23 июнь 2019 1 737

Як спекти простий шоколадний кекс з вишнями

З випічкою цього кексу не повинно виникнути проблем, якщо слідувати вказівкам рецепта. В результаті повинен вийти м'який, повітряний десерт до чаю. Ягоди для випічки можна використовувати заморожені, консервовані, хоча зі свіжою вишнею кекс виходить особливо смачною.

Докладний рецепт
Інгредієнти Кількість
цукру - 130 г
шоколаду - 100 г
борошна - 150 г
яєць - 2 шт.
какао - 2 ст. л.
слив. масла - 40 г
вишні - 260 р
будь раст. масла - 50 мл
розпушувача - 1 ч. л.
мигдалю - 30 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 326 Ккал

За таким покрокового рецептом можна приготувати гідний шоколадний кекс з вишнями, навіть якщо з випічкою ви стикаєтеся не часто.

Шоколад і вершкове масло покласти в каструлю і розтопити, перемішуючи на невеликому вогні.

Яйця, цукор і розпушувач збиваються (можна міксером).

Збиті яйця перемішуються з шоколадною сумішшю, додається просеянная борошно, какао, все знову перемішується.

У тісто всипається вишня.

Духовка підігрівається до 180 градусів. Стінки форми, в якій буде випікатися кекс, змащуються маслом.

У форму виливається тісто і поставити в духовку на 35 хвилин. Після 20 хвилин випікання т виріб посипається зверху мигдалем. Готовий кекс залишають підсохнути у вимкненій духовці хвилин на 20.

Шоколадний кекс з вишнями на кефирном тесті

Легке кефірний тісто як не можна краще підходить для цього десерту. Такий кекс вийде менш калорійним, ніж попередній варіант.

Продукти:

  • 150 г цукру;
  • 2 ст. л. какао (розчинної або натурального);
  • 200 г борошна;
  • 180 г кефіру (краще, щоб він був густим);
  • 1 яйце;
  • 200 г вишні;
  • 70 мл будь-якого раст. масла;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Затрати часу: 1 ч.

Калорійність на 100 г: 254 ккал.

Цукор і яйце добре збиваються, при цьому може використовуватися блендер або міксер. Додається кефір, все перемішується ще раз.

Потім, не припиняючи заважати, засипають просіяне борошно і розпушувач. Після борошна додають какао, вишню. Стінки форми змастити маслом, залити тісто. Духовку розігріти (температурний режим – 180 градусів).

Випікається шоколадний кекс на кефірі з вишнею від 40 до 60 хвилин. Кефірний тісто може досить довго залишатися сирим, тому потрібно перевіряти, пропеклося виріб всередині, за допомогою сірника, зубочистки.

Шоколадні кекси з рідкою начинкою — смачний десерт за нашими рецептами.

Читайте як правильно збити вершки для крему. Така начинка підійде як для тортів, так і для кексів і тістечок.

Читайте як зварити смачний компот із заморожених вишень і яблук.

Поради кулінарів

Якщо для приготування кексу використовується заморожена ягода, то її потрібно заздалегідь промити, потім розморозити і злити весь сік (його можна використовувати для приготування морсу, компоту, киселю, але тільки відразу після розморожування).

Сік консервованої вишні теж потрібно злити і витягнути кісточки (останнє актуально і для свіжої ягоди). Свіжої вишні після того, як її почистили, дають висохнути. Надлишок вологи може перешкодити виробу добре пропектися, тому потрібно ретельно простежити за тим, щоб в тісто разом з вишнею не потрапило занадто багато рідини.

Можна випікати тісто в окремих формочках, щоб отримати кілька маленьких кексів. Тоді в ємності для тіста поміщають спеціальні паперові кошики, за допомогою яких кекси потім легше буде діставати.

Перед подачею на стіл випічку потрібно остудити. Для прикраси можна використовувати корицю, цукрову пудру, горіхи, глазур. Також можна подати десерт зі збитими вершками або морозивом (гарне поєднання вийде з ванільним або ягідним).

З шоколадно-вишневим кексом будь чаювання стане ще затишніше. Обов'язково варто спробувати приготувати цей простий і дуже смачний десерт.

Що ще почитати: