24 июнь 2019 321

Як приготувати оселедець по-корейськи в домашніх умовах

Ви давно дозріли для чогось нового? Знайдеться небагато терпіння і вільного часу для самовдосконалення? Тоді здивуйте рідних незвичайними стравами з простої оселедця. Приготуйте її з «вогником» в кращих традиціях корейської кухні.

Їжа, підготовлена для столу в азіатському стилі, навіть пристосована під набір вітчизняних продуктів-замінників, завжди буде залишати після себе характерний інтригуючий присмак.

Оселедець по-корейськи з томатом
Інгредієнти Кількість
свіжозамороженої оселедця - 2-3 тушки
ріпчастої цибулі - 6-7 невеликих головок
концентрованої томатної пасти - 100 грам
9% оцту (без запаху) - 4-5 столових ложок
дезодорованої олії - 120-180 мл
запашного перцю - 10-15 горошин
гострого червоного перцю - 2 щіпки
солі - 2 чайні ложки
меленого насіння кінзи - 1 щіпка
свіжої зелені (кріп, петрушка) - 1 пучок
Час приготування: 600 хвилин Калорійність на 100 грам: 193 Ккал

Покроковий рецепт приготування оселедця по-корейськи в домашніх умовах:

  1. Приготуємо маринад для закуски. В емальованій ковші на плиті доведіть до кипіння суміш з рослинної олії і томатної пасти. Проваріть 3-5 хвилин і додайте оцет, сіль, щіпку насіння кінзи, запашний і гострий перець. Гарненько перемішайте і залиште остигати на плиті;
  2. Заморожені рибні тушки необхідно вийняти з морозильної камери і трохи відтанути при кімнатній температурі в глибокій тарілці або мисці. Не растаивайте рибу повністю, інакше вона втратить естетично привабливий зовнішній вигляд перетвориться на кашу при обробленні;
  3. Підготуйте робоче місце, розстеліть аркуш паперу або целофановий пакет на денці і приступайте до филированию оселедця;
  4. Гострим ножем акуратно вспорите рыбинам черевця, намагаючись, щоб розріз припав рівно посередині, а так само не бажано пошкодити цінне вміст – ікру або молоки. Зачистити ножем черевце від нутрощів і плівочок. Ікру (молоки) відкладіть на блюдечко. Обріжте у риб голови з передніми плавниками і хвости, промийте під проточною водою;
  5. Викладайте тушки на підготовлену дінці, зробіть глибокий поздовжній надріз вздовж усього хребта, виріжте спинні плавці. Не поспішаючи, знімайте шкіру, починаючи з голови;
  6. Залишається тільки вийняти хребет і дрібні кісточки. Риба повністю разделана. В ідеалі, у вас вийшло філе (кілька штук), яке необхідно нарізати поздовжніми смужками шириною по 3-3,5 см;
  7. Цибулини очистіть від шкірки і поріжте кільцями;
  8. Ікру (молоки) наріжте і змішайте з рибними шматочками;
  9. У глибоку посудину (скляну, керамічну або емальовану) викладаємо цибульні кільця, на них смужки риби і пряну томатну заливку. Так кілька разів, чергуючи шари. Завершуйте цибульними кільцями і томатним маринадом. Накрийте зверху тарілкою або кришкою (не зашкодить легкий гніт, але це не обов'язково) і поставте на нижню полицю холодильника. Витримайте не менше 3,5-6 годин;
  10. Готову рибку подавайте на окремій тарілці разом з кільцями цибулі, прикрасивши свіжою зеленню.

Маринована гостра оселедець з морквою

Вам знадобиться:

  • 300-400 грам філе оселедця малосольною;
  • 4-6 середніх морквин;
  • 1,5 столові ложки соєвого соусу;
  • 1 невелика цибулина;
  • 2 чайні ложки столового оцту (9%);
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 2 щіпки порошку з насіння кінзи;
  • суміш перців за смаком;
  • червоний пекучий перець на кінчику ножа (за смаком);
  • сіль і цукор за смаком (1/2 і 1/3 чайної ложки);
  • 20 грам насіння кунжуту;
  • 50 грам рослинної олії.

Час приготування закуски — близько 2 годин. Калорійність на одну стограмову порцію — 135 ккал.

Хід робіт:

  1. Очистіть моркву натріть на спеціальній шатківниці для корейської моркви або поріжте тонкою довгою соломкою. Складіть в глибокий салатник (каструлю);
  2. Посипте морквину сумішшю перців, порошок кінзи, видавіть 2 зубчики часнику, додайте сіль, цукор;
  3. Обсмажте в рослинному маслі очищені і порізані цибулю з часником. Коли вони набудуть золотий колір, зніміть сковороду з плити і витягніть їх з ароматного масла. Полийте запашним складом підготовлену моркву і добре перемішайте;
  4. Оселедцеве філе порізати невеликими шматочками на ваш розсуд, додайте до моркви;
  5. В піалі змішайте соєвий соус, оцет і пекучий перець і щедро приправити сумішшю страву. Ретельно перемішайте, поставте на пару годин під прес;
  6. Готову закуску краще подавати охолодженої, присипавши насінням кунжуту (за бажанням).

Соус для котлет — смачний, густий, наваристий він прекрасно підійде до будь-якого гарніру.

Як готувати каву по-ірландськи — кілька вишуканих рецептів цього ніжного і смачного напою.

Читайте як приготувати домашню ковбасу з свинини в нашій статті.

Хе з оселедця по-азійськи з морквою

Інгредієнти:

  • 0,6-0,7 кг свіжої або замороженої оселедця;
  • 0,2 кг ріпчастої цибулі;
  • 0,3 кг моркви;
  • пакетик приправи для корейської моркви;
  • 2 зубчики часнику;
  • склянка оцту(9%);
  • 1/4 склянки цукру;
  • сіль за смаком;
  • 2 щіпки насіння кінзи;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 20 мілілітрів дезодорованої олії;
  • чайна ложка порошку гострого червоного перцю;

Час приготування — 3-4 години. Калорійність: на 100 грам 118 ккал.

Рецепт приготування хе з оселедця по-корейськи:

  1. Рибу попередньо розморожуємо, потрошимо, відрізаємо плавники, голову, хвіст. Уважно вибираємо всі дрібні кісточки. М'якоть нарізаємо не дуже великими шматочками і відправляємо в каструлю. Заливаємо склянкою оцту і залишаємо на 20-30 хвилин;
  2. Овочі почистити. Цибулю порізати тонкими півкільцями, моркву натерти на спеціальній тертці (тонкою соломкою). Зубчики часнику пропустити через часникодавку;
  3. Насіння кінзи розмолоти на кавомолці;
  4. Злити з оселедця рідину і злегка віджати рукою, не порушуючи її структури (відкинути на друшляк);
  5. З'єднати в одній мисці оселедець, цибуля, морква, часник, приправу для корейської моркви, кінзу, пекучий перець. Приправити все соєвим соусом, олією, додати сіль і цукор і добре перемішати;
  6. Дати закуски настоятися 1,5-2 години.

Кілька порад

Ніколи не маринуйте в алюмінієвій або чавунному посуді, вона піддається окисленню, кінцевий смак продукту вас не порадує. Використовуйте ємності зі скла, кераміки, емальовані каструлі без пошкоджень і внутрішніх сколів, якісний пластик (для холодних харчових продуктів).

Готуйте робоче місце для оброблення риби, підстилаючи папір, целофан, простіше викинути їх, ніж довго відмивати стіл і дошки.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: