14 март 2019 3 787

Як приготувати кабачки, фаршировані м'ясом

Сьогодні ми представимо вам ситне, смачне і незвичайне блюдо. Основа – ніжний кабачок, всередині якого ховається божевільна м'ясна начинка. Іноді вона доповнена овочами і сиром. Це блюдо, яке просто зобов'язаний спробувати кожен з вас.

Кабачки, фаршировані м'ясом і рисом (в духовці)
Інгредієнти Кількість
рослинна олія - 20 мл
цибулю - 1 головка
морква - 1 шт.
кабачки - 4 невеликих
твердий сир - 0,3 кг
м'ясо - 300 г
спеції - за смаком
томатний соус - 0,3 л
зелень - 20 г
рис - 70 г
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 г: 64 Ккал

Страва, що складається з гарніру, м'яса та овочів, приречена на успіх. Тільки уявіть цю ситність, соковитість, аромат! Починайте негайно, щоб швидше випробувати новинку!

Як приготувати:

  1. Рис промити до прозорої води і засипте в сотейник.
  2. Залийте половиною склянки води і приберіть на плиту.
  3. Дайте закипіти, потім варіть до випаровування води.
  4. Зніміть з вогню і дайте настоятися хвилин десять.
  5. Поки готується рис, цибулю почистіть і дрібно поріжте.
  6. Моркви зріжте шкірку, промийте і натріть.
  7. У сковороду налийте трохи олії.
  8. Прогрійте його і всипте коренеплоди.
  9. Тушкуйте їх, помішуючи, до м'якості.
  10. М'ясо почистіть і наріжте кубиками.
  11. Пропустіть його через м'ясорубку або подрібніть блендером.
  12. Отриманий фарш з'єднайте з відпочив рисом.
  13. До них додати засмажку з коренеплодів і ретельно перемішайте все.
  14. Зелень промийте і дрібно порубаєте її.
  15. Змішайте з іншими компонентами, додайте спецій.
  16. Вимийте Кабачки, зріжте їм хвостики.
  17. Кожен плід розріжте уздовж навпіл.
  18. Вийміть серцевини ложкою, присолите.
  19. Начиніть отримані виїмки фаршем з рисом.
  20. Зверху здобріть томатним соусом і викладіть все це у форму для випічки.
  21. Сир натріть та усыпьте їм кабачки зверху.
  22. Приберіть в духовку і запікайте одну годину при 180 градусах.

Порада: якщо ви не любите сир на поверхні страв, то змастіть кабачки майонезом і викладіть зверху кільця томатів або солодкого перцю.

Кабачкові човники, фаршировані м'ясом і сиром

Більш легкий і швидкий варіант обіду. Тут тільки овочева основа і багато м'яса. Зверху по класиці буде сирна скоринка, яка зводить з розуму всі рецептори одним тільки виглядом.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масло оливи 30 мл
цибуля 1 головка
спеції за смаком
кабачки 3 шт.
твердий сир 0,1 кг
м'ясо 400 г
помідори 3 шт.
часник 2 шматочка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 55 Ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо почистіть і обполосніть, дуже дрібно порубаєте.
  2. Кабачки промийте, розріжте їх навпіл.
  3. Вийміть ложкою насіння і перетинки.
  4. Збризніть плоди з боку зрізу оливковою олією.
  5. Перекладіть після цього плоди у форму зрізом вниз і приберіть в духовку.
  6. Запікайте чверть години при 180 градусах.
  7. Цибулю почистіть і промийте, дрібно порубаєте його.
  8. Часнику зніміть піну, пропустіть його через прес.
  9. М'якоть кабачків дрібно наріжте і змішайте з цибулею і часником.
  10. У сковороду налийте залишки масла і викладіть отриману масу.
  11. Тушкуйте її, помішуючи, протягом п'яти хвилин.
  12. Після цього витягти кабачкову масу, а в сковороду покладіть м'ясо.
  13. Обсмажуйте його при сильному вогні протягом десяти хвилин.
  14. Сир натріть, а зелень промийте і подрібніть.
  15. М'ясо зніміть з вогню, остудіть.
  16. Потім змішайте з кабачковою масою, половиною сиру, зеленню та спеціями.
  17. Запечені половинки кабачків присипте спеціями.
  18. Наповніть начинкою і викладіть у форму або на деко.
  19. Томати промийте і наріжте кільцями.
  20. Викладіть поверх кабачків, присипте спеціями.
  21. Приберіть в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.
  22. За п'ять хвилин до кінця приготування дістаньте, посипте сиром і поверніть.
Порада: кабачки також можна змастити маслом за допомогою пензлика.

Дієтичний рецепт

Якщо ви на дієті, збережіть наступний рецепт. Він дійсно не такий калорійний, а його смак нічим не гірше інших варіантів. Навпаки, це блюдо дуже ніжне і соковите!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масло оливи 30 мл
вода 50 мл
куряче філе 350 г
цибуля 1 головка
прованські трави 5 г
спеції за смаком
кабачки 2 шт.
сік лимона 5 мл
помідор 1 шт.
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 53 Ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю очистіть і промийте, поріжте на дрібні кубики.
  2. Куряче філе ретельно вимийте, почистіть від жиру і плівок.
  3. Наріжте його невеликими скибочками і відправте в м'ясорубку або блендер.
  4. Після цього готовий фарш помістіть в ємність середнього розміру.
  5. Додайте спеції, половину масла, трави, воду, сік цитруса, цибулю.
  6. Помідори вимийте, наріжте його дрібно.
  7. Додайте у фарш і перемішайте.
  8. Кабачки промийте, розріжте половинками уздовж.
  9. Виріжте ложкою серцевини.
  10. Наповніть порожні місця підготовленою куркою з гіркою.
  11. Залишками масла змастіть форму і викладіть туди кабачки.
  12. Духова шафа прожарити до 200 градусів.
  13. Кабачки накрийте фольгою і приберіть в духовку на десять хвилин.
  14. Потім дістаньте їх, зніміть фольгу і поверніть ще на таку ж кількість часу.

Порада: для ніжності в начинку можна додати трохи сиру.

Дізнайтеся прямо зараз, як швидко і смачно приготувати кабачки в мікрохвильовці.

Приготуйте на обід соковиту яловичину з кабачками — рідні високо оцінять ваші кулінарні здібності.

А тут читайте, як правильно посмажити кабачки на грилі.

Як готувати в мультиварці

Даний варіант готується досить довго, але повірте, воно того варто. Все буде на вищому рівні: насичено, соковито, ситно, смачно, ароматно. Успіхів у приготуванні!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 45 мл
вівсяні пластівці 50 г
кріп 20 г
кабачки 2 шт.
солодкий перець 1 шт.
цибуля 1 головка
часник 2 шматочка
м'ясний фарш 0,3 кг
спеції за смаком
помідори 2 шт.
бульйон 0,1 л
рослинна олія 20 мл
морква 1 шт.
сир 0,1 кг
Час приготування: 105 хвилин Калорійність на 100 грам: 65 Ккал

Як приготувати:

  1. Кабачки вимийте, розріжте кожен на 2-3 частини залежно від розміру (маленький – на дві частини, великий – на три).
  2. Якщо вийшло три частини, то середина не згодиться, потрібні лише вийшли «чашечки».
  3. За допомогою ложки вийміть всі зсередини, присипте сіллю.
  4. Фарш помістіть в миску, додайте спеції, вівсяні пластівці.
  5. Цибулю почистіть і промийте, наріжте його дрібно.
  6. Половину від усієї кількості додайте до фаршу.
  7. Серцевини кабачків натріть теркою.
  8. Додайте їх туди ж, до фаршу, і перемішайте.
  9. Якщо потрібно, доведіть масу до смаку за допомогою спецій.
  10. Кріп промийте і дрібно покришіть його, всипте до м'яса.
  11. Все перемішайте і наповніть отриманою масою кабачкові «чашки» на 3/4.
  12. Залишки лука помістіть в невелику ємність.
  13. Морква почистіть і натріть, змішайте з цибулею.
  14. Включіть в мультиварці режим смаження.
  15. Налийте в сковороду масло і всипте коренеплоди.
  16. Тушкуйте їх, помішуючи, до м'якості.
  17. Додайте спеції, бульйон і перемішайте.
  18. Викладіть зверху фаршировані кабачки.
  19. Солодкий перець вимити, вирізати серцевину.
  20. М'якоть довільно наріжте, покладіть в комбайн.
  21. Помідори промийте, наріжте часточками і відправте до перцю.
  22. Влийте сметану і часник пропустіть через прес.
  23. Все перемішайте і розлийте по кабачків до верху.
  24. Залишки заливки вилийте на дно чаші.
  25. Закрийте кришку і готуйте страву одну годину в режимі гасіння.
  26. Натріть сир і посипте їм кабачки за десять хвилин до кінця приготування.
Порада: поверхня «чашок» можете присипати гарбузовим насінням. Буде смачно і оригінально.

Корисні поради

Щоб сир на готовій страві максимально апетитно тягнувся, візьміть моцарелу, грюйер або чеддер. Для оригінальності можна присипати фаршировані кабачки фетою або бринзою.

В начинку можна додати горіхи, оливки, каперси, солоні гриби, шматочки червоної риби і багато інших незвичайних продуктів. З їх допомогою ваше блюдо стане унікальним!

Фаршировані кабачки – дуже просте блюдо, яке відноситься до домашньої кухні. З ним впорається кожна господиня і навіть кожен новачок. Як буде можливість, обов'язково ризикніть. Не пошкодуєте!

Що ще почитати: