07 апрель 2019 1 132

Кращі рецепти печива на Новий рік 2018

На Новий рік завжди хочеться приготувати щось незвичайне, надзвичайне і святкове. Тому доводиться вигадувати все нові і нові страви, які будуть прикрашати святковий новорічний стіл. Це стосується і страв для десерту.

Адже в якості десерту можна зробити не тільки торт, але і святкове печиво різних форм. Крім цього, це ласощі можна розфарбувати в різні кольори, розмалювати і доповнити красиво декоративними елементами.

Ми підготували для вас цікаві рецепти печива на Новий рік 2018, які неодмінно порадують багатьох господинь. До речі, до процесу приготування можна підключити і дітей, їм точно сподобається ліпити з солодкого тіста фігурки і прикрашати їх глазур'ю.

Печиво з глазур'ю
Інгредієнти Кількість
вершкове масло - упаковка
борошно - 600-800 грам
цукор-пісок - 130 грам
курячі жовтки - 2 штуки
харчова сода - 1 ч. ложка
сік лимона - ½ Ч. ложки
пудра цукрова - 2 чашки
яєчний білок - 1 шт.
сік лимона - 30 мл
харчовий барвник для глазурі - за бажанням
шоколад білого виду - 1 плитка
різні декоративні елементи - за бажанням
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Як потрібно робити:

  1. Вершкове масло краще вийняти з холодильника і залишити постояти при кімнатній температурі, щоб воно розм'якло;
  2. Далі засипаємо борошно в миску, додаємо в неї харчову соду і сік лимона. Все перемішується;
  3. Після цього в середині борошна потрібно зробити невелике поглиблення і помістити туди яєчні жовтки;
  4. Вершкове масло розрізається на шматочки і викладається в борошно;
  5. Всі компоненти перемішуємо до утворення м'якої однорідної суміші;
  6. Тісто слід пом'яти руками, щоб воно набуло тугу структуру;
  7. Прибираємо основу на 2 години в холодне місце;
  8. Після цього слухаємо і прокатуємо його у вигляді пласта з товщиною 1 см;
  9. Спеціальними формочками вирізати з тіста різні печива. Форми можуть бути абсолютно різними – сердечка, ялинки, зірочки, будиночки, чоловічки. Якщо формочок немає, то печиво можна вирізати за допомогою склянок або ножа;
  10. Деко для запікання застеляємо пергаментним папером;
  11. Фігурки змащуємо маслом і викладаємо на поверхню паперу;
  12. Розжарюємо духову шафу до температури 180-190 градусів і ставимо випікатися печиво протягом 15 хвилин;
  13. Далі витягуємо, остуджуємо і приступаємо до прикраси;
  14. На водяній лазні слід розтопити білий шоколад, далі виливаємо його в кондитерський мішок і за допомогою нього малюємо на фігурках різні візерунки;
  15. Можна зробити глазур. Для цього в миску викладаємо білок, підливаємо сік лимона і всипаємо дві чашки цукрової пудри. Інтенсивно розмішуємо міксером;
  16. При бажанні в глазур можна додати барвник;
  17. Кладемо глазур в кондитерський мішок або пакетик;
  18. Прикрашаємо поверхню печива глазур'ю;
  19. При бажанні поверхню глазурі можна прикрасити намистинками, різнокольоровою присипкою.

Різдвяні пряники

Для випічки пряників на святкові застілля 2018 буде потрібно:

  • борошно – півкілограма;
  • одне яйце;
  • цукор – 130 грам;
  • 30 грам вершкового масла;
  • імбир – 10 грам;
  • щіпка кориці;
  • щіпка мускатного горіха;
  • трохи гвоздики;
  • 50 грам меду;
  • щіпка соди харчової;
  • фломастери кулінарні.

Час приготування: 1 годину, калорійність – 190 ккал.

Процедура приготування:

  1. У посуд з товстим дном або сотейник потрібно викласти мед, цукровий пісок, вершкове масло;
  2. Поміщаємо ємність на невеликий вогонь і розігріваємо до повного розчинення цукру, при цьому обов'язково все перемішуємо;
  3. Далі засипаємо всі спеції і харчову соду;
  4. Всі інгредієнти слід ретельно перемішати;
  5. Потім потрібно додати яйця, знову все розмішуємо;
  6. Всипаємо повільно борошно і при цьому все перемішуємо;
  7. Після засипання всієї борошна все розмішуємо до утворення м'якої основи з еластичною структурою;
  8. Ставимо в холод на півгодини;
  9. Далі тісто треба розкачати у вигляді невеликої товщини пласта;
  10. Робимо з допомогою формочок різні фігурки;
  11. На поверхню листа кладемо папір для запікання і кладемо на нього заготовки;
  12. Всі печемо в духовці при 180 градусів. Період випікання — 20 хвилин;
  13. Після випікання пряників прикрашаємо кулінарними фарбами або глазур'ю власного приготування з білків та цукрової пудри;
  14. Пряники будуть відмінною прикрасою столу на Новий рік 2018.

«Яскраві міньйони»

Для десерту знадобиться:

  • 400 грам борошна;
  • мед – 40 грам;
  • вершкове масло – шматочок на 50 грам;
  • імбир мелений – 10 грам;
  • кориця – 2 маленькі ложки;
  • одне куряче яйце;
  • цукровий пісок – 3 / 4 склянки;
  • пудра цукрова – 1 склянка;
  • 75 мл соку лимона;
  • харчовий барвник.

Час приготування: 1 годину, калорійність — 210 ккал.

Як потрібно буде робити:

  1. У каструлю насипати цукровий пісок, додаємо мед і скибочку вершкового масла;
  2. Всі компоненти поміщаємо на вогонь і прогріваємо до повного розчинення всіх компонентів, все обов'язково перемішується;
  3. Далі засипаємо маленьку ложку харчової соди, додаємо корицю та імбир. Все розмішуємо до повного осаджування піни;
  4. Всі остуджується пару хвилин, викладаємо в ємність куряче яйце і знову розмішуємо;
  5. Після цього засипаємо борошно і розмішуємо всі інгредієнти;
  6. Після засипання всій борошно потрібно замісити тісто з м'якої еластичної основою;
  7. Для того щоб зробити з тіста міньйонів, для цього їх слід попередньо намалювати на папері і виріжте;
  8. З тіста розкочуємо пласт, прикладаємо до його поверхні заготовки і вирізаємо;
  9. Печемо в духовці при температурі 180 градусів. Період запікання — 20 хвилин;
  10. Потім виймаємо і залишаємо остигати;
  11. Тим часом робимо глазур. Для цього з'єднуємо сік лимона з цукровою пудрою. Все збиваємо до пишного стану;
  12. Поділяємо глазур на кілька частин, кожну частину додаємо барвник різного кольору – червоний, синій, білий;
  13. За допомогою кулінарного фломастера прикрашаємо міньйонів. Прикрасити можна по картинці. Верхівка буде червоною, синій жилет, очі і хутро – білий.

«Карамельна тростина 2018»

Для печива буде потрібно:

  • 100 грам тростинного цукру;
  • один яєчний жовток;
  • 120 грам масла вершкового;
  • склянку борошна пшеничного;
  • щіпка кориці;
  • 3 маленькі ложки какао;
  • мигдальний екстракт.

На готування піде близько 1 години, калорійність – 220 ккал.

Процедура приготування:

  1. Тростинний цукор всипаємо в кавомолку і подрібнюємо до освіти пудри;
  2. Масло вершково краще заздалегідь вийняти з холодильника, щоб воно розм'якло;
  3. Розм'якшене масло нарізаємо не великими кубиками;
  4. У чашку викладаємо скибочки масла і засипаємо цукровою пудрою. Все збиваємо міксером до однорідності;
  5. Розбиваємо яйце, відокремлюємо білок від жовтка, потрібно тільки жовток;
  6. Викладаємо жовток в чашку з усіма компонентами;
  7. Знову все добре збиваємо міксером;
  8. Засипаємо корицю, мигдаль і повільно просіяне борошно;
  9. Всі компоненти змішуємо до утворення тіста з м'якою еластичною структурою;
  10. Поділяємо основу на дві частини, в одну додаємо какао і перемішуємо;
  11. Якщо тісто дуже м'яке, то його можна на годину поставити в холодильник;
  12. Потім з кожного шматочка робимо невеликі кругляшки;
  13. Розкачуємо кожен кругляшек у вигляді тонких смужок довжиною 10 см;
  14. Кожну смужку білу і темну робимо у вигляді гачка і скручуємо між собою по спіралі;
  15. На поверхню листа потрібно постелити пергаментний папір і викласти на неї печиво;
  16. Випікаємо при температурі 190 градусів, чверть години.

«Оленя Рудольф»

Для цього десерту потрібно:

  • борошно – 250 грам;
  • цукор – 100 грам;
  • одне куряче яйце;
  • крохмаль – 1 велика ложка;
  • апельсин – 1 штука (потрібно тільки цедра);
  • 1 маленька ложка кориці;
  • 130 грам вершкового масла;
  • щіпка розпушувача для тіста;
  • драже червоного кольору за кількістю печива;
  • молочний шоколад.

Час приготування – 60-75 хвилин, калорійність – 185 ккал.

Процес приготування печива на Новий рік 2018:

  1. У ємність викладаємо масло, воно попередньо повинно бути доведено до кімнатної температури. Його можна нарізати шматочками або протерти теркою;
  2. Засипаємо до масла цукор і все інтенсивно розмішуємо міксером;
    Далі викладаємо яйце і знову все збиваємо міксером;
  3. Потім повільно всипаємо борошно і одночасно все змішуємо;
  4. Цедру апельсин потрібно протерти теркою з дрібною решіткою і викладаємо на основі;
  5. Додаємо корицю, розпушувач і все змішуємо. Повинна вийти м'яка основа;
  6. З тіста робимо шар і ставимо в холодне місце на півгодини;
  7. Далі потрібно вийняти охолоджену основу, розкачати з неї пласт товщиною 1 см;
  8. За допомогою склянки вирізаємо круглі формочки;
  9. Викладаємо все на деко, який попередньо застелений пергаментним папером;
  10. Все треба пекти в духовці при температурі 170-180 градусів. Піч варто 15-20 хвилин;
  11. Далі плитку шоколаду розламуємо на шматочки, викладаємо їх у кондитерський мішок або щільний поліетиленовий пакет і зав'язуємо. Всі поміщаємо в посудину з гарячою водою;
  12. Через деякий час шоколад розтопиться;
  13. Як тільки шоколад стане рідким, зрізаємо з пакету куточок і видавлюємо шоколад на поверхню печива. Малюємо ріжки і оченята;
  14. Драже встановлюємо також за допомогою шоколаду. З драже робимо носик.

Печиво з передбаченнями на Новий 2018 Рік

Для десерту потрібні продукти:

  • білок яєчний – 4 штуки;
  • борошно -1 склянка;
  • цукор – 250 грам;
  • рослинно масло – 150 мл;
  • 2 невеликих пакетика ванільного порошку;
  • щіпка солі;
  • щіпка крохмалю;
  • вода – 200 мл;
  • смужки з передбаченнями – 44 штуки.

На приготування їжі буде потрібно – 60 хвилин, калорійність – 195 ккал.

Схема готування:

  1. У чашку додаємо цукровий пісок, борошно;
  2. Далі підливаємо води, додаємо сіль, крохмаль, ванільний порошок. Всі компоненти ретельно збиваємо за допомогою міксера;
  3. В окрему чашку викладаємо яєчні білки і збиваємо до появи піни;
  4. Додаємо рослинне масло до білків і знову все збиваємо;
  5. Перекладаємо білки з маслом в тісто і все добре перемішуємо;
  6. У результаті повинно вийти однорідне тісто;
  7. На поверхню листа потрібно постелити папір з пергаменту, на ній слід намалювати круги з розміром діаметра 8 см;
  8. Відстань між колами має бути 2-3 см;
  9. Акуратно розкладаємо тісто по колам за допомогою столової ложки, на одне коло потрібно тесту в розмірі 1 великий ложки;
  10. Ставимо деко в духовку. Піч слід при температурі 180 градусів, період випікання – 10-15 хвилин;
  11. Готове печиво виймаємо, але не до кінця, залишаємо його близько відкритих дверцят духовки;
  12. Швидко викладаємо передбачення і загортаємо печива навпіл;
  13. Після цього знову складаємо навпіл і пригибаем край склянкою;
  14. Щоб ласощі залишилося красивим і не втратило форму, найкраще помістити в спеціальні формочки для кексів до повного охолодження.

Як приготувати шикарні закуски на новорічний стіл читайте в нашій статті.

Найцікавіші варіанти гарячих бутербродів в духовці — спробуйте!

Салати з куркою, сиром і яйцем — кілька варіантів рецептів тут.

«Різдвяні зірки»

Які компоненти будуть потрібні:

  • 250 грам цукрової пудри;
  • 500 грам горіхів будь-якого виду в молотом вигляді – мигдаль, волоські, арахіс;
  • пакетик ванільного порошку;
  • яєчні білки — 3 штуки;
  • 3 маленькі ложки кориці;
  • трохи пшеничного борошна для розкочування.

Час приготування: 1 годину, калорійність – 250 ккал

Процедура готування зірок на святкування Нового 2018 року і Різдва:

  1. Можна використовувати вже готову цукрову пудру, але при бажанні її можна зробити самостійно. Для цього цукровий пісок треба засипати блендер і перемолоти до стану порошку;
  2. Далі просіваємо пудру через дрібне сито, відкладаємо 2 великі ложки для обвалювання формочок;
  3. Розбиваємо яйця, яєчні білки відділяємо і викладаємо в чашку. Збиваємо білки до стану міцної піни;
  4. Далі поступово до білків додаємо цукрову пудру, але при цьому не перестаємо збивати;
  5. 5 великих ложок крему відкладаємо для прикраси;
  6. Далі до білкової суміші додаємо мелені горіхи, ванільний цукор і корицю;
  7. Поступово замішуємо тісто, все намагаємося перемішувати до отримання однорідної суміші;
  8. Пекарську папір потрібно розділити на дві частини, одну частину кладемо на поверхню столу і присипаємо її борошном;
  9. Тісто розділяємо на дві частини і одну частину викладаємо на пекарській папір з борошном і зверху накриваємо харчовою плівкою;
  10. Розкачуємо все в тонкий пласт;
  11. За допомогою спеціальних формочок виріжте з тіста невеликі зірочки, щоб тісто не прилипало до формочках їх слід періодично посипати цукровою пудрою;
  12. Іншу частину тесту також розкачуємо і робимо зірочки;
  13. На деко кладемо лист пекарської папери, викладаємо на нього зірочки і зверху за допомогою пензлика змащуємо їх білковим кремом. Білковий крем має рівномірно покривати всі зірочки, його шар повинен бути достатньо великим;
  14. Ставимо деко в прогріту духовку до 150 градусів і залишаємо запікати протягом 15 хвилин;
  15. Після цього всі виймаємо, знімаємо на тарілку і подаємо на святковий стіл.

Печиво «Ялинкові іграшки»

Складові компоненти:

  • борошно – 2,5 склянки;
  • 150 грам масла рослинного;
  • 150 грам цукрового піску;
  • один лимон;
  • щіпка соди харчової;
  • мармелад – 6 шматочків;
  • яйце куряче – 1 штука;
  • 6 шматочків білого шоколаду;
  • 6 шматочків молочного шоколаду.

Приготування займе – 75 хвилин, калорійність складе 210 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Для початку потрібно помістити лимон в гарячу воду і залишити на 10 хвилин;
  2. Після цього за допомогою терки з цитруса знімаємо цедру. М'якоть можна нарізати дрібно ножем, пропустити через м'ясорубку або змолоти в блендері;
  3. До лимона викладаємо цукровий пісок, олія, яйце;
  4. Всі компоненти перемішуємо до рівномірної структури;
  5. Далі засипаємо борошно, її бажано попередньо просіяти. Додаємо дрібку харчової соди;
  6. Все перемішуємо до отримання м'якого тіста з еластичною структурою. Прибираємо в холодильник на 30 хвилин;
  7. Після цього виймаємо тісто розкачуємо у вигляді пласта з товщиною 1 см;
  8. Вирізаємо з тіста склянкою круглі печива, ножем вирізаємо в них круглий отвір, з краю робимо отвір для стрічки;
  9. Печиво потрібно запекти при температурі 150 градусів протягом 15 хвилин;
  10. В отвір кожної фігурки протягуємо стрічки, робимо петлю для того щоб фігурку можна повісити на ялинку;
  11. Потім 2 шматочки мармеладу одного кольору розтопити з 1 ч ложкою води в мікрохвильовій печі протягом 20 секунд;
  12. Готову суміш заливаємо в формочки;
  13. Також робимо з іншим мармеладом різного кольору;
  14. Розтоплюємо білий шоколад і обмазуємо їм краю печива;
  15. Далі розтоплюємо молочний шоколад і змащуємо їх по краях прорізи близько мармеладу;
  16. Охолоджуємо печиво в холодильнику протягом 30 хвилин;
  17. Готові фігурки розвішуємо на ялинці для зустрічі Нового 2018 року.

Печиво «Санта-Клаус»

Які елементи будуть потрібні:

  • 130 грам вершкового масла;
  • 130 грам цукрової пудри;
  • вода холодна – 1 велика ложка;
  • півкілограма борошна;
  • 1 маленька ложка ванільного порошку;
  • червоний барвник харчовий;
  • глазур або кондитерські фломастери.

На готування піде – 75 хвилин, калорійність – 210 ккал.

Приступаємо до готування:

  1. У чашку викладаємо м'яке вершкове масло, додаємо цукрову пудру і все розмішуємо. Всі компоненти розмішуємо до однорідності;
  2. Далі наливаємо 1 велику ложку холодної води і все знову розмішуємо;
  3. Всипаємо просіяне пшеничне борошно і ванільний порошок;
  4. Всі замішуємо і збираємо готове пісочне печиво у вигляді кульки;
  5. Після цього основу слід розділити на дві частини. При цьому одна частина повинна бути 40 %, а друга 60 %;
  6. Більшу частину фарбуємо у червоний колір;
  7. Після цього приступаємо до формування санта-клаусів. Для цього з червоної основи робимо кульку з розміром діаметра 2,5 см і 5 кульок з 1,25 см. З незабарвленого тіста робимо одну кульку з діаметром 2 см і 5 по 6 мм;
  8. Всі кульки викладаємо на фольгу і формуємо чоловічка;
  9. Злегка приминаем і викладаємо все на деко;
  10. Кладемо все в духовку і випікаємо при температурі 170-180 градусів. Час приготування — 15 хвилин;
  11. Після того, як печиво буде готове, чоловічків можна розфарбувати кондитерськими фломастерами, робимо очі, ніс і гудзики.

Печиво на Новий рік 2018 можна зробити за різними рецептами. Головне — це ласощі зробить ваш святковий стіл неймовірно красивим і справді по-новорічному чарівним. Тим більше печиво можна з легкістю приготувати, головне мати бажання і добру фантазію!

Що ще почитати: