07 апрель 2019 2 192

Як спекти пиріг в мультиварці на швидку руку

У житті трапляється багато непередбачених випадків, коли доводиться скористатися допомогою універсального кухонного обладнання – мультиварки. З її допомогою можна швидко спекти пиріг до приходу нежданих гостей, влаштувати ситний обідній перекус, навіть спекти торт на незапланований раніше пікнік.

Випічка завжди приносить море задоволення і є кращим способом швидко втамувати голод. Представляємо вашій увазі чудові рецепти пирогів в мультиварці на швидку руку.

Шоколадний пиріг з начинкою з сиру
Інгредієнти Кількість
борошно - 130 г
яйця - 5 шт.
сметана (середньої жирності) і цукор-пісок - по 200 г
сир - 0,4 кг
какао - 30 г
масло вершкове - 70 г
крохмаль - 30 г
сода - 5 г
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 240 Ккал
Приготувати смачний пиріг «на швидку руку» може практично будь-який. Використання мультиварки для випічки є незамінним вибором у процесі створення страви.

Головне — лише вибрати рецепт пирога здатний здивувати і порадувати домочадців – солодкий і гарячий, рум'яний і ситний, а може бути все разом.

Відокремивши два яйця, половину цукру, крохмаль, сир, слід скористатися блендером і збити білу частину пирога до одержання густої маси, що нагадує сметану. Після розтопити масло, остудити його.

В окремій ємності, що залишилися яйця потрібно збивати з цукром до розчинення крупинок. Потім продовжуючи дану дію в масу потрібно поступово додати масло і сметану, всипати какао, соду, борошно. Заміс шоколадної частини, не містить грудочок, продовжити до об'єднання, змішування всіх складових.

В обладнанні змастити всередині чашу шматочком холодного масла, при цьому не тільки дно, але і бічні стінки. Темне тісто рівномірно викласти на дно, поверх викласти з допомогою ложки дуже обережно сирну масу.

Виставивши програму «випічка», " пиріг повинен випікатися одну годину. Після прозвучав сигналу страву слід проткнути зубочисткою, перевіряючи готовність.

Якщо випечений виріб ще сирий, то потрібно виставити режим додатково на 10-20 хвилин. Пиріг повинен бути перевернутий догори дригом, а для зручного нарізування трохи охолонути.

 

«Сметанник» в мультиварці

Важко повірити, але можна скориставшись допомогою мультиварки приготувати пиріг, що нагадує за смаком повітряний, соковитий бісквіт. Випічку можна прикрасити свіжими ягодами в поєднанні з екзотичними фруктами, а також шоколадом, подрібненим в крихту разом з горіхами.

Для створення на «швидку руку» м'якого «Сметанника» необхідні:

  • яйце куряче – 5 шт.;
  • цукровий пісок і жирна сметана – по 270 г;
  • борошно 160 г (5,5 ст. л.);
  • тверде вершкове масло – 20 г (на змазування чаші);
  • сода – ½ ч. л.

Щоб зробити тестову заготовку для випікання пирога, потрібно 20 хвилин, а готуватися блюдо в обладнанні буде додатково 50 хвилин. Враховуючи жирність сметани – 20%, сто грам пирога буде містити 266 ккал.

Кількість зазначеного цукру слід порівну розділити між білками і відокремленими від них жовтками, які слід збивати до розчинення солодких крупинок. Потім до жовтків потрібно додати сметану, не припиняючи віночком швидко розмішувати масу. Потім ввести перемішану соду з борошном, яка в свою чергу обов'язково повинна бути просіяна 2-3 рази.

Збивати потрібно дуже швидко, тому можна додатково скористатися міксером. Через десять хвилин після додання пишності тестової заготівлі, слід збити білки до «міцної» піни і ввести їх в сметанную масу з допомогою ложки, дерев'яної лопатки дуже акуратно помішуючи.

Масло необхідно використовувати для змазування чаші мультиварки, в яку завантажується майбутній пиріг. В режимі «випічка» м'яке, ніжне блюдо буде готове через п'ятдесят хвилин, але якщо цього часу не вистачає можна додатково включити ще на 10.

Скільки варити буряк до готовності для салату або різноманітних закусок.

Класичний цибульний суп — французьке блюдо, яке приготувати цілком по силам.

Листкове дріжджове тісто для пирогів та іншої випічки. Візьміть на замітку ці рецепти.

Фруктово-горіховий пиріг на швидку руку

Внести різноманітність і приготувати домашній соковитий пиріг дуже легко. Випічка може бути зроблена за допомогою мультиварки, що дає можливість значно скоротити витрати часу, сил.

Вибір фруктів варто зупинити на тих, які сподобаються дорослим і дітям, а неждані гості після нетривалого часу приготування зможуть скуштувати справжній кулінарний шедевр на швидку руку. Для створення випічки з горіхами та фруктами потрібні:

  • банани (яблука, груші або ягоди) і сметана – 250 г;
  • пшеничне борошно (просеянная) – 200 г;
  • цукор – 100 г;
  • мигдаль (волоські горіхи) – 40 г;
  • масло вершкове або маргарин – 20 г (для змащування);
  • сода – 6 г (0,5 ч. л.);
  • куряче яйце – 1 шт.

Зробити чудове блюдо, чудово поєднується з компотом, гарячим чаєм і кавою, можна за 70 хвилин. Порція вагою 100 грам буде містити 228 ккал.

У сметану слід всипати соду, перемішати і залишити для вистоювання (підготовки до випічки, насичення вуглекислим газом) на 10 хвилин. Потім подрібнити горіхи будь-яким варіантом (в блендері, качалкою).

Маслом змастити дно і боки чаші в мультиварці і викласти, всипати подрібнені кубиками, півколами банани. В окремій ємності з'єднати яйця, сметану, цукор, а потім збити на середній швидкості всю масу міксером. Не припиняючи змішування повільно всипати горіхи і борошно.

Тістова заготовка з горіхами повинна бути в'язкою, густою і без грудок. Нею залити фрукти і виставити програму «випічка» на сорок хвилин. За десять хвилин до закінчення можна змастити поверхню страви для додання більш насиченого рум'яного кольору.

Швидкий пиріг з кокосовою стружкою

Відмінним доповненням до гарячого шоколаду, какао або кави на обідньому столі стане пиріг, випечений з кокосовою стружкою. Звичайно, для просочування йому потрібно більше часу, але, зробивши глибокі тонкі надрізи на поверхні, вершки швидше проникнуть всередину випічки. Для створення дуже смачного пирога з насиченим смаком кокоса будуть потрібні:

  • борошно пшеничне, цукор та вершки (жирні) – по 0,2 кг;
  • кефір (йогурт не солодкий) – 0,2 л;
  • ванілін – 1 уп.;
  • розпушувач – 20 г;
  • масло для змащування чаші (вершкове) – 20 г;
  • стружка кокоса (змішана зі 100 г цукру) – в загальному вазі 200 р.

Підготувати заготовку для випічки можна буквально за 15 хвилин, а сам процес запікання і просочування пирога займе ще 85 хвилин. Порція вагою 100 грам буде містити 208 ккал.

У глибоку ємність слід влити кефір, засипати цукор, вбити яйце. Масу збити віночком до повного змішування складових, всипати розпушувач з ваніліном і борошном. Масу потрібно збивати до повного розчинення всіх можливо утворилися зморшки.

Стружку перемішують з цукром, якщо кефір або йогурт не були солодкими. Всередині мультиварки чаша мастять маслом по всьому периметру – дно і боки висотою по 7-8 див. Тістова заготовка вливається в обладнання, а потім на її поверхню рівномірно викладається стружка.

В режимі «випічка» пиріг запікається сімдесят хвилин. Після страву слід акуратно вийняти і залити вершки на його поверхню для просочення.

Корисні поради

Універсальним обладнанням, яке щодня набирає все більшу популярність, є мультиварка. Ця «незамінна помічниця на кухні дозволить значно знизити калорійність всіх приготованих в ній страв за рахунок зменшення кількості жирних олій і збільшення процесів гасіння продуктів.

Будь-яка випічка в даному кухонному пристрої готується не зовсім швидко, але розрахована на звільнення кухаря від постійного контролю, спостереження за нею (щоб пропеклась, не пригоріла і підрум'янилася), а також розумне обладнання самостійно змінює температурний режим у міру потреби.

При виборі рецепту приготування пирога на швидку руку варто лише пам'ятати що:

  1. На дно в обладнання слід застелити відріз паперу для запікання пирога з готовою, прикрашеної верхівкою на початку приготування або змастити будь-яким видом олії без запаху чашу, щоб зручніше було вийняти перевернутий догори дном пиріг;
  2. Яйця, що входять в рецепт, повинні бути попередньо охолодженими;
  3. Збивати тістову заготовку міксером тільки поступово збільшуючи швидкість, починаючи з найменшої ;
  4. На поверхню пирога можна нанести тонким шаром вершкове масло, сметану для придбання яскравою, красивою, блискучою і рум'яної скоринки;
  5. Готовність випічки визначається простим дієвим проколюванням дерев'яною зубочисткою – до неї не повинно прилипнути тісто.

При випіканні будь-якого пирога в мультиварці слід пам'ятати, що чаша обладнання повинна бути непошкодженою, цілою. Діставати з неї випічку слід винятково дерев'яними або силіконовими лопатками.

Що ще почитати: