20 апрель 2019 1 371

Як приготувати суп з свіжих печериць

З печериць готують багато різних страв. Вони поживні, смачні і відносно недорогі. Так як їх вирощують в тепличних умовах, то дефіциту на прилавках магазинів не буває.

Одне з найпоширеніших страв з цих грибів – суп. Існує багато варіантів: крем-пюре, сирний, з картоплею, з рисом, з куркою, з вершками, з сухариками, в горщиках.

Перевага печериць ще в тому, що вони дуже швидко і просто готуються, їх не потрібно варити годинами, як це відбувається з лісовими дикорослими грибами.
Грибний суп пісний
Інгредієнти Кількість
гриби - 200 г
локшина - 50 г
морквина - 1 шт.
цибулина - 1 шт.
масло - 2 ст. л.
вода - 2 л
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 23 Ккал

Низькокалорійний суп з грибами приготувати не важко, необхідно тільки підготувати перелік продуктів: печериці, локшину і будь-які овочі. Блюдо відноситься до пісного меню.

Моєму гриби в теплій воді. Робимо це швидко, щоб печериці не наситилися ще більше вологою. Шаткуємо слайсами і закидаємо підсмажитися в прогріте соняшникову олію на сковороді. Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо шматочками. Коли волога з грибів випарується, і вони почнуть підрум'янюватися, додати підготовлені овочі і пасеруємо всі разом.

У закипающую воду завантажуємо варитися локшину, через три хвилини викладаємо засмажку з грибів і цибулі з морквою. Підсолюємо, додаємо спеції і проварюємо страву ще дві – три хвилини. Залишаємо під закритою кришкою, щоб суп настоявся.

Рецепт супу з печериць і рису в горщиках

Незвичайний і навіть святковий вигляд має суп, приготовлений в горщиках в електродуховці. Смак такого страви істотно відрізняється від звичного звареного на плиті, але зробити його дещо складніше.

Склад:

  • гриби — 150 г;
  • рис – 1 ст. л.;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибулина – 0.5 шт.;
  • морква – 0.5 шт;
  • кріп, сіль;
  • сметана – 1 ст. л;
  • масло – 50 р.

Приготування: 1 годину.

Калорії: 45 Ккал/100 р.

Розберемо детально рецепт супу зі свіжих печериць з рисом в горщиках. Розтоплюємо вершкове масло в сотейнику. Гриби миємо й нарізаємо кубиками, відправляємо обсмажитися. Рис промиваємо і залишаємо у воді.

Моркву, картоплю і цибулю чистимо від шкірки, нарізаємо скибочками. Горщик промазуємо маслом і викладаємо шарами підготовлені продукти: картоплю, гриби, рис, моркву з цибулею. Заливаємо майже повністю кип'яченою водою або будь-яким бульйоном, додаємо сметану, герметично накриваємо кришкою і ставимо в підігріту до 185 °С електродуховку на сорок хвилин.

В кінці посипаємо подрібненим кропом, петрушкою або іншою свіжою зеленню.

Грибний суп-пюре з свіжих печериць і картоплі

Сучасні господині все частіше стали готувати на домашній кухні супи-пюре з гарбуза, брокколі, грибів, горошку і просто картопляні. Це перше блюдо виходить дуже ніжним, повітряним і смачним.

Склад:

  • гриби – 250 г;
  • картопля – 4 шт.;
  • грудка – 200 г;
  • вода – 2.5 л;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля зелена, сіль;
  • масло – 2 ст. л.

Приготування: 55 хвилин.

Калорії: 51 Ккал/100 р.

Курячу грудинку миємо і ставимо варитися в закипілу воду, підсолюємо і залишаємо на двадцять хвилин. Печериці промиваємо, шаткуємо й обсмажуємо на нерафінованій олії з нарізаною півкільцями морквою до повного випаровування вологи і отримання рум'яного кольору.

Картопляні бульби очищаємо і рубаємо скибочками. З готового бульйону виймаємо м'ясо. Його можна використовувати для приготування іншої страви, в суп воно більше не знадобиться. Закидаємо варитися картоплю, засмажку з моркви і грибів, підсолюємо і зменшуємо полум'я. Залишаємо доготавливаться суп на п'ятнадцять хвилин.

Знімаємо з плити, включаємо занурювальний блендер і пюрируем блюдо. Робити це потрібно поки воно гаряче. Розливаємо по тарілках, посипаємо зверху зеленою цибулею.

Сирний крем-суп з грибами

Приготувати це блюдо можна буквально за півгодини. Всі його компоненти не обов'язково обсмажувати, можна просто закласти в каструлю, включити плиту і проварити. Після доведення до смаку за допомогою спецій можна насолоджуватися смачним свіжим супом.

Склад:

  • гриби – 150 г;
  • сир – 2 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • манка – 2 ст. л.;
  • сіль, спеції;
  • вода – 2.5 л.

Приготування: 30 хвилин.

Калорії: 43 Ккал/100 р.

Плавлений сир кладемо в морозильну камеру на десять хвилин. Так він буде краще натиратися і не кришитися. Якщо ви забули це зробити, можна обмокнуть його в рослинне масло, це теж полегшить завдання.

Картоплю і моркву чистимо, розрізаємо довільними кубиками. Гриби миємо і при необхідності знімаємо верхню плівку. Якщо печериці дрібні, розрізаємо їх навпіл, великі – на чотири частини.

У киплячу воду відправляємо варитися підготовлені продукти на двадцять хвилин. Засипаємо манну крупу, підсолюємо, додаємо спеції. Весь час помішуємо, щоб крупа не перетворилася в грудки. Через п'ять хвилин викладаємо тертий сир. Залишаємо варитися суп на сім хвилин, поки сир повністю не розплавиться.

Суп зі свіжими печерицями, куркою і вершками

Рецепт цієї страви часто можна зустріти в ресторанному меню. Але тепер його можна приготувати і в домашніх умовах, порадувавши близьких смачною їжею.

Склад:

  • окіст – 1 шт.;
  • вершки – 100 мл;
  • гриби – 200 г;
  • часник – 1 шт.;
  • батон – 2 шт.;
  • цибулина – 1 шт.;
  • вода – 3 л.

Приготування: 50 хвилин.

Калорії: 56 Ккал/100 р.

Курячий окорочок осмаливаем, витягаємо пір'я, ретельно промиваємо і кладемо варитися в закипілу воду на двадцять п'ять хвилин. Якщо ви хочете приготувати менш жирний бульйон, використовуйте куряче філе. Після закипання не забудьте зняти піну, зменшити вогонь і підсолити.

Помиті і нарізані печериці обсмажуємо на вершковому маслі з цибулею. Батон нарізаємо на бруски. Можна використовувати навіть вчорашній, форма буде красивіше. Розкладаємо на деко і перешкодимо в електродуховку злегка підсмажитися.

Виймаємо м'ясо з каструлі, даємо йому охолонути і поділяємо на волокна. Часник чистимо і подрібнюємо гострим ножем. У бульйон кладемо гриби з цибулею, м'ясо, часник і вливаємо охолоджені вершки, робимо це повільно, весь час промешівая рідину, щоб молочний продукт не згорнувся. Проварюємо суп п'ять хвилин і відставляємо з конфорки. Сухарики гіркою кладемо персонально в тарілку зверху грибного супу.

Як приготувати пиріг зі смородиною читайте в нашій статті.

А ви знаєте як приготувати корисну, дієтичну запіканку без борошна і манки?

Ну дуже смачний десерт — шарлотка зі смородиною і вишнею. Це ягідне диво ви просто зобов'язані спробувати!

Перше страву з грибами і куркою в мультиварці

Для приготування супу в мультиварці можна скористатися не охолодженої, а копченою куркою. Таке поєднання з грибами завжди виходить виграшним. Блюдо виходить ситним, наваристим і смачним. Однак їсти його потрібно тільки з хлібом невеликих кількостях, воно важке на шлунок.

Склад:

  • гриби – 150 г;
  • копчена курка – 200 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • вермішель – 2 ст. л.;
  • сіль, приправи.

Приготування: 45 хвилин.

Калорії: 58 Ккал/100 р.

Включаємо електроприлад у режим смаження. Курку нарізаємо кубиками і кладемо підсмажитися, через три хвилини з'явиться жирок. Перемішуємо і даємо м'яса підрум'янитися. Слідом закладаємо нарубані слайсами печериці і моркву. Перемішуємо і пасеруємо десять хвилин, весь час помішуючи дерев'яною лопаткою.

Картоплю чистимо і старанно вимиваємо від бруду, рубаємо кубиками. У чашу з обсмаженими продуктами наливаємо кип'ячену воду, перемикаємо прилад на режим варіння і накриваємо кришкою. Не підходимо п'ятнадцять хвилин. Всипаємо вермішель, сіль, приправи, перемішуємо і доготавливаем блюдо три – чотири хвилини.

Кулінарні нотатки

  1. Печериці краще обсмажувати на суміші декількох масел, наприклад, оливкової і вершкового.
  2. Якщо ви любите супчики погостріше, додайте в нього дрібно порубаний пекучий перець або кілька ложок домашньої аджики.
  3. В сирно-грибний суп можна використовувати не тільки плавлений, але і твердий вершковий сир.
  4. Перед використанням глиняного посуду обов'язково помийте її з харчовою содою. Ні в якому разі не користуйтеся миючими засобами. Горщики напитаются хімічним запахом, а страва буде зіпсовано.
  5. Для супу в горщиках рекомендується обсмажувати не тільки печериці, але і картопляні бульби, так вид супу вийде ще апетитніше. Зверху після приготування можна посипати тертим сиром, він буде незайвим.
  6. У пісний суп підійдуть не тільки свіжі овочі, але і заморожені. Однак враховуйте, що в них багато вологи, з цього розрахунку дозуйте обсяг бульйону.
  7. Прісний смак пісного супу можуть розбавити різні спеції, які без обмеження додаються в блюдо. Ще урізноманітнює підсмажена грінки з часником або свіжий гарячий тост. У спеціалізованих магазинах можна придбати соєве м'ясо, воно вважається дієтичним і придатне для пісних або вегетаріанських страв.
  8. Грибний бульйон можна заморозити в ємності для льоду і використовувати кубики за необхідності в різні страви.
  9. Стежте, щоб суп з свіжих печериць з вершками або плавленим сиром сильно не клекотів, інакше молочні продукти згорнуться і будуть плавати зверху некрасивими пластівцями.
  10. Замість манної крупи в суп можна додати будь-яку іншу: ячмінну, пшеничну, вівсяну, тільки в невеликих кількостях, щоб трохи загущатися, а не перетворити на кисіль.
  11. Якщо у вас під рукою немає блендера, щоб пюрировать суп, можна скористатися звичайним ситом і перетерти його ложкою.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: