Як смачно загасити картоплю з реберцями
Тушкована картопля – це смак, знайомий з дитинства, де панувала затишна сімейна атмосфера, де було чути прохання про добавку. І нехай рецепти не будуть відрізнятися оригінальністю, але, як і вічні цінності, вони не потребують оновлення.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| ребра - | 1 кг | 
| картопля середнього розміру - | 1 кг | 
| цибулина - | 2 головки середнього розміру | 
| дрібні морквини - | 3 шт. | 
| часник - | 2 зубика | 
| прянощі - | за смаком | 
| велика сіль - | 2 ч. л. | 
| масло - | 50 мл | 
| вода - | 1 склянка | 
| зелень - | за смаком | 
| Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 160 Ккал | 
Тушкована картопля стає ледве не першим блюдом, з якого починається знайомство з азами кулінарії. Багато тушкують картоплю з іншими овочами, але ми займемося іншим справою. Навчимося готувати її з реберцями.
Технологія приготування:
- Якщо необхідно, то свинячі реберця попередньо порубати;
 - Морквини нарізати тонкими круглими скибочками; 

 - Цибулини очистити і нашаткувати півкільцями; 

 - В толстодонной сковороді з двох боків обсмажити реберця. Процес займе 4 хвилини; 

 - М'ясний продукт прибрати в каструлю і в цьому ж кулінарному жирі спассировать морквину до рум'яного кольору. Це займе ще хвилин 5;
 - Слідом відправити до морквині цибулини, підвищити вогонь і смажити від 3 до 5 хвилин; 

 - Відправити овочі до м'яса, влити воду і тушкувати під кришкою хвилин 20 не більше;
 - За цей час необхідно підготувати бульби: нарізати невеликими за розміром кубиками і відправити в каструлю до решти інгредієнтів;

 - Приправити прянощами або спеціями;
 - Гасити інгредієнти ще 20 хвилин, але не доливати воду; 

 - Часник спресувати і перед зняттям каструлі з плити додати разом з рубаною зеленню.
 
Картопля з копченими реберцями та часником
У холодні сезони в організмі виникає гостра нестача енергії і в такі дні потрібно готувати виключно ситні страви.
Наприклад, тушковані овочі з копченими реберцями. Однак враховуйте, що баранину треба готувати довше, ніж свинину, а яловичину ще довше. Тому для приготування страви використовуйте молоде м'ясо.
Рецептурні інгредієнти:
- свинячі копчені ребра – 600 г;
 - цибулини – 2 головки середнього розміру;
 - невелика морквина;
 - бульби картоплі – 8 шт.;
 - різні види свіжої зелені;
 - сухі спеції;
 - часник.
 
Час приготування страви: 45 хвилин.
Калорійність на 100 г: 248 ккал.
Технологія приготування:
- Картоплю почистити і залити водою, щоб вимити зайвий крохмаль;
 - Зрізати з реберець невеликий шматочок жиру і в ньому спасерувати подрібнену моркву з цибулею;
 - Готові копченості порубати на шматки і відправити до овочів;
 - Влити рідину. Потрібно таку кількість, щоб воно ледь покрило м'ясний продукт;
 - Варити страву на помірному вогні 10 хвилин;
 - Нарізані картоплю відкинути на друшляк і тільки потім відправити до решти продуктів у казан;
 - Приправити спеціями, додати пресований часник;
 - По готовності страву оформити рубаною зеленню.
 
Печінка тушкована в сметані — смачне блюдо, яке може приготувати навіть починаюча господиня.
Спробуйте приготувати справжню кавказьку хашламу з баранини.
Сирна запіканка з рису — корисний і незвичайний десерт з молочних продуктів.
Як загасити картоплю з ребрами в мультиварці
В продовження теми гасіння неможливо не поділиться рецептом, де не треба стояти біля плити і стежити за процесом приготування. Досить слідувати інструкції, встановити необхідні режими і займатися своїми справами.
Рецептурні інгредієнти:
- свинячі ребра – 800 г;
 - цибулини – 2 невеликі головки;
 - сіль, прянощі і перець за смаком;
 - дистильована вода – 1 склянка;
 - бульби картоплі – 1 кг;
 - болгарський жовтий перець;
 - моркви – 2 шт.;
 - масло;
 - зелень.
 
Час приготування страви: 1 годину і 10 хвилин.
Калорійність на 100 г: 142 ккал.
Технологія приготування:
- Промитий і обсушенный м'ясний продукт нарізати поперек волокон;
 - На кухонному девайсі встановити режим «Гасіння», а налаштувати таймер на 1 годину 10 хвилин. Перший час доведеться готувати при відкритій кришці;
 - Обсмажити в олії підготовлені раніше ребра;
 - Цибулини, моркву і болгарський перець нарізати будь-яким зручним способом;
 - Відправити овочі до м'ясного інгредієнта;
 - Постійно заважаючи, смажити компоненти близько 7 хвилин. Всипати спеції і посолити;
 - Слідом відправити крупно нарізані бульби. Інгредієнти перемішати;
 - Влити воду. Закрити кришку і чекати сигнального оповіщення про готовність страви;
 - Перед подачею оформити зеленню.
 
Рецепт тушкованої картоплі зі свинячими ребрами
Багато людей негативно відгукуються про одночасне вживання м'яса і овочів, однак від страви, приготованої за цим класичним рецептом мало хто відмовиться.
Рецептурні інгредієнти:
- ребра свинини – 0.5 кг;
 - рафінована олія соняшникова – 3 ст. л.;
 - картопляні бульби середнього розміру – 1.3 кг;
 - морква;
 - цибулини – 2 маленькі головки;
 - сіль, прянощі, спеції і чорний перець додати за смаком;
 - сушений кріп.
 
Час приготування страви: 1 година 30 хвилин.
Калорійність на 100 г: 140 ккал.
Технологія приготування:
- Бульби нарізати кубиками і обов'язково промити, щоб видалити надлишки крохмалю;
 - Цибулини нашаткувати тонкими півкільцями, а моркву соломою;
 - Поки йде підготовка овочів, включити духовку для розігріву до 180С;
 - М'ясо промити. При необхідності порубати і трохи підсолити;
 - Взяти форму для гасіння або використовувати гусятницю. Першим шаром викласти бульби і трохи посолити. Зверху розподілити кільця цибулі, а поверх них моркву. Овочі посипати сушеним кропом і обов'язково приправити перцем. Останнім шаром стануть реберця, які потрібно полити зверху маслом;
 - Тепер, коли всі продукти акуратно розподілені у формі, влити склянку води;
 - Відправити випікатися;
 - Через півгодини рідина випарується, а бульби злегка підрум'яняться;
 - На цьому етапі накрити кришку. При відсутності можна використовувати фольгу і знову відправити страву на півгодини готуватися в духову шафу;
 - Через 30 хвилин зняти кришку і готувати тушковану картоплю з реберцями ще 10 хвилин на помірному вогні.
 
Незважаючи на настільки довгий процес приготування, аромат готового страви змусить вас зрозуміти, що це того варте!
Поради досвідчених кулінарів
- Для цього виду теплової обробки (гасіння) бажано використовувати старі бульби, вони швидше піддаються процесу гасіння і мають насичені смакові якості;
 - Щоб підкреслити і без того дивовижний смак, обов'язково завершуйте процес приготування рубаною зеленню;
 - Щоб поліпшити смакові якості підливи, можна додати додаткову ложку томату або сметани;
 - Готувати страву потрібно на один раз. Але багато хто вважає, що на другий день воно стає набагато смачніше;
 - Для приготування страв не потрібно великих фінансових вкладень, адже всі продукти доступні. Єдина умова: звернути увагу на якість м'ясного напівфабрикату;
 - Реберця можна використовувати будь-які, але варто брати до уваги тривалість приготування кожного виду. А якщо вирішили використовувати заморожений продукт, то разморозку бажано здійснювати при кімнатній t;
 - Краще всього використовувати в приготуванні толстодонный казан. У цьому випадку тепло від вогню буде розподілятися рівномірно, а значить, всі продукти дійдуть до готовності в один і той же час.
 
Приємного апетиту!






