27 июнь 2019 48

Рецепти приготування лепешняку з варенням в духовці і мультиварці

Манник – це щільний пиріг, він не такий ніжний, як той, що приготований тільки з борошна. Так що якщо вам хочеться чогось більш поживного, приєднуйтесь прямо зараз.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
рослинна олія - 100 мл
борошно - 0,2 кг
молоко - 200 мл
сода - 2 дрібку
манна крупа - 200 г
яйце - 1 шт.
цукор - 0,2 кг
варення - 30 мл
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 322 Ккал

Простий і досить швидкий варіант випічки вже перед вами. Дерзайте!

Як приготувати:

  1. Манну крупу, борошно і цукор з'єднайте в невеликій ємності.
  2. Влийте молоко, додайте яйце і ретельно все перемішайте.
  3. Всипте соду, влийте масло і змішайте всі компоненти між собою.
  4. Вмішайте варення і вилийте тісто у форму, розподіліть його.
  5. Поставте в духовку і випікайте сорок хвилин при 180 градусах.

Порада: можна додати в тісто шоколадні краплі, так пиріг буде цікавіше.

Шоколадний маннік на кефірі з варенням

Для любителів шоколаду хочемо запропонувати смачний варіант лепешняку з шоколадом. Уявіть, як смачно буде з холодним молочним коктейлем!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
какао 50 г
яйця 2 шт.
манна крупа 0,2 кг
пудра 20 г
рослинна олія 15 мл
варення 250 г
сода 2 дрібку
борошно 0,2 кг
кефір 200 мл
цукор 0,2 кг
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 278 ккал

Як приготувати:

  1. Склянка манної крупи з'єднайте з тією ж кількістю кефіру і какао.
  2. Дайте масі настоятися протягом тридцять хвилин.
  3. Коли час майже пройде, яйця розбийте в окрему ємність.
  4. Додайте до них цукор і збийте масу в пишну піну.
  5. Акуратно вмішайте частинами муку і обов'язково через сито.
  6. В кінці введіть варення і соду, перемішати.
  7. Отриману масу з'єднайте з манною і збивайте протягом хвилини.
  8. Форму змастіть маслом і вилийте в неї тісто.
  9. Поставте в духовку при 180 градусах на тридцять хвилин.
  10. Остиглий пиріг перед подачею присипте пудрою.
Порада: для оригінальності в тісто можна додати скибочки апельсина.

Рецепт на швидку руку

Яйця – зовсім не обов'язковий компонент у випічці. Тут ми замінили яйця бананами, і вийшло досить смачно. Обов'язково спробуйте приготувати манник з варенням без яєць, як буде час!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сода 5 г
цукор 0,2 кг
банани 1,5 шт.
манна крупа 200 г
вершкове масло 0,1 кг
борошно 0,2 кг
кефір 200 мл
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 295 ккал

Як приготувати:

  1. Крупу засипте в невелику ємність, залийте кефіром.
  2. Дайте настоятися, поки готуються інші компоненти.
  3. Банани очистіть і наріжте.
  4. Заглибним блендером збийте до отримання гладкого пюре.
  5. Додайте цукор і збийте компоненти до однорідності.
  6. Вершкове масло наріжте кубиками.
  7. Помістіть в сотейник і приберіть на плиту, дайте маслу розійтися.
  8. Після цього остудіть до кімнатної температури і вилийте в манну масу.
  9. Туди ж додайте банани з цукром і все це ретельно перемішайте.
  10. Введіть борошно через сито частинами.
  11. Додайте соду, перемішайте.
  12. Готове тісто вилийте у форму і відправте в духовку.
  13. Запікайте півгодини при 200 градусах.

Порада: можна замінити соду розпушувачем.

Пишний манний пиріг на молоці з варенням

Випічка на молоці виходить більш ніжною і водночас насиченою. Так що якщо ви хочете не тільки смачно, але і ситно поїсти, зберігайте цей рецепт.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
варення 75 мл
борошно 200 г
молоко 0,2 л
цукор 200 г
лимонна кислота 2 дрібку
манка 200 г
яйця 2 шт.
рослинна олія 5 мл
вершкове масло 150 г
сода 2 дрібку
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 333 ккал

Як приготувати:

  1. У глибоку ємність розбийте яйця.
  2. Додайте цукор і збийте компоненти в пишну, легку масу.
  3. Молоко зовсім трохи підігрійте.
  4. Влийте його до яєць і туди ж введіть манку.
  5. Перемішайте і дайте настоятися протягом тридцяти хвилин.
  6. За цей час розтопіть на плиті вершкове масло.
  7. Остудіть його до кімнатної температури.
  8. Коли час пройде, введіть масло в тісто, туди ж додайте лимонну кислоту.
  9. Всипте борошно через сито і замісіть однорідне тісто з допомогою блендера.
  10. Форму змастіть рослинним маслом за допомогою пензлика.
  11. Вилийте тісто рівномірно, зверху розподіліть варення.
  12. Приберіть пиріг в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.

Порада: додайте в тісто трохи горіхів, з ними буде смачно!

Манник з варенням в мультиварці

Якщо у вас є мультиварка, то на приготування піде всього двадцять хвилин. Все інше зробить ваша плита помічниця.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ванілін 2 г
манна крупа 0,2 кг
яйця 2 шт.
сметана 200 мл
вершкове масло 20 г
розпушувач 10 г
цукор 0,2 кг
густе варення 250 мл
борошно 200 г
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 335 ккал

Як приготувати:

  1. Яйця помістіть в миску, збийте міксером у пишну піну.
  2. Додайте цукор, розпушувач, сметану, ванілін і збийте ще раз.
  3. Приберіть тісто на десять хвилин у тепле місце.
  4. Після цього додайте варення і перемішайте.
  5. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом.
  6. Вилийте в неї тісто, розподіліть лопаткою.
  7. Увімкніть режим «Випічка» на одну годину і десять хвилин.

Порада: якщо варення з кісточками, краще перетріть через сито перед додаванням.

Дізнайтесь на нашому сайті, як можна спекти солодкий повітряний маннік на йогурті.

Як посмажити смачні манники на сковороді? Легко! Особливо, якщо перед очима наші рецепти, перевірені часом.

У наступній статті читайте, як швидко приготувати манник з яблуками.

Приготування без цукру

Хороший варіант для тих, хто стежить за фігурою, але все одно не може відмовити собі в смачній і солодкій випічці. Манник буде божественним!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
мед 5 г
яйця 3 шт.
сіль 1 пучку
кефір 0,2 л
сода 2 дрібку
лимон 1 шт.
вода скільки знадобиться
манна крупа 200 г
ізюм 100 г
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 164 ккал

Як приготувати:

  1. Ізюм промийте під проточною водою.
  2. Помістіть його в піалу і залийте окропом.
  3. Накрийте кришкою або тарілкою і дайте настоятися чверть години.
  4. Після цього відвар злийте, сухофрукти знову промийте і обсушіть.
  5. Крупу змішайте з кефіром і дайте їй настоятися одну годину.
  6. Яйця розбийте в миску, додайте сіль і збийте компоненти в пишну масу.
  7. Отриману масу вилийте в кефір і перемішайте.
  8. Лимон промийте, зніміть спеціальною теркою цедру.
  9. Додайте в тісто разом з содою і родзинками.
  10. З'єднайте компоненти між собою і вилийте отримане тісто у форму.
  11. Приберіть його в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.
  12. Мед з'єднайте з невеликою кількістю води.
  13. Готовий манник полийте медової просоченням, поки він гарячий.
Порада: якщо мед рідкий, то не треба розводити водою.

Корисні поради

У манник ви можете додавати будь-які компоненти за смаком. Це може бути все, що вам подобається, починаючи з цукатів і горіхів і закінчуючи свіжими ягодами і шматочками шоколаду.

Пиріг буде смачним як в теплом, так і в холодному вигляді. Але щоб післясмак було ще яскравіше, додайте солодку сметану, згущене молоко, мед, кленовий сироп, карамель, кулька морозива та ін.

Щоб текстура лепешняку була ще ніжніша, додайте в тісто трохи йогурту, збитих вершків. Можна використовувати тільки яєчні білки (буде пишніше) або жовтки (з ними все в рази ніжніше).

Манник – це шалено смачний перекус, ситний сніданок або поживний обід. Якщо ви любите випічку, обов'язково спробуйте її за нашими рецептами. Всі вони перевірені, і ми дуже рекомендуємо їх спробувати!

Що ще почитати: