10 май 2019 24

Рис в горщиках в духовці: приготування з м'ясом і для пісного меню

Мабуть, кожному з нас хочеться здивувати гостей, подавши звичайне блюдо красиво. Так, сьогодні найпростіший м'ясної, грибний, фруктовий і овочевий плов можна подати у красивих горщиках. Рецепти найсмачніших страв з рису уявімо далі.

Розсипчастий рис в горщиках в духовці
Інгредієнти Кількість
рис - 250 грамів
молоко - 150 мілілітрів
родзинки - 50 грамів
гарбуз - 60 грамів
яблуко - 1 штука
курага - 5 штук
вершкове масло - 30 грамів
вода для рису - 1 літр
цукор і сіль - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 116 Ккал

Немає нічого краще рису з сухофруктами, горіхами та фруктами в православний піст. Приготувати це смачне блюдо, подавши його до столу в маленьких горщиках, просто.

Процес приготування:

  1. Для приготування ароматної і смачної каші промиємо рис під холодною водою і відваримо його, попередньо додавши солі і цукру. Відварювати при цьому його треба не до повної готовності. Поки він вариться, можна зайнятися іншими продуктами.
  2. Помиємо родзинки і покладемо його в горщик. Наріжемо на дрібні шматочки гарбуз, очищене яблуко і курагу і відправимо їх до ізюму.
  3. Як тільки рис буде готовий, кладемо його разом з теплим молоком до решти інгредієнтів, накриваємо горщик кришкою і ставимо в піч на 15 хвилин при температурі 180 градусів.
  4. Як тільки все буде готове, додаємо в кашу вершкове масло і подаємо до столу.

Рецепт страви з м'ясом

М'ясний плов — улюблене всіма народами блюдо. Найбільш популярним варіантом посуду для його приготування є казан. Однак не менш гарним посудом для його приготування є горщик. Подивимося апетитний рецепт.

Необхідні інгредієнти:

  • яловичина або філе курки — 350 грамів;
  • рис — 270 грамів;
  • вода — 1,5 літра;
  • морква — 1 штука;
  • цибуля — 1 штука;
  • болгарський перець — 1 штука;
  • соняшникова олія — 50 мл;
  • сіль і перець — за смаком.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 125 ккал.

Як приготувати?

  1. Для початку беремо будь-яке м'ясо на вибір, моєму його під холодною водою і нарізаємо на невеликі шматочки. Причому можна різати як кубиками, так і смужками.
  2. Обсмажуємо м'ясо разом з нашаткованим заздалегідь морквою, болгарським перцем і цибулею на олії, попередньо все посоливши і поперчив.
  3. Як тільки м'ясо з овочами буде готове, поміщаємо його в горщики. Далі варимо промитий рис. Не остуджуємо його, а відразу покласти до м'яса.
  4. Потім додаємо в отриману кашу трохи води, перемішуємо її і накриваємо кришкою.
  5. Ставимо страву в духовку приблизно на десять хвилин на 180 градусів. Дістаємо його по закінченні часу і подаємо в горщиках на стіл.

Ароматний рис з грибами

Коли настає осінньо-зимова пора, багато запасаються не тільки фруктами і овочами, але і грибами. З них виходить самий смачний плов. Рецепт приготування його і розглянемо тут.

Необхідні інгредієнти:

  • печериці, підберезники або білі гриби — 350 грамів;
  • рис — 200 грамів;
  • цибуля — 2 штуки;
  • морква — 1 штука;
  • свіжий або заморожений горошок — 70 грамів;
  • соняшникова олія — 45 мл;
  • вода — 1,5 літра;
  • сіль і перець — за смаком;
  • зелень для прикраси — 50 грамів.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 140 ккал.

Рецепт приготування:

  1. Для початку займемося рисом. Відварюємо її в каструлі в трохи підсоленій воді протягом 10 хвилин.
  2. Поки рис вариться, очистимо моркву, цибулю і горошок і обсмажимо все на олії до появи апетитного запаху і золотистого кольору. Поступово додаємо до отриманої суміші вимиті і нарізані шматочками середнього розміру гриби і смажимо до готовності.
  3. Як тільки рис і гриби з овочами готові, поміщаємо їх у горщики. Заливаємо в них півсклянки води, закриваємо кришками і ставимо в піч на 10 хвилин. Готуємо плов при температурі 180 градусів.
  4. Після закінчення часу дістаємо їх і ставимо на стіл. Для прикраси додатково можна взяти і порізати зелень.

Варіант приготування з кукурудзою і овочами

Для того щоб порадувати близьких апетитним і ароматною стравою, не потрібно багато інгредієнтів і часу на готування. Досить просто піднести апетитний плов з овочами. Як його зробити, подивимося далі.

Необхідні інгредієнти:

  • рис — 150 грамів;
  • вода — 1,2 літра;
  • консервована кукурудза — 1 банка;
  • свинина — 270 грамів;
  • морква — 2 штуки;
  • цибуля — 2 штуки;
  • помідори — 2 штуки;
  • соняшникова олія без запаху — 50 мл;
  • спеції для м'яса — за смаком.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 123 ккал.

Процес приготування:

  1. Для початку відваримо рис в каструлі протягом 8 хвилин. Він повинен вийти трохи сируватим. Під час його готування візьмемо і наріжемо лук, морква з помідорами і посмажимо їх на сковорідці, змащеній маслом, протягом декількох хвилин. До них додамо нарізану на середні шматочки свинину і кукурудзу.
  2. Обсмажуємо Свинину з овочами ще 5 хвилин, посипаючи її спеціями. Кладемо отриману суміш із м'яса і овочів в горщики. Потім додаємо до них рис і заливаємо все половиною склянки води.
  3. Закриваємо горщики кришкою і ставимо в духовку. Готуємо протягом десяти хвилин при 220 градусах. Дістаємо і відразу подаємо на стіл.

Пісне блюдо з квасолею

Якщо ви хочете приготувати корисний перекус для себе і своїх близьких, але при цьому довго не возитися на кухні, витрачаючи свій час і сили, скористайтеся наступним рецептом плову з квасолею.

Необхідні інгредієнти:

  • рис — 260 грамів;
  • квасоля заморожена — 120 грамів;
  • кукурудза заморожена — 70 грамів;
  • морква — 1 штука;
  • курка — 250 грамів;
  • томатна паста — 50 грамів;
  • соняшникова олія — 60 мілілітрів;
  • спеції — за смаком;
  • вода — 1,3 літра.

Час приготування страви: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 160 ккал.

Як приготувати?

  1. Для початку візьмемо і промиємо рис. Далі відварюємо його протягом 7 хвилин в підсоленій воді. Поки він вариться, дістанемо і розморозимо квасоля з кукурудзою.
  2. Почистимо і моркву наріжемо на тонкі смужки. Візьмемо курку, помиємо її і наріжемо її на тонкі смужки, як і морква. Беремо сковорідку і обсмажуємо на ній овочі протягом 5 хвилин.
  3. До овочів додаємо курку і в самому кінці — томатну пасту. Все перемішуємо між собою і готуємо ще 7 хвилин.
  4. Всю суміш розкладаємо по горщикам, попередньо її посоливши і поперчив. Коли звариться рис, кладемо його в усі горщики.
  5. Поливаємо рис невеликою кількістю води і закриваємо кришкою. Готуємо страву в горщиках в печі 10 хвилин при 180 градусах. Подаємо в них до столу.

Ситний вечеря з фаршем і печерицями у вершках

Щоб отримати найніжніший делікатес, який оцінять і дорослі, і діти, достатньо прикласти мінімум зусиль і діяти строго за поданим далі рецептом.

Необхідні інгредієнти:

  • промитий рис — 230 грамів;
  • печериці — 200 грамів;
  • фарш — 240 грамів;
  • цибуля — 1 штука;
  • морква — 1 штука;
  • вершки — 50 мл;
  • соняшникова олія — 60 мілілітрів;
  • спеції — за смаком;
  • зелень для прикраси — 60 грамів.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність на 100 г: 170 ккал.

Як готувати?

  1. Для початку беремо цибулю з морквою, очищаємо їх і нарізаємо на невеликі брусочки. Смажимо їх на невеликому вогні до золотистого кольору.
  2. Додаємо до них вимиті і нарізані на великі шматочки печериці і готуємо ще кілька хвилин.
  3. Як тільки приготуються гриби, додаємо разморозившийся або свіжий фарш, солимо і перчимо всю суміш і готуємо ще 5 хвилин.
  4. Розкладаємо всю суміш по горщикам, засипаємо їх рисом і заливаємо вершками. Готуємо все протягом 10 хвилин під закритими кришками в духовці. Вона при цьому повинна бути нагріта до 180 градусів.
  5. Одержаний рис з овочами, м'ясом і грибами ставимо на стіл прямо в горщиках і прикрашаємо за бажанням додатково спеціями і зеленню.

Для святкового столу зробіть печеня з кролика в духовці.

Тут ви знайдете рецепт овочевого рагу в горщику в духовці.

Добре виходить індичка в горщиках в духовці. Дивіться рецепт по посиланню.

Корисні поради

  1. Для того щоб отримати розсипчастий рис, необхідно ретельно промити його до приготування. Вода з рисом після промивання повинна бути прозорою.
  2. Найкращий плов виходить тільки тоді, коли морква нарізана невеликими брусочками, а не нашинкована на тертці.
  3. Під час готування не відкривайте кришку горщика.
  4. По завершенні приготування не подавайте відразу до столу. Краще дати плову трохи настоятися. Тоді він вийде ароматніше і смачніше.
  5. Для більш апетитного аромату і витонченого смаку м'яса краще замість рослинного масла використовувати тваринний жир.
  6. Для того, щоб блюдо вийшло пікантніше, як тільки всі інгредієнти будуть поміщені в горщик, покладіть в самий центр головку часнику.
  7. Як тільки страву в горщиках приготується, оберніть його рушником. Так забереться непотрібний конденсат.
  8. Замість води, що заливається в горщик, використовуйте бульйон.

На відео детально розповідається, як приготувати смачний розсипчастий плов в горщиках:

Що ще почитати: