Як приготувати смачну піцу з листкового тіста
Популярність домашніх виробів з листкового тіста постійно зростає. На такій основі виготовляють не тільки солодкі булочки, але і інші частування, у тому числі піцу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молоко - | 1,5 склянки |
вершкове масло - | 100 г |
пшеничне борошно - | 350 г |
яйце - | 1 штука |
сіль - | щіпка |
цукор - | 1 їдальня ложка |
дріжджі свіжі - | 25 г |
Час приготування: 240 хвилин | Калорійність на 100 грам: 362 Ккал |
Хід приготування:
- Молоко трохи підігріти, розчинити в ньому дріжджі, посолити, посластіть, змішати з яйцями і протрушенной (просіяної) борошном;
- Як слід змішати всі компоненти з половиною розтопленого вершкового масла (необхідно домогтися того, щоб маса вийшла повністю однорідної);
- Помістити тісто в тепле місце (приблизно на 180 хвилин);
- За відведений проміжок часу тісто буде підніматися не один раз і кожен раз, крім останнього, треба буде розмішувати його, щоб воно опало;
- Нарешті, отриману м'яку масу поділити на 3 приблизно однакові частини: першу розкачати в лист (до 2-х сантиметрів по товщині) і змастити залишками вершкового масла;
- З другою частиною тіста вчинити аналогічно і після акуратно укласти її на перший лист;
- Третій шматочок у свою чергу розкачати в лист, змастити олією і укласти поверх другого аркуша;
- Вийшло подобу торта розкачати до товщини не більше трьох сантиметрів, після скласти в 4 рази;
- Повторити пункти рецепту з 5 по 8 не менше п'яти разів;
- Приготування листкового тіста завершено!
Листкове бездріжджове тісто для піци
Дана рецептура не передбачає використання дріжджів і є ідеальною основою для піци швидкого приготування. Це дозволяє швидко підготуватися до приходу гостей і залишає час для експериментів з начинками.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 0,3 кг;
- борошно – 0,5 кг;
- цукровий пісок – 2 чайні ложки;
- вода – 250 мл;
- сіль – 1/3 чайної ложки.
Час приготування: 25-30 хвилин.
Калорійність: 363 ккал.
Хід приготування:
- Дістати вершкове масло з холодильника, щоб воно відтануло і стало м'яким;
- Просіяти борошно прямо на чисту поверхню кухонного столу;
- Невеликі шматки розм'яклі масла покласти поверх борошна;
- З допомогою ножа «порубати» масло в борошно, поки обидва компоненти не з'єднаються в однорідну масу;
- Посолити і посластіть холодну воду, після влити цю рідину в борошно і замісити тісто;
- Коли все буде готово, прикрити тісто з допомогою вологого рушника і поставити в холодне місце приблизно на 60 хвилин (але краще, якщо воно простоїть там з вечора до наступного ранку);
- Після витримки викласти тісто на посипану борошном робочу поверхню і розкачати його за допомогою качалки, досягнувши товщини в 1 сантиметр;
- Одержаний лист скласти навпіл, і знову розкачати його, поки він не прийме початкові розміри;
- Знову помістити в холодильник на 15-20 хвилин;
- Дістати лист, знову скласти і розкачати (продублювати цю черговість мінімум 6 разів);
- Основа під піцу готова.
Як приготувати смачну цвітну капусту з яйцем читайте в нашій статті.
Як приготувати курку з грибами в горщику — кілька варіантів страви, які вам знадобляться.
Смачний рецепт язичків з яблуками з листкового тіста — проста і в теж час дуже смачний десерт.
Рецепт піци в духовці
Піца, приготована за наведеним рецептом, володіє цікавим смаком завдяки начинці, що поєднує гриби і болгарський перець. Важливий акцент смакових відчуттів надає і м'яка основа з листкового тіста.
Інгредієнти:
- листкове тісто – 1 аркуш;
- печериці – 5-6 штук;
- паприка – ¼ чайної ложки;
- петрушка – ¼ чайної ложки;
- болгарський перець (маленький) – 5 штук;
- яйце – 1 штука;
- сир (переважно тверді сорти) – 150 г;
- суміш перців – за смаком.
Час приготування: 40-50 хвилин.
Калорійність: 210 ккал.
Хід приготування:
- Спочатку слід включити духова шафа і виставити температуру 200С;
- Лист тіста вийняти і морозильної камери і покласти розморожуватися;
- Поки тісто і духовка гріються, слід взятися за начинку: гриби промити в проточній воді і тонко нарізати;
- Сковорідку поставити на сильний вогонь, почекати доки вона розігріється і викласти в неї печериці (смажити не довше п'яти хвилин);
- Після, зменшити вогонь, посолити і поперчити гриби, додати паприку і сушену петрушку, накрити сковорідку з допомогою кришки;
- Смажити протягом ще п'яти хвилин;
- Потім необхідно зняти кришку, даючи можливість надлишків вологи випаруватися;
- У перців зрізати верхівки, вийняти внутрішній вміст, промити;
- Розрізати кожен овоч на дві рівні половини;
- Взяти пергаментний папір і використовувати її для вистилання дека (змащувати її маслом або чим-небудь іншим не слід);
- Розрізати масу тесту на дві приблизно рівні частини і розкачати їх так, щоб вони відповідали за розміром дека;
- Змастити кожен аркуш збитим яйцем і злегка посолити;
- Викласти поверх тіста гриби, залишаючи вільними краю;
- На печериці шаром викласти тертий сир і прикрасити це все з допомогою болгарського перцю, після поставити деко в духовку на третину години;
- Піцу можна вважати готовою, коли вона набуде золотисто-коричневий колір, а її краї виявляться трохи підняті, в цей момент її можна подавати на стіл.
Піца на листковому бездрожжевом тесті
Цей рецепт відноситься до числа найшвидших, тих, що можна використовувати, не витрачаючи надто багато сил і часу. Знаючи його, можна дуже швидко підготуватися до приходу гостей або просто без особливої підготовки зробити частування для себе.
Інгредієнти:
- тісто листкове бездріжджове — 0,5 кг;
- ковбаса копчена — 0,2 кг;
- сир (твердих сортів) — 100 г;
- оливки (без кісточок) і кріп — за смаком;
- томатний соус — 3-4 столові ложки;
- майонез — 3-4 столові ложки.
Час приготування: 30-40 хвилин.
Калорійність: 213 ккал.
Хід приготування:
- Посипати трохи борошна на стіл, викласти на нього тісто, щоб воно могло розморозитися;
- Ковбасу нарізати у вигляді півкілець, а оливки – цілими кільцями;
- Разогревшееся тісто розкачати за розміром дека, змастити поверхню шаром томатного соусу, а поверх нього майонезом;
- В окремих місцях зробити кілька проколів за допомогою виделки (це дозволяє добитися того, щоб не відбувалося здуття піци в тому момент, коли вона випікається);
- Розподілити по всій поверхні тіста ковбасну і оливкову нарізку, при бажанні присипати дрібно нарізаним кропом;
- Щільно засипати всі компоненти начинки тертим сиром (чим більше, тим краще);
- Розігріти духовку до 230 С, після цього поставити в неї піцу і випікати протягом чверті години.
Швидка міні-піца
Інгредієнти:
- листкове тісто — 0,5 кг;
- яйце — 1 штука;
- ковбаса — 0,2 кг;
- сир — 150 г;
- майонез — 2 столові ложки;
- кетчуп — 2 столові ложки;
- огірки мариновані — 2-3 штук.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність: 208 ккал.
Хід приготування:
- Дочекатися, поки тісто відтане, і з допомогою качалки надати йому форму тонкого квадратного пласта;
- Дрібно нарізати огірки (якщо вони дуже габаритні, то краще позбавитися від шкірки і насіннєвий частини);
- З допомогою терки подрібнити шматки ковбаси і сиру;
- Змастити збитим яйцем крайні частини тесту, а центральну — покрити сумішшю кетчупу та майонезу;
- Поверх основи посипати шарами: ковбасу, огірки, сир;
- Тісто згорнути, надаючи йому форму рулету з начинкою всередині, а після розрізати на шматочки шириною в кілька сантиметрів;
- Духовку розігріти до 180С, викласти дно дека пергаментом, а на ньому розташувати майбутні міні-піци;
- Поставити деко в духовку, випікати частування приблизно третину години.
Секрети приготування
Для приготування смачної листкової піци потрібно ознайомитися з деякими тонкощами, які мають вирішальне значення в цій справі:
- Тісто слід розморожувати до того, як ви приступите до готування (бажано двома годинами раніше покласти його в холодильник);
- Начинка ніколи не повинна покривати всю поверхню основи, краї залишаються вільними, оскільки під час випікання вони можуть деформуватися і начинка просто вивалиться;
- Появи золотої скоринки можна домогтися, просто змастити відкриті ділянки тіста збитим яйцем;
- В якості начинки для піци з листкового тіста не підійдуть продукти, що виділяють багато рідини у процесі випікання, оскільки це робить водянистою і несмачною саму випічку;
- Щоб тісто не розшаровувалося надто сильно, перед приміщенням піци в духовку потрібно проткнути її кілька разів уздовж країв за допомогою виделки.
Дотримуючись вищенаведені рекомендації, ви досягнете необхідного результату і отримаєте задоволення від процесу приготування.