18 июнь 2019 1536

Як приготувати суп із зеленим консервованим горошком

Суп із зеленим горохом – дуже ситна, ніжне і калорійне перше блюдо. Із звичайного курячого бульйону можна зробити пікантну і неймовірно смачну їжу, додавши в нього консервованого зеленого гороху.

Для приготування можна використовувати будь-відвар на ваш розсуд: свинячий, рибний, курячий, яловичий. Результат у кожному з варіантів потішить приємним смаком і ароматом.
Простий суп з консервованого горошку
Інгредієнти Кількість
Свиняча лопатка на кістки - 450 грамів
Картопля середня - 4 штуки
Морква невелика - 1 штука
Цибулю - 1 штука
Томатний соус - 3 столових ложки
Олія соняшникова - 2 столових ложки
Лист лавра - 1 штука
Сіль, спеції - за смаком
Горох консервований - 1 банку
Вода - 3 літра
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 75 Ккал

Часто перед господинею виникають питання: як урізноманітнити меню і що новенького приготувати. Гороховий суп із зеленим консервованим горохом – відмінний варіант домашнього першого страви.

Наливаємо в каструлю воду, кладемо м'ясо і ставимо варитися на плиту. Після закипання збираємо піну, солимо і кладемо лавровий лист, зменшуємо вогонь і залишаємо готуватися 1 годину.

Чистимо та миємо овочі. Нарізаємо кубиками цибулю і картоплю, моркву натираємо. У глибоку сковороду наливаємо масло і починаємо готувати піджарку.

Як тільки овочі зажарятся, кладемо томатний соус, перемішуємо і смажимо ще 7 хвилин.

Викладаємо картоплю і горох в готовий бульйон, проварюємо 10 хвилин.

Висипаємо заправку, додаємо спеції за бажанням, перемішуємо, вимикаємо плиту і залишаємо постояти.

Консервований горох у вишуканому суп-пюре

Рецепт супу-пюре з зеленого гороху прийшов до нас з турецької кухні. Як і всі подрібнені супи він має ніжну, м'яку консистенцію, і його можна давати навіть маленьким дітям.

Компоненти:

  • Телятина – 550 грамів;
  • Картопля середня – 3 штуки;
  • Вершки 10 % – 150 мілілітрів;
  • Морква невелика – 1 штука;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Консервований горошок – 1 банку;
  • Вода – 2.5 літра;
  • Сіль – за смаком;
  • Оливкова олія – 2 столові ложки.

Промиваємо і м'ясо обсушуємо, кладемо в емальовану каструлю з водою і ставимо на конфорку варитися, після закипання солимо, зменшуємо вогонь і залишаємо готуватися 50 хвилин.

Чистимо та миємо овочі. Наливаємо масло в сотейник. Як тільки воно прогрілося, кладемо порізані кільцями цибулю і моркву. Обсмажуємо і виливаємо вершки, перемішуємо і готуємо 5 хвилин.

Картоплю шаткуємо слайсами, додаємо з горошком в бульйоном. Проваріть 10 хвилин, заправляємо вершковим соусом, солимо, перемішуємо і відставляємо. Даємо супу настоятися 20 хвилин, потім подрібнюємо блендером в пюре.

Суп з курки і горошку

Для смачного супу з зеленим горошком знадобиться звичайний набір продуктів, наявний в холодильнику.

Компоненти:

  • Чверть домашньої курки – 600 грамів;
  • Картопля середня – 4 штуки;
  • Морква невелика – 1 штука;
  • Масло рослинне – 3 столові ложки;
  • Зелений горошок – 1 банку;
  • Спеції, сіль – за смаком;
  • Вода – 2.5 літра;
  • Свіжа зелень – 1 пучок.

Ставимо на конфорку каструлю з водою. Після того, як вона закипить, кладемо в неї помиту і оброблену на шматочки курку. Збираємо піну, солимо і зменшуємо вогонь до середнього, варимо 50 хвилин.

Чистимо та миємо овочі, цибулю і картоплю нарізаємо кубиками, моркву – кружальцями.

Наливаємо в сковороду масло, прогріваємо і висипаємо обсмажуватися овочі. У готовий бульйон засипаємо картоплю і консервований зелений горошок, додаємо спеції, проварюємо 10 хвилин і відключаємо.

Посипаємо свіжою зеленню і залишаємо настоятися 20 хвилин під прикритою кришкою.

Суп з плавленим сиром, куркою і грибами в рецептах нашого порталу.

Як варити суп щі з свіжої капусти по-сільському, по-монастирськи, по-царськи й інші рецепти.

Суп пюре з плавлених сирків, рекомендації та цікаві покрокові рецепти.

Цікавий рецепт горохового супу в мультиварці

Жодна сучасна господиня не обійдеться на кухні без такого універсального електроприладу, як мультиварка.

Компоненти:

  • Картопля – 2 штуки;
  • Морква невелика – 1 штука;
  • Горох консервований – 1 банка;
  • Бульйон м'ясний – 2.5 літра;
  • Сіль – за смаком.

Очищаємо і моєму овочі. Нарізаємо картоплю невеликими кубиками, моркву великими брусками.

Запускаємо прилад в режим гасіння, закладаємо підготовлені овочі і виливаємо бульйон. Залишаємо готуватися на годину.

Висипаємо горох з розсолом в глибоку емальовану ємність і перебиваємо блендером.

За 10 хвилин до завершення приготування виливаємо горохове пюре в миску, солимо суп і продовжуємо варити.

Корисні поради

  1. Перед тим як купувати консервований горошок, уважно подивіться вміст банки, краще брати в склі;
  2. Колір горошку повинен бути нейтральним: не блідим, але і не отруйне зеленим;
  3. Прекрасним доповненням до такого незвичайного першого страви буде кукурудза консервована або зелена стручкова квасоля;
  4. Важливим моментом є те, що консервований горошок кладуть у страву в самому завершенні, коли вже добре проварятся інші продукти;
  5. Для цього супу не обов'язково використовувати м'ясний бульйон. Відмінно підійде копчена або варена ковбаса, додана в зажарку;
  6. Суп-пюре з зеленим горошком наповнить додатковим смаком свіжа м'ята, базилік або часник;
  7. Якщо для бульйону використовуєте домашню курку, варити її потрібно не менше двох годин;
  8. Жирність молочних продуктів, використовуваних для приготування супу, повинна бути мінімальною, так як горох і м'ясної навар самі по собі дуже калорійні.

Ароматний хрусткий хліб буде зовсім не зайвим до цієї страви. Приємного апетиту!

Що ще почитати: