30 апрель 2019 1 904

Як запекти фаршировані кабачки в духовці

Для кабачків можна підібрати будь-яку начинку. Це може бути і м'ясної жирний фарш, і дієтична курка. Також можна використовувати шинку або гриби. Дуже часто готуються кабачки, фаршировані овочами. Таку страву можна вживати тим, хто дотримується дієти.

Кабачки можна приготувати з додаванням різноманітної начинки. Також, можна надати різну форму овочу. Це можуть бути і човники, і пеньочки, і колечка. Все залежить від фантазії кухаря.

Не можна не помітити, що кабачки, запечені в духовці, є дуже корисним і поживним стравою. Тому обов'язково потрібно включити якусь страву з рецептів нижче в раціон.

Фаршировані кабачки печерицями в духовці
Інгредієнти Кількість
кабачки, свіжі, молоді - 3 шт.
свіжі або заморожені печериці - 200 грам
цибулини великих розмірів - 3 шт.
вершки (жирність 20%) - 200 мл
біле сухе вино - половина склянки
сир «Пармезан» - 20 грам
рулька (варено-копчена) - 150 грам
панірувальних сухарів - чверть склянки
олія оливкова - до п'яти столових ложок
зелених яблук - два невеликих
шпинат - 3 гілки
свіжовичавленого лимонного соку - половина чайної ложки
свіжомеленого чорного перцю - чверть чайної ложки
солі - третина чайної ложки
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 173 Ккал

Кабачки, наповнені начинкою із печериць, дуже прості в приготуванні і займуть невелику кількість часу. Крім цього страва має дуже апетитним виглядом і ароматом.

Підготовка страви:

  1. Кабачки вимити, а грибочки почистити, вимити і розділити на тоненькі пластиночки;
  2. Цибуля звільнити від луски, промити і нарізати у формі півкілець. Сир подрібнити на тертці дрібного розміру. З'єднати його з сухарями і добре перемішати;
  3. Розігріти сковороду на плиті і викласти туди підготовлений цибулю. Додати оливкову олію – приблизно дві столові ложки;
  4. Обсмажити до прозорості і викласти гриби, тушкувати до випаровування всієї кількості утворилася рідини;
  5. Додати підготовлене вино і залишити ще на три хвилини;
  6. Додати вершки і ще залишити на п'ять хвилин;
  7. Рульку подрібнити на кубики і обсмажити в окремій сковороді. У процесі смаження додати подрібнену цибулю;
  8. Додати до грибів і добре перемішати;
  9. З кабачків зняти верхній шар шкірки;
  10. Шпинат порізати гострим ножем, додати до грибів і знову ретельно перемішати підготовлювану начинку;
  11. Кабачки розрізати в поздовжньому напрямку на дві частини. Вийняти серединку і заповнити простір підготовленої грибною начинкою;
  12. Викласти фаршировані овочі в деко, попередньо змащений оливковим маслом;
  13. Посипати зверху все кабачки підготовленим сиром з сухарями і помістити в попередньо розігріту до 180°С духовку. Час випікання має скласти близько 50 хвилин.

Кабачки «Човники» з фаршем

До складу страви входять наступні складові:

  • два свіжих молодих кабачка, можна також використовувати цукіні;
  • свіжий фарш, можна поєднати в ньому свинину і яловичину – 400 грам;
  • одна цибулина середніх розмірів;
  • два часникових зубки;
  • твердий сир кількістю в 100 грам;
  • невеликий пучок свіжої петрушки;
  • рослинна або оливкова олія;
  • кухонна сіль і мелений перець.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Калорійність – 128,7 ккал.

Робота по приготуванню «Човників»:

  1. В першу чергу, необхідно зайнятися підготовкою кабачків: ретельно вимити, висушити, розділити на дві частини поздовжнім розрізом;
  2. Обережно видалити з половинок нутрощі. Для цього зручно застосовувати звичайну чайну ложку. Залишилася товщина кабачка повинна скласти близько 10 мм;
  3. Внутрішню поверхню кабачків змастити рослинним або оливковою олією, викласти на деко і поставити в духовку на 15 хвилин. Температура при цьому повинна знаходиться в межах 180С;
  4. Тепер можна приступити до приготування начинки. Для цього цибулю звільнити від лушпиння, помити і нарізати у формі невеликих кубиків;
  5. З часнику також зняти шкірку і подрібнити за допомогою гострого ножа;
  6. Витягнуті нутрощі кабачків порізати також у формі невеликих кубиків;
  7. Розігріти сковороду, налити оливкової або рослинного масла і викласти туди цибулю, через хвилину додати часник. Смажити до тих пір, поки цибуля не стане м'яким;
  8. Викласти до овочів підготовлену м'якоть кабачків. Смажити протягом п'яти хвилин;
  9. Викласти обсмажені овочі в окрему ємність;
  10. На сковороду викласти фарш і обсмажувати до повної готовності;
  11. Охолодити його і додати до підготовленим кабачків і цибулі, перемішати;
  12. Сир окремо подрібнити з допомогою великої терки;
  13. Петрушку подрібнити з допомогою ножа;
  14. Зелень петрушки і підготовлені сир додати до фаршу, додати поварену сіль і мелений чорний перець і знову ретельно перемішати складу;
  15. «Човники» трохи посолити і наповнити фаршем;
  16. Викласти на попередньо змащене олією деко;
  17. Помідори помити і розділити на тонкі пластинки;
  18. Викласти їх на «Човники», трохи посолити і поперчити;
  19. Помістити деко в розігріту духовку до 180 ° с і випікати протягом півгодини;
  20. За п'ять хвилин до завершення дістати деко і присипати кабачки тертим сиром;
  21. Дістати з духовки і надати кілька хвилин для відпочинку, потім присипати подрібненою зеленню і подавати до столу.

Кабачки з рисово-м'ясною начинкою

Для виконання цієї страви необхідно:

  • шинка, попередньо нарізана у формі кубиків – 200 грам;
  • чотири кабачка невеликих розмірів;
  • одна цибулина;
  • оливкова олія – приблизно дві столові ложки;
  • попередньо зварений рис – два склянки;
  • шпинат заморожений – близько 400 грам;
  • твердий сир – 70 грам;
  • кухонна сіль, мелений перець і інші приправи на особистий розсуд.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 133 ккал.

Процес приготування:

  1. Кабачки вимити, відрізати трохи з обох сторін і зробити поздовжній розріз, розділяючи таким чином овоч на дві половини. Витягти з кожної частини нутрощі з допомогою чайної ложечки;
  2. Цибулю нарізати у формі дрібних кубиків і обсмажити трохи на сковороді;
  3. Шпинат також додати до цибулі і обсмажити протягом п'яти хвилин;
  4. Змішати в ємності рис, шинку, підготовлений шпинат з цибулею. Додати сіль, перець, приправи і добре перемішати;
  5. Наповнити одержаним складом кабачки і присипати зверху тертим сиром;
  6. Розігріти духовку до 220С і поставити туди деко з кабачками. Залишити до готовності, приблизно хвилин на 40.

Візьміть на замітку рецепт лимончелло в домашніх умовах.

Смачні страви з кабачків, які можна приготувати дуже швидко. Рецепти тут.

Як відміряти двісті грам борошна столовою ложкою — корисна стаття, господиням на замітку.

Кабачок з овочами: покроковий рецепт

Дане блюдо виходить досить оригінальним, для того щоб його приготувати, потрібно:

  • один молодий кабачок, розміри середні;
  • одна цибулина, попередньо подрібнена;
  • два помідора, нарізаних у формі кубиків;
  • два часникових зубки;
  • невеликий пучок петрушки;
  • твердий сир кількістю в 60 грам;
  • оливкова олія – приблизно дві чайних ложки;
  • сіль і перчик чорний мелений.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 51,66 ккал.

Приготування:

  1. Кабачки помити і поздовжньо розрізати на дві половини. Нутрощі вичистити чайною ложкою до отримання стінок товщиною в п'ять міліметрів;
  2. Середину кабачка присипати перцем і сіллю;
  3. Деко змастити маслом і викласти туди кабачки;
  4. Середину кабачка нарізати на невеликі кубики;
  5. Додати до них цибулю і помідори;
  6. Часник пропустити через чеснокодавку і також додати до овочів;
  7. Петрушку подрібнити, також натерти сир на тертці і додати до овочевої суміші;
  8. Приправити все сіллю і перцем, ретельно перемішати;
  9. Отриманий склад викласти у підготовлені кабачки;
  10. Деко поставити в попередньо розігріту духовку і випікати протягом 20 хвилин.

Кабачки з курячим м'ясом і помідорами

Склад страви:

  • три невеликих кабачка;
  • один болгарський перець;
  • одна ріпчаста цибулина;
  • твердий сир – приблизно 150 грам;
  • невеликий пучок зеленої цибулі і петрушки;
  • вершкове масло – близько 50 грам;
  • сіль – приблизно одна чайна ложка;
  • свіже куряче філе – 0,5 кг;
  • три невеликих помідора;
  • чотири часникового зубчики;
  • вершки (жирність 20%) – 200 мл;
  • три пучечки чорного меленого перцю;
  • рослинна олія об'ємом 50 мл

Час приготування – 1 година 30 хвилин.

Калорійність – 88 ккал.

Приготування фаршированих кабачків:

  1. Кабачки помити і розділити в поздовжньому напрямку на дві рівні частини;
  2. Вичистити нутрощі;
  3. Зсередини кабачки натерти сіллю і перцем;
  4. Залишити на 20 хвилин;
  5. Потім викласти їх на деко, налити трохи води і поставити на десять хвилин у розігріту духовку. За цей час овоч має стати м'яким і трохи рум'яним;
  6. Нутрощі кабачків подрібнити на кубики;
  7. Болгарський перець очистити від насіння, помити і також подрібнити невеликими кубиками. Те ж саме проробити з цибулею;
  8. Зелень вимити, висушити і дуже дрібно нарізати гострим ножем;
  9. Помідори потримати трохи в окропі і зняти з них шкірку. Частина з них подрібнити в блендері, а другу – нарізати на кубики невеликих розмірів;
  10. Подрібнити часник;
  11. На сковороді обсмажити цибулю до отримання прозорого кольору, додати попередньо нарізане куряче філе. Смажити до отримання золотистого кольору;
  12. Посолити, поперчити і додати до м'яса кабачки. Смажити до готовності;
  13. Додати перець і помідори і згасити протягом п'яти хвилин;
  14. Додати зелень і подрібнений часник;
  15. Перемішати і зняти з вогню;
  16. В окремій ємності змішати отриманий з помідор томат і вершки. Додати необхідні спеції;
  17. Кабачки викласти на змащене деко і наповнити їх підготовленою начинкою з м'яса і овочів;
  18. Зверху полити приготованим соусом. На дно дека також варто налити соус. Зверху кабачки присипати тертим сиром;
  19. Поставити деко в духовку і залишити на сорок хвилин.

Фаршировані кабачки, запечені в духовці – це дуже смачне, корисне і оригінальне блюдо. Його можна готувати як для сімейного застілля, так і для святкового столу.

Що ще почитати: