02 май 2019 2 034

Прості рецепти десертного печива з корицею

Цей порошок з яскраво вираженим ароматом повинен бути присутнім на кухні кожної господині, так як рецепти з використанням кориці присутні в багатьох кухнях світу. Страви вражають своєю різноманітністю: пироги, торти, булочки, кекси, десерти, печиво. Саме про останній солодощі і піде мова.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
кориця - 10 г
борошно - 300 г
мед - 50 мл
цукор (можна замінити на пудру) - половина склянки
яйця великі - 2 шт.
сода для розпушення - 0,5 ч. л.
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 306 Ккал

Порівняно з порошком, смак у коричних паличок більш насичений і стійкий, але їх складно перемолоти. Тому у випічці частіше використовують прянощі в порошку. Тому купуючи коричнева порошок, враховуйте, що брати його потрібно в мінімальній кількості, так як йому властиво швидко втрачати свій пряний аромат.

Як готувати:

  1. Приготування печива потрібно почати з підігріву меду, якщо він не рідкий. Наступним етапом стане об'єднання розтопленого інгредієнта з яйцями, цукром і содою. Ласуни можуть всипати на склянку більше цукру;
  2. Борошно обов'язково просіяти і змішати з корицевий порошком. Суху суміш ретельно перемішати і об'єднати з попередніми компонентами;
  3. Готове тісто викласти у формі печива з допомогою ложки на змащений маргарином деко;
  4. Випікати вироби не більше 25 хвилин при 180С.

Читайте як приготувати закваску для кефіру — це один з найкорисніших напоїв, який потрібно обов'язково ввести в щоденний раціон.

Бананова шарлотка — рецепт, який можна спробувати навіть якщо ви на дієті.

Ну дуже смачний десерт — шарлотка зі смородиною і вишнею.

Пісочне печиво з корицею і цукром

Будь печиво, виготовлене з пісочного тіста – це смак дитинства. Воно завжди було смачним, хрустким і здавалося, що ласощі можна було з'їсти в будь-якій кількості. Але час біжить і ми подорослішали.

А що якщо приготувати печиво з дитинства самостійно? Чи зможемо ми зробити спогади своїх дітей такими ж смачними і ароматними як власні?

Рецептурні компоненти:

  • яйця середні за розміром – 2 шт.;
  • коричний порошок – ½ ч. л.;
  • масло (попередньо розм'якшити) – 250 г;
  • дрібнокристалічний цукор – 1,5 склянки;
  • сода для розпушення – 1 ч. л.;
  • борошно (обов'язково просіяти пару раз) – 3,5 склянки.

Час приготування: 40 хвилин.

Кількість калорій: 426 ккал.

Як готувати:

  1. Першим кроком стане викладка масла для доведення його до кімнатної t;
  2. Яйця збити з цукром дочиста;
  3. Розм'якшене масло з'єднати з яєчною сумішшю і всипати всі сухі інгредієнти;
  4. Тісто лопаткою. Також не варто затягувати з тривалістю процесу, інакше борошняний напівфабрикат перетворитися в гуму;
  5. Розкачати в пласт. Приблизна товщина 1,5 см. з допомогою фігурних форм вирізати печиво і перенести його на деко застелений пергаментом;
  6. Вироби випікаються за 20 хвилин при 180С.

Примітки:

  • не затягувати процес замісу. Чим більше буде тривати процес, тим менше буде кришитися печиво;
  • якщо під рукою не виявилося фігурних форм, то їх можна замінити на підручні засоби, наприклад, склянку.

Печиво з яблуками та корицею

Яблучне печиво з пряною корицею і каву саме те, з чого потрібно починати свій день. Вироби виходять м'якими, ніжними і неймовірно смачні. Цукру можна покласти трохи більше, але при цьому, не змінюючи кількість інших інгредієнтів.

Рецептурні компоненти:

  • кориця – 10 г;
  • цукор або пудра – 50 г;
  • борошно (заздалегідь просіяти кілька разів) – 2 склянки;
  • яблука (великі) – 2 шт.;
  • сода для розпушення – ½ ч. л.;
  • яйця середні за розміром – 2 шт.;
  • крохмаль – 2 ч. л.;
  • масло (заздалегідь розм'якшити) – 100 р.

Час готування: 1 год.

Кількість калорій: 254 ккал.

Як готувати:

  1. Масло збити до пишноти з сіллю і цукром;
  2. Слідом по черзі ввести яйця. Якщо використовуєте яйця не великого розміру, то сміливо збільшуйте кількість до трьох штук;
  3. Соду, крохмаль і борошно просіяти в одну глибоку миску;
  4. Всипати коричнева порошок і перемішати;
  5. Суху суміш інгредієнтів з'єднайте з яєчно-масляною сумішшю;
  6. Замісити трохи липке тісто. Якщо на цьому етапі борошняний напівфабрикат вийде сухуватим, то можна вбити додаткове яйце;
  7. Фрукти очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. З'єднати з тестом;
  8. Деко змастити і за допомогою ложки викласти печива;
  9. Завдяки наявності соди вироби під час випікання злегка збільшаться, тому розташовувати їх один від одного, необхідно подалі;
  10. Випікати при 180С чверть години.

Імбирна випічка з корицею

Всім відомо, що імбир має трохи гострим смаком, тому його додають у випічку в помірних кількостях і виключно в подрібненому вигляді. Корицю в цьому випадку додають для того, щоб злегка відтінити гострий присмак і надати виробам пряну нотку.

Рецептурні компоненти:

  • цукор – 1 стакан;
  • гвоздика – 5 шт;
  • яйце невелика;
  • борошно – 2 склянки;
  • цукор і мелений мигдаль для присипки;
  • коричний порошок – 1 ч. л.;
  • масло – 100 г;
  • імбирний корінь – 2 шт.;
  • розпушувач (можна використовувати соду) – 1 ч. л.

Час приготування: 45 хвилин.

Кількість калорій: 880 ккал.

Як готувати:

  1. На початковому етапі необхідно розігріти до 180С духовку;
  2. Імбирний корінь очистити і натерти через дрібну тертку. Змішати з просіяним борошном. В цю ж суміш додати подрібнену в ступці корицю і гвоздику;
  3. Масло і цукор збити. Після вбити яйце, всипати борошно і почати заміс;
  4. Перед тим як розкачати борошняний напівфабрикат стіл присипати борошном. З тіста вирізати печиво, поверхня якого присипати цукром і за бажанням меленим мигдалем;
  5. Деко змастити і викласти готові вироби. Випікати при 180С до півгодини.

Корисні поради з приготування випічки

  1. Борошно. При приготуванні печива важливе місце займає кількість клейковини в борошні. Чим її менше, тим рыхлее буде тісто, тому в деяких рецептах присутній крохмаль. Також можливе використання додаткової борошна іншого виду. Наприклад, вівсяної;
  2. Масло. Присутність цього інгредієнта не дає злипнутися попереднього. Особливо коли справа стосується пісочного тіста. Якість випічки залежить від жирності олії. У деяких рецептах його можна замінити кулінарним жиром – смальцем. Що стосується маргарину, то використання цього інгредієнта не заборонено. Проте варто згадати, що маргарин важко засвоюється нашим організмом і погано виводиться;
  3. Яйця. Ще одне сполучна ланка між маслом і борошном. Білок відіграє роль клею, тому якщо ви готуєте пісочне тісто, то краще обмежитися жовтками;
  4. Цукор. Для печива з корицею краще всього використовувати пудру, так як у всіх рецептурах використовується масло і під час збивання воно тане швидше, ніж розчиняються солодкі кристали;
  5. Сіль. В будь-якому тесті, навіть в солодкому повинна бути сіль, щоб відтінити інші інгредієнти і зробити яскравіше смак цукру.

Під кінець хочеться сказати трохи про користь коричного порошку в кулінарії. Пряний інгредієнт не тільки надає виробам та стравам особливий аромат і смак, але і славиться відмінним обеззараживателем продуктів харчування.

Нерідко кулінари говорять про те, що іноді вони грішать і додають інгредієнт у страви з мінімальною тривалістю зберігання і різні свіжовичавлені соки, які відносяться до категорії швидкопсувних.

Що ще почитати: