24 март 2019 1 828

Як приготувати смачну піцу з листкового тіста

Популярність домашніх виробів з листкового тіста постійно зростає. На такій основі виготовляють не тільки солодкі булочки, але і інші частування, у тому числі піцу.

Як приготувати дріжджове листкове тісто
Інгредієнти Кількість
молоко - 1,5 склянки
вершкове масло - 100 г
пшеничне борошно - 350 г
яйце - 1 штука
сіль - щіпка
цукор - 1 їдальня ложка
дріжджі свіжі - 25 г
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 362 Ккал
Самостійне приготування дріжджового тіста для піци не доставить особливих труднощів. Дуже зручно те, що можна приготувати його заздалегідь (наприклад, за добу до того, як воно буде потрібно).

Хід приготування:

  1. Молоко трохи підігріти, розчинити в ньому дріжджі, посолити, посластіть, змішати з яйцями і протрушенной (просіяної) борошном;
  2. Як слід змішати всі компоненти з половиною розтопленого вершкового масла (необхідно домогтися того, щоб маса вийшла повністю однорідної);
  3. Помістити тісто в тепле місце (приблизно на 180 хвилин);
  4. За відведений проміжок часу тісто буде підніматися не один раз і кожен раз, крім останнього, треба буде розмішувати його, щоб воно опало;
  5. Нарешті, отриману м'яку масу поділити на 3 приблизно однакові частини: першу розкачати в лист (до 2-х сантиметрів по товщині) і змастити залишками вершкового масла;
  6. З другою частиною тіста вчинити аналогічно і після акуратно укласти її на перший лист;
  7. Третій шматочок у свою чергу розкачати в лист, змастити олією і укласти поверх другого аркуша;
  8. Вийшло подобу торта розкачати до товщини не більше трьох сантиметрів, після скласти в 4 рази;
  9. Повторити пункти рецепту з 5 по 8 не менше п'яти разів;
  10. Приготування листкового тіста завершено!

Листкове бездріжджове тісто для піци

Дана рецептура не передбачає використання дріжджів і є ідеальною основою для піци швидкого приготування. Це дозволяє швидко підготуватися до приходу гостей і залишає час для експериментів з начинками.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 0,3 кг;
  • борошно – 0,5 кг;
  • цукровий пісок – 2 чайні ложки;
  • вода – 250 мл;
  • сіль – 1/3 чайної ложки.

Час приготування: 25-30 хвилин.

Калорійність: 363 ккал.

Хід приготування:

  1. Дістати вершкове масло з холодильника, щоб воно відтануло і стало м'яким;
  2. Просіяти борошно прямо на чисту поверхню кухонного столу;
  3. Невеликі шматки розм'яклі масла покласти поверх борошна;
  4. З допомогою ножа «порубати» масло в борошно, поки обидва компоненти не з'єднаються в однорідну масу;
  5. Посолити і посластіть холодну воду, після влити цю рідину в борошно і замісити тісто;
  6. Коли все буде готово, прикрити тісто з допомогою вологого рушника і поставити в холодне місце приблизно на 60 хвилин (але краще, якщо воно простоїть там з вечора до наступного ранку);
  7. Після витримки викласти тісто на посипану борошном робочу поверхню і розкачати його за допомогою качалки, досягнувши товщини в 1 сантиметр;
  8. Одержаний лист скласти навпіл, і знову розкачати його, поки він не прийме початкові розміри;
  9. Знову помістити в холодильник на 15-20 хвилин;
  10. Дістати лист, знову скласти і розкачати (продублювати цю черговість мінімум 6 разів);
  11. Основа під піцу готова.

Як приготувати смачну цвітну капусту з яйцем читайте в нашій статті.

Як приготувати курку з грибами в горщику — кілька варіантів страви, які вам знадобляться.

Смачний рецепт язичків з яблуками з листкового тіста — проста і в теж час дуже смачний десерт.

Рецепт піци в духовці

Піца, приготована за наведеним рецептом, володіє цікавим смаком завдяки начинці, що поєднує гриби і болгарський перець. Важливий акцент смакових відчуттів надає і м'яка основа з листкового тіста.

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 1 аркуш;
  • печериці – 5-6 штук;
  • паприка – ¼ чайної ложки;
  • петрушка – ¼ чайної ложки;
  • болгарський перець (маленький) – 5 штук;
  • яйце – 1 штука;
  • сир (переважно тверді сорти) – 150 г;
  • суміш перців – за смаком.

Час приготування: 40-50 хвилин.

Калорійність: 210 ккал.

Хід приготування:

  1. Спочатку слід включити духова шафа і виставити температуру 200С;
  2. Лист тіста вийняти і морозильної камери і покласти розморожуватися;
  3. Поки тісто і духовка гріються, слід взятися за начинку: гриби промити в проточній воді і тонко нарізати;
  4. Сковорідку поставити на сильний вогонь, почекати доки вона розігріється і викласти в неї печериці (смажити не довше п'яти хвилин);
  5. Після, зменшити вогонь, посолити і поперчити гриби, додати паприку і сушену петрушку, накрити сковорідку з допомогою кришки;
  6. Смажити протягом ще п'яти хвилин;
  7. Потім необхідно зняти кришку, даючи можливість надлишків вологи випаруватися;
  8. У перців зрізати верхівки, вийняти внутрішній вміст, промити;
  9. Розрізати кожен овоч на дві рівні половини;
  10. Взяти пергаментний папір і використовувати її для вистилання дека (змащувати її маслом або чим-небудь іншим не слід);
  11. Розрізати масу тесту на дві приблизно рівні частини і розкачати їх так, щоб вони відповідали за розміром дека;
  12. Змастити кожен аркуш збитим яйцем і злегка посолити;
  13. Викласти поверх тіста гриби, залишаючи вільними краю;
  14. На печериці шаром викласти тертий сир і прикрасити це все з допомогою болгарського перцю, після поставити деко в духовку на третину години;
  15. Піцу можна вважати готовою, коли вона набуде золотисто-коричневий колір, а її краї виявляться трохи підняті, в цей момент її можна подавати на стіл.

Піца на листковому бездрожжевом тесті

Цей рецепт відноситься до числа найшвидших, тих, що можна використовувати, не витрачаючи надто багато сил і часу. Знаючи його, можна дуже швидко підготуватися до приходу гостей або просто без особливої підготовки зробити частування для себе.

Інгредієнти:

  • тісто листкове бездріжджове — 0,5 кг;
  • ковбаса копчена — 0,2 кг;
  • сир (твердих сортів) — 100 г;
  • оливки (без кісточок) і кріп — за смаком;
  • томатний соус — 3-4 столові ложки;
  • майонез — 3-4 столові ложки.

Час приготування: 30-40 хвилин.

Калорійність: 213 ккал.

Хід приготування:

  1. Посипати трохи борошна на стіл, викласти на нього тісто, щоб воно могло розморозитися;
  2. Ковбасу нарізати у вигляді півкілець, а оливки – цілими кільцями;
  3. Разогревшееся тісто розкачати за розміром дека, змастити поверхню шаром томатного соусу, а поверх нього майонезом;
  4. В окремих місцях зробити кілька проколів за допомогою виделки (це дозволяє добитися того, щоб не відбувалося здуття піци в тому момент, коли вона випікається);
  5. Розподілити по всій поверхні тіста ковбасну і оливкову нарізку, при бажанні присипати дрібно нарізаним кропом;
  6. Щільно засипати всі компоненти начинки тертим сиром (чим більше, тим краще);
  7. Розігріти духовку до 230 С, після цього поставити в неї піцу і випікати протягом чверті години.

Швидка міні-піца

Частування відмінно підійде на роль закуски. Воно буде прикрасою столу і щодо своїх смакових якостей, і завдяки дуже милому зовнішнім виглядом.

Інгредієнти:

  • листкове тісто — 0,5 кг;
  • яйце — 1 штука;
  • ковбаса — 0,2 кг;
  • сир — 150 г;
  • майонез — 2 столові ложки;
  • кетчуп — 2 столові ложки;
  • огірки мариновані — 2-3 штук.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 208 ккал.

Хід приготування:

  1. Дочекатися, поки тісто відтане, і з допомогою качалки надати йому форму тонкого квадратного пласта;
  2. Дрібно нарізати огірки (якщо вони дуже габаритні, то краще позбавитися від шкірки і насіннєвий частини);
  3. З допомогою терки подрібнити шматки ковбаси і сиру;
  4. Змастити збитим яйцем крайні частини тесту, а центральну — покрити сумішшю кетчупу та майонезу;
  5. Поверх основи посипати шарами: ковбасу, огірки, сир;
  6. Тісто згорнути, надаючи йому форму рулету з начинкою всередині, а після розрізати на шматочки шириною в кілька сантиметрів;
  7. Духовку розігріти до 180С, викласти дно дека пергаментом, а на ньому розташувати майбутні міні-піци;
  8. Поставити деко в духовку, випікати частування приблизно третину години.

Секрети приготування

Для приготування смачної листкової піци потрібно ознайомитися з деякими тонкощами, які мають вирішальне значення в цій справі:

  1. Тісто слід розморожувати до того, як ви приступите до готування (бажано двома годинами раніше покласти його в холодильник);
  2. Начинка ніколи не повинна покривати всю поверхню основи, краї залишаються вільними, оскільки під час випікання вони можуть деформуватися і начинка просто вивалиться;
  3. Появи золотої скоринки можна домогтися, просто змастити відкриті ділянки тіста збитим яйцем;
  4. В якості начинки для піци з листкового тіста не підійдуть продукти, що виділяють багато рідини у процесі випікання, оскільки це робить водянистою і несмачною саму випічку;
  5. Щоб тісто не розшаровувалося надто сильно, перед приміщенням піци в духовку потрібно проткнути її кілька разів уздовж країв за допомогою виделки.

Дотримуючись вищенаведені рекомендації, ви досягнете необхідного результату і отримаєте задоволення від процесу приготування.

Що ще почитати: