23 март 2019 1 566

Як приготувати торт «Міккі Маус» своїми руками

Для дітей торт – це головне частування на дитячому дні народження. Крім того, що він повинен бути смачним, ще він неодмінно повинен бути красивим. Величезний захват у маленького іменинника та його гостей зможуть викликати мультяшні герої. Вони можуть бути на тарілках, склянках, ковпачках, прапорцях і, звичайно, на торті.

Практично діти всього світу знають і дуже люблять забавного мишеняти, придуманого Уолтом Діснеєм, Міккі Мауса та його подружку Мінні, тому торт, прикрашений цими героями, припаде до смаку маленьким ласунам.

Декор у стилі Міккі Маус може бути виконаний як з мастики, так і з крему. Нижче наведені рецепти приготування мастики і крему, а також опису самого процесу виготовлення і прикраси торта. Вони допоможуть навіть не зовсім досвідченої мами-кондитеру, спекти торт на день народження улюбленої донечки чи синочка.

Як зробити мастику для торта
Інгредієнти Кількість
зефіру маршмеллоу - 200 г
цукрової пудри - 500 г
соку лимона - 1 чайна ложка
вершкового масла - 1 чайна ложка
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 384 Ккал
Мастику для прикраси тортів роблять з цукрової пудри з кількох рецептами, використовуючи зефірки маршмеллоу, згущене молоко, рідкий мед, розведений желатин та інші.

Розглянемо найбільш прості рецепти мастики з мінімальним набором інгредієнтів і не потребують тривалого готування. Це мастика з маршмеллоу і на основі згущеного молока.

Хід роботи:

  1. В каструлю або глибоку миску покласти зефір, вершкове масло і влити лимонний сік. Потім поставити посудину з цими інгредієнтами на парову баню;
  2. Коли маршмеллоу почнуть танути, почати порціями всипати цукрову пудру і вимісити грудочку густої однорідної маси, яка буде нагадувати пластилін.

Для мастики на згущеному молоці необхідно взяти:

  • 210 г згущеного молока;
  • 165 г цукрової пудри;
  • 150 г сухого молока;
  • 2 чайні ложки лимонного соку.

Щоб замісити мастику за цим рецептом, теж піде не більше півгодини.

Калорійність – 390,2 ккал/100 р.

Процес приготування:

  1. Цукрову пудру і сухе молоко потрібно змішати разом і просіяти кілька разів через сито. Це зробить суху суміш більш однорідною;
  2. Потім змішати рідкі інгредієнти і всипати в них суху складову. Все добре вимішати круглий клубочок.

Мастику, приготовлену і по першому, і по другому рецептами, потрібно обернути харчовою плівкою і дати їй ніч вилежатися в холодильнику. Тільки після цього з нею можна працювати.

Для декору в стилі Міккі Мауса знадобиться мастика декількох кольорів: світлий (бежева або біла), червона або рожева темна (чорна або шоколадна).

Пофарбувати мастику найпростіше гелієвими барвниками, але якщо їх немає або немає бажання додавати в торт інгредієнти зі складним хімічним складом, можна скористатися натуральними барвниками. Бежевий колір дасть сік моркви, рожевий або червоний – буряковий або вишневий сік. Шоколадний колір можна отримати, якщо ввести до складу мастики розтоплений шоколад.

Рецепт торта з героями Уолта Діснея з мастики

Коржі і крем для торта Міккі Маус можуть бути будь-які, але починаючому кондитеру простіше буде працювати з бісквітними коржами. Плюс – бісквіти дуже подобаються дітям, а готуються вони з простого переліку інгредієнтів.

Отже, для бісквітних коржів потрібні:

  • 7 курячих яєць;
  • 200 г цукрового піску;
  • 130 г борошна;
  • 30 г крохмалю;
  • 10 г ванільного цукру.

Торт під мастику потрібно буде вирівнювати, тому потрібен щільний крем. Це може бути масляний з цукровою пудрою, масляний зі згущеним молоком або сирно-масляний. Останній варіант більш кращий, оскільки він не такий жирний, як інші, а сир корисний для дітей.

Для крему знадобляться:

  • 500 г жирного сиру;
  • 250 г якісного вершкового масла;
  • 200 г цукрової пудри (її кількість можна збільшити або зменшити залежно від того, наскільки кислуватим буде сир).

Також в кремову начинку між коржами можна покласти сезонні фрукти.

Підготовку до дня народження слід почати завчасно, за два дні до свята потрібно ввечері спекти коржі, приготувати крем, мастику і окремі елементи декору, а вже наступного дня приступати до складання і прикраси. В цілому на всі процеси може знадобитися від 36 до 48 годин.

Калорійність бісквітного торта 281,5 ккал/100 р.

Хід роботи:

  1. Міксером на високій швидкості збити білки семи яєць до м'яких піків, а в іншому посуді збити жовтки з цукром (ванільним в тому числі) теж на високій швидкості;
  2. Зменшити швидкість збивання і акуратно всипати до збитим жовтків просіяне борошно з крохмалем;
  3. Коли маса стане однорідною вимикати міксер, взяти силіконову лопатку і обережно перемішуючи знизу вгору вмішати в тісто білки;
  4. Дно рознімної форми застелити пергаментом, боки нічим не змащувати, викласти тісто і випікати 40 хвилин при 180 градусах;
  5. Готового бісквіту дати охолонути в духовці при відкритих дверцятах, потім ножем акуратно пройтися з боків форми, щоб відокремити бісквіт. Дістати корж, оберніть його харчовою плівкою і прибрати на ніч у холодильник, щоб в подальшому коржі не кришилися при нарізуванні;
  6. Для крему збити блендером сир, а міксером м'яке масло з цукровою пудрою:
  7. Потім до маслу порціями викладати сир, продовжуючи збивати міксером. Готовий крем теж повинен провести ніч на нижній полиці в холодильнику, щоб стабілізуватися;
  8. На наступний день кільце рознімної форми вистелити харчовою плівкою і встановити на підкладку або рознос. Бісквіт розрізати на 2-3 коржа. Укладати коржі в кільце, перешаровуючи їх кремом і фруктами. Останній корж можна придавити пресом і відправити торт на 3-4 години в холодильник;
  9. Потім зняти кільце з торта, покрити його кремом зверху і з боків, вирівнюючи всі кондитерським широким шпателем або ножем, змоченим у холодній воді. Потім знову на годину в холод, а після вже можна приступати до декорування;

Декор у стилі Міккі Мауса з мастики можна зробити кількома способами:

  1. Випекти звичайний круглий торт, обтягнути його мастикою або вирівняти кремом і прикрасити фігурками Міккі Мауса та/або Мінні Маус;
  2. Спекти торт у формі голови мультяшного мишеняти;
  3. Прикрасити торт картинкою з Міккі Маусом, виготовленої з мастики.

Щоб зробити прикрасу за першим варіантом, потрібно завчасно приготувати фігурку мишеняти і інші деталі декору з мастики, щоб вони встигли трохи підсохнути і не деформувалися при установці на торт.

Ті, хто не впевнений у своїх скульпторских здібностях, можуть спочатку потренуватися і спробувати зліпити Міккі Мауса разом з дитиною з пластиліну. Якщо результат влаштує, тоді потрібно запастися світлою й темною і червоної мастикою і починати ліпити вже з неї.

Для другого варіанту – у вигляді голови Міккі Мауса потрібно спекти основу з одного великого кола і двох менших. Для цього знадобиться дві порції тіста. Це будуть голова і вуха мишеняти. Потім з'єднати всі деталі воєдино, трохи підріза вуха в місці з'єднання з головою, щоб вони щільно прилягали. Потім обтягнути коржі мастикою і прикрасити додатковими елементами декору.

Наприклад, різнобарвними кружечками, зірочками, сердечками та іншим.

Для картинки з мастики потрібно знайти і роздрукувати картинку Міккі або Мінні Маус. Потім малюнок розрізається на окремі фрагменти, які виконані одним кольором. Потім за цим шаблоном вирізають частини картини з розкатаної тонко мастики відповідного кольору і з'єднуються на торті в кольорову мастичную картинку.

Працюючи з мастикою потрібно пам'ятати про те, що для подпыла столу і мастики, щоб вона не прилипала до качалку і рук, використовується крохмаль.

Залишки крохмалю згодом видаляються м'якою кистю, а мастика на готовому торті змащується горілкою. Це додасть їй блиск. За алкоголь не варто переживати, до подачі на стіл він встигне випаруватися.

Як готувати торт «Міккі Маус» з крему своїми руками

Для кремового декору можна також спекти торт за своїм улюбленим рецептом, а можна спробувати щось нове, наприклад, коржі «Молочна дівчинка». Для них знадобиться:

  • 380 г згущеного молока;
  • 2 курячих яйця;
  • 20 г розпушувача для тіста (можна замінити гашеного содою);
  • 160 г борошна.

Крем для вирівнювання і перемазки коржів підійде найпростіший з збитих вершків, для якого потрібні:

  • 500 мл жирних вершків (не менше 33%);
  • 150 г цукрової пудри.

В прошарок цього торта теж можна покласти фрукти.

Випічка коржів, збивання торта і його збірка займуть не більше 1 години, а от процес декорування може зайняти в два рази більше часу, в залежності від обраної складності.

Калорійність 100 г цього торта буде дорівнює 310,8 кілокалорій.

Послідовність дій:

  1. З допомогою ручного міксера або віночка змішати всі інгредієнти для коржів. Має вийти тісто як густа сметана;
  2. На аркуші пергаменту намалювати коло діаметром від 16 до 20 см. В його центр покласти дві столові ложки тіста і розмазати його до країв, щоб вийшов круг;
  3. Таким чином спекти 10-12 коржів в духовці при температурі 180-200 градусів;
  4. Для крему вимити і знежирити лимонним соком (або розчином лимонної кислоти) миску і віночок міксера. Вершки теж повинні бути крижаними;
  5. На високій швидкості збити холодні вершки, потроху додаючи цукрову пудру. Через 10-15 хвилин крем буде готовий.
  6. Перемазати коржі кремом, додати в прошарок фрукти. Вирівняти боки і верх, а після цього можна приступати до декорування.

Торт з крему в стилі Міккі Маус можна також виготовити у вигляді голови мишеняти або зробити зверху кремову картинку.

Торт у вигляді голови готується так само, як і мастиковий його варіант, тільки потім він не обтягується мастикою, а прикрашається кремом. Для цього на заготівлі темним, бежевим і червоним (язичок Міккі Мауса або бантик на голові у Мінні) потрібно намалювати мордочку мишеняти.

А щоб зробити кремову картинку, спочатку потрібно роздрукувати відповідне зображення на папері, вставити його в файл, який слід продезінфікувати горілкою.

Розплавити на водяній бані або в мікрохвильовій печі шоколад або кондитерську глазур, перекласти її в корнетик з пергаменту, і рідким шоколадом намалювати на файлі контури малюнка.

Підготовлений малюнок відправити на 10-15 хвилин у холодильник, а потім перекласти шоколадом вниз на вирівняну кремом торт. Акуратно зняти файл, щоб контури малюнка залишилися на торті. Після цього осаджуючи крем різних кольорів з кондитерського мішка, розфарбувати картинку.

Як прикрасити торт у вигляді мультяшного персонажа

Прикрашаючи торт для дитячого свята, не варто забувати про те, що дівчаткам більше подобатися подружка Міккі Мауса – мишка Мінні. І більш доречно використовувати для декору дівочі кольори: рожевий, бежевий, світлі відтінки зеленого, жовтого та інших.

Для прикраси торта на день народження хлопчика варто віддавати перевагу більш насиченим відтінками жовтого, зеленого, червоного і синього. Хлопчаки будуть більше ради Міккі Маусу, ніж його подружці.

Якщо торт готується для дні народження хлопчика і дівчинки (наприклад, двійнят), то можна умовно поділити його на дві половини, виконавши декор кожної мальчишечьем і дівочому стилі, а можна виконати торт в одному нейтральному стилі, але з фігурками Міккі і Мінні.

Але вибираючи, як прикрасити торт, варто не забути порадитися з дитиною і дізнатися, чого ж хоче сам іменинник. Тільки при цьому умові вийде влаштувати дитині незабутнє свято.

Що ще почитати: