 шт.;
  2. Ківі – 2 шт.;
  3. Яблучний сік – 50 мл;
  4. Лимонний сік – 2 ст. ложки;
  5. Цукор і мед – за смаком.

Приготувати напій можна за 10-15 хвилин.

У 100 г міститься близько 76 кКал.

Очистіть плід від волохатої шкірки і наріжте на великі шматочки. З яблука видалити серцевину і натріть його на крупній тертці – так ви полегшите життя блендеру і зберегти більше вітамінів. Шкірку з яблука очищати не обов'язково, адже там міститься найбільше корисних речовин.

Покладіть фрукти в блендер, залийте яблучним соком і додайте трохи лимонного соку. Якщо хочете, щоб було солодше – додайте мед або цукор.

Збивайте, перетворюючи все в однорідну масу.

Такий смузі не лише втамовує голод, але і спалює калорії. Ківі, яблука – головні фрукти, що сприяють схудненню. Але всього має бути в міру – надмірне вживання такого напою може призвести до підвищення кислотності.

Спробуйте приготувати смачні закусочні бутерброди з оселедцем — кілька рецептів із наше колекції.

Спробуйте приготувати суп харчо з курки з нашим підказок і фото-рецептами.

Читайте як приготувати пишні оладки на сироватці.

Рецепт ніжного напою з ківі, бананом та яблуком

Зробити ласощі ще корисніше і смачніше допоможе банан, який доступний круглий рік. Цей фрукт додасть напою новий, м'який і солодкий смак, а також зробить більш ситним. Велика порція такого ласощі цілком може замінити сніданок або стати оригінальним десертом.

Необхідні інгредієнти:

  1. Банан – 0.5 шт.;
  2. Ківі – 1 шт.;
  3. Яблуко невеликого розміру – 1 шт.;
  4. Кефір або натуральний йогурт – 100 мл;
  5. Лимонний сік – 3 ст. ложки;
  6. Мед – за смаком.

Доведеться виділити для приготування напою 15 хвилин.

Через калорійність банана продукт містить близько 115 кКал на 100 гр.

Яблуко нарізати на крупній тертці і полити кашку лимонним соком (щоб яблуко не потемніло, і смузі не придбало неприємний колір). Ківі і банан очистити і нарізати великими шматочками.

Фрукти покласти в блендер і як слід збити.

Залити масу кефіром або йогуртом і збивати кілька секунд.

Солодкість банана добре поєднується з кислинкою ківі, але якщо хочете зробити напій ще солодше – додайте трохи меду.

Підбадьорливий смузі з фруктового асорті

Якщо хочете перетворити свій смузі в тонізуючий напій з ядерної дозою вітаміну С – додайте в нього апельсин. Кислинку цих фруктів прекрасно розбавить банан, і вийде м'який і оригінальний смак.

Необхідні інгредієнти:

  1. Банан – 0.5 шт.;
  2. Ківі – 1 шт.;
  3. Апельсин – 0.5 шт.;
  4. Кефір або натуральний йогурт – 100 мл;
  5. Мед – за смаком.

Весь процес займе у вас близько 10-15 хвилин.

Солодкий банан робить смузі більш калорійним – близько 110 кКал на 100 гр.

Очистіть всі фрукти і наріжте їх великими скибочками. Склавши все в блендер, ретельно збивайте їх до повної однорідності. Додайте до отриманої суміші кефір або йогурт і перемішуйте кілька секунд.

Завдяки своєму особливому смаку, такий напій подарує вам не тільки добру порцію вітамінів, але і потужний заряд бадьорості та енергії, а також гарний настрій.

Зелений коктейль з ківі, яблуками і шпинатом

Доведено, що зелені овочі і фрукти благотворно впливають на здоров'я. Вони добре очищають організм, покращують обмін речовин і травлення, виводять токсини і дають потужний заряд бадьорості. Якщо хочеться чогось смачного і дуже корисного – зробіть «зелений» смузі зі шпинату з ківі і яблуками. Необхідні інгредієнти:

  1. Ківі – 2 шт.;
  2. Зелене яблуко – 1 шт.;
  3. Молодий шпинат – 3 ст. ложки;
  4. Лайм – 0.5 шт.

Приготування напою не займе багато часу – всього 10 хвилин.

З таким напоєм ви отримаєте всього близько 66 кКал.

Фрукти потрібно очистити і нарізати дрібними скибочками. Скласти все в блендер, додати шпинат і залити соком лайма. Збивати до утворення однорідної маси.

Щоб смузі легко взбивался і вийшов смачніше, використовуйте тільки стиглі плоди ківі – вони м'які і солодкі. Якщо берете немолодий шпинат, то не кладіть стебла.

Висновок

Смузі – це улюблений напій всіх прихильників здорового харчування і тих, хто стежить за фігурою і мріє схуднути. Поєднання корисних властивостей і низької калорійності – це справжня знахідка для любителів всього легені, але при цьому смачного і корисного.

Всілякі смузі з ківі та іншими фруктами можна вживати щодня в якості доповнення до сніданку, повноцінного перекусу або десерту.

Цей напій, повний вітамінів і корисних речовин. Щоб їх було ще більше, ківі можна поєднувати з іншими фруктами, ягодами і навіть овочами (наприклад, шпинат або селера), також багатими вітамінами і мінералами.

Що ще почитати: