26 май 2019 752

Які смакоту можна приготувати в домашніх умовах

Для незвичайного вечері або в якості самостійного повноцінного страви можуть служити солодощі, приготовлені в домашніх умовах, але не поступаються ресторанним. Існує кілька рецептів, повторити які зможе будь-яка господиня.

Картопляні деруни - вафлі
Інгредієнти Кількість
картопля - 500-600 г
сметана - 120 г
борошно (пшеничне) - 120 г
розпушувач - 1 упаковка (3 г)
яйце куряче - 4 шт.
часник свіжий - 2 зубчики
лук свіжий (ріпчаста) - 100 г
олія рослинна (соняшникова) - 20-30 мл
сіль і перець - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал

Кроки приготування:

  1. Картопля промити, почистити, натерти на крупній тертці і віджати сік;
  2. В отриману масу додати яйця, сметану, сіль і спеції;
  3. Потім помістити борошно і масло, ретельно перемішати до однорідності;
  4. Після додати розпушувач і ще раз перемішати;
  5. Подрібнити цибулю і часник, вмішати в тісто (ці інгредієнти можна не використовувати);
  6. Розігріти духовку (150 0) і змастити деко для випікання;
  7. Помістити ложкою тісто і поставити в духовку на 5-7 хвилин (до появи золотистої скоринки)
  8. Подавати вкусняшки гарячими як самостійно блюдо або незвичайний гарнір. Можна посипати свіжою зеленню.

Порада: для додання незвичайної форми і прискорення процесу рекомендується використовувати для випікання вафельницю, тоді страва буде хрустким і ще більш апетитним.

Читайте як приготувати неймовірно смачні деруни з сиром з добавками з шинки, гриби або овочами.

Рецепт курки з овочами і рисом — покрокові фото і підказки кулінарів.

Рецепти страв з варених яєць — візьміть на замітку ці шикарні закуски, які будуть дуже до речі.

Мафіни шинкові

Блюдо відрізняється не тільки незвичайним і ніжним смаком, але і ароматом, який сподобається всім. Для приготування ситного варіанти перекусу буде потрібно набір інгредієнтів:

  • яйця (середнього розміру) курячі – 5 шт;
  • борошно (цільнозернові, як виняток – пшенична) – 160 г;
  • олія соняшникова 50 мл (без ароматичних добавок);
  • сода харчова – 3 г;
  • сир твердий – 120 г;
  • молоко (не жирний) – 160 мл;
  • сіль, перець – за смаком;
  • шинка – 200 р.

Час приготування страви: 60 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 225 ккал.

Кроки приготування:

  1. Курячі яйця, сіль і перець змішати в ємності, збити в неміцну піну;
  2. В отриману суміш акуратно ввести муку і масло, не перемішувати, збити;
  3. Сир натерти на дрібній тертці;
  4. Шинку нарізати на невеликі шматочки або кубики;
  5. Змішати шинку і сир з отриманим тестом;
  6. Підготувати порційні формочки, влити тісто;
  7. Розігріти духовку (160 0);
  8. Випікати маффіни протягом 35-40 хвилин.

Подавати вкусняшки гарячими. Можна посипати кунжутом або подрібненим кропом.

Курка, запечена з яблуками і сиром

Апетитне і корисне блюдо, яке ідеально підійде для святкового столу або сімейного обіду. Приготувати таку смакоту нескладно, з цим завданням впорається навіть починаюча господиня. Для реалізації задуманого буде потрібно набір інгредієнтів:

  • курка (свіжа філе) – 800 г;
  • сир м'який (допускається плавлений, моцарелла, сулугуні) -170 г;
  • яблука -300 г;
  • приправи (чорний перець, куркума, сіль – за смаком;
  • гірчиця солодка (французька) – 50 р.

Час приготування страви: 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 190 ккал.

Кроки приготування:

  1. Курячі грудки промити (якщо є шкіра – зняти);
  2. М'ясо натерти спеціями, посолити;
  3. Яблука помити і очистити від шкірки;
  4. Нарізати на кубики;
  5. Сир натерти на тертці (велика стружка, якщо використовується не плавлений);
  6. В нього додати гірчицю і перемішати;
  7. Нарізані яблука з'єднати з сиром, перемішати;
  8. У ємність покласти курку, зверху викласти суміш з сиру і яблук;
  9. Розігріти духовку до 1600;
  10. Поставити запікати курку на 40 хвилин.

Подавати блюдо можна як в гарячому вигляді, так і після 6-12 годин після приготування (в цьому випадку курка просочиться соком і стане ще більш ароматною).

Рецепти солодких домашніх солодощів

Для полуденка або в якості незвичайного десертної страви можна приготувати багато простих і апетитних страв. Солодкі ласощі підійдуть для дитячих свят та урочистих подій, тому вміти готувати їх має кожна господиня. В домашніх умовах можна одержати якісні і симпатичні страви, які випікаються в звичайній духовці.

Сметанна випічка (суфле)

Це блюдо підійде для незвичайного початку дня або як доповнення до обіду. Приготувати суфле можна, використовуючи наступний набір продуктів:

  • свіже куряче яйце – 3 шт;
  • цукор (класичний білий) – 100 г;
  • крохмаль (оптимально використовувати картопляний) – 50 р;
  • цедра цитрусова (апельсин або лимон) – 20 г;
  • сметана (10% жирності) – 400 г;
  • ягоди солодкі (смородина або малина) свіжі (як варіант заморожені) – 400 р.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 140 ккал.

Кроки приготування:

  1. Яйця збити до утворення піни (легкої);
  2. Додати до них цукор (краще використовувати пісок або подрібнити кубиками), крохмаль і сметану;
  3. Цедру цитрусових натерти на дрібній тертці і додати в масу, перемішати;
  4. Підготувати форму для заповнення, заповнити масою;
  5. Розігріти духовку (180 0), поставити випікатися вкусняшки на 20 хвилин (повинна утворитися золотава скоринка).

Подавати блюдо гарячим з ягодами або варенням.

Панкейкі (американські млинці)

Це блюдо готується дуже швидко, тому є ідеальним варіантом початку дня. На полуденок воно також підходить. Приготувати такі ласощі можна, використовуючи набір з наступних інгредієнтів:

  • борошно (пшенична або цільнозернові) – 50 р;
  • крупа вівсяна – 20 г;
  • куряче яйце (велике) – 1 шт;
  • свіжий банан -1-2 шт;
  • молоко не жирне (коров'яче)– 30 мл;
  • сухофрукти або родзинки – 20 г;
  • цукрова пудра або сироп – за смаком.

Час приготування страви – 25 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 190 ккал.

Кроки приготування:

  1. Борошно просіяти, змішати з вівсянкою;
  2. Влити молоко, перемішати;
  3. Додати куряче яйце, ще раз перемішати;
  4. Банан нарізати на кубики, додати в тісто;
  5. Додати родзинки, перемішати (якщо використовуються сухофрукти, то їх потрібно попередньо замочити в гарячій воді, щоб вони стали м'якими, потім розрізати на шматочки);
  6. Випікати На розігрітій сковороді по 1 хвилині з кожної сторони (антипригарне покриття не потребує використання масла).

Подавати з обвалуванням з цукрової пудри або з сиропом.

Печиво кукурудзяна з висівками

Солодощі можуть бути не тільки смачними, але і корисними. Для того щоб приготувати подібні ласощі, потрібні такі інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 120 г;
  • борошно кукурудзяне — 100 г;
  • висівки – 80 г;
  • цукор – 100 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • сметана (20%) – 100 г;
  • морква свіжа – 100 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 40 р.
  • сіль (без смакових добавок)– за смаком:
  • сода – 3 р.

Час приготування страви – 60 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 400 ккал.

Кроки приготування:

  1. Моркву почистити, промити і натерти (дрібною стружкою);
  2. Додати до неї борошно (пшеничне і кукурудзяне), висівки;
  3. Додати сіль і соду, перемішати;
  4. Цукор покласти в тісто і ще раз перемішати;
  5. Вершкове масло розтопити на водяній бані, додати в тісто;
  6. Додати сметану, перемішати;
  7. Поставити тісто в холодильник на півгодини;
  8. Тісто розкачати, сформувати запікання (можна використовувати кухоль для додання круглої форми;
  9. Викласти печиво на деко;
  10. Розігріти духовку до 1800;
  11. Випікати печиво протягом 30 хвилин

Подавати вкусняшки з чаєм, молоком або кавою.

Домашнє морозиво з кунжутом

У домашніх умовах легко приготувати не тільки випічку, але і холодні десерти-вкусняшки. Одним з яких є морозиво. Для нього знадобляться наступні інгредієнти:

  • кунжут – 100 г (95 грам використовувати в приготуванні 5 грам залишити для прикраси);
  • яйця курячі (виключно жовтки) – 100 г;
  • цукор – 120 г;
  • молоко – 250 мл;
  • вершки (20-35%) – 250 мл

Час приготування (з урахуванням перебування у холодильнику) – 7 годин.

Калорійність на 100 грам – 280 ккал.

Кроки приготування:

  1. Розігріти сковороду, викласти на неї кунжут, підсмажити (масло додавати не потрібно);
  2. Після утворення золотистої скоринки кунжут пересипати в окрему ємність і дати охолонути;
  3. Після повного охолодження, подрібнити кунжут в блендері;
  4. Молоко (34 об'єму) і вершки (1/2 обсягу) влити в ємність і закип'ятити, варити ще 1-2 хвилини;
  5. Жовтки з'єднати з залишками молока, збити до утворення легкої піни;
  6. Після цього отриманий крем слід перекласти в каструлю і готувати далі на маленькому вогні, постійно перемішуючи масу, до загустіння;
  7. Після того, як крем буде готовий, його слід одразу ж зняти з нагрівання;
  8. Змішати з перемеленим і обсмаженою кунжутом, охолодити;
  9. Вершки збити до легкої піни, акуратно з'єднати з кремом, розмішати;
  10. Заповнити масою ємності для морозива, помістити в холодильник або морозильник на 6 годин;
  11. Щогодини перемішувати складу.

Готове морозиво зверху посипати кунжутом. Подавати смакоту в якості десерту. Білки, що залишилися, можна використовувати для приготування безе.

Карамельна шарлотка

Для чаювання або як десерт можна приготувати це солодке блюдо. Буде потрібно набір інгредієнтів:

  • борошно пшеничне – 200 г;
  • яйце куряче – 3 шт;
  • розпушувач – 6 м;
  • яблука – 2 шт (середнього розміру);
  • цукор – 80 г;
  • ванілін – 1 пакетик.

Час приготування – 55 хвилин (разом з випічкою).

Калорійність страви на 100 грам – 210 ккал.

Кроки приготування:

  1. Яблука вимити, очистити від серцевинки, порізати на кубики;
  2. Змішати яйця і цукор, збити;
  3. Яблука обсмажити з цукром до отримання карамелі;
  4. Змішати борошно, розпушувач, цукор і збиті яйця, добре перемішати;
  5. Випікати смакоту 50 хвилин.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: