04 март 2019 768

Скільки часу варити філе індички до готовності

М'ясо індички – одне з найбільш корисних і дієтичних видів. Цікавий факт – м'ясні волокна цієї птиці містять в собі достатню кількість натрію, або просто солі. Тому готувати її можна і без цієї добавки, м'ясо буде досить смачним.

Це особливо важливо для тих, кому належить дієта з обмеженням солі, або маленьким дітям. Сьогодні ми поговоримо про те, скільки варити філе індички з часу, як правильно готувати дане м'ясо, щоб було м'яким.

Скільки часу варити філе індички
Інгредієнти Кількість
філе - 350 грамів
вода - 1 літр
цибулю - 1 шт.
морквина - 1 шт.
корінь петрушки, перець горошком і сіль - за бажанням
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал
Отже, якщо хочеться приготувати смачний суп з філе індички, то для початку необхідно приготувати правильний бульйон. З цієї частини птиці виходять найбільш дієтичні супи.

Філе кладемо в каструлю і добре промиваємо. Заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Як тільки вміст закипить, додаємо очищену цілу цибулину і крупно порізану моркву.

Знімаємо піну, зменшуємо потужність конфорки і накриваємо каструлю кришкою. Додаємо сіль. Через півгодини варіння кладемо коріння і приправи і тушкуємо бульйон на плиті ще хвилин 15.

Червоний бульйон з індички

Червоний бульйон виходить за рахунок обжарювання м'яса і овочів. Зазвичай його готують з м'яса з кісточкою, але сьогодні ми обійдемося і філе.

  • філе – 300 грамів;
  • вода – 1 літр;
  • цибуля – 1 цибулина;
  • морква – 1 штука;
  • перець горошком, корінь петрушки і сіль за смаком.

Тимчасові витрати – 1 годину. Енергетична цінність – 145 ккал на 100 грамів.

На сухій сковорідці підсмажуємо до насиченого коричневого кольору цибулю та моркву. Овочі попередньо потрібно очистити і порізати на великі кухлі.

На цій же сковороді обсмажуємо філе індички до коричневої скоринки. Найкраще взяти цілий шматок.

Овочі і м'ясо складаємо в каструлю, заливаємо холодною водою. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Тепер зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою наш бульйон і залишаємо його нудитися на 45 хвилин.

Незадовго до готовності покласти в блюдо прянощі і сіль. Супи, приготовані на такому бульйоні, виходять чудовими.

Скільки варити індичатину для дитини

Індиче філе сміливо можна назвати одним з найбільш корисних видом м'яса для малюків. Як же варити філе для дитини?

Як варити цю птицю для прикорму дитини до 1 року:

  • філе – 50 грам;
  • вода – 300 мл;
  • половинка морквини;
  • маленька цибулина – 1 штука.

Тимчасові витрати – 30 хвилин. Калорійність – 145 ккал на 100 грамів.

Відварити філе для малюка дуже легко. Кладемо шматочок індички в каструльку, заливаємо водою. На сильному вогні доводимо до кипіння і проварюємо 3 хвилини. Виливаємо первинний бульйон і наливаємо чисту холодну воду.

Овочі чистимо і кладемо в вміст каструлі. Їх можна не викидати, а використовувати в супі або пюре для дитини. Філе буде готовий через 20 хвилин. За допомогою блендера подрібнюємо вміст і додаємо трохи вершкового масла.

Ще одне корисне блюдо для дітей – парова індичатина. Її можна готувати дітям старше 1 року, якщо мова йде про цілому шматку. Тюфтельки з індички можна дати дитині ще раніше. Щоб приготувати парову індичку, потрібно всього лише покласти його в чашу пароварки або мультиварки з функцією приготування на пару. Через 20 хвилин м'ясо буде готове.

Як приготувати неймовірно смачні, але в той же час прості другі страви в мультиварці Поларіс.

Плавлений сир з домашнього сиру — швидкий і простий рецепт смачної закуски.

Як приготувати смачний салат цезар з листям салату читайте тут.

Корисні поради по приготуванню

Як і будь-яке філе, філе індички досить суховата і пресновата. Тому важливо знати кілька секретів для приготування.

Якщо вам потрібен смачний бульйон, м'ясо потрібно класти тільки в холодну воду! Це стосується не тільки індички.

Якщо ви готуєте грудку для салатів, то вода повинна кипіти.

Для більш пікантного смаку готового м'яса додайте в бульйон пару зубчиків часнику.

У червоний бульйон з індички відмінно підійде також гомілку або крила. Крім того, спробуйте додати туди трохи мускатного горіха – смак заграє по-новому.

Особливо м'яке м'ясо виходить, якщо його відварити в молоці з додаванням деяких спецій. Але цей спосіб досить складний, адже потрібно постійно стежити за молоком.

Тепер ви знаєте, як смачно відварювати філе індички для різних цілей. Сподіваємося, що цей поживний і дієтичний продукт оселиться в раціоні вашої родини.

Що ще почитати: