27 май 2019 3 279

Як приготувати розсипчастий рис з кукурудзою

Рис – один з найбільш універсальних гарнірів. Додаючи різні овочі і спеції, кожен раз можна отримати абсолютно новий гарнір.

Простий рецепт приготування
Інгредієнти Кількість
рис - 1 склянка
кукурудза (консерви) - 1 банку
вода - 2 склянки
цибулю - 1 шт.
сіль і куркума - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал

У цьому рецепті рис буде готуватися на сковороді. Такий спосіб дозволяє використовувати мінімум посуду. Для початку добре промиваємо крупу в крижаній воді. Залишаємо її в друшляку стекти і обсохнути.

Тим часом на сковорідці гріємо невелику кількість рослинного масла. Цибулю ріжемо на не дуже дрібними кубиками. За бажанням можна додати і моркву. Обсмажуємо цибулю до м'якості. Злегка солимо і кладемо половину чайної ложки куркуми.

Кладемо рис і ретельно розмішуємо вміст так, щоб кожна рісинки опинилася в маслі. Це дозволить гарніру залишитися розсипчастим. Воду доводимо до кипіння і заливаємо вміст сковорідки. Солимо за смаком. Накриваємо кришкою.

Як тільки крупа буде готова, кладемо кукурудзу з банки. Попередньо треба вивалити кукурудзяні зерна в сито, щоб стекла рідина. Прогріваємо наш гарнір ще 5 хвилин і вимикаємо вогонь.

Рис з кукурудзою готовий! За такою ж аналогією можна приготувати цей гарнір в духовці або мультиварці.

Читайте як приготувати неймовірно смачне печиво з шоколадом — вибирайте свій улюблений рецепт.

Візьміть на замітку рецепт тушкованих баклажанів з м'ясом — це смачне рагу, яке з того ж дуже корисне і поживне.

Читайте як приготувати дивовижний кекс в мультиварці. Смак його просто вразить вас.

Рис з кукурудзою і зеленим горошком

Рис з кукурудзою та горошком готується практично аналогічно. Однак ми додамо до страви ще червоний перець і моркву. Вийде дуже корисний і корисний гарнір. Нам потрібно взяти такі продукти:

  • рис – 1,5 склянки;
  • вода – 3 склянки;
  • консервована кукурудза – половина банки;
  • консервований горошок – половина банки;
  • червоний болгарський перець – 1 штука;
  • морква – 1 невелика;
  • цибуля – одна невелика цибулина;
  • сіль і спеції – за смаком.

Тимчасові витрати – 35 хвилин. Калорійність страви – 335 ккал на 100 грамів.

Отже, на сковороді нагріваємо олію. Цибулину і моркву нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо до легкого золотистого відтінку. Кладемо трохи улюблених спецій і солі, щоб цибуля не був невдалим.

Рисову крупу добре промиваємо і залишаємо стекти в друшляку. Кукурудзу і горошок також перекладаємо в сито і даємо стекти. Горошок можна промити.

Рис кладемо в сковороду і обсмажуємо (злегка). Солимо, додаємо спеції і заливаємо водою. Накриваємо кришкою і варимо. За 5 хвилин до закінчення приготування кладемо на блюдо нарізаний невеликими кубиками болгарський перець.

Він повинен залишитися хрустким. За хвилину до вимкнення конфорки кладемо в рис кукурудзу та горошок. Прогріваємо і можна подавати наш гарнір.

Такий рис можна приготувати в пост, додавши до нього шампіньйони – джерело цінного білка. Інша варіація – з додаванням курячої грудки або свинини для любителів м'яса. Своєрідний варіант плову з овочами.

Корисні поради

Які ж секрети існують при варінні рису?

  1. Для любителів дуже розсипчастого рису можна купити пропарений варіант. Варто зауважити, що багатьом просто не подобається його смак.
  2. Круглий рис потрібно промивати до прозорості води. Потім, щоб він був розсипчастим, його потрібно залишити в ситі обсушитися. Якщо вода ніяк не стає прозорою, спробуйте перетерти рис руками.
  3. Обсмажений в олії до злегка золотистого кольору рис буде розсипчастим і смачним.
  4. Крупа заливається тільки окріп! Холодною водою можна заливати рис тільки в тому випадку, якщо ви будете промивати його в кінці, або якщо ви хочете зварити в'язку кашу.
  5. З рисовою крупою добре гармонують такі спеції, як куркума, паприка, каррі, шафран, зіра.
  6. Кількість води до рису зазвичай розраховується за пропорції 1 (рису) до 2 рідини. Однак різні сорти крупи вимагають трохи різної кількості. Якщо вода випарувалася, а крупа не готова, просто додайте ще трохи окропу і накрийте кришкою. Якщо до готовності крупи залишилося трохи, можна крапнути трохи окропу, закрити ємність кришкою і укутати рушником. Страва обов'язково дійде.

Сподіваємося, що наші рецепти сподобаються вам і вашим рідним. Приємного апетиту!

Що ще почитати: