08 май 2019 40

Як зробити самогон з меду в домашніх умовах

З медової браги можна отримати відмінний смак, міцний і ароматний самогон. Не варто плутати «медовуху» з самогоном з меду — це два різних поняття. Самогон на основі меду женуть із браги, а «медовуху» готують шляхом зброджування продуктів бджільництва і спирту.

Експеримент з медом не дешеве задоволення, вигнати з нього самогон може справжній гурман або власник пасіки. Якщо є надлишок меду, його можна сміливо пустити на виробництво домашнього алкоголю.

Найчастіше використовують старий засахарившийся мед. На його основі виходить відмінний по градусам, чистий натуральний продукт. Добірка рецептів самогону дозволить приготувати цілий арсенал домашнього алкоголю.

Самогон з меду в домашніх умовах
Інгредієнти Кількість
тепла вода - 9 літрів
цукор - 2,5 кг
мед - 500-600 г
дріжджі - 70 г
Час приготування: 10080 хвилин Калорійність на 100 грам: 295 Ккал
  1. Розчинити в ємності з водою продукт бджільництва і цукор. Все добре перемішати, повинна вийти солодка медова вода. Добре, якщо вона буде тепла, тоді бродіння пройде швидше.
  2. Розлити рідину по скляних бутлях. Трохи води потрібно залишити.
  3. У решти цукрово-медовій воді розчинити норму дріжджів. Розлити їх по бутлях, де буде бродити брага.
  4. Вміст перемішати. Одягнути зверху медичні рукавички або поставити водяний затвори (гідрозатвори).
  5. У випадку з рукавичкою, поки самогон бродить вона піднімається вгору.
  6. Готовність браги перевіряти, з опалого рукавичці. Смак браги не повинен бути солодким. Не допускати прокисання, необхідно постійно стежити за бродінням.
  7. Переганяти через самогонний апарат так само, як звичайний самогон.
  8. Фортеця перевіряти спиртометром. Деякі самогонники практикують подвійний перегін. Таким чином, виходить більш чистий і міцний алкоголь.

Рецепт медового самогону без цукру

Необхідні інгредієнти:

  • зацукрований мед — 2, 5 кг;
  • тепла вода — 8-9 літрів;
  • дріжджі — 60 гр.

Час приготування: 6-7 днів.

Калорійність: 300 ккал.

  1. У теплій воді розчинити зацукрований продукт. Якщо він сильно загус його можна розтопити з невеликою кількістю води на вогні. Для цього потрібно помістити його в каструлю або скористатися водяний лазнею. Мед повинен повністю розчинитися.
  2. До медовій воді додати розім'яті дріжджі. Для швидкого бродіння дріжджі можна залити на півгодини теплою водою. Коли вони запіняться, влити їх в брагу.
  3. Брагу для медового самогону розлити по бутлях або будь-якій іншій зручній ємності. Одягнути зверху рукавички або поставити водяний гідрозатвор.
  4. Через 5-6 днів перевірити брагу на смак, вона не повинна бути солодкою або кислою. У смаку повинна бути алкогольна міцність.
  5. Готовність браги перевіряють за опалим рукавичкам, можна до відкритої ємності піднести запалений сірник. Якщо сірник горить і не гасне, пора переганяти брагу.
  6. В смаку готового продукту переважають м'які медові нотки. Залишається приємний післясмак.

Як робити алкогольний напій без дріжджів

Необхідні інгредієнти:

  • зацукрований мед — 2,5-3 кг;
  • старі рамки перги;
  • тепла вода — 8 літрів.

Час приготування: 14-20 днів.

Калорійність: 298 ккал.

  1. Для приготування самогону з меду без дріжджів потрібен активатор, який сприятиме бродінню. Одного меду для цього процесу недостатньо. Самогонники, які практикують виготовлення алкоголю без дріжджів, використовують старі рамки перги. Бродить така брага довго, якщо набратися терпіння, вийде чудовий медовий алкоголь без дріжджів.
  2. Старі рамки перги подрібнити руками або ножем. Відправити їх до продуктів бджільництва.
  3. Додати теплу воду і добре все розмішати. Все має по максимуму розчинитися.
  4. У давні часи щоб прискорити процес бродіння, додавали шишки хмелю.
  5. Розлиту по 10 літровим банкам брагу накрити рукавичками або одягнути гідрозатвори.
  6. Як брага відіграється, смак її буде міцним і не солодким. Переганяти один або два рази. Додатково самогон можна очистити деревним вугіллям.

Як приготувати неймовірно смачний суп з тріски читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт салату із зелених помідор — це чудова закуска до зимового столу.
Читайте як зварити смачну і ситну гречану кашу з молоком в мультиварці.

Приготуйте скумбрію на решітці в духовці — специфічний смак риби зробить блюдо дуже незвичайним.

Як зробити медовуху з перцем

Необхідні інгредієнти:

  • самогон — 1,5 літра;
  • червоний пекучий перець — 3 шт;
  • мед гречаний або квітковий — 3 ст. л;
  • гвоздика (спеція) — 6 шт.

Час приготування: 30 хвилин (настоювати від 14 днів до 3 місяців).

Калорійність: 330 ккал.

  1. Приготовлений і очищений самогон з меду, влити в скляну ємність (бутель).
  2. Додати мед і добре перемішати. При його додаванні фортеця напою знижується.
  3. Кинути в напій суцвіття гвоздики. Акуратно струсити бутель, вміст злегка забарвиться.
  4. По завершенні покласти цілі стручки перцю. Банку накрити кришкою і відправити настоюватися туди, де темно і сухо.
  5. При бажанні можна медовуху відразу розлити в пляшки, покласти в кожну червоний перець і закупорити.
  6. Коли алкоголь буде готовий, його потрібно процідити.
  7. Ароматні сорти меду додадуть напою приємних ноток. Медова солодкість дозволить самогону бути м'яким на смак. Гвоздика посилить аромат. Пекучий перець додасть напою пікантних ноток.

Корисні поради

  1. Для самогону можна брати будь-мед, старий, висохлий і відпрацювання бджолиного виробництва. У хід піде все, що містить солодкі продукти бджіл.
  2. Посуд, в якій буде грати брага повинна бути чистою.
  3. Якщо за рецептом передбачені дріжджі, вони повинні бути свіжими.
  4. Воду краще брати очищену і теплу. У холодній воді довше не починається бродіння.
  5. Якщо додати трохи меду в готовий самогон, він стане м'якше і ароматніший.
  6. З 20 літрів браги, якщо не порушена технологія виробництва, можна отримати 2, 5 літра чистого алкоголю.
  7. Дріжджі скорочують час бродіння, проте якщо їх не додавати, самогон буде мати приємний медовий аромат.
  8. Медовуху можна пити в чистому вигляді або використовувати для приготування облагороджених напоїв, наливок і настоянок.

Головне пам'ятати, що у всьому потрібно знати міру, а у вживанні самогону особливо.

Що ще почитати: