10 июнь 2019 3 463

Як швидко і просто зварити перловку на гарнір

Перловка – крупа, яка дуже корисна для людського організму. У ній міститься багато мікроелементів і вітамінів, але з-за її специфічного смаку присутня вона на столах не дуже часто. У приготуванні каша дуже проста, якщо правильно приготувати, то її по достоїнству оцінять всі члени сім'ї.

Ідеальні пропорції крупи і води

Під час приготування перловки, перш за все, необхідно вирішити для себе якийсь по консистенції вона повинна вийти.

Для розсипчастої каші, яка найбільше підійде в якості гарніру, краще всього брати 1 склянку крупи на 600 мілілітрів води. Щоб вона вийшла більш в'язкою, знадобиться більше рідини – 1000 мілілітрів.

Як варити перловку на гарнір на воді
Інгредієнти Кількість
перловка - 1 склянка
сіль - за смаком
вода - 0,6 літра
масло - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 125 Ккал
Приготувати сніданок легко і швидко – справжнє випробування для багатьох господинь. Перловка дуже корисна для дорослих і дітей, оскільки насичує організм енергією, корисними амінокислотами.

Щоб каша вийшла смачною і ніжною, дуже важливо вибирати рівні зерна, без домішки сміття, пилу та інших відходів.

  1. 200 грамів крупи ретельно промити кілька разів, поки вода не буде чистою, залити перловку такою ж кількістю води і залишити на ніч набухати;
  2. Підготовлену крупу ще раз ретельно промити і пересипати в каструльку з киплячою водою, в яку потрібно покласти шматочок масла;
  3. Варити кашу під кришкою 50 хвилин, час від часу помішуючи, а в самому кінці додати сіль за смаком і ще трохи олії.

Страва, приготована за цим рецептом, виходить дуже смачним, а доповнити його можна свіжими овочами – помідорами, огірками, перцем болгарським.

Як правильно варити крупу без замочування

Щоб кожна людина могла насолодитися смаком перловки, потрібно вміти її правильно приготувати. Якщо для замочування крупи часу зовсім немає, можна приготувати її і без цього попереднього процесу.

Інгредієнти:

  • крупа – 400 грам;
  • вода – 1 літр;
  • сіль;
  • вершкове масло.

Час приготування страви: 90 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 127 ккал.

Приготування перлової каші без замочування займає трохи більше часу, ніж зазвичай, але від цього вона не втрачає своїх смакових якостей.

  1. Крупу ретельно промити кілька разів, залити її водою і поставити каструлю на сильний вогонь;
  2. Варити 45-65 хвилин постійно помішуючи, поки каша не приготується повністю;
  3. Додати сіль і масло за смаком, зняти з вогню і дати 15 хвилин настоятися.

Перловка може бути смачною, незважаючи на те, що її багато хто не люблять. Якщо в неї додати гриби, тушонку або інші інгредієнти, можна домогтися нового і незвичайного присмаку.

Інші способи приготування

Готувати перловку в якості гарніру можна по-різному. Для цього використовуються не тільки каструлі з товстим дном, але також духовка і інші всілякі пристосування. Перед приготуванням кашу краще всього замочити.

В пакетиках Мікрохвильовка Духовка Мультиварка Скороварка
У каструльку налити воду, закип'ятити її, додати сіль і викласти пакетики крупи. Готувати на невеликому вогні 45 хвилин. Пакетики дістати, розкрити і викласти з них кашу на тарілку, додати масло. На 180 грам перловки взяти 320 мілілітрів води. Готувати 30 хвилин при потужності 400 Вт. Закип'ятити воду на плиті, додати сіль, перловку, довести до кипіння. Поставити в духовку, розігріту до 150 градусів на півгодини, потім підвищити температуру до 220 і готувати ще 1 годину. Ємність ретельно змастити маслом, висипати крупу, додати воду, сіль. Готувати в режимі «Каша» 60 хвилин. Викласти всі інгредієнти в ємність і виставити режим «каші» на 30 хвилин. Ще 20 хвилин томити в режимі підігріву.

Найпростіше готувати перловку в пакетиках. Така крупа не потребує попередньої обробки, замочуванні, а готується швидко. Крім того, процес її приготування дуже простий, оскільки помішувати кашу не треба і вона ніколи не пригорить.

Під час приготування страви за допомогою приладів, необхідно враховувати те, що кількість води і крупи не повинна бути занадто великою, щоб каша повністю приготувалася і вийшла дійсно смачною і розсипчастою.

Як запарити перлову крупу в термосі

На сьогоднішній день, існує величезна безліч різних побутових приладів, які полегшують життя господиням. З їх допомогою, можна приготувати смачну їжу без особливих турбот. Для приготування перловки необов'язково, щоб каша кипіла, її можна залити окропом і витримати кілька годин термосі.

Інгредієнти:

  • 1 літр води;
  • 200 грам перловки;
  • сіль;
  • масло.

Час приготування страви: 7 годин.

Калорійність на 100 грам: 125 ккал.

Для приготування каші на гарнір в термосі необхідно також обзавестися кип'ятильником, який дозволить їй повністю приготуватися.

  1. Закип'ятити воду і налити трохи в термос, щоб він прогрівся, потім злити;
  2. Всередину колби вставити кип'ятильник, висипати крупу, залити воду і посолити, залишити на пару хвилин;
  3. Включити кип'ятильник в мережу і почекати, поки вода не закипить, потім дістати його і закрутити термос кришкою;
  4. Залишити на ніч, щоб каша приготувалася, а вранці викласти її в тарілку і додати масло.

Перловка, приготована в термосі, виходить ніжною і смачною. Її смак нічим не відрізняється від тієї, що була зварена в каструлі або мікрохвильовій печі.

Свинячі реберця на мангалі — як приготувати м'ясо на мангалі або барбекю Ще один рецепт для пікніка у скарбничку вашої кухонної книги.

Як зробити домашній сир з сиру і молока читайте тут.

Читайте як правильно готувати тонке тісто для піци як у піцерії.

Рецепт приготування каші на молоці

Перлову кашу можна варити не тільки на воді, але на молоці. Якщо приготувати її правильно, вона буде не тільки корисною, але ще й смачною. Цю крупу любить не дуже велика кількість людей, з-за особливого, специфічного смаку.

Інгредієнти:

  • молоко – 2 склянки;
  • 200 грам перловки;
  • сіль;
  • масло вершкове – 30 грам.

Час приготування страви: 6 годин

Калорійність на 100 грам: 145 ккал.

Перед приготуванням будь-якої крупи її необхідно ретельно перебрати і видалити сміття, зіпсовані зерна, а потім промити під проточною водою.

  1. Перловка миється і заливається на 12 годин одним літром холодної води, щоб крупа швидше приготувалася і вийшла розсипчастою;
  2. Вода зливається, все ще раз промивається водою;
  3. У каструлю з товстим дном наливається молоко і доводять до кипіння, потім додається крупа, все перемішується;
  4. Каструля переставляється на водяну баню, накривається кришкою і каша нудиться на маленькому вогні протягом 6 годин.

Після тривалого приготування перловка виходить надзвичайно смачною. Варити кашу на молоці тим же способом, що і на воді, просто неможливо, оскільки молоко буде постійно зростати, а сама каша пригорати.

До чого краще всього подавати перловку

Перлову кашу можна готувати не тільки на сніданок, але ще і на обід, вечерю. Додаючи різні добавки — м'ясо, сухофрукти, мед, молоко — її можна зробити більш ніжною і незвичайною. Якщо діти не дуже люблять цю крупу, необхідно експериментувати і фантазувати.

До перловке, як гарніру, краще всього вибирати блюда з соусами і підливою. Ця каша сама по собі може бути суховата, тому ідеально поєднується зі сметанковими соусами, м'ясом, а також гуляшем. Під час приготування до каші можна додати тушонку, підсмажити гриби і овочі, але це все за бажанням і смаком.

Перловка – дуже корисна каша, тому її обов'язково необхідно готувати своїм рідним і близьким. Вона насичує організм корисними вітамінами, амінокислотами та іншими речовинами, які благотворно впливають на весь людський організм.

Що ще почитати: