13 апрель 2019 5 436

Як приготувати салат з цвітної капусти на зиму

Один із самих корисних і смачних і поживних овочів, який повинен бути присутнім у раціоні кожної людини – кольорова капуста. У ній міститься велика кількість корисних мікроелементів та вітамінів. Її можна замаринувати, засушити, заморозити або ж приготувати на зиму різні салатики та інші заготовки.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
капусти - 1 кілограм
солодкого перцю - 500 грам
олії соняшникової - 150 мілілітрів
моркви - 0,5 кілограма
цибулин - 5 великих
помідор - 1,5 кілограма
цукру - 150 грам
спецій - за смаком
оцту - 200 мілілітрів
солі - 1,5 столові ложки
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 35 Ккал

Давайте приготуємо простий салат з цвітної капусти на зиму. Ця заготівля виходить дуже смачною і її можна подавати на стіл не тільки кожен день, але і на свята.

Ця заготовка на зиму робиться дуже швидко і легко. Її ніжний смак сподобається всім членам сім'ї і гостям.

  1. Капуста чиститься від всього непотрібного і розбирається на невеликі суцвіття, ретельно промивається. Якщо в ній є жучки, краще всього замочити її на півгодини у підсоленій воді, а потім пробланшировать в окропі 5 хвилин і перекласти на друшляк;
  2. Морква помити, почистити, нарізати соломкою, перець – невеликими шматочками, цибулю – півкільцями, а помідори порізати часточками;
  3. У глибоку каструлю з товстим дном налити олію, довести його на невеликому вогні до кипіння, додати до нього цукор, 1 склянку оцту, сіль і викласти всі овочі, крім кольорової капусти. Готувати 10 хвилин, іноді помішуючи;
  4. Коли овочі будуть майже готові, покласти до них суцвіття і варити все ще 10 хвилин на маленькому вогні;
  5. Банки ретельно помити з содою, простерилізувати їх;
  6. Розкласти заготовку по банках, закатати;
  7. Банки перевернути, ретельно укутати старою ковдрою до повного охолодження.

Зберігати заготовки найкраще в прохолодному і темному місці. Такий салатик можна подавати до других страв – картоплі, макаронів, каш.

Салат «Делікатесний» з цвітної капусти на зиму

В овочах міститься багато речовин, які просто життєво необхідні для повноцінного і нормального розвитку людського організму. Кучеряву капусту і брокколі люблять не всі, але навіть з них можна приготувати салат, який обов'язково сподобається навіть дітям.

Інгредієнти:

  • 400 грамів жовтого солодкого перцю;
  • цвітна капуста – 2 кг;
  • 2,4 кілограма помідорів;
  • брокколі – 2 кілограми;
  • 400 мл соняшникової олії;
  • часник – 160 грам;
  • цукор – 10 столових ложок;
  • сіль – 4 столові ложки;
  • зелень петрушки – 0,4 кілограма;
  • 1 склянку оцту.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 35 ккал.

  1. Капусту ретельно очистити від непотрібних листів і розібрати на суцвіття, пробланшировать в підсоленій воді 4 хвилини;
  2. Помідори подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки, томатну масу вилити в каструлю, додати 200 мл оцту, цукор, 2 склянки олії, сіль, порізаний соломкою перець, подрібнену петрушку і часник, поставити на вогонь, кип'ятити 5 хвилин;
  3. В томатну масу вкинути цвітну капусту і брокколі, кип'ятити 35 хвилин на повільному вогні, іноді помішуючи;
  4. Салат розкласти в чисті простерилізовані банки, закрутити кришками;
  5. На півгодини укутати ковдрою, а після цього остудити банки в прохолодною, а потім і холодній воді.

Ця заготовка з брокколі та цвітної капусти дуже корисна, з цікавим і незвичайним смаком. У зимовий час вона насичує організм корисними вітамінами, покращує стан здоров'я.

Салат з кабачків і кучерявої капусти

Заготовки на зиму з овочів користуються величезною популярністю у тих людей, які люблять смачно поїсти, але при цьому ще і стежать за своєю фігурою. Лікарі рекомендують вживати овочі якомога частіше, оскільки вони дуже корисні і благотворно впливають на роботу кишечника.

Приготувати незвичайний і дуже смачний салат з кабачків і капусти дуже просто і легко.

Інгредієнти:

  • 3 кілограма капусти;
  • 200 мл оцту;
  • кабачки невеликого розміру – 3 штуки;
  • 1,5 кілограма моркви;
  • ½ Штуки перцю чилі;
  • олія соняшникова – 2,5 склянки;
  • цукор – 200 грам;
  • 70 грам часнику;
  • 1,5 кілограма солодкого перцю;
  • сіль – 65 грам;
  • сік томатний – 1 літр.

Час приготування: 1 год.

Калорійність на 100 г: 45 ккал.

  1. Капуста цвітна розбирається на невеликі суцвіття і ретельно промивається у воді;
  2. Кабачки миються, з них зрізається шкірка і вони нарізати невеликими кубиками;
  3. Солодкий перець і моркву миється, ріжеться соломкою;
  4. Часник треться на тертці, перець чилі ріжеться тоненькими колечками;
  5. У глибоку каструлю складаються кабачки, моркву, перець, суцвіття капусти, додається сіль, літр соку, цукор, рослинне масло, все ретельно перемішується і ставиться на вогонь;
  6. Готувати салат треба на повільному вогні, з моменту закипання – 25 хвилин, потім покласти часник і оцту і варити ще 5 хвилин;
  7. Готовий салат розкласти в банки і закрутити кришками.

Щоб заготовка на зиму вийшла більш смачною, найкраще обгорнути її ковдрою. Так, вміст банок буде остигати повільніше, а за рахунок рівномірного прогріву, овочі віддадуть всі свої аромати.

Що таке фалафель і як готувати цю страву правильно. Всі секрети цієї страви яка так популярна на Сході.

Як приготувати шарлотку з яблуками читайте в нашій статті.

Як зробити шикарний торт «Футбольне поле» — візьміть на замітку нашу статтю.

Зимова закуска по-корейськи

Любителям гострих і пікантних страв обов'язково припаде до смаку ця проста і незвичайна заготовка з цвітної капусти та інших овочів на зиму.

Інгредієнти:

  • 700 грам моркви;
  • 4 столові ложки насіння коріандру;
  • 2,5 кілограма цвітної капусти;
  • чорний мелений перець – 2 чайні ложки;
  • 150 грам часнику;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 800 грам солодкого перцю;
  • 120 мл рослинного масла;
  • 1 чайна ложка перцю червоного меленого;
  • 0,5 склянки оцту;
  • 2 столові ложки солі.

Час приготування: 65 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 66 ккал.

Овочі, приготовані по-корейськи, подобаються дуже багатьом за незвичайний і цікавий смак. Багато господинь заготовлює такі салати влітку, щоб радувати ними своїх рідних в зимовий час.

  1. Всі овочі ретельно миються, чистяться;
  2. Цвітна капуста розбирається на суцвіття, моркву і перець ріжеться соломкою, а часник маленькими шматочками;
  3. У киплячу воду покласти суцвіття капусти і пробланшировать їх 5 хвилин, потім промити холодною водою;
  4. Морква і перець також пробланшировать в воді 2 хвилини і охолодити;
  5. У глибокій мисці змішати всі овочі, додати подрібнені в ступці насіння коріандру, оцет, олію, цукор, сіль та інші спеції за бажанням;
  6. Все ретельно перемішується і залишають на півгодини, щоб овочі просочилися приправами і пустили сік;
  7. Салат розкласти по сухим, простерилизованным банкам, накрити їх якісними кришками і поставити стерилізувати 20 хвилин з того моменту, як закипить вода, потім закрутити і добре укутати.

Приготування салатів з цвітної капусти займає зовсім небагато часу. Цей поживний і корисний овоч просто незамінний в дієтичному харчуванні, оскільки всі мікроелементи легко засвоюються і забезпечують організм багатьма необхідними вітамінами.

Корисні поради

Перед приготуванням цвітна капуста розбирається на суцвіття, з яких обов'язково потрібно видалити потемнілі ділянки і товсті прожилки. Для заготовок на зиму краще всього вибирати свіжі та якісні продукти.

Для варіння суцвіть бажано використовувати тільки емальовані каструлі, оскільки в металевих ємностях їх смак стає гірше.

Щоб всі заготовки салатів з цвітної капусти на зиму виходили вдалими, необхідно пам'ятати про те, що цей овоч готується швидко і тривала термічна обробка може призвести до того, що всі корисні вітаміни будуть знищені, а самі суцвіття втратять привабливий зовнішній вигляд.

Що ще почитати: