25 июнь 2019 1 988

Як швидко і смачно приготувати ліниві пельмені

Про ліниві вареники і голубці знають багато, а ось ліниві пельмені відомі не всім. Почувши назву рецепта, можна подумати: чому їх так назвали? Відповідь проста: це блюдо приготувати набагато простіше, ніж традиційне, і часу на нього йде в два рази менше в порівнянні з більш відомим варіантом.

Вони не потребують начинці, ліплення і защипывании кожної штучки окремо, оскільки такі пельмені готуються у вигляді м'ясного рулетика, який потім ріжеться на шматочки. Незважаючи на простоту приготування, смак у них нітрохи не гірше, ніж у пельменів традиційних.

Завдяки зручності і швидкості готування популярність «лінивців» досить висока – не тільки серед зайнятих дружин і матерів, яким завжди не вистачає рук», але і серед їхніх домочадців.

Способів спорудити такий своєрідний домашній «фастфуд» існує безліч: на сковороді в духовці, в мультиварці. Уявімо на суд наших дорогих господинь кілька варіантів, як приготувати ліниві пельмені.
«М'ясні трояндочки на сковородочке»
Інгредієнти Кількість
м'ясний фарш - півкіло
цибуля-ріпка - дві головки середнього розміру
томатний соус, кетчуп або паста - пара столових ложок
морква середня - дві штуки
петрушка свіжа - невеликий пучок
яйце куряче - одна штука
сіль і спеції - за смаком
борошно пшеничне вищого сорту - три склянки
вода - один стакан
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

Рецепт приготування покроково на сковороді:

  1. Одну головку цибулі почистити, потерти на дрібній тертці і змішати з фаршем;
  2. Додати сіль, спеції і дрібно порізану петрушку;
  3. Добре вимісити фарш і поставити його в холодильник;
  4. Розбити яйце в глибоку миску, посолити і збити віночком;
  5. Невеликими порціями додати до яйця борошно, ретельно вимішуючи;
  6. Тісто замісити руками, прикрити чистою тканиною і поставити в тепло хвилин на 20;
  7. Почистити моркву. потерши її на тертці;
  8. Залишилася цибулину порізати кубиками;
  9. Змішати моркву і цибульку, обсмажити їх на раст. олії приблизно 5 хв.;
  10. Додати ½ склянки води, спеції, сіль, тому. соус;
  11. Перемішати і згасити ще 5 хв.;
  12. Тістовій куля розділити навпіл і розкачати кожну половину качалкою якомога тонше, щоб пельмені вийшли понежней;
  13. Акуратно змастити листи тесту тонким рівним шаром фарш і згорнути їх у рулет;
  14. Порізати рулет шматочками по 3-5 див. розправивши краї тіста;
  15. Викласти шматочки в сковороду на тушковані овочі, додавши до них трохи води, щоб овочева зажарка покривала пельменні стовпчики приблизно до половини;
  16. Тушкувати страву на повільному вогні протягом 20 хвилин.
  17. Готові пельмені перекласти в тарілку, посипати зеленню і полити сметаною або майонезом.
У цьому рецепті пельменів вийде досить багато – вистачить на дві сковороди. Якщо вам стільки не потрібно, залишилися покладіть в морозильну камеру холодильника – приготуєте в інший раз.

«Ленивчики» запечені

Інгредієнти:

  • 500 гр. змеленого на м'ясорубці м'ясо (свинину краще змішати з яловичиною, курку або індичку можна в оригіналі);
  • 400 гр. борошна;
  • два курей. яйця;
  • півсклянки води;
  • дві цибулини;
  • великий зубок часнику;
  • 1 ч. л. часникового порошку;
  • прянощі — перець горошок, перець чорний, червоний, рожевий, запашний, майоран, мускат, горіх – по 1 ч. л.;
  • морква – 1 шт.;
  • селера стеблевидный – 1 шт.;
  • сметана – якщо подобається;
  • зелень (цибуля, петрушка, кріп) – хто скільки любить;
  • сіль – за смаком.

Тривалість готування – півтори години.

Поживність – 199 ккал на 100 гр.

Запечені ліниві пельмені в духовці потрібно готувати за наступною схемою:

  1. Еластичне тісто замішується з борошна, води, яєць і солі. Якщо є хлібопічка, можна скористатися нею, щоб не напружувати руки.
  2. Загорнути продукт в харчову плівку, дати відстоятися протягом півгодини.
  3. Готове тісто розділити навпіл, розкачати в тонкі пласти на посипаному борошном столі;
  4. Дрібно порізати 1 гол. цибулі, часник, петрушку, змішати з фаршем;
  5. Поклавши в суміш всі прянощі, перемішати, посолити;
  6. Обсмажити на сковороді в олії терту моркву, цибулю півкільцями, дрібно покришений селера;
  7. Фарш розкласти по тесту тонким рівним шаром і скрутити рулетом;
  8. Порізати рулет на шматочки і викласти їх у змащену маслом форму;
  9. Поверх викласти обсмажені овочі і залити гарячою, злегка підсоленою водою;
  10. Форму поставити в розігріту до 180 градусів духовку, запікати 40 хвилин.

Готову страву посипати свіжою зеленню, полити сметаною і подавати на стіл в гарячому вигляді.

Крем для торта з вершків — ніжний по консистенції і між тим його дуже просто зробити.

Як приготувати неймовірно смачний лівер для пиріжків читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт пісних макаронів — секрет приготування простого страви.

Пельмешки в соусі

Інгредієнти:

  • 350 гр. пельменного тесту (як його приготувати, ми вже знаємо);
  • стільки ж змеленого на м'ясорубці м'яса (тобто 350 гр.);
  • 200 гр. баклажанів;
  • стільки ж болг. перцю;
  • цибуля репч. – одна гол;
  • часник – 3 зубчики;
  • 300 гр. свіжих помідорів, очищених від шкірки і натертих на тертці;
  • 200 гр. кабачків, очищених і потертих;
  • раст. масло – 3 стіл. ложки;
  • зелень петрушки – 3 стіл. ложки.

Приготування – 40 хв.

Калорії – 185 на 100 гр.

Покрокова інструкція приготування ледачих пельменів в соусі:

  1. У підсолену м'ясну начинку, змішану з зеленню і приправами, додати трохи води, щоб була посочнее, і помістити в холодильник;
  2. Приготувати соус:
  3. Порізати баклажани і залити холодною солений. водою.
  4. У глибокій сковороді пересмажити в олії цибулю з часником до світло-золотистого кольору, покласти баклажани і тушкувати 3 хв.;
  5. Покласти туди кабачки і болгарський перець, тушкувати ще стільки ж;
  6. У кінці додати помідори і тушкувати, поки не випарується майже вся рідина;
  7. Готовий соус збити блендером;
  8. Приготувати і порізати рулет (див. попередні рецепти);
  9. Укласти скибочки рулету у форму для запікання на відстані один від іншого;
  10. Залити простір між ними соусом, додавши до неї трохи овочевого бульйону;
  11. Поставити форму в нагріту до 190 гр. духова шафа і випікати близько півгодини, стежачи за процесом.

Ах, пельмені, смакота...

Зараз, крім традиційних каструльок, сковорідок і духовок, господині отримали в своє розпорядження таку зручну річ, як мультиварка. У ній можна приготувати буквально все, в тому числі і пельмені. Нам потрібно взяти:

  • тісто для пельменів;
  • півкіло м'ясного фаршу;
  • 5-6 бульб картоплі;
  • пару морквин;
  • головку ріпчастої цибулі;
  • 2-3 солодких болгарських перцю;
  • кетчуп або те. паста – 2 столові ложки;
  • пара ложок сметани/майонезу – кому що подобається;
  • сіль, спеції;
  • раст. масло.

Час, витрачений на приготування – 1 ч. 30 хв.

У 100 гр. вмістилося 190 ккал.

Як приготувати ліниві пельмені в мультиварці:

  1. Тісто розкачати, прошарувати фаршем, згорнути в трубочку і порізати на частини – все, як у перших двох рецептах;
  2. Овочі порізати і покласти на дно мультиварки;
  3. Залити томатною пастою або кетчупом;
  4. Додати масло рослинне (2 ст. л.) /вершкове (30 гр.) – залежить від переваг;
  5. Укласти на «подушку» шматочки рулету, перекладаючи великими шматками картоплі;
  6. Посолити, поперчити, долити води (але так, щоб вона не покривала пельмені) і включити мультиварку, поставивши її на режим випічки на 1 годину.

Готову страву подавати гарячими, поливши сметаною або майонезом.

Отже, тепер ми знаємо, що «ледачими» можуть бути не тільки вареники або голубці, але і наші улюблені пельмені, і «лінощі» цих страв робить їх смак неповторним. Впевнені, що, спробувавши наші рецепти, залишаться задоволені і домочадці, і гості. Головне – щоб ніколи не лінувалися хазяєчки.

Що ще почитати: