19 май 2019 3 364

Як приготувати і прикрасити торт на день народження дитини

Без святкового торта неможливо уявити жодна знаменна подія. При цьому ради десерту не тільки малюки, а й дорослі люди. Гарний торт може перетворитися з традиційного ласощі в родзинку дитячого дня народження. Крім того, саме з тортом пов'язана одна з пам'ятних чарівних традицій: задування свічок і загадування заповітного бажання.

Який вибрати торт на день народження дитини

Для хлопчика можна оформити торт за такими задумами:

  • персонажами комп'ютерних ігор або мультфільмів. Зробити їх можна з допомогою мастики (будуть об'ємними) або вафельної картинки, надрукованій на спеціальному принтері. Якщо ви володієте даром художника, то зобразити головного героя святкового торта можна самостійно, використовуючи айсинг, розтоплений шоколад і різнокольорове желе. Для ліплення персонажів також використовується щільний кольоровий мастика;
  • найбільш популярними мотивами для майбутніх захисників вважаються автомобілі. Для цього випікається бісквіт, які після остигання обрізають за формою авто, промащують кремом, а зверху покривають мастикою. Колеса можна зробити з будь-якого печива круглої форми.

Святковий торт для дівчинки – це не просто ласощі, а справжній витвір мистецтва. Що найбільше подобається леді? Прикраси, ляльки Барбі і багато рожевого кольору. Тому і варіантами оформлення торта для дівчинки можуть стати:

  • мережива і ажурні узори, виконані з айсинга, цукрової глазурі і великий шоколадний бант;
  • для леді старші необхідно в якості оформлення використовувати фігурки з мастики: парфуми, помади, туфлі і прикраси;
  • ну і, звичайно ж, самий популярний варіант оформлення торт «Лялька Барбі», де пластмасову іграшку встановлюють в центр торта, а бісквіт, який грає роль сукні прикрашають бантами, мереживом і намистинками.

Торт своїми руками на День народження

Пропонуємо кілька рецептів для різної вікової категорії.

Для 1 року
Інгредієнти Кількість
дитяче печиво - 400 г
сир - 240 г
сметана - 150 г
молоко - 300 г
цукор - 100 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 287 Ккал

Технологічний процес:

  1. Змочити в молоці печиво і щільно розкласти по дну форми;
  2. З цукру, сиру і сметани приготувати крем. Промазати шар печива;

За цією технологією зробити декілька шарів, поки не закінчиться крем. В прошарок можна додати подрібнені фрукти. Зверху дитячий торт посипати крихтою печива.

Торт «Веселка» (від 2 років і старше)

Необхідні компоненти для коржів:

  • борошно – 300 г;
  • розпушувач – 2 ч. л;
  • сіль – щіпка;
  • розм'якшене вершкове масло – 110 г;
  • екстракт ванілі – 1 ч. л;
  • молоко – 190 мл;
  • цукор – 2 г;
  • білок – 3 шт.

Перелік інгредієнтів для крему:

  • білок – 4 шт;
  • цукор – 200 г;
  • масло розм'якшене – 200 г;
  • сік половини лимона або лайма.

Час приготування: до 2-х годин.

Калорійність: 370 ккал.

Технологічний процес:

  1. Духовку прогріти до 180С. У сухому посуді розпушувач змішати з борошном;
  2. В глибокій чаші збити з цукром розм'якшене масло. Продовжуючи збивання влити ваніль і по одному ввести білки;
  3. Далі частинами ввести муку. Перемішати;
  4. Влити молоко і перемішати до однорідної консистенції;
  5. Готове тісто розділити на 7 частин і кожну пофарбувати в яскравий колір веселки;
  6. Окремо випекти кожен корж;
  7. Поки кольорові коржі остигають почати приготування крему: білки влити в каструлю, всипати цукор і збивати на повільному вогні до розчинення солодких кристалів;
  8. Нагріті білки перелити в ємність з високими бортиками. На високій швидкості збивати масу до повного охолодження та отримання пружною та щільною маси;
  9. Далі встановити на міксері середню швидкість і продовжуючи збивати поступово, вводити масло;
  10. Коли суміш стане однорідною, знову збільшити швидкість і збивати ще 10 хвилин, поки маса не стане дуже щільною. Влити сік лайма;
  11. Отриманим кремом промазати коржі, а також верхівку і боки торта.

Оформити святкові ласощі бажано яскравими цукерками «эмэндэмс». Відправити в холодильник на 4 години для просочення і застигання коржів.

Рецепт настоянок на спирту в домашніх умовах приготувати їх просто.

Читайте як приготувати смачні тюфтельки в мультиварці за нашими рецептами.

Візьміть на замітку незвичайно смачний рецепт яблук, запечених часточками зі спеціями — це найкращий десерт для тих, хто сидить на дієті.

Торт «Лялька Барбі»

Для приготування цього святкового ласощі можна скористатися рецептом попереднього торта, а ось оформлення буде зовсім іншим.

Технологія складання спідниці ляльки:

  1. Ноги іграшки обгорнути фольгою і прибрати в сторону;
  2. Взяти вазу для цукерок (невеликого розміру) застелити поліетиленовим пакетом і взятися за складання спідниці;
  3. Печиво або корж подрібнити в крихту і змішати з кремом. Заповнити вазу одержаним складом, щільно утрамбувати, поверхню розрівняти і прибрати на годину в холодильник для застигання;
  4. Після перевернути вазу і акуратно викласти майбутню спідницю;
  5. У центр спідниці встановити ляльку і акуратно перенести її на поверхню основного торта;
  6. Перед прикрасою сукні необхідно покрити його кремом, щоб декор не відвалився і був надійно закріплений;
  7. Оформлювати наряд ляльки можна різними насадками. Наприклад, насадками «ракушка», «зірочка» або «пелюстка»;
  8. В якості додаткового декору можна використовувати їстівні намистинки, шоколадні візерунки, банти, метелики. Загалом, використовуйте все те, що вам підказує фантазія. Також кремом можна зробити намисто на шиї ляльки. Готовий торт повинен зберігатися тільки в холодильнику, щоб у відповідальний момент лялька не впала і не зіпсувала свято маленької іменинниці.

Чим і як прикрашати торти для дітей

Перед тим, як дізнатися якими деталями та солодощами прикрасити торт, потрібно розібратися зі складом святкового ласощі. Рецепт безпосередньо залежить від віку іменинника.

Наприклад, на першу річницю потрібно вибирати ті продукти, які можна вживати дитині. У торті повинно бути помірна кількість цукру і яєць.

У цьому випадку підходящим варіантом стане сирне пюре (начинка) і подрібнене печиво (основа). Досвідчені мами готують манник, а для додання святкового вигляду прикрашають його фруктами і поливають йогуртом.

Дітям від двох років можна приготувати торт, заснований на смакові уподобання іменинника. Наприклад, сирний, шоколадний, фруктовий або ванільний.

Що стосується коржів, то можна вибрати сметанний, бісквітний, медовий, з додаванням фруктів або шоколадної крихти. В якості прошарку підійде йогуртовий, масляний або заварний крем.

Для декорування головного десерту дитячого свята існує багато технологій – це може бути крем заварний, білковий, мастика, айсинг, марципан, желе. Проте найпопулярнішим і як виявилося простим способом оформлення торта вважаються фрукти, цукерки, драже і невеликі шоколадні батончики.

Особливо діти люблять, коли святковий десерт прикрашений різнокольоровими «эмендэмсами». Ці маленькі шоколадки кріплять на глазур або додають в крем.

Також оригінально буде виглядати декор зі свіжих фруктів і ягід. Для глянсової поверхні їх прийнято покривати желе, а можна просто засахарить. Не менш цікаві дітям листя і квіти, виконані з вершків, масляного або білкового крему.

Якщо зважитеся прикрасити дитячий торт шоколадом, то будете тільки у виграші. Цим інгредієнтом неможливо зіпсувати ні одне ласощі. З шоколаду можна зробити візерунки, напис, завитки, глазур, квіти, листя і різні малюнки.

Що ще почитати: