23 апрель 2019 1090

Як спекти солодке печиво на молоці

Якщо вдома є звичайне молоко, то його можна застосувати і для приготування смачної домашньої випічки до чаю. Дуже смачними виходять молочні печива, які можна доповнити різними інгредієнтами.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
Борошно - 200 г
Молоко - 70 г
Жовток курячий - 1 шт.
Масло вершкове - 50 г
Сіль - на кінчику чайної ложки
Цукрова пудра - 70 г
Журавлина - жменя ягід
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 231 Ккал

Покроковий рецепт приготування печива на молоці:

  • насамперед необхідно просіяти борошно, спочатку більшу її частину, а меншу залишити для подальшого підсипання в замешиваемое тісто;
  • вершкове масло розтопити, а потім влити його в просіяне борошно;
  • в ту ж борошно необхідно додати яєчний жовток, всипати цукрову пудру і додати зовсім трохи солі (вона відтінятиме смак);
  • молоко потрібно підігріти до кімнатної температури і також додати до борошна;
  • тепер можна почати всипати потроху борошно і замішувати тісто для майбутнього печива;
  • коли тісто стане пружним і еластичним, його потрібно буде розкачати до необхідної товщини і за допомогою фігурних форм вирізати фігурки;
  • лист необхідно застелити пергаментним папером, трохи змастити жиром або маслом, після чого на неї можна викладати майбутнє печиво;
  • в центрі кожного печива потрібно зробити невелике поглиблення і вкласти в нього по одній ягідці журавлини;
  • деко з печивом необхідно ставити в максимально нагріту духовку, випікати його близько 20-ти хвилин, після чого знизити температуру до 180° і залишити «доходити» ще на кілька хвилин.

Готове печиво повинно трохи охолонути, після чого його потрібно присипати цукровою пудрою і подавати на стіл до чаю.

Рецепт печива на кислому молоці

Якщо в будинку є кисле молоко, не потрібно поспішати позбутися від нього, з цього продукту також можна спекти смачні печива, які обов'язково сподобаються всім домочадцям. Для такого десерту необхідно буде наступне:

Продукти для приготування Їх кількість
Кисле молоко 200 мл
Крупа манна 250 гр
Куряче яйце 3 шт
Борошно пшенична 600 гр
Вершкове масло 140 гр
Сода 1 ч. л.
Сіль 1 щіпка
Цукор 160 гр

Печеться таке печиво близько 2 годин 30 хвилин. Калорійність солодощі становить приблизно 323 ккал на 100 гр.

Покроковий рецепт печива на кислому молоці:

  • насамперед необхідно манну крупу змішати з кислим молоком, все це повинно підходити при кімнатній температурі близько 1 години, манка повинна набрякнути;
  • поки підходить манка, можна курячі яйця збити за допомогою віночка, підсипавши до них необхідну кількість цукру;
  • до отриманої яєчної суміші влити набряклу манну крупу, додати вершкове масло (воно має бути м'яким), все перемішати і всипати соду. Ще раз гарненько перемішати всі інгредієнти;
  • тепер в отриману консистенцію необхідно поступово всипати борошно, додати необхідну кількість солі, замішати тісто до пружного стану;
  • коли тісто буде замішано, його необхідно поставити в тепле місце, накрити рушником і дати йому підійти протягом півгодини;
  • повністю готове тісто розкачати до необхідної товщини і за допомогою формочок сформувати печива;
  • заготовки з тіста викласти на пергаментний папір, якій встилається деко, поставити його в духовку (220°) і готувати 15 хвилин.

Готове печиво можна їсти з молоком або чаєм. За бажанням можна присипати цукровою пудрою.

Читайте як приготувати гостру грузинську капусту з буряком.

Рецепт вівсяної каші для схуднення, ми зібрали кілька цікавих варіантів страви.

Суп з кролика з картоплею — дієтичне блюдо для дітей.

Кавове печиво на молоці

 

Дуже смачне і ароматне печиво на молоці може вийти, якщо додати в рецепт трохи розчинної кави. В іншому для рецепта знадобляться наступні продукти:

Необхідні інгредієнти Кількість
Молоко 50 мл
Масло вершкове 100 гр
Кава розчинна 3 ч. л.
Борошно пшенична 300 гр
Цукор 150 гр
Яйце куряче 2 шт
Розпушувач 2 ч. л.

Готується таке кавове печиво досить швидко – близько 40 хвилин. Калорійність десерту буде дорівнює 248 ккал на 100 гр.

Як спекти кавове печиво на молоці:

  • необхідно підігріти молоко (але не кип'ятити його);
  • у теплому молоці необхідно розчинити потрібну кількість кави, суміш як слід розмішати, щоб не залишалося нерозчинених кавових гранул;
  • в окремій ємності потрібно розім'яти масло, змішати його з цукром;
  • до масла додати два яйця, суміш знову перемішати;
  • тепер до масляної суміші влити кавове молоко, знову все перемішати як слід;
  • тепер в отриману масу необхідно всипати потрошки борошно, додати розпушувач і замісити туге тісто пружне;
  • з готового тіста потрібно зробити невеликі кульки, викласти їх на заздалегідь підготовлене деко (пергаментний папір + невелику кількість масла);
  • духовка повинна бути розігрітій до 180°, де кавове печиво повинне готуватися близько 15 хвилин.

Смачне і незвичайне печиво можна подавати до столу і є в якості десерту.

Корисні поради

  1. Якщо під рукою немає формочок для формування печива можна використати звичайний стакан;
  2. Для додання печінкою візерунка можна використовувати звичайну вилку (нею необхідно злегка придавити печива перед тим, як відправити їх у духовку);
  3. Щоб масло було зручно розм'якшувати, його необхідно дістати з холодильника за 1 годину до початку готування.

Приємного вам чаювання, шановні читачі!

Що ще почитати: