29 апрель 2019 7 954

Як смачно приготувати перловку в мультиварці

Перловка – чудова крупа, вона містить у собі вітамінно-мінеральний комплекс, багата білками, жирами і вуглеводами, амінокислотами і клітковиною. Так, що міститься в ній лізин, надає шкірі здоров'я і гладкість, за рахунок виділення колагену.

Здорові зуби, нігті і волосся, міцний імунітет і хороший обмін речовин – перловка унікальний продукт, який тільки з кращого боку впливає на роботу всіх органів, володіє очищує дією.

Приготувавши перловку в мультиварці, можна відмінно урізноманітнити меню і по достоїнству оцінити смакові якості цієї крупи.

Рецепт смачною перловки
Інгредієнти Кількість
Крупа - 2 склянки
Вершкове масло - 50 г
Вода - 2 склянки
Сіль - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 51 Ккал

Приготування перловки на гарнір в мультиварці – простий і не вимагає особливих турбот процес. Такий гарнір підійде до чого завгодно, будь то риба або м'ясо.

Перед тим, як приступити до готування, слід добре промити крупу, так гарнір вийде більш розсипчастим. Попередньо замочивши перловку в теплій воді на кілька годин (можна на ніч), можна значно скоротити час її варіння. Отже, приготування:

  • Промиту крупу покласти в чашу мультиварки разом з іншими інгредієнтами, встановити режим «Каша»;
  • Змішавши всі інгредієнти і виставивши час приготування 2 години, залишається тільки чекати закінчення готування.

Смачний і ситний гарнір з перловки нікого не залишить байдужим.

Як правильно зварити перлову кашу з м'ясом

Перловий гарнір придбає особливий смак, якщо приготувати його на м'ясному бульйоні. А якщо додати до перловке м'ясо, то вийде прекрасне блюдо дуже ситне і смачне. З появою мультиварки процес приготування перловки став швидше і приємніше. А один з кращих рецептів приготування перлової крупи з додаванням м'яса в мультиварці Редмонд представлений нижче.

Для страви знадобиться 6 інгредієнтів:

Перлова крупа 2 мультистакана
Свиняче філе 200 г
Морква 1 штука
Ріпчаста цибуля 1 штука
Вода 4,5 мультистакана
Сіль За смаком

За часом приготування займе трохи більше години, а калорійність складе 101,06 ккал. Приготування:

    • Попередньо промити крупу і залишити у воді на 15-20 хвилин;

    • Підготувати овочі: цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо;

    • Промити м'ясо, нарізати кубиками, бажано не великими;

    • У змащену маслом чашу викладаємо наше м'ясо, обсмажуємо 5-7 хвилин в режимі «Смаження». Після цього туди ж підуть підготовлені овочі – ще на 10 хвилин такого ж режиму;

  • До перерахованих вище інгредієнтів залишилося додати крупу, воду, посолити за смаком, додати улюблені спеції. Злегка перемішавши вміст, виставляємо 45 хвилин в режимі «Крупа». Все інше мультиварка Редмонд зробить сама.

Ситне, смачне блюдо з перловки з м'ясом чудово підійде для сімейного обіду.

Як варити перловку з грибами

Перлова крупа дивним чином поєднується з багатьма продуктами: її можна зварити на молоці, зробити м'ясне блюдо, в поєднанні з овочами вийде відмінний вегетаріанський варіант. А ще перловку дуже смачно готувати з грибами – тим, хто дотримується посту або веде вегетаріанський спосіб життя, таке блюдо точно сподобається.

Для того, щоб зварити перловку з грибами, знадобиться помічниця-мультиварка і нескладні інгредієнти:

Перлова крупа 1 мультистакан
Печериці 400 г
Цибуля 1 штука
Сіль, перець За смаком
Вода 2 мультистакана
Соняшникова олія Зовсім трохи

Час приготування – близько години. Калорійність такого страви становить 109,36 ккал, тобто перловка з грибами така ж ситна, як і м'ясної варіант.

Буде чудово, якщо крупа вже була замочена з вечора і стала м'якою. Якщо ні – зробіть це і приступите до готування через кілька годин. Коли все готово, можна розпочати:

  • Цибулю нарізати і обсмажити на відповідному режимі 7 хвилин до золотистого кольору; Промиті і крупно нарізані гриби додаємо до цибулі і чекаємо ще 10-15 хвилин;
  • Додаємо до інгредієнтів крупу і воду, міняємо режим на «Плов», «Рис» або «Гречка» — ці режими роблять страви більш розсипчастими, виставляємо час приготування 30-40 хвилин;
  • Після готовності дістаємо блюдо і насолоджуємося смачної перловкою з грибами! Для справжніх гурманів страву можна зробити істинно королівським, якщо замінити воду на м'ясний бульйон і додати сметану.

Як цікаво приготувати торт з печива без випічки. Читайте як приготувати крем і які види печива взагалі можна використовувати.

Пісний рулет з лаваша з крабовими паличками, яйцями і овочами. Читайте зробити цікаву закуску.

Читайте як приготувати закуску їжачки з рису і м'яса. Це веселе блюдо завжди подобається дітям, навіть найвередливішим. Пробуйте.

Як приготувати корисну перлову кашу на сніданок

Правильний сніданок дуже важливий для дитини, він заряджає енергією на весь день і додає сил. Перлова каша на молоці, приготована в мультиварці Поларіс – ідеальний варіант для того, щоб підкріпитися з ранку.

Для приготування такої каші знадобляться наступні інгредієнти:

Перлова крупа 1 склянка
Молоко 2 склянки
Цукор 3 чайних ложки
Сіль За смаком
Вершкове масло За смаком

Час приготування – 2 години, калорійність — 156 ккал.

  • Промивши крупу, замочіть її на 1,5-2 години, після чого воду необхідно злити, а перловку промити заново;
  • До промитої крупи додати всі інгредієнти, крім вершкового масла, і, добре перемішавши, закласти в мультиварку. Час приготування – 60 хвилин в режимі «Молочна каша» і ще годину в режимі «Гасіння»;
  • У готову кашу додати вершкове масло – хто як любить, дати трохи постояти; Додавання шматочків свіжих фруктів та ягід не обов'язково, але це істотно поліпшить смак.

Смачний суп з перловою крупою

Найдавніше національне блюдо – суп, не втрачає популярності і по сей день. Розсольник важко уявити собі без головного «героя» — солоного огірка. Сучасних рецептів розсольнику дуже багато, але все-таки традиційним, і, напевно, найсмачнішим вважається суп з перловою крупою. Правильний розсольник – густий, трохи кислуватий і дуже ситний. В мультиварці дуже просто готувати розсольник з перловкою, про це написано нижче.

З інгредієнтів знадобляться:

Перловки 100 г
Морква, цибуля По одній штуці
Картопля 4 штуки
М'ясо, будь 300 г
Огірки солоні 200 г
Вода 2 літра
Селера, петрушка По 100 г
Сіль, спеції За смаком

Час приготування – 1,5 години, калорійність — 44.55 ккал

Попередня підготовка м'яса і крупи: замочити м'ясо у воді за кілька годин до початку готування, можна домогтися прозорості бульйону, а размягчившаяся перловка приготується швидше.

Приготування розсольнику в мультиварці складається з наступних етапів:

  • Протягом 5-7 хвилин обсмажуємо нарізане шматочками м'ясо, включивши режим «Смаження», після цього вже додаємо воду, включаємо режим «Суп» або «Гасіння». Виставляємо час – 30-40 хвилин;
  • Чистимо і ріжемо цибулю, почищену моркву натираємо в середню соломку. Солоні огірки – дрібними кубиками, крім того, промиваємо селеру і петрушку, нарізаємо і їх. Чистимо і нарізаємо картоплю;
  • Обсмажуємо цибулю протягом 5-7 хвилин, додаємо корінь селери і петрушку, обсмажуємо ще 5 хвилин. В останню чергу викладаємо в загальну масу моркву і ще 5 хвилин обсмажуємо;
  • Солоним огіркам теж треба потомитися з овочами хвилин 5-7;
  • Коли час варіння м'яса минув, обережно виймаємо його з бульйону і додаємо в чашу мультиварки овочі, картопля, сіль і спеції, перлову крупу. Виставляємо 1 годину часу приготування в режимі «Суп» або «Гасіння». Коли до закінчення програми залишиться 20 хвилин, додаємо розсіл, що залишився від огірків і м'ясо.

Гарячий ароматний розсольник зі свіжим хлібом і густою сметаною стане істинно царською обідом для всієї родини.

Кулінарні нотатки

Секрет №1: замочування. Перловку прийнято попередньо замочувати, навіть якщо готувати її треба в мультиварці. Чому? Тому що крупа досить тверда і для того, щоб вона стала розсипчастою у страві, їй треба як слід «розкритися». У воді вона набрякає і збільшується, зате потім готувати її треба меншу кількість часу.

Секрет №2: при варінні крупу слід заливати не водою з-під крана, а кип'яченою.

Секрет №3: ідеальним співвідношенням при варінні перлової крупи вважається 3 порції води на одну порцію крупи.

Секрет №4: час варіння. Якщо крупа як слід вымочена, то варити її треба близько години, без замочування час збільшується вдвічі.

Секрет №5: перловку можна готувати з чим завгодно. Вона буде смачною в гарнірах на воді, в каші на молоці, з додаванням овочів і грибів, масла і м'яса.

З перлової крупи можна приготувати різноманітні страви. Для тих, хто піклується про своє здоров'я і воліє харчуватися правильно, перлова крупа ідеальна. Вона корисна і ситна, поєднується з багатьма продуктами, а приготування страв з неї в мультиварці перетворить готування до суцільне задоволення!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: