12 июнь 2019 14

Як приготувати курку гриль в духовці

Курку гриль можна легко приготувати вдома. У звичайній духовці пристосування для гриля відсутня, але в магазинах продається безліч моделей духових шаф, які мають механізм повертання шампура і спеціальні температурні режими, з допомогою цього можна готувати м'ясо на грилі.

Якщо ж у вашої духовки немає функції «гриль», то курку можна запекти на спеціальній решітці, смак від цього нітрохи не постраждає, тільки пропікається м'ясо буде набагато довше.
Курка гриль на рожні в духовці
Інгредієнти Кількість
Тушка курки (потрібно брати молоду курочку, а краще курчати) - 1 шт.
Приправа для гриля - 1 пакетик
Сушений або свіжий часник - за смаком
Сіль - за смаком
Час приготування: 210 хвилин Калорійність на 100 грам: 224 Ккал

Як готувати:

Птицю як слід промиваємо, підсушуємо;

Змішуємо приправу для гриля з часником і сіллю (якщо використовуєте свіжий часник, то його попередньо пропустити через прес).

Потім натираємо цією сумішшю м'ясо. Можна зробити невеликі надрізи на курячої тушки – так вона краще просочиться спеціями;

Далі кладемо курку в пакет і щільно зав'язуємо його, поміщаємо в холодильник і залишаємо на кілька годин, щоб птиця добре просолились;

Потім нанизуємо курочку на вертел і відправляємо в духовку, попередньо розігріту;

Випікати годину-півтори при температурі 190 градусів.

Не варто готувати м'ясо на дуже високій температурі, інакше воно може підгоріти зовні, а всередині залишиться не пропеченим.

Як готувати курку гриль в маринаді в духовці

Є різні маринади для приготування птиці. Розглянемо найкращі з них.

Сирний маринад:

  • Плавлені сирки – 100 г;
  • Майонез – 3 ложки;
  • Часник;
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л;
  • Соєвий соус – 2 ч. л.

В розтоплений сир додаємо майонез і часник, пропущений через прес. Потім вливаємо соєвий соус і кладемо мускатний горіх. Все добре перемішуємо, обмазуємо курячу тушку отриманим маринадом і залишаємо на 3 години. Випікаємо.

Маринад на кефірі:

  • Кефір – 0,5 літра;
  • 1 невелика цибулина;
  • Рослинне масло – 3 ст. ложки;
  • Часник – пару часточок;
  • Сіль і суміш перців.

У кефір кладемо дрібно нарізаний часник і цибулю, додаємо масло і спеції. Покласти в маринад курячу тушку на 2-3 години. Потім відправляємо в духовку на півтори години. Курочка виходить м'яка і соковита, з хрусткою скоринкою.

Гострий маринад з соєвим соусом:

  • Майонез;
  • Соєвий соус;
  • Часник сушений;
  • Червоний пекучий перець;
  • Рослинна олія;
  • Сіль.

Все змішати, натерти цією сумішшю птицю і залишити маринувати на ніч. Запікати. М'ясо виходить ароматним за рахунок соєвого соусу, в міру гострим. Головне, не переборщити з перцем.

Маринад з медом і травами:

  • Мед – 3 ст. ложки;
  • Перець чилі;
  • Сік лимона (можна лайма);
  • Розмарин і чебрець – по 0,5 ч. л.;
  • Гірчиця в зернах – 50 грам;
  • Олія рослинна або оливкова – 2-3 ложки.

Масло розігріти, покласти туди стручок перцю чилі і розмарин. Витримати на слабкому вогні 2 хвилини, потім влити в олія сік лимона, потримати на вогні ще пару хвилин і прибрати з плити.

У великій мисці мед змішати з гірчицею і чебрецем, потім влити вміст зі сковороди. Маринуємо курку в цьому складі близько 5 годин. Далі поміщаємо курочку в духовку і запікаємо протягом години.

Птицю у цих випадках запікати можна як на рожні, так і на решітці, якщо останній відсутній.

Курка гриль в духовці на банку

Існує кілька варіантів приготування курочки на банку.

Варіант з темним пивом

  • Курка невеликого розміру;
  • Пиво темне – 1 пляшка (скляна);
  • Мед – 1 ст. ложка;
  • Зубчик часнику;
  • Зіра, коріандр, сіль і паприка;
  • Свіжа зелень.

Приготування:

  1. Зелень порізати, часник дрібненько посікти. Все змішати з медом і спеціями;
  2. Обмазати курку цим складом і залишити на 3 години, щоб просочилася;
  3. Звільнити пивну пляшку від наклейок, помити. Відкрити її і відлити половину вмісту на деко. У час, що залишився пиво насипати столову ложку спецій через шийку пляшки;
  4. Далі нанизуємо курочку на пляшку, ставимо цю конструкцію на деко і відправляємо в духовку. Духовка обов'язково повинна бути холодною, інакше скло пляшки лусне;
  5. Випікати при 200 градусах півтори години.

Варіант з картоплею

  • Куряча тушка;
  • Картопля;
  • Часник;
  • Майонез;
  • Лавровий лист;
  • Цибулина;
  • Сіль та інші спеції.

Приготування:

  1. Майонез змішуємо з сіллю, тиском часником і спеціями, змащуємо курку;
  2. Цибуля і картопля ріжеться шматочками і викласти на деко;
  3. У літрову банку налити 3 склянки води, покласти туди лавровий лист і чайну ложку спецій;
  4. Потім потрібно надіти тушку на банку і поставити деко з картоплею;
  5. На деко налити склянку води, відправити в холодну духовку;
  6. Запікати півтори години при 180 градусах.

Спосіб приготування курочки на банку є дуже простим, і зробити таку страву зможе кожен.

Курка-гриль в духовці на решітці з овочами

Необхідні інгредієнти:

  • Курка;
  • Молода картопля невеликого розміру – 1 кг;
  • Гриби свіжі (краще шампіньйони) – 300 грам;
  • Цибуля шалот – 4 штуки;
  • Рослинна олія рафінована – 4-5 ложок;
  • Кілька гілочок розмарину;
  • Сіль.

Приготування:

  1. Птицю вимити, висушити серветками. Натерти сумішшю солі, перцю і масла;
  2. Готуємо овочі, промиваємо, розрізаємо на четвертинки. Картоплю чистити не треба. Викладаємо на деко, солимо, перчимо, кладемо гілочки розмарину;
  3. Курочку поміщаємо на решітку і ставимо пектися в розігріту духовку до 190 градусів. Під решітку підставляємо деко з овочами;
  4. Випікати потрібно більше години;
  5. Перевіряти готовність м'яса можна шляхом проколювання шпажкою. Якщо в місці проколу сік буде витікати прозорий, то курятина готова.

Запікаючи птицю на решітці, краще попередньо її розділити на частини, інакше такий спосіб м'ясо довго буде пропікається.

Як зробити курку гриль в духовці з апельсинами

Для рецепту вам знадобиться:

  • Куряча тушка;
  • Майонез;
  • Часник – 4 зубчики;
  • 2 апельсина середніх розмірів;
  • Сіль, перець.

Як готувати:

  1. Промиваємо і підсушуємо курячу тушку;
  2. Один апельсин очистити від шкірки і залишаємо цілою, інший ріжеться кружечками;
  3. Натираємо курочку сіллю з майонезом і перцем, нашпиговываем часничком. Потім потрібно відігнути шкірку близько грудки і під шкірку покласти кілька гуртків апельсина. Всередину птиці кладемо цілий очищений апельсин і зашиваємо;
  4. Випікаємо годину-півтори при 180-200 градусах.

Курка гриль зі сметаною і прованськими травами

Для рецепту потрібні наступні складові:

  • Тушка курчати – близько 1,5 кг;
  • Сіль;
  • Сметана високої жирності – 100 г;
  • Гірчиця (готова) – 2 ч. ложки;
  • Прованські трави;
  • Суміш перців.

Приготування:

  1. Курча промиваємо з усіх боків, обсушуємо;
  2. У мисці змішуємо сметану, гірчицю, сіль, перець, прованські трави;
  3. Ретельно промазуємо тушку з внутрішньої і зовнішньої сторони. Залишаємо на ніч, щоб краще просочилася;
  4. Нанизуємо курчати на вертел або викладаємо на решітку;
  5. Якщо випікаєте на решітці, не забудьте під низ поставити деко, щоб туди стікав зайвий жир;
  6. Запікаємо в духовці годину-півтори при 200 градусах.

М'ясо по даному рецепту буде ніжне і соковите, шкурка хрустка. А прованські трави додадуть особливий смак і аромат страви.

Торт з вишнею покроковий рецепт з фото і рекомендаціями як правильно його приготувати.

Рецепт заварних млинців на молоці відрізняється особливою м'якістю і ніжністю і підійде для будь-якої начинки.

Візьміть на замітку рецепт пирога з куркою та картоплею. Його можна готувати з будь-якого приводу: просто і бюджетно.

Кулінарні секрети

  1. Щоб куряче м'ясо вийшло соковитим, купуйте свіжу охолоджену тушку;
  2. Для приготування маринаду краще використовувати рафінована рослинна масло або оливкова. Нерафінована буде перебивати смак страви;
  3. Якщо ви використовуєте заморожену курячу тушку, то розморожувати її слід в холодильнику. Не розморожуйте тушку в окропі або в мікрохвильовці, це позначиться на смаку страви не в кращу сторону;
  4. Вибирайте для гриля фабричну курку, домашня птиця може виявитися занадто жорсткою;
  5. Щоб м'ясо було м'яким, його потрібно залити сольовим розчином і залишити на 3 години. Для його приготування додайте на 2 літри води столову ложку солі;
  6. Щоб при випіканні на рожні ніжки і крила птаха не розпадалися, їх краще перев'язати нитками. Крильця також можна вставити в курячу шкірку, проробивши в ній невеликі надрізи.

І ще, курку гриль обов'язково потрібно їсти відразу, як тільки вона спечеться, інакше потім шкірка її обмякнет, і смак вже буде зовсім не той.

Що ще почитати: