05 май 2019 1 819

Як смачно приготувати млинці з яблуками

Ажурні, тонкі млинці з яблучною начинкою – ідеальне рішення для сніданку. Приготувати їх смачними і красивими не так легко, як це здається на перший погляд. У кожної господині є свої секрети приготування цього солодкого страви.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
молоко - 1000 мілілітрів
оцет - 3 мл
яблука - 5 штук
борошно - 0,6 кілограма
яйця - 3 штуки
сіль - щіпка
сода - ½ Чайної ложки
масло вершкове - 150 грам масла
масло пісне - 2 столові ложки
кориця - за смаком
цедра лимона - за смаком
цукор - 4 столові ложки
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал
Борошно для приготування млинців з яблуками використовується зовсім різна, але найкраще вони виходять на пшеничного. Яблучна начинка додасть цій страві нове звучання і обов'язково сподобається навіть самим маленьким дітям.

Приготування млинців – непростий процес, потрібно запастися терпінням, щоб всі їх пересмажити.

  1. Яйця добре збити, додати до них сіль, 70 грам цукру, тепле молоко і соду, гашену оцтом, все добре вимісити до однорідності;
  2. Додати до яєць борошно, просіяне через сито, добре перемішати, щоб маса стала густою і без маленьких грудок;
  3. Сковорідку розігріти, змастити маслом і налити трохи тіста, рівномірно розподілити по дну і смажити по 30 секунд з кожної сторони;
  4. Перевертати найкраще дерев'яною лопаткою;
  5. Поки млинці смажаться, потрібно приготувати начинку: яблука помити, зрізати у них шкірку і порізати невеликими кубиками, посипати корицею, цедрою лимона, перемішати;
  6. У сотейник покласти вершкове масло, розтопити його і всипати в нього 60 грам цукру, готувати на повільному вогні до золотистого кольору, постійно помішуючи;
  7. Додати в сотейник з маслом яблука і тушкувати 5 хвилин на невеликому вогні;
  8. На кожен млинець покласти начинку з яблук і загорнути його у вигляді трубочки.

Подавати страву найкраще гарячим, щоб рідні та друзі відчули його ніжний смак, чудовий аромат.

Пісні млинці з яблуками та корицею

Дієтичні, низькокалорійні млинці з ніжною, яблучною начинкою – блюдо, яке може приготувати будь-яка людина. Потрібно лише трішки бажання та фантазії.

Інгредієнти:

  • 0,4 літра води;
  • 50 мілілітрів води;
  • 60 грам цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 5 грам кориці;
  • 1,7 грама соди;
  • 0,5 склянки меду;
  • 4 яблука;
  • сіль.

Час приготування: 65 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 143 ккал.

Таке ніжне блюдо можна їсти кожен день на сніданок, навіть у піст.

  1. Тепла вода наливається в глибоку миску, в ній розчиняється сіль, цукор, висипається ретельно просеянная борошно і все добре збивається віночком до однорідності, щоб не було грудочок;
  2. В тісто додається сода і масло, ще раз добре перемішується;
  3. Сковорідка розігрівається, змивається невеликою кількістю масла і на ній смажать млинці;
  4. Яблука миють, з них зрізається шкірка, потім вони труться на тертці, перекладають у сотейник, присипаються цукром і тушкують 5 хвилин на маленькому вогні;
  5. Коли начинка трохи охолоне, в неї додається кориця і все перемішується;
  6. Всі млинці викладаються шарами в зручну жароміцну форму, змазують медом і начинкою і відправляються в духовку на 1 годину.

При бажанні, млинці з яблуками можна складати не чаркою, а закрутити конвертиками і потім відправити запікатися.

Млинці на кефірі, фаршировані яблуками

Приготувати з простих і доступних продуктів смачний сніданок, досить легко і просто. Яблучна начинка робить страву ще смачніше й пахучіше.

Інгредієнти:

  • кефір – 0,3 літра;
  • борошно – 0,3 кілограма;
  • сіль;
  • 30 грам цукру;
  • щіпка соди;
  • 3 яйця;
  • 1 столова ложка ванільного цукру;
  • 40 мілілітрів масла рослинного;
  • 1 склянку гарячої води;
  • 50 грам масла вершкового;
  • 70 грам коричневого цукру;
  • 4 невеликих яблука.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 175 ккал.

Таке блюдо можна готувати з простою яблучною начинкою або додавати в неї улюблені сухофрукти – чорнослив, курагу.

  1. Солодкі яблука миються, з них зрізається шкірка, потім вони ріжуться соломкою;
  2. Вершкове масло покласти в розігрітий сотейник, розтопити його і викласти до нього яблука, коричневий цукор і злегка все обсмажити, щоб фрукти стали м'якими, але при цьому не втратили свого привабливого зовнішнього вигляду;
  3. Борошно посіяти в глибоку миску, додати до нього цукор, сіль, соду і влити кефір, збитий з яйцями;
  4. Збити тісто за допомогою міксера, а коли воно стане однорідним, влити склянку окропу, не припиняючи перемішувати масу і рослинне масло;
  5. З отриманого тесту приготувати на розігрітій і змащеній олією сковороді млинці і начинити їх яблучною начинкою.

Таке блюдо краще всього подавати разом зі сметаною, карамельним соусом або медом. Воно ідеально підходить для чаювання з рідними та друзями.

Салат з виноградом і куркою — смачна закуска з несподіваним поєднанням інгредієнтів.

Рецепт баклажанів по-грузинськи, читайте як приготувати цю смачну закуску.

Що потрібно для корисного вітамінного смузі, з яких продуктів його приготувати.

Млинці з яблучною начинкою по-французьки

«Креп» або по-іншому млинці з ніжною, яблучною начинкою, користуються величезною популярністю у французів. Таке блюдо подається не тільки на сніданок, але і на полудень, а також в якості десерту. Розглянемо рецепт покроково.

Інгредієнти:

  • 80 грам борошна;
  • вершкове масло – 60 грам;
  • 3 яйця;
  • 0,35 літра молока;
  • 100 грам цукру;
  • 6 яблук;
  • 60 мл коньяку.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 183 ккал.

«Креп» — ніжне блюдо, в якому поєднуються ніжність, соковитість, чудовий яблучний аромат.

  1. Борошно добре просіюється в миску, перемішується з 10 грамами цукру, сіллю;
  2. Яйця збити з молоком і акуратно ввести цю суміш в тісто, постійно помішуючи і розбиваючи грудочки, коли воно стане однорідною, додати до нього 20 грам розтопленого вершкового масла, ще раз вимісити;
  3. Спекти млинці на гарячій сковорідці, начинити їх начинкою, скрутити у вигляді рулету;
  4. Начинка готується швидко: яблука очищаються від шкірки, ріжуться кубиками і смажать з цукром на розтопленому в сковорідці вершковому маслі 10 хвилин, в самому кінці додається коньяк, все перемішується і знімається з вогню.

Млинці з яблуками виходять смачними, поживними, соковитими. До них можна подавати різні напої: чай, кава, молоко, кисіль, какао.

Корисні поради

Під час приготування млинців багато господинь стикаються з різними проблемами. Якщо млинці прилипають до сковороди, необхідно додати в тісто трохи борошна.

Для приготування ажурних млинців, необхідно яйця збивати в густу піну, щоб у тесті було якомога більше повітря.

Для смаження, потрібно використовувати тільки товстостінні сковорідки, які попередньо добре розігріваються.

Правильно приготовані млинці з яблуками порадують своїм ніжним і м'яким смаком, а начинка додасть їм соковитість і вишуканий аромат.

Що ще почитати: