13 май 2019 4 036

Заготівля салатів з червонокачанної капусти на зиму

Червонокачанна капуста відрізняється від білокачанної не тільки кольором, але і смаковими якостями. Цей овоч володіє чудовим смаком, ароматом і високим рівнем корисних речовин.

Її приємний кисло-солодкий смак не залишить байдужим жодного гурмана, а заготовки на зиму з цього овоча будуть прекрасним доповненням до будь-якого основного блюда обіднього столу.

У даній статті ми зібрали прості і смачні салати з червонокачанної капусти на зиму. Пропонуємо розглянути рецепти.

Маринована капуста червоноголова
Інгредієнти Кількість
червонокачанна капуста - 2 качана
часник - 1 середня головка
лавровий лист - 5-6 штук
духмяний перець в горошинах - 8 штук
чорний перець в горошинах - 8 штук
гвоздика - кілька штук
вода очищена - 1 літр
сіль поварена - 2 великі ложки
цукор - 50 грам
оцет 9 % - 4 великі ложки
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 90 Ккал

Приступаємо до приготування маринованої червоної капусти на зиму:

  1. Качани капусти потрібно промити і очистити від верхніх листків;
  2. Далі шаткуємо вилки на тонку соломку гострим ножем і викладаємо у велику ємність;
  3. Головку часнику ділимо на зубчики і очищаємо від шкірки;
  4. Зубчики нарізаємо тонкими кружечками і викладаємо до капусти;
  5. Всі компоненти добре перемішуємо руками до появи соку;
  6. Банки потрібно добре промити і простерилізувати над парою;
  7. Викладаємо на дно кожної банки лавровий лист, горошок запашного і чорного перцю, гвоздику;
  8. У кожну банку викладаємо капусту з часником і трохи приминаем, але не сильно;
  9. Наливаємо воду в каструлю і ставимо на вогонь розігріватися;
  10. Засипаємо в воду сіль, цукровий пісок і перемішуємо;
  11. Після того, як сіль з цукром повністю розчиняться в маринад можна підлити оцет;
  12. Знімаємо ємність з маринадом з плити і розливаємо по банках з капустою;
  13. Якщо літрові баночки, то їх слід стерилізувати протягом 15 хвилин;
  14. Потім зафарбовуємо металевими кришками і прибираємо під теплий плед до повного охолодження;
  15. Через 2 доби банки можна прибрати на зберігання в прохолодне місце.

Простий салат з капусти на зиму

Які інгредієнти потрібні:

  • червонокачанна капуста – 1 кілограм;
  • м'ясистий солодкий перець – 1 кілограм;
  • цибуля ріпчаста — 2 штуки.

Компоненти для маринаду:

  • відфільтрована вода – 1 літр;
  • оцет 9 % – 130 л;
  • цукор – 1 склянка;
  • сіль поварена – 2 великі ложки;
  • кріп насіння – ½ ч. ложки.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 95 ккал.

Як потрібно готувати салат на зиму:

  1. Для початку потрібно нашаткувати капусту тонкими смужками, для цих цілей варто використовувати спеціальну шатківницю;
  2. Перець необхідно трохи розм'якшити. Для цього його потрібно залити гарячою водою на 5 хвилин. Після цього його слід помістити в холодну воду, щоб він охолонув;
  3. Далі перець потрібно очистити від насіння;
  4. Перець розрізаємо на півкільця або тонкою соломкою;
  5. Цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо півкільцями;
  6. Всі компоненти викладаємо у велику чашку і розминаємо руками до появи соку;
  7. Банки потрібно промити і простерилізувати над парою;
  8. Викладаємо овочеву нарізку в баночки;
  9. У воду додаємо цукор, сіль і ставимо на вогонь;
  10. Додаємо в маринад насіння кропу і доводимо до кипіння;
  11. Знімаємо маринад з плити, додаємо оцет;
  12. Розливаємо маринад по банках;
  13. Всі баночки закатуємо металевими кришками;
  14. Прибираємо салат під теплий плед на дві доби;
  15. Після цього можна прибрати на зберігання в прохолодне місце.

Червона капуста квашена

Які інгредієнти потрібні для приготування:

  • 5 невеликих вілков червонокачанної капусти;
  • кілограм яблук кислого сорту;
  • цибуля ріпчаста — 3 штуки;
  • сіль дрібна – 1 склянка;
  • насіння кропу на свій смак.

Час приготування – 3 дні.

Калорійність – 87 ккал.

Як потрібно готувати заготівлю на зиму:

  1. Вилки обов'язково промиваємо і очищаємо від старих та непридатних верхніх листків;
  2. Після цього кожен вилок розрізаємо на дві частини і шаткуємо тонкою соломкою;
  3. Яблука промиваємо, розрізаємо на дві частини і вирізаємо розетки разом з насінням;
  4. Нарізаємо яблука тонкими часточками;
  5. Цибулини очищаємо від шкірки і ріжемо на тонкі півкільця;
  6. У велику ємність викладаємо шматочки капусти, додаємо до них цибулю;
  7. Приправляємо все сіллю і насінням кропу;
  8. Всі компоненти потрібно добре розім'яти руками до появи соку;
  9. У велику каструлю або відро викладаємо шарами капусти і між ними кладемо яблука;
  10. Ставимо в теплому місці, зверху встановлюємо гніт і залишаємо на три дні;
  11. Після цього готову квашену капусту можна прибрати в цій же ємності в прохолодне місце, при бажанні її можна розкласти по банках.

Стерлядь в духовці — ця риба по праву вважається царським стравою, тому навчитеся готувати страви з неї правильно.

Баклажани фаршировані м'ясом — неймовірно смачне блюдо, яке можна приготувати в будь-який час року.

Як спекти солодкий пиріг в духовці — спробуйте приготувати випічку на десерт за нашими рецептами.

Гостра капуста

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • кілограм червонокачанної капусти;
  • морква – 2 штуки;
  • буряк – 2 штуки;
  • п'ять часникових зубчиків;
  • цукор стакан;
  • сіль поварена – 2 великі ложки;
  • масло рослинне – 130 мл;
  • оцет 9 % – ½ склянки;
  • чорний і запашний перець в горошинах за 3штуки;
  • червоний мелений перець – 1 велика ложка;
  • вода – 1 літр.

Час приготування — 1 годину.

Калорійність – 102 ккал.

Приступаємо до приготування салату на зиму:

  1. Капусту необхідно нарізати кубиками або стрічками, розрізаємо е на свій розсуд;
  2. Моркву і буряк промиваємо і очищаємо;
  3. Протираємо коренеплоди теркою з великими зубцями;
  4. Часник очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками;
  5. Всі компоненти викладаємо у велику ємність і перемішуємо;
  6. Банки обов'язково промиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом;
  7. Викладаємо овочі по банкам;
  8. У кожну банку викладаємо спеції у рівній кількості;
  9. У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь;
  10. Засипаємо в воду сіль, цукор і прогріваємо до повного розчинення цих компонентів;
  11. Далі вливаємо оцет разом з рослинним маслом і кип'ятимо ще 30 секунд;
  12. Знімаємо маринад з плити і даємо трохи охолонути;
  13. Розливаємо маринад з баночками;
  14. Закочує банки металевими кришками і прибираємо під теплий плед до повного охолодження;
  15. На зберігання салат з червоної капусти можна прибрати в прохолодне місце.

Корисні поради

  • обов'язково додайте спеції, вони додадуть хороший аромат і смак;
  • доповнити капусту можна огірками, помідорами, морквою, солодким перцем;
  • обов'язково баночки потрібно стерилізувати, це забезпечить тривале зберігання заготовок.

Заготовки салатів з червонокачанної капусти на зиму стануть відмінним доповненням до будь-якої страви. Вони будуть чудово поєднуватися з першими і другими стравами. Крім цього, вони стануть гарною прикрасою святкового столу. При бажанні мариновану червонокачанну капусту можна додавати в різні салати в якості додаткового компонента або для декору.

Що ще почитати: