13 май 2019 21

Прості рецепти маринованих кабачків швидкого приготування

Маринована закуска дозволить відчути по-новому пікантний смак звичних, на перших погляд, кабачків. Популярність мариновані кабачки знайшли за рахунок швидкого приготування і додаткових інгредієнтів, які повністю перетворюють їх смак. Засвоюваність кабачка дозволяє вживати його в їжу в сирому і маринованому вигляді. Завдяки відсутності термічної обробки зберігаються корисні речовини.

Маринади містять мінімум калорій, в сирому вигляді 19 ккал на 100 грам. Швидко готуються і з'їдаються в одну мить!

Рецепти виручать хазяєчок, у разі якщо нагрянули неждані гості. Кабачки мають низьку вартість, є у продажу практично круглий рік. Готувати з них одне задоволення, за лічені хвилини закуска вразить своїм смаком!

Особливо актуальним страва буде в літній сезон, коли захочеться чого-небудь оригінального і кисленького.

Мариновані кабачки на швидку руку
Інгредієнти Кількість
молоді кабачки - 1 кг
сіль - 10 г
часник - 2 зубки
кріп - пучок
столовий або яблучний оцет - 35 мл
рослинне масло без запаху - 25 мл
цукор - 20 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 35 Ккал
  1. Кабачок повинен бути молодий і свіжий. Перестиглі та зіпсовані овочі краще не брати. Добре кабачок промити, при необхідності очистити. Нарізати тоненькими слайсами по всій довжині овочерізкою або вручну гострим ножем.
  2. Нарізану овоч посолити, добре перемішати. Поки кабачки просаливаются, необхідно подрібнити часник і кріп.
  3. Додаємо цукор, оцет, часник і рослинне масло до просоленным кабачків. Ще раз все добре перемішати (чим частіше заважати, тим швидше овочі промаринуются).
  4. Завершальний штрих — додаємо зелень кропу. Розрівнюємо ложкою вміст, накриваємо харчовою плівкою. Добре струшуємо, даємо постояти в холодильнику пару годин.
  5. Промаринований овоч пустить сік, насититься кропом і часником. Перед подачею сік рекомендується злити.
  6. Зберігати мариновані кабачки в холодильнику. Якщо вони постоять в холоді ніч, промаринуются ще більше. Хрустка закуска зі смаком літа ідеально поєднується з будь-якою їжею, м'ясом і картоплею.

Салат з буряка з часником — ароматне блюдо, яке сподобається багатьом.

Як приготувати смачні начинки для рулетів з лаваша читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепти начинок для пиріжків з яйцем і зеленою цибулею.

Як замаринувати овочі в сирому вигляді

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки — 500-600 гр;
  • часник — 2 зубчики;
  • рослинне масло без запаху — 20 мл;
  • оцет яблучний або столовий — 35 мл;
  • сіль — 3 г;
  • цукор — 25 гр;
  • мелений чорний перець.

Час приготування страви: приблизно 20 хвилин.

Калорійність: 66,5 ккал у 100 грамах.

  1. Для маринування краще брати молоді кабачки. Промити, видалити плодоніжки. Не очищаючи від шкірки, натерти на крупну тертку (ідеально підійде шинковка для корейської моркви). Або нарізати соломкою вручну.
  2. Натерті овочі посолити, додати цукор і перець, все добре перемішати. Щоб кабачки швидше приготувалися, їх можна пом'яти руками.
  3. Видавити зубчик часнику, влити до овочу рослинне масло і оцет. Ще раз перемішати ложкою. При бажанні можна спробувати маринад на смак, раптом чогось не вистачає.
  4. Натерті кабачки будуть готові практично моментально. При бажанні можна додати зелень. Тим, хто не любить часник його можна замінити, улюблені спеції.
  5. Хрусткі кабачки з присмаком часнику і легкою кислинкою добре поєднуються з відварною картоплею, м'ясом і шашликом.

Молоді кабачки по-корейськи

 

Необхідні інгредієнти:

  • молоді кабачки — 900 гр;
  • зубки часнику — 3 шт;
  • рослинне масло без запаху — 50 мл;
  • оцет столовий — 40 мл;
  • сіль — 6 г;
  • цукор — 25 гр;
  • коріандр і мелений перець — за смаком.

Час приготування страви: приблизно 25 хвилин.

Калорійність: 54,9 ккал на 100 грам.

  1. Кабачки промити, відрізати плодоніжки і, при необхідності, очистити шкірочку. Промокнути серветкою, щоб прибрати вологу.
  2. Натерти на шатківниці для приготування овочів по-корейськи. Додати сіль, цукор, перемішати. Утворився сік злити.
  3. Видавити до натертому овочу дрібно подрібнені зубки часнику. Влити норму оцту, перемішати.
  4. Нагріти в сковороді олію. Додати туди спеції, дати їм трохи прогрітися, щоб вони розкрили свій аромат.
  5. Залити розпеченою олією зі спеціями, розрівняти ложкою і дати настоятися в холодному місці.
  6. Маринованої закуски дати настоятися мінімум півгодини, в ідеалі — пару годин.
  7. Зберігати можна кілька днів в холодильнику. Перед подачею зливати сік.

Медові кабачки

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки — 1 кг;
  • морква — 70 гр;
  • мед бджолиний — 35 гр;
  • оцет (винний або яблучний) — 50 мл;
  • сіль — 12 гр;
  • пучок кропу і зеленого часнику;
  • рослинна олія — 30 мл

Час приготування: півгодини.

Калорійність: 59, 5 ккал у 100 грамах.

  1. Молоді кабачки очистити, натерти їх на тонкі смужки або акуратно нарізати добре заточеним ножем. Моркву натираємо на шатківницю для корейських овочів.
  2. Покласти овочі в глибоку посуд, додаємо сіль, перемішуємо і даємо постояти, щоб пустили сік.
  3. Поки овочі між собою подружаться, необхідно подрібнити зелень кропу і молодого часнику. Залити оцтом, рослинним маслом і додати меду. Все добре перемішати, щоб мед повністю розчинився.
  4. Як овочі пустять сік, злегка віджати і зверху полити сумішшю з зеленню.
  5. Мариновані овочі з медом виходять дуже смачні, красиві. Подавати закуску охолодженої, чим довше вона постоїть, то буде апетитніше. Вживати можна відразу в поєднанні з гарніром, м'ясом або картоплею.

Корисні поради

  1. Маринують виключно молоді овочі, якщо таких кабачків не знайдеться під рукою — можна брати зрілі. Їх потрібно очистити, вирізати насіння і натерти на шатківницю для корейської моркви. За смаком вони не поступаються молодим, а ось хрумтять менше.
  2. Цукор при маринуванні можна замінювати медом і навпаки. Медовий присмак пом'якшує оцет, маринади знаходять пікантну нотку.
  3. Після того, як овочі постоять з сіллю, цей сік краще злити. Однак, якщо цього не зробити, на смак це вплине. Буде просто менше рідини.
  4. В якості зелені до кабачків частіше додають кріп, хоча це зовсім не означає, що не можна урізноманітнити маринади іншою зеленню. Наприклад: базиліком, петрушкою, селерою.
  5. Кількість часнику в овочах можна регулювати на свій смак. Хтось любить побільше часнику, а кому-то він взагалі не подобається.
  6. Що стосується оцту, традиційно прийнято використовувати звичайний. Сучасні господині з успіхом готують мариновані кабачки швидкого приготування в яблучному і винному оцті.
  7. Довгастої форми молоді овочі практично не вимагають додавання спецій і перцю. Кріп і часник дозволяють маринаду знайти легкий літній смак.
  8. Рослинна олія повинна бути без запаху. Замінювати його з урахуванням смаку можна іншими видами масла.
  9. Води додавати не потрібно, навіть якщо кабачки коли пустять сік.
  10. Довго зберігати приготовану закуску не варто, максимум 3 дні. Для цього необхідно маринади помістити в стерильну банку з кришкою.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: