03 июнь 2019 2 741

Як смачно приготувати млинці з грибами

Улюблене багатьма страву вже давно перестали готувати виключно на тиждень Масляної. Видів млинців величезну кількість: одні пісні і тоненькі, інші мереживні і пишні.

Що стосується начинки, то тут роздолля для фантазії. Однак приготування млинців вимагає досвіду і правильного поєднання інгредієнтів в начинці. Спробуємо розібратися з усіма хитрощами приготування легкого на перший погляд страви – млинці з грибами.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошно для млинців - 300 г
підігріте молоко - 650 мл
великі яйця - 2 шт.
цукор - 1 ч. л.
цибулини - 2 невеликі головки
мелений чорний перець - щіпка
масло для змащування млинців - за смаком
гриби - 600 г
сіль - 1 ч. л.
олія рафінована - 150 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 Ккал

Класичний рецепт тіста з найпростішої начинкою.

Технологія приготування млинців з грибами:

  1. У чашу блендера або глибоку посуд необхідно вбити яйця, додати до них цукор, половину рецептурної борошна і сіль.
  2. Збивати компоненти до отримання ідеального однорідного густого тесту. Не зупиняючи процес цівкою вливати молоко, що залишилося. Млинцеве тісто залишити для набухання і почати підготовку начинки;
  3. Максимально подрібнити цибулини, також гриби нашаткувати;
  4. В толстодонной сковороді в половині вказаної за рецептурою олії обсмажити до рум'яного кольору цибулю;
  5. Збільшити вогонь і ввести гриби. Смажити інгредієнти, постійно помішуючи;
  6. Додати сіль, на свій розсуд поперчити, зменшити вогонь і тушкувати гриби з цибулею до готовності. Остудити;
  7. Повернемося до тесту: його необхідно протягом двох хвилин збити, щоб воно стало однорідним. Далі процідити через сито з середньою гратами, додати кілька ложок олії і перемішати;
  8. Перший раз сковороду змастити олією і обсмажити млинці. Далі в кулінарному жирі не буде необхідності, так як тісто містить достатню його кількість. У підсумку вийде приблизно 20 млинців;
  9. Викласти стопкою на тарілку, при цьому обов'язково змащуючи краю маслом;
  10. У центр покласти ложку начинки, крайні сторони скласти в середину, а потім з протилежної сторони скрутити ковбаскою;
  11. Розігріти кілька столових ложок олії в толстодонной сковороді з двох боків обсмажити млинці до характерної рум'яної скоринки.

Млинці з куркою і грибами

Незвичайний рецепт, в якому вироби панируются.

Рецептурні інгредієнти для млинцевого тесту:

  • сіль – 1 ч. л.;
  • молоко злегка підігріте – 2 склянки;
  • великі яйця – 4 шт. (половина для панірування);
  • олія – 50 мл;
  • дрібнокристалічний цукор з гіркою – 1 ст. л.;
  • млинна борошно – 2 склянки;
  • тепла вода дистильована вода – 1 стакан.

Інгредієнти для приготування панірування:

  • сухарі для панірування – 1 склянка;
  • ложка води дистильованої.

Інгредієнти для начинки:

  • куряча грудки – 500 г;
  • гриби на вибір – 300 г;
  • головка цибулини;
  • жовтки – 2 шт.;
  • перчити і солити за смаком.

Час приготування: підготовка тесту 2 години + 40 хвилин на приготування.

Калорійність в 100 г: 156 ккал.

Технологія приготування млинчиків з куркою і грибами:

  1. До розтертих з цукром і сіллю яйця, влити молоко і порційно підсипати муку. Влити олію і прибрати на 2 години для набухання клейковини;
  2. За час набухання клейковини підготувати начинку: однаково подрібнені гриби і цибулю обсмажити до готовності в невеликій кількості жиру. Курку відварити і пропустити через дрібну насадку м'ясорубки або збити в блендері. Об'єднати м'ясо з грибами і цибулею, посолити і за бажанням трохи поперчити. Ввести жовтки і обсмажувати декілька хвилин на самому мінімальному вогні;
  3. Через кілька годин влити в млинцеве тісто теплу воду, розмішати і приготувати млинці;
  4. На кожен готовий млинець викласти по ложечці начинки і скласти у вигляді конверта;
  5. Паніровка: до збитим яйця, влити воду. Спочатку змочити в цій рідині млинці, а потім запанірувати їх у сухарях;
  6. Обсмажити.

Млинці з яєчно-грибною начинкою

Незважаючи на дивні інгредієнти в начинці вироби виходять дуже смачними і поживними.

Рецептурні інгредієнти:

  • борошно блинная – 200 г;
  • тепле молоко – 550 мл;
  • великі яйця – 5 шт.;
  • заздалегідь зварені гриби – 250 г;
  • велика голівка цибулі;
  • морква – 2 шт.;
  • сметану додавати за бажанням;
  • солити і поперчити за смаком.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність в 100 г: 104 ккал.

Технологія приготування:

  1. Моркву натерти, цибулю тонко нашаткувати півкільцями;
  2. Спочатку обсмажити до прозорості цибулю, а потім ввести моркву. Інгредієнти, помішуючи, смажимо на помірному вогні;
  3. Взяти іншу сковороду і обсмажити подрібнені гриби приблизно 20 хвилин. Посолити, приправити перцем і з'єднати з обсмаженими овочами. Перемішати і прибрати з плити;
  4. Яйця (3 шт) відварити, подрібнити і відправити до грибів. Заправити начинку сметаною;
  5. У просіяне млинцеву борошно убити яйце, яке раніше потрібно було збити в піну. Заважати, поступово вливаючи молоко, додати цукор і трохи солі;
  6. Спекти млинці і остудити їх;
  7. У центр викласти по ложці начинки і скрутити рулетиком або конвертом.

Млинці з вегетаріанської начинкою з грибів і картоплі

Незвичайна, але дуже смачна начинка.

Рецептурні інгредієнти:

  • олія – 50 мл;
  • яйця – 3 шт.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • дрібнокристалічний цукор – 4 ст. л. з гіркою;
  • борошно – 1.5 склянки;
  • бульби картоплі – 600 г;
  • будь-які гриби – 500 г;
  • цибулини – 2 головки;
  • підігріте молоко – 0.5 л.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність в 100 г: 114 ккал.

Технологія приготування:

  1. У каструльку вбити яйця, всипати цукор з сіллю і всі інтенсивно збити віночком. Влити половину молока і всю муку. Перемішати. Влити решту молока. В кінці влити олію. Почекати 15 хвилин;
  2. За цей час підготувати начинку: картоплю очистити. Покласти в харчовій пакет, зробивши в ній кілька дірочок, посолити і відправити в МІКРОХВИЛЬОВУ піч хвилин на 11. Періодично перевіряти готовність;
  3. Цибулю з грибами подрібнити, обсмажити, додавши спеції і сіль;
  4. Готову картоплю разом з грибами в м'ясорубці;
  5. З тіста напекти тонкі млинчики;
  6. У центр викласти начинку і згорнути будь-яким зручним способом.

Запечені млинці з сиром і грибами

Млинці з грибною начинкою, та ще й з ніжним сиром – неймовірно смачний сніданок!

Рецептурні інгредієнти:

  • підігріте молоко – 0.5 л;
  • дрібнокристалічний цукор – ½ склянки;
  • млинна борошно – 1 склянка;
  • яйця – 2 шт.;
  • щіпка солі;
  • пармезан – 50 г;
  • щіпка меленого перцю;
  • гриби – 200 г;
  • масло – 2 ст. л. + додаткові 5 ст. л.;
  • сметана високої % жирністю – 5 ст. л.

Час готування: 1 год.

Калорійність в 100 г: 205 ккал.

Технологія приготування:

  1. Сир натерти, а подрібнені гриби обсмажити до готовності в додатковій кількості масла;
  2. Обидва інгредієнти змішати;
  3. З решти компонентів приготувати тісто і через 10 хвилин спекти млинці;
  4. Загорнути начинку на млинці, форму змастити кулінарним жиром і розкласти фаршировані вироби;
  5. Зверху помастити сметаною;
  6. Випікати 15 хвилин при 170С.

Запіканка з гречки — спробуйте це несподіване рішення страви, яке просто приготувати.

Читайте як приготувати смачні кексики в силіконових формочках з різноманітними начинками.

Візьміть на замітку рецепт смаженої цвітної капусти в клярі.

Млинці, фаршировані м'ясом і грибами

Класична начинка, без якої не обходиться жодна Масляна.

Рецептурні інгредієнти для тіста:

  • підігріте молоко – 1 стакан;
  • тепла дистильована вода – 2 склянки;
  • великі яйця – 2 шт.;
  • сіль з цукром — по ½ ч. л.;
  • борошно – 350 р.

Начинка:

  • цибулина – 1 головка;
  • олія для обсмажування начинки;
  • фарш – 350 г;
  • печериці – 150 р.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність в 100 г: 138 ккал.

Технологія приготування фаршированих млинців з грибами і м'ясом:

  1. Молоко, сіль, воду, цукор і яйця збити в блендері. Підсипаючи борошно замісити тісто і прибрати його в сторону;
  2. Подрібнену цибулю 5 хвилин обсмажувати до прозорості, потім ввести фарш і заважати, щоб інгредієнт вийшов розсипчастим;
  3. Приправити перцем і трохи посолити;
  4. Слідом додати подрібнені гриби і смажити до готовності;
  5. З готового тіста напекти млинці. Остудити. Викласти в центр начинку і згорнути рулетиком.

Кулінарні поради з приготування млинців

  1. Молоко і яйця повинні бути однієї температури;
  2. Спочатку збиваються рідкі компоненти, потім порційно вводяться сухі;
  3. Ідеальне тісто має консистенцію рідкої сметани;
  4. Випікати млинці бажано на чавунній сковороді;
  5. Щоб вироби були тонкими, тісто вливають в центр сковороди і розподіляють шляхом нахилів в різні боки.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: