22 апрель 2019 4 163

Як приготувати смажені опеньки з картоплею

Як відмінно підсмажити картоплю і як приготувати з ним опеньки з золотистою скоринкою? Все це нескладно, коли є правильні поради і надійні рецепти.

Рецепт приготування покроково
Інгредієнти Кількість
свіжозібраних опеньків - 400 грам
картоплин - 6 шт.
цибулі ріпчастої - 150 грам
солі і перцю - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 285 Ккал
Щоб смажена картопля мала золотисту скоринку, її треба промити в дуже холодній воді. Зрозуміло, після очищення. Потім обсушити на рушнику і смажити в розігрітій олії. Не накладати повну сковороду. Коли картопля підрум'яниться, її можна посолити.

Покроковий спосіб приготування смажених опеньків з картоплею:

Крок 1

Цибулю подрібнити, гриби промити.

Крок 2

Картоплю почистити і нашаткувати кубиками.

Крок 3

Обсмажити цибулю на олії протягом 4 хвилин, посипати сіллю, перцем.

Крок 4

Додати в сковорідку з цибулею гриби. Смажити, не накриваючи, близько 15 хвилин.

Крок 5

Покласти в сковороду з грибами картоплю, готувати ще 10 хвилин.

Смажений молода картопля з опеньками

Смажені з цибулею опеньки можна заправити соком, вичавленим з лимона і порубаним кропом. У поєднанні з засмаженою картоплею це дуже смачно.

Потрібно на 6 порцій:

  • 1 кг некрупною молодої картоплі;
  • 0,5 кг опеньків;
  • 50 грам рослинної олії;
  • 2 цибулини;
  • половинка лимона;
  • пучок кропу;
  • перо зеленого цибулі – за смаком;
  • 40 г сметани (жирність 25%);
  • приправи за смаком.

На готування піде 30 хвилин, вийде 6 порцій, в кожній по 230 ккал.

Як приготувати страву:

  1. Дуже молоду картоплю можна не очищати від шкірки, а просто помити твердою щіткою;
  2. Нашаткувати його тонкими кружечками. Обсмажити їх з двох сторін до повної готовності;
  3. Опеньки промити, почистити і нарізати смужками. Лук нашаткувати півкільцями, обсмажити в розігрітій олії. До нього додати гриби, готувати, помішуючи;
  4. Через 15 хвилин додати в гриби сіль, перець, лимонний сік, посипати зеленою цибулею і кропом;
  5. Перекласти картоплю на блюдо, зверху викласти гриби з цибулею. Перемішувати не треба.

Як приготувати неймовірно смачні котлети з карася — незвичайний смак такого знайомого страви.

Читайте як приготувати наваристий гороховий суп зі свинячими, копченими реберцями.

Візьміть на замітку рецепт ніжних мідій в часниковому соусі.

Делікатес зі сметаною

Щоб опеньки і картопля вийшли з рум'яною скоринкою, їх смажать окремо і тільки в кінці готування з'єднують і заливають сметаною. Гасять на повільному вогні, не допускаючи бурхливого кипіння.

Вам знадобиться:

  • 0,5 кг свіжозібраного опеньків;
  • 120 г сметани;
  • велика цибулина;
  • 40 грам олії соняшникової;
  • 200 г картоплі;
  • зелень (петрушка, кріп) – за смаком;
  • спеції.

На приготування страви доведеться витратити 30 хвилин. Калорійність однієї порції: 190 ккал.

Як приготувати смажені опеньки з картоплею і сметаною:

  1. Очищену картоплю нашаткувати кубиками і підрум'янити в маслі;
  2. Підготовлені опеньки обдати окропом, дати стекти воді і нарізати скибочками;
  3. Нашатковану цибулю злегка підсмажити на олії, додати до нього опеньки. Помішуючи обсмажити протягом 10 хвилин;
  4. Надіслати до грибів кубики картоплі, приправити сіллю;
  5. За 10 хвилин до кінця гасіння залити страву сметаною, посипати посіченою зеленню кропу.

Приготування свіжих опеньків, смажених з картоплею в мультиварці

Завдяки такому чудовому приладу, як мультиварка, можна посмажити швидко і легко картоплю з грибами. При цьому варіанті, більше не доведеться довго стояти біля плити.

Вимагається:

  • 600 г свіжих або заморожених опеньків;
  • 6 великих картоплин;
  • цибулина;
  • зубчик часнику;
  • 50 грам масла селянського;
  • 2 столові ложки посіченою петрушки;
  • перець і сіль за смаком.

На приготування потрібно 50 хвилин. Блюдо розраховане на 6 порцій, в кожній по 310 ккал.

Покроковий спосіб приготування:

Крок 1. Опеньки перебрати і ретельно промити. Для приготування використовувати тільки капелюшки. Якщо вони дуже великі, то розрізати на чотири частини.

Крок 2. Цибулю і зубчик часнику подрібнити, а картоплю нарізати кубиками.

Крок 3. Змішати гриби з часником і цибулею. Приправити сіллю, поперчити. У чашу мультиварки прогріти масло вершкове, викласти підготовлені продукти, включити режим «смаження», готувати 15 хвилин.

Крок 4. Додати картоплю, трохи масла, солі, чорного перцю. Включити режим «запікання». Готувати півгодини.

Крок 5. Дістати блюдо, посипати посіченою петрушкою.

Корисні поради

В цілях безпеки свіжі опеньки покласти в окріп і варити кілька хвилин. Після чого вийняти шумівкою, обсушити і можна сміливо смажити.

Щоб опеньки при смаженні не перетворилися в однорідну кашу, а зберегли свою пружність їх треба викладати на сковорідку в невеликій кількості, щоб між ними залишався вільний простір. Тоді надлишки води швидко випаровуватися, гриби будуть смажитися, а не тушкуватися.

Смажити гриби з картоплею можна на вершковому маслі, і на рослинному маслі. Якщо хочеться грибочків з скоринкою, тоді варто використовувати масло рослинне. Його можна вибрати по своєму смаку. Це може бути соняшникова, оливкова і навіть лляне.

Можна змішати рослинне і вершкове масло, в цьому випадку не вийде скоринка, але зате гриби придбають ніжний смак.

Що ще почитати: