11 март 2019 35

Варіанти заготовки салату «Осінній» на зиму

У зимовий час не надається можливості їсти салати зі свіжих овочів, тому їх потрібно законсервувати. Звичайно, консервовані заготовки не порівняєш зі свіжими овочами, але все ж це один із способів зберегти їх корисні властивості.

Як раз рецепти приготування салату «Осінній» будуть найбільш підходящим варіантом для заготовок на зимовий період. Для тих, хто не знає, як готувати всілякі осінні салати на зиму, ми наводимо рецепти з фото нижче.

Салат «Осінній» з овочів на зиму

Які складові потрібні для салату:

  • Помідори – 2 кілограми;
  • 10 штук солодкого перцю;
  • Морква – 4-6 штуки;
  • Кілограм ріпчастої цибулі;
  • Стакан цукру;
  • Півсклянки солі;
  • Олія соняшникова – 300 мл

Приступаємо до готування:

  1. Помідори слід ретельно промити від бруду;
  2. Після цього опускаємо помідори в гарячу воду, потім швидко виймаємо і очищаємо від шкірки;
  3. Очищені помідори нарізаємо на невеликі часточки. Викладаємо у велику каструлю;
  4. Морква споліскуємо, очищаємо від шкірки і розтираємо великою теркою. Також моркву можна порізати соломкою. Засипаємо її до помідорів;
  5. Цибулини очищаються від шкірки і нарізати у вигляді півкілець. Кладемо також в ємність до інших овочів;
  6. Перець промиваємо, ріжемо навпіл, вичищаємо все насіння і видаляємо плодоніжки. Ретельно промиваємо;
  7. Нарізаємо перець соломкою. Викладаємо до інших овочів;
  8. Підливаємо в ємність рослинне масло, засипаємо сіль та цукровий пісок;
  9. Ставимо овочі на вогонь і залишаємо отвариваться;
  10. Після закипання залишаємо отвариваться на 30 хвилин, при цьому не потрібно перемішувати всі компоненти;
  11. Потім зменшуємо вогонь, перемішуємо і залишаємо отвариваться ще на півгодини;
  12. Банки потрібно промити, очистити від бруду;
  13. Стерилізацію банок краще всього зробити в духовій шафі при 50-55 градусів. Банки в духовці слід тримати 15-20 хвилин;
  14. Як тільки овочевий салат буде готовий, викладаємо його по банках;
  15. У ємність на дно кладемо рушник, виставляємо на нього ємності з салатом, прикривають кришками і наливаємо води в каструлю;
  16. Поміщаємо на газову плиту. Після закипання рідини, залишаємо стерилізуватися на 15 хвилин;
  17. Потім витягуємо, закорковуємо всі кришки закаточним ключем і залишаємо остигати під теплим матеріалом або рушником на 12-14 годин;
  18. Готовий салат на зиму краще зберігати в холодильнику або льосі.

Варіант закуски на зиму з капустою

Які компоненти потрібні для салату:

  • 2100 грам капусти у свіжому вигляді;
  • Солодкий перець – 7-8 штук;
  • Помідори – 1 кілограм;
  • Морквина – 5-6 штук;
  • Цибуля ріпчаста – 3 середні головки;
  • 120 грам цукрового піску;
  • Сіль – 150 грам;
  • Рослинне масло – 250 мл;
  • Оцет 9 % — 5 великих ложок;
  • Трохи свіжомеленого чорного перцю;
  • 5-6 часникових зубчиків.

Салат «Осінній» з капустою на зиму:

  1. Капусту потрібно очистити від уражених листя, сполоснути;
  2. Очищений вилок шаткуємо на тонку соломку. Намагаємося різати як можна тонше;
  3. Потім капусту пересипаємо у велику чашку, додаємо 1,5 ст. ложки солі і гарненько обминаємо, щоб капуста дала трохи соку;
  4. Промиваємо солодкий перець очищаємо від насіння і ріжемо тонкими смужками;
  5. Моркву потрібно промити, видалити з неї шкірку і перетерти великою теркою;
  6. З лука знімаємо шкірку, рубаємо його півкільцями;
  7. З зубчиків часнику знімаємо шкірку. Їх можна нарізати тонкими пластинками або видавити через прес;
  8. Всі нарізані овочі пересипаємо в ємність з капустою, додаємо сіль і гарненько перемішуємо;
  9. Далі додаємо оцет, знову перемішуємо;
  10. Засипаємо цукровий пісок, перемішуємо;
  11. Наливаємо овочеву суміш рослинне масло, добре все розмішуємо в останній раз;
  12. Ставимо ємність під гніт і залишаємо на 1 годину;
  13. Тим часом готуємо тару для зберігання, баночки промиваємо від бруду;
  14. Потім їх слід простерилізувати. Стерилізувати ємності можна над парою або в духовій шафі при температурі 60 градусів протягом 20 хвилин;
  15. Готовий салат «Осінній» з овочами викладаємо по стерилізованим банкам;
  16. Далі на дно каструлі кладемо матеріал, ставимо банки і заливаємо воду в ємність майже до країв;
  17. Ставимо на вогонь грітися. Після закипання залишаємо стерилізуватися хвилин 15;
  18. Далі виймаємо банки, закорковуємо кришки, ставимо остигати на 12-14 годин під теплу матерію;
  19. Готовий салат потрібно зберігати в прохолодному місці.
Найцікавіші блюда з печериць у нашій підбірці рецептів. Ви точно знайдете тут улюблене.

Цікавий рецепт хріновою зимової закуски з помідор. Візьміть цей рецепт на замітку.

Читайте добірку рецептів з овочевого фізалісу. Його незвичайний смак сподобається всій родині.

Осінній салат з огірками

Що нам буде потрібно для приготування:

  • Свіжі огірки – 4 кілограми;
  • 7-8 штук моркви;
  • 1,5 кілограма капусти білоголової у свіжому вигляді;
  • Помідори – 5-6 штук;
  • Півтора кілограма цибулі ріпчастої;
  • Перець солодкий – 10 штук;
  • Масло рослинне – трохи більше склянки;
  • 100 мл столового оцту;
  • Трохи солі на свій смак.

Як робити салат «Осінній» з огірками на зиму:

  1. Огірки потрібно промити від бруду в прохолодній воді;
  2. Промиті огірки нарізаємо соломкою;
  3. Морквину промиваємо, очищаємо від бруду і шкурки. Ріжемо її також смужками;
  4. Капусту очистити від старих листків, споліскують і шаткуємо тонкими смужками;
  5. Перець миємо, вичищаємо все насіння і нарізаємо смужками;
  6. Помідори споліскуємо. Їх можна нарізати часточками або соломкою;
  7. Всі овочеві шматочки викладаємо в одну ємність;
  8. Посипаємо овочеву суміш сіллю, ретельно перемішуємо;
  9. Далі заливаємо туди рослинне масло і столовий оцет. Знову розмішуємо;
  10. Готуємо тару для зберігання салату. Банки обов'язково промиваємо т бруду;
  11. Далі обдаємо окропом або тримаємо над парою протягом 15 хвилин;
  12. Після цього готовий «Осінній» салат на зиму викладаємо по банкам;
  13. Банки кладемо в ємність, попередньо на дно кладемо рушник;
  14. Заливаємо воду до країв каструлі;
  15. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і стерилізуємо хвилин 20. Не забудьте банки прикрити кришками;
  16. Потім виймаємо банки, закручуємо кришки;
  17. Ставимо остигати під теплу шубу. Там вони повинні простояти протягом 14 годин;
  18. На зберігання прибираємо в темне прохолодне місце.

Корисні поради

  • Для запаху і поліпшення смаку до овочів можна додати приправу;
  • Часник можна класти, а можна і не класти. Його кількість визначайте в залежності від ваших уподобань і ваших членів сім'ї;
  • Для гостроти до овочів можна додати гострий перець чилі.

Овочевий салат «Осінній» на зиму стане для вашої сім'ї прекрасним різноманітністю повсякденного меню. Поєднання великої кількості овочів у цій заготівлі робить смак салату просто дивовижним, не кажучи вже про високий рівень корисних вітамінів.

Не варто пропускати ці рецепти зимової заготівлі, адже їх приготування зовсім легке!

Що ще почитати: