29 апрель 2019 130

Як швидко спекти кекс в мультиварці

Зараз навряд чи когось можна здивувати мультиварка, це корисне винахід для кухні вже оцінили по достоїнству багато господинь. І якщо у вас є таке чудо техніки, обов'язково скористайтеся, щоб спекти до чаю смачні і ароматні кекси. Вашій увазі пропонуються різноманітні рецепти на будь-який смак, а також поради по приготуванню.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
яйця - 5 штук
цукор - 250 грам
борошно - 250 грам
ванілін - 2 грами
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 372 Ккал

Спосіб приготування:

  1. Розбийте в глибоку посуд яйця, додайте до них ванілін. Збивайте не менше, ніж п'ять хвилин блендером на високій швидкості;
  2. Всипте цукор і знову збийте блендером;
  3. Двічі просійте ситом борошно і порційно, по трохи всипайте її до цукрово-яєчної маси, промешівая ретельним чином;
  4. Змастіть чашку мультиварки вершковим маслом і влийте туди тісто;
  5. Виберіть режим «Випічка» (при закритій кришці) і печіть 45 хвилин;
  6. Перш ніж вийняти кекс з мультиварки, дайте йому трохи охолонути.

Шоколадний кекс в мультиварці

Інгредієнти:

  • 200 грам маргарину або вершкового масла;
  • 110 грам какао-порошку;
  • 300 грам цукру;
  • 100 грам молока;
  • 4 яйця;
  • 400 грам борошна;
  • 10 грам соди (гасити не потрібно).

Час приготування: 65 хвилин.

Калорійність: 392 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть масло або маргарин, додайте какао, цукор і влийте молоко. Ретельно перемішайте дані інгредієнти, поставте на вогонь і доведіть до кипіння;
  2. Як тільки суміш почне закипати, зніміть її з плити і остудіть;
  3. По одному додайте до суміші яйця, збиваючи вінчиком;
  4. До борошна додати соду, перемішайте;
  5. Поступово всипайте в тісто борошно з содою, ретельно промешівая;
  6. Змастіть чашку мультиварки маслом, вилити в неї тісто;
  7. Кекс печеться 45 хвилин на режимі «Випічка».

Як спекти банановий кекс

Інгредієнти:

  • банани – 3 штуки;
  • яйця – 2 штуки;
  • цукор – 160 грам;
  • борошно – 230 грам;
  • розпушувач – 8-10 грам;
  • сода – 0,5 чайної ложки (гасіння не потрібно);
  • вершкове масло – 100 грам;
  • молоко – 100 грам;
  • ванілін – 2 грами;
  • цукрова пудра і/або какао порошок для прикраси;
  • маргарин.

Час приготування: 95 хвилин.

Калорійність: 379 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Промийте і почистіть банани від шкірки, розріжте на кілька частин, а потім блендируйте;
  2. Розтопіть масло і влийте його до бананів. Перемішайте;
  3. В олійно-бананову суміш розбийте яйця, туди ж додайте цукор і ванілін;
  4. Влийте до суміші тепле молоко і перемішайте за допомогою віночка або блендера. Маса повинна вийти однорідною;
  5. Змішайте борошно, соду і розпушувач. Цю суміш поступово додайте до решти інгредієнтів, ретельно промешівая;
  6. Змастіть каструлю мультиварки маргарином і влийте в неї тісто;
  7. Виберіть режим «Випічка». Через 80 хвилин кекс буде готовий;
  8. Не виймайте відразу ж гарячий кекс, він може розвалитися. Коли охолоне, викладіть його на сервірувальну тарілку, зверху посипте цукровою пудрою і/або какао і прикрасьте шматочками банана.

Пиріг з м'ясом і картоплею — ситна випічка домашнього, це те, що потрібно.

Як замаринувати дуже смачно скумбрію в домашніх умовах — таку рибку ви ще не пробували!

Як приготувати наваристий, смачний супчик з заморожених грибів читайте тут.

Апельсиновий мафін

  • апельсин – 2 штуки середнього розміру;
  • яйця – 2 штуки;
  • цукор – трохи більше половини склянки;
  • вершкове масло – приблизно половина пачки;
  • борошно – 160 грам;
  • розпушувач – 8 грам;
  • ваніль або ванільний цукор – 1 чайна ложка;
  • цукрова пудра – 90 грам (для приготування глазурі).

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність: 370 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло, не доводячи його до кипіння. Потім відставте убік для охолодження;
  2. Тим часом займіться апельсинами: ретельно промийте фрукти і натріть на дрібній тертці цедру (тільки помаранчеву її частина – це важливо!). Розріжте цитруси навпіл і відіжміть до тертої цедри сік;
  3. За допомогою міксера яйця збийте з цукром до білого кольору;
  4. До яєчно-цукрової маси влийте олію, а потім маленькими порціями додавайте борошно, не перестаючи при цьому збивати міксером (але вже на більш низьких оборотах).
  5. Додайте до тесту розпушувач і ванілін, перемішайте;
  6. Далі влийте в тісто апельсиновий сік разом з цедрою і знову збийте на невеликих обертах;
  7. Мультічашу промажте зсередини маслом і влийте в неї тісто.
  8. Готуйте на режимі «Випічка» протягом 30 хвилин;
  9. Поки кекс печеться, займіться глазур'ю. Для цього просто змішайте трохи апельсинового соку з пудрою;
  10. Змастіть остиглий кекс глазур'ю і при бажанні прикрасьте часточками цитруса або тертою цедрою.

Рецепт випічки ванільною

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 180 грам борошна;
  • 170 грам цукру;
  • 130 грам сметани;
  • 90 грам соняшникової олії;
  • 30 грам какао;
  • 70 мл води;
  • пакетик ванільного цукру (приблизно 15 грам);
  • 8 грам розпушувача.

Час приготування: 75 хвилин.

Калорійність: 381 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Збийте за допомогою міксера яйця і цукор до утворення білої піни;
  2. Далі додайте до яєчно-цукрової суміші масло, а потім дрібними порціями борошно з розпушувачем, ретельно промешівая;
  3. Додайте сметану, промешайте;
  4. Відокремте від тесту приблизно третину. В меншу частину додайте какао, розведене у воді, а у велику – ванільний цукор;
  5. Промажте мультічашу маслом і викладіть в неї тісто шарами: спочатку половину світлого, потім темний, далі знову світле;
  6. Випікайте 60 хвилин на стандартному режимі «Випічка»;
  7. На гарячий кекс викладіть скибочки білого і темного шоколаду.

Як спекти мафін з сиру

Інгредієнти:

  • борошно — 290 грам;
  • масло вершкове — 160 грам;
  • цукор — 320 грам;
  • сир (жирний, краще всього домашній) — 300 грам;
  • яйця — 3 штуки
  • розпушувач — 1,5 чайні ложки;
  • сіль— 5 г;
  • олія соняшникова (для змащування чаші).

Час приготування: 75 хвилин.

Калорійність: 295 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Протріть сир через сито або марлю;
  2. Розм'якшене вершкове масло як слід перемішайте в окремому посуді з цукровим піском, а потім збивайте протягом 12-15 хвилин міксером;
  3. Змішайте цукрово-вершкову масу з сиром і знову збийте до однорідності;
  4. Продовжуючи збивати, додайте до тесту по одному яйцю;
  5. Додайте до просіяного борошна розпушувач і сіль;
  6. З'єднайте всі інгредієнти і ретельно перемішайте;
  7. Змастіть мультиварочную чашу маслом і влийте в неї тісто, розрівняйте;
  8. Випікайте протягом 60 хвилин, використовуючи стандартний режим «Випічка».

Кулінарні поради

  1. Щоб кекс в мультиварці вийшов пишним, треба наситити борошно киснем. Для цього не полінуйтеся кілька разів просіяти через сито;
  2. Інгредієнти для випічки бажано брати кімнатної температури. Подбайте про це заздалегідь, вийнявши все необхідне з холодильника;
  3. Не виймайте з мультиварки кекс, відразу ж, як тільки пролунав сигнал про готовність. Спочатку перевірте, чи дійсно він пропікся. Використовуйте дерев'яну зубочистку або шпажку: проткніть їй середину кексу, а потім подивіться, чи не залишилося на ній тісто. Якщо шпажка суха, то випічка готова. Залиште кришку мультиварки відкритою і дайте кексу трохи охолонути. Потім за допомогою ножа відокремити його від стінок посуду і переверніть на тарілку. Якщо спробувати вийняти випічку відразу ж, то вона може розвалитися. Смак від цього, звичайно ж не зміниться, але вид буде не дуже красивий;
  4. Використовуйте для приготування тільки свіжі та якісні продукти, купуйте їх у перевірених постачальників – це запорука успішної випічки.

Як бачите, нічого складного в приготуванні тіста для кексів немає, всі інгредієнти легкодоступні. А з мультиваркою ви можете бути впевнені в тому, що низ кулінарного виробу не підгорить. Якщо ви будете дотримуватися рецептури і вищенаведених порад, то отримаєте чудову випічку до чаю, радує своїм смаком і ароматом. Але найголовніша умова – потрібно готувати з любов'ю! Приємного чаювання!

Що ще почитати: