Прості рецепти маринованих кабачків швидкого приготування
Маринована закуска дозволить відчути по-новому пікантний смак звичних, на перших погляд, кабачків. Популярність мариновані кабачки знайшли за рахунок швидкого приготування і додаткових інгредієнтів, які повністю перетворюють їх смак. Засвоюваність кабачка дозволяє вживати його в їжу в сирому і маринованому вигляді. Завдяки відсутності термічної обробки зберігаються корисні речовини.
Маринади містять мінімум калорій, в сирому вигляді 19 ккал на 100 грам. Швидко готуються і з'їдаються в одну мить!
Рецепти виручать хазяєчок, у разі якщо нагрянули неждані гості. Кабачки мають низьку вартість, є у продажу практично круглий рік. Готувати з них одне задоволення, за лічені хвилини закуска вразить своїм смаком!
Особливо актуальним страва буде в літній сезон, коли захочеться чого-небудь оригінального і кисленького.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| молоді кабачки - | 1 кг | 
| сіль - | 10 г | 
| часник - | 2 зубки | 
| кріп - | пучок | 
| столовий або яблучний оцет - | 35 мл | 
| рослинне масло без запаху - | 25 мл | 
| цукор - | 20 г | 
| Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 35 Ккал | 
- Кабачок повинен бути молодий і свіжий. Перестиглі та зіпсовані овочі краще не брати. Добре кабачок промити, при необхідності очистити. Нарізати тоненькими слайсами по всій довжині овочерізкою або вручну гострим ножем.
 - Нарізану овоч посолити, добре перемішати. Поки кабачки просаливаются, необхідно подрібнити часник і кріп.
 - Додаємо цукор, оцет, часник і рослинне масло до просоленным кабачків. Ще раз все добре перемішати (чим частіше заважати, тим швидше овочі промаринуются).
 - Завершальний штрих — додаємо зелень кропу. Розрівнюємо ложкою вміст, накриваємо харчовою плівкою. Добре струшуємо, даємо постояти в холодильнику пару годин.
 - Промаринований овоч пустить сік, насититься кропом і часником. Перед подачею сік рекомендується злити.
 - Зберігати мариновані кабачки в холодильнику. Якщо вони постоять в холоді ніч, промаринуются ще більше. Хрустка закуска зі смаком літа ідеально поєднується з будь-якою їжею, м'ясом і картоплею.
 
Салат з буряка з часником — ароматне блюдо, яке сподобається багатьом.
Як приготувати смачні начинки для рулетів з лаваша читайте в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепти начинок для пиріжків з яйцем і зеленою цибулею.
Як замаринувати овочі в сирому вигляді
Необхідні інгредієнти:
- кабачки — 500-600 гр;
 - часник — 2 зубчики;
 - рослинне масло без запаху — 20 мл;
 - оцет яблучний або столовий — 35 мл;
 - сіль — 3 г;
 - цукор — 25 гр;
 - мелений чорний перець.
 
Час приготування страви: приблизно 20 хвилин.
Калорійність: 66,5 ккал у 100 грамах.
- Для маринування краще брати молоді кабачки. Промити, видалити плодоніжки. Не очищаючи від шкірки, натерти на крупну тертку (ідеально підійде шинковка для корейської моркви). Або нарізати соломкою вручну.
 - Натерті овочі посолити, додати цукор і перець, все добре перемішати. Щоб кабачки швидше приготувалися, їх можна пом'яти руками.
 - Видавити зубчик часнику, влити до овочу рослинне масло і оцет. Ще раз перемішати ложкою. При бажанні можна спробувати маринад на смак, раптом чогось не вистачає.
 - Натерті кабачки будуть готові практично моментально. При бажанні можна додати зелень. Тим, хто не любить часник його можна замінити, улюблені спеції.
 - Хрусткі кабачки з присмаком часнику і легкою кислинкою добре поєднуються з відварною картоплею, м'ясом і шашликом.
 
Молоді кабачки по-корейськи
Необхідні інгредієнти:
- молоді кабачки — 900 гр;
 - зубки часнику — 3 шт;
 - рослинне масло без запаху — 50 мл;
 - оцет столовий — 40 мл;
 - сіль — 6 г;
 - цукор — 25 гр;
 - коріандр і мелений перець — за смаком.
 
Час приготування страви: приблизно 25 хвилин.
Калорійність: 54,9 ккал на 100 грам.
- Кабачки промити, відрізати плодоніжки і, при необхідності, очистити шкірочку. Промокнути серветкою, щоб прибрати вологу. 

 - Натерти на шатківниці для приготування овочів по-корейськи. Додати сіль, цукор, перемішати. Утворився сік злити.
 - Видавити до натертому овочу дрібно подрібнені зубки часнику. Влити норму оцту, перемішати. 

 - Нагріти в сковороді олію. Додати туди спеції, дати їм трохи прогрітися, щоб вони розкрили свій аромат.
 - Залити розпеченою олією зі спеціями, розрівняти ложкою і дати настоятися в холодному місці. 

 - Маринованої закуски дати настоятися мінімум півгодини, в ідеалі — пару годин.
 - Зберігати можна кілька днів в холодильнику. Перед подачею зливати сік. 

 
Медові кабачки
Необхідні інгредієнти:
- кабачки — 1 кг;
 - морква — 70 гр;
 - мед бджолиний — 35 гр;
 - оцет (винний або яблучний) — 50 мл;
 - сіль — 12 гр;
 - пучок кропу і зеленого часнику;
 - рослинна олія — 30 мл
 
Час приготування: півгодини.
Калорійність: 59, 5 ккал у 100 грамах.
- Молоді кабачки очистити, натерти їх на тонкі смужки або акуратно нарізати добре заточеним ножем. Моркву натираємо на шатківницю для корейських овочів.
 - Покласти овочі в глибоку посуд, додаємо сіль, перемішуємо і даємо постояти, щоб пустили сік.
 - Поки овочі між собою подружаться, необхідно подрібнити зелень кропу і молодого часнику. Залити оцтом, рослинним маслом і додати меду. Все добре перемішати, щоб мед повністю розчинився.
 - Як овочі пустять сік, злегка віджати і зверху полити сумішшю з зеленню.
 - Мариновані овочі з медом виходять дуже смачні, красиві. Подавати закуску охолодженої, чим довше вона постоїть, то буде апетитніше. Вживати можна відразу в поєднанні з гарніром, м'ясом або картоплею.
 
Корисні поради
- Маринують виключно молоді овочі, якщо таких кабачків не знайдеться під рукою — можна брати зрілі. Їх потрібно очистити, вирізати насіння і натерти на шатківницю для корейської моркви. За смаком вони не поступаються молодим, а ось хрумтять менше.
 - Цукор при маринуванні можна замінювати медом і навпаки. Медовий присмак пом'якшує оцет, маринади знаходять пікантну нотку.
 - Після того, як овочі постоять з сіллю, цей сік краще злити. Однак, якщо цього не зробити, на смак це вплине. Буде просто менше рідини.
 - В якості зелені до кабачків частіше додають кріп, хоча це зовсім не означає, що не можна урізноманітнити маринади іншою зеленню. Наприклад: базиліком, петрушкою, селерою.
 - Кількість часнику в овочах можна регулювати на свій смак. Хтось любить побільше часнику, а кому-то він взагалі не подобається.
 - Що стосується оцту, традиційно прийнято використовувати звичайний. Сучасні господині з успіхом готують мариновані кабачки швидкого приготування в яблучному і винному оцті.
 - Довгастої форми молоді овочі практично не вимагають додавання спецій і перцю. Кріп і часник дозволяють маринаду знайти легкий літній смак.
 - Рослинна олія повинна бути без запаху. Замінювати його з урахуванням смаку можна іншими видами масла.
 - Води додавати не потрібно, навіть якщо кабачки коли пустять сік.
 - Довго зберігати приготовану закуску не варто, максимум 3 дні. Для цього необхідно маринади помістити в стерильну банку з кришкою.
 
Приємного апетиту!






