18 май 2019 203

Як приготувати печиво в мікрохвильовці 5 хвилин

Коли гості вже стукають у двері, а почастувати їх чим – рішення є! Печиво в мікрохвильовці готується за лічені хвилини, а інгредієнти потрібні найпростіші. І зовсім небагато! Таке ласощі відмінно підходить до чаю і кави з молоком.

Солодощі за 5 хвилин
Інгредієнти Кількість
масла - 110 г
какао - 45 г
цукру - 60 г
молока - 15 мл
борошна - 175 г
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 453 Ккал

Рецепт приготування печива в мікрохвильовці 5 хвилин по кроках:

  1. Масло кімнатної температури покласти в миску і присипати його цукром. Якщо воно все ж холодне, для прискорення процесу досить просто натерти його через тертку;
  2. Всипати зовсім трохи солі і обов'язково просіяти в ту ж миску борошно;
  3. Влити молоко. Його можна замінити рідким йогуртом або водою;
  4. Масу перемішати руками або виделкою, а потім всипати какао;
  5. Все знову вимішати. В результаті вийде еластичне коричневе тісто;
  6. Поділити його на однакові шматочки, можна просто порізати. Кожен шматочок скатати в кулю, він повинен бути менше волоського горіха;
  7. Отримані кульки придавити долонею, створюючи вигляд майбутнього печива;
  8. За допомогою ножа зробити кілька надрізів, обов'язково тильною стороною. Таким чином можна створити узор-клітку. Також візерунок можна створювати молотком для відбивних або іншими підручними засобами;
  9. На мікрохвильовці встановити потужність 450 Вт, випікати печиво на плоскій тарілці протягом п'яти хвилин.

Як зробити вівсяне печиво в мікрохвильовці

  • 440 г вівсяних пластівців;
  • 5 мл лікеру;
  • 2 яйця;
  • 170 г цукру;
  • 120 г волоських горіхів;
  • 15 г борошна.

Час – 20 хв.

Калорійність – 385 ккал/100 р.

Алгоритм дій:

  1. Очищені горіхи разом з вівсяними пластівцями і пересипати борошном в чашу блендера і всі разом перемолоти в дрібну крихту. Якщо час підтискає, пластівці можна не подрібнювати;
  2. В окремій мисці змішати лікер з яйцями, можна приправити корицею, гвоздикою, мускатним горіхом. Потім всипати сюди цукор і помішувати, поки він не розчиниться;
  3. З'єднати суху суміш з яєчною, дати постояти пару хвилин;
  4. Тарілку з мікрохвильовки обсипати борошном;
  5. Чайною ложкою викладати печиво прямо на цю тарілку і відправити випікатися в мікрохвильовку. Досить п'яти хвилин при середній потужності.

Читайте як приготувати смачний пиріг без яєць — ми зібрали кілька варіантів рецептів пирога з різними начинками.

Як приготувати смачні домашні коржики на кефірі читайте тут.

Як приготувати червону рибу в духовці — візьміть на замітку рецепти червоного окуня в духовці.

Печиво з пісочного тіста

  • 70 р масла;
  • 1 жовток;
  • 45 г гіркого шоколаду;
  • 125 г борошна;
  • 55 г цукру.

30 хв.

Калорійність – 470 ккал/100 р.

Як приготувати пісочне печиво в мікрохвильовці:

  1. Масло краще брати кімнатної температури. Його необхідно вручну перетерти з цукром;
  2. Вбити сюди ж жовток і знову перешкодити;
  3. Потім всипати борошно (обов'язково просіяне) і замісити тісто;
  4. На рівній поверхні розкачати тісто в пласт, не менше 2 мм завтовшки;
  5. Розрізати ножем (можна круглим фігурним) на квадратики;
  6. Розкласти квадратики по колу на тарілці з мікрохвильовки, але центр не ставити, інакше згорить;
  7. Випікати всього дві хвилини при потужності 800 Вт;
  8. На водяній банку потрібно розтопити шоколад, попередньо засунутий в поліетиленовий пакет, можна підлити трохи вершків або масла;
  9. Відрізати куточок пакета, зовсім трохи, полити шоколадом зверху печиво. Відправити його в холодильник на двадцять хвилин.

Швидкий рецепт печива з родзинками

  • 1 яйце;
  • 45 г родзинок;
  • 90 р масла;
  • 260 г борошна;
  • 2 г ваніліну;
  • 75 г цукру;
  • 4 г кориці;
  • 5 г порошку для тіста.

Час – 45 хв.

Калорійність – 388 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Змішати м'яке масло з цукром, перетерти ложкою, всипати ванілін і знову перешкодити;
  2. В окремій мисці виделкою збити яйце і вилити його до маслу, заважати до однорідності;
  3. Далі всипати просіяне борошно разом з порошком для тіста, продовжувати вимішувати ложкою;
  4. Родзинки розпарити на водяній бані, це займає не більше десяти хвилин. Потім сухофрукти потрібно додати до решти інгредієнтів;
  5. Тісто повинно бути гнучким, злегка липким;
  6. Перекласти його на стіл і ще трохи помісити руками, можна додати трохи борошна;
  7. Відщипувати від тесту рівні шматочки і формувати з них кульки;
  8. Взяти трохи цукру і змішати його з корицею або іншими спеціями, виваляти в цій суміші кожен кульку;
  9. Викласти кульки на тарілку мікрохвильовки і випікати їх у пристрої приблизно вісім хвилин на потужності нижче середньої. Вони повинні злегка підрум'янитися, не більше. Якщо збільшити потужність, вони будуть готові через п'ять хвилин, але потрібно постійно відкривати мікрохвильовку і перевіряти їх, щоб не підгоріли.

Приготування такого печива в мікрохвильовці – суцільне задоволення. Воно завжди виходить зверху хрустким, а всередині – м'яким. Кількість цукру можна без страху регулювати, а то і зовсім замінити його медом – це лише справа смаку. Всього десять хвилин часу – і домашнє ласощі готово! З'їдається воно, до речі, так само швидко.

Чарівні «Кокосанки»

  • 160 г кокосової стружки;
  • 2 яйця;
  • 160 г цукру.

Час – 35 хв.

Калорійність – 397 ккал/100 р.

Процес приготування кокосового печива в мікрохвильовці:

  1. У невеликій ємності змішати цукор з яйцями;
  2. Масу збити міксером, щоб цукор повністю розчинився, а маса стала більш пишною, пінного;
  3. Потім всипати кокосову стружку і розмішати;
  4. Тісто має вийти досить густим, тому кількість кокоса потрібно регулювати. Може знадобитися більше, якщо яйця досить великі;
  5. На пергамент ложкою викласти невеликі кульки, вологими руками надати їм форму печива;
  6. Випікати в мікрохвильовці приблизно шість хвилин, можна використовувати функцію «гриль».

Що ще почитати: