27 апрель 2019 3 036

Як смачно приготувати стейк з індички в духовці

М'ясо індички володіє безліччю корисних властивостей, добре засвоюється, містить зовсім небагато холестерину і вважається дієтичним продуктом. За смаковими якостями воно також не поступається курячому або утиному м'яса.

Приготувавши стейки з індичого філе в духовці, можна зберегти більшість містяться в ньому корисних елементів. М'ясо, приготоване таким способом, виходить м'яким, соковитим і дуже смачним.

Детальний покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
індички (потрібна філейна частина) - 800 г
міцних, не перестиглих томатів - 250 г
часнику - 10 г
солі і перцю - по 2 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 70 Ккал

Приготувати стейк з індички в духовці по цьому рецепту буде зовсім нескладно, у результаті повинно вийти смачне блюдо для обіду або вечері.

  1. На деко або в скляну посуд, придатну для приготування в духовці, наливають 300 мл води;
  2. Томати миють, нарізають на гуртки;
  3. Шматки філе індички промивають, витирають;
  4. У воду на деку додають сіль і перець;
  5. Викладають у воду шматки філе, зверху покривають їх нарізаними томатами;
  6. Часник дрібно ріжуть і посипають ним помідори. Ще трохи солять;
  7. 40 хвилин готують м'ясо в духовці при 180 градусах.

Стейки індички, запечені у фользі

Фольга дозволяє м'яса залишатися соковитим і м'яким, так як воно готується у власному соку, який не випаровується.

Продукти:

  • 700 г індички;
  • 5 ст. л. соєвого соусу;
  • 3 ч. л. приправи (можна підібрати мікс з улюблених трав і спецій, покладаючись на свій смак, або зовсім відмовитися від приправ).

На готування піде 1 ч.

Калорійність на 100 г: 87 ккал.

Розглянемо докладно, як приготувати стейки індички в фользі в духовці. Грудку індички миють, дають висохнути, розрізають на стейки. В них роблять по парі надрізів ножем.

Потім м'ясо обсипають і натирають спеціями і травами, заздалегідь змішаними один з одним.

У підсумку стейки повинні бути повністю покритими цією сумішшю. Потім їх складають у глибокий посуд і виливають туди соус, в якому також потрібно обваляти всі стейки. Шматки м'яса загортають у фольгу і залишають на три години у великому відділі холодильника.

Перед запіканням включають духовку на температуру 220 і, коли вона розігріється, відправляють туди м'ясо на 40-50 хвилин, викладаючи його прямо у фользі на решітку.

Стейки з індички, запечені з картоплею в духовці

Повноцінне друге блюдо вийде, якщо запекти індичку відразу з картоплею. Для приготування знадобиться термостійкий пакет або рукав для запікання.

Продукти:

  • 500 г стейків індички;
  • 300 г картоплі;
  • 2 р солі;
  • 3 г будь-якої приправи, по перевазі.

На готування доведеться виділити 1 ч.

Калорійність на 100 г: 130 ккал.

Стейки повинні бути вимиті і висушені. Потім їх потрібно розтерти з сіллю та спеціями (краще заздалегідь їх змішати). Шматки філе складають у рукав.

Картоплю миють, чистять, розрізають навпіл (можна тільки картоплю помити і запекти його «в мундирі»), відправляють до індички. Закритий пакет кладуть у духовку на 35-45 хвилин (при 200 градусах). Потім відкривають його і запікають м'ясо з картоплею ще 5-7 хвилин, щоб з'явилася гарна скоринка.

Стейки індички під соусом

Оригінальний смак страви з індички можна надати, якщо зробити соус, в якому м'ясо буде запікатися в духовці. Помірно-гострий соус з вершками добре відтіняє смак м'яса, а розплавлений сир робить страву більш вишуканим і святковим.

Продукти:

  • 500 г м'яса індички;
  • 1 ст. л. і 1 ч. л. гірчиці у вигляді пасти;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 200 мл 15 % вершків;
  • сіль і перець;
  • 150 г твердого дрібно натертого сиру.

Час приготування: 1 ч.

Калорійність 100 г: 169 ккал.

Отже, щоб смачно приготувати стейки індички в соусі в духовці, для початку м'ясо миють, обсушують за допомогою серветок, нарізають шматками. Філе потрібно вимити, обсушити і нарізати на порційні шматочки.

Чайну ложку гірчиці змішують з сіллю, паприкою, перцем. Натирають цим складом птицю і відставляють закритою кришкою або плівкою посуді на годину. Потім стейки трохи обсмажують у маслі на кожній із сторін і викладають у форму, в якій вони будуть запікатися.

2/3 маси підготовленого натертого сиру перемішують з вершками, столовою ложкою гірчиці, сіллю і перцем. Заливають сумішшю птицю. Для запікання індичку ставлять в духовку на 20-25 хвилин (190 градусів), потім дістають, щоб посипати сиром. До кінця запікання тепер має пройти ще 5 хвилин.

Візьміть на мітку грузинський рецепт тіста для хачапурі.

Читайте як приготувати легкий, дієтичний суп з кролика. Рецепти, які обов'язково знадобляться.

Простий заливний пиріг з консервованою рибою — цікава і по-справжньому смачна випічка з рецептів наших бабусь.

Поради кулінарів

Щоб м'ясо індички залишалося після приготування м'яким і соковитим, важливо не перетримати його в духовці. Фольга або рукав для запікання підвищують шанси на те, що м'ясо не підсохне, так як у цьому випадку воно готується у власному соку.

Також підготувати птицю до запіканню і допомогти їй залишитися соковитою можна за допомогою маринаду, в якому її варто попередньо потримати. Підійде маринад, приготований за будь-яким з відомих рецептів. Потім їм можна трохи полити індичку в ємності для запікання.

Важливо вибрати якісне, свіже м'ясо і простежити за тим, щоб всі інгредієнти страви також були хорошої якості. М'ясо індички зазвичай пружне, щільне. Колір шкіри здорової птиці – світлий, без темних плям. Вона повинна бути гладкою, але не слизькою.

Дуже великі тушки – від 30 кг і більше, швидше за все, належать старої птиці. М'ясо у цьому випадку ризикує опинитися жорстким і не таким смачним, як у більш молодих особин. Тому краще вибирати птицю від 5 до 15 кг.

Перед приготуванням м'ясо повинно придбати температуру, рівну кімнатної. Розморозити його потрібно заздалегідь. При цьому індичка повинна розморожуватися природним шляхом, поступово, інакше м'ясо може втратити смакові якості.

Висушивши помытое м'ясо перед приготуванням серветкою, потрібно перевірити, чи не залишилися на ньому її фрагменти.

Індичка добре поєднується зі всіма продуктами, які можуть бути використані в якості гарніру. Її можна змішувати з іншими видами м'яса, але на їх фоні вона має не таким яскравим смаком і може «загубитися».

Щоб приготувати страви з індички в духовці, необов'язково чекати свят. Це досить доступна за ціною і невибаглива у приготуванні птиця, яка може скласти гідну конкуренцію курці як за смаком, так і за кількістю корисних речовин, що містяться в м'ясі.

Що ще почитати: