30 май 2019 109

Як правильно приготувати суп з тушкованого м'яса

Тушонка – продукт, з якого можна готувати різні страви. У багатьох людей суп з додаванням цього інгредієнта асоціюється з походами і часом, проведеним в гуртожитку. Насправді, з його допомогою можна приготувати дуже смачні, ароматні перші страви, які сподобаються всім членам сім'ї.

Суп з тушкованого м'яса з картоплею
Інгредієнти Кількість
картопля - 1 кілограм
тушонка - 1 банку
вода - 2,5 літра
морква - 1 штука
цибулю - 1 штука
сіль - за смаком
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 Ккал

Для приготування перших страв краще всього використовувати свинячу або яловичу тушонку, яка зробить їх наваристими і смачними.

  1. Всі овочі ретельно почистити, помити;
  2. Картоплю нарізати кубиками, цибулю – невеликими шматочками, моркву натерти;
  3. Воду налити в каструлю, закип'ятити, покласти в неї картоплю, посолити і варити 20 хвилин;
  4. Викласти в суп тушонку і обсмажені на сковороді овочі – цибулю та моркву, готувати 10 хвилин.

Якщо тушонка на смак дуже солона, то воду заздалегідь краще не солити, а додати цей інгредієнт у самому кінці, щоб не зіпсувати смак страви.

Цікаві рецепти сендвічів з різними начинками.

Як приготувати смачний молочний суп з макаронами — рецепти на кожен день.

Візьміть на замітку рецепти смачною шоколадної ковбаски з печива з горіхами або родзинками.

Рецепт гречаного супу

Швидко приготувати смачний обід чи вечеря не так складно, як це здається на перший погляд. Якщо на приготування їжі зовсім не вистачає часу, можна експериментувати і використовувати з консервами і заготовками.

Інгредієнти:

  • гречка – 100 грам;
  • вода – 2 літри;
  • тушонка – 1 банка;
  • картопля – 4 штуки;
  • 1 цибулина;
  • морква – 1 штука;
  • 1 лавровий лист;
  • сіль;
  • свіжий кріп, петрушка.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 56 ккал.

  1. Картопля миється, чиститься, ріжеться кубиками, цибулю – півкільцями, моркву треться на тертці;
  2. Вода наливається в каструлю, солиться за смаком, ставлять на вогонь, доводять до кипіння;
  3. Гречка перебирається, добре миється і разом з картоплею відправляється у воду на 20 хвилин;
  4. Тушонка перекладається в сковорідку, ставиться на невеликий вогонь і обсмажується, поки весь жир не розтане;
  5. Моркву і цибулю відправляється на сковорідку, все добре перемішується, накривається кришкою і гаситься на повільному вогні до готовності;
  6. У каструлю викладається зажарка, лавровий лист, варимо ще 10 хвилин.

Готовий суп краще всього подати гарячим, а зверху посипати його коханої, дрібно порізаною зеленню. Це може бути кріп, зелена цибуля, петрушка.

Суп з м'ясом і вермішеллю

З вермішелі і м'ясної заготовки можна приготувати смачні перші страви, які сподобаються не тільки дорослим, але й дітям.

Інгредієнти:

  • 3 літри води;
  • 1 банка тушонки;
  • лавровий лист;
  • мелений перець;
  • макарони (вермішель, локшина) – 150 грам;
  • 1 цибулина;
  • сіль;
  • рослинна олія;
  • 1 морква;
  • картопля – 3 штуки.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 56,1 ккал.

Суп виходить дуже ситним, смачним і корисним. Всі страви готуються швидко і легко, а за рахунок того, що використовується тушонка, час приготування скорочується значно.

  1. Налити воду в каструлю, закип'ятити, покласти в неї нарізану брусочками картоплю і варити 15 хвилин;
  2. Цибулю почистити, помити і порізати кубиками, моркву натерти на тертці;
  3. Обсмажити овочі на олії 3 хвилини, перекласти їх у воду;
  4. Додати в суп, макарони, готувати 5 хвилин;
  5. У самому кінці приготування додати тушковане м'ясо, лавровий лист, мелений перець і сіль, перемішати, довести до кипіння;
  6. Покласти в суп дрібно порізану зелень, зняти з вогню і дати 10 хвилин настоятися.

Таке перше блюдо виходить смачним, наваристим. Макарони можна брати будь-які, але краще всього вибирати невеликого розміру, оскільки під час приготування вони можуть збільшитися в розмірі. Кількість їх також не повинно бути занадто великим.

Грибний суп з яловичиною

Якщо хочеться порадувати своїх рідних і близьких чимось смачненьким, можна приготувати смачний суп з тушкованого м'яса і грибів. Для його приготування можна використовувати печериці, білі та інші різновиди лісових грибів.

Інгредієнти:

  • 0,4 кілограма грибів;
  • 0,5 кг яловичої тушонки;
  • 2 літри води;
  • 1 цибулина;
  • картопля – 2 штуки;
  • сіль;
  • свіжа зелень.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 56 ккал.

  1. Вода наливається в каструлю, доводять до кипіння;
  2. Гриби і картоплю чистяться, миються, ріжуться кубиками і відправляються в воду;
  3. Коли суп закипить, в нього перекладається тушонка, всі солиться і готується 20 хвилин;
  4. Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажується на рослинному маслі і викласти в каструлю, вариться ще 10 хвилин.

Готовий суп перед подачею посипати дрібно порізаною зеленню. Таке блюдо краще всього готувати в невеликих порціях, щоб не треба було розігрівати. Після повторної термічної обробки гриби стають небезпечними для здоров'я людини.

Корисні поради

Під час приготування перших страв з додаванням тушонки можна використовувати різні крупи, макарони, але їх кількість повинна бути невеликою. На 2 літри води слід додавати не більше 100-150 грам гречки, пшона.

Овочі найкраще смажити на соняшниковій олії, яке під час нагрівання не втрачає своїх властивостей, на відміну від оливкової.

Щоб суп вийшов більш пюреподібної консистенції, можна розм'якшений картоплю дістати з каструлі, трохи пом'яти його виделкою і опустити назад.

Щоб перше блюдо вийшло дієтичним, овочі не обсмажуються, а кладуться в сирому вигляді. Якщо вони обсмажуються, суп виходить більш наваристим і смачним.

Для приготування супів краще всього вибирати жовтий картопля, яка швидко вариться і стає м'яким і ніжним.

Перед подаванням у тарілку можна покласти ложку сметани або ж щіпку тертого сиру. Зверху можна присипати свіжим ароматним кропом, петрушкою, а також шпинатом і листочками щавлю, які додадуть супу з тушонки незвичайні і пікантні нотки.

Що ще почитати: