24 апрель 2019 4157

Як швидко і смачно посмажити гриби з цибулею

Коли на обід або вечерю хочеться чогось особливого і простого — смажені з цибулею гриби стануть відмінним рішенням. Їх приготування не вимагає практично ніяких зусиль, досить подрібнити і обсмажити компоненти.

Все інше зробить приголомшливий грибний смак і аромат. Найчастіше господині готують печериці, грузді, підосичники або білі гриби. Завдяки легким рецептами і кулінарних прийомів, готувати смажені грибочки дуже просто!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
печериці - 900 г
вершкове для смаження масло - 2 ст. л.
цибулини - 2 шт.
цукор - 15 г
сіль - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 62 Ккал
  1. Гриби ретельно промити, висушити на серветці і нарізати їх шматочками довільної форми. У випадку з лісовими грибами, їх потрібно злегка відварювати і ретельно чистити.
  2. Цибулю очистити, нарізати ножем кубиками або півкільцями. Лука можна брати більше, ніж передбачено рецептом.
  3. Масло розігріти в сковорідці. Додати туди цибулю, він повинен стати злегка м'яким.
  4. Наступним кроком всипаємо грибочки. Все перемішати, дати можливість їм осісти. Приперчити. І смажити до золотистого кольору.
  5. У процесі смаження за смаком підсолити і додати цукор. Завдяки цукру посилиться грибний смак.
  6. Під кінець смаження можна гриби накрити, щоб вони обм'якнули. Для того щоб вони були сильно засмажені, накривати овочі не потрібно.

Білі гриби, смажені зі сметаною і цибулею

Необхідні інгредієнти:

  • гриби білі — 1 кг;
  • цибуля — 200 гр;
  • вершкове або топлене масло — 2 ст. л;
  • сметана 15-25% жирності — 3 ст. л;
  • сіль, перець.

Час приготування: 35-40 хвилин.

Калорійність: 93 ккал .

  1. Білі гриби промити, очистити, відварити. Нарізати їх тонкими часточками або четвертинками.
  2. Цибулю нарізаємо кільцями. Помістити його на розігріту сковороду. Припустити цибулю до м'якості.
  3. Додати білі гриби до цибулі, перемішати і смажити на сильному вогні.
  4. Коли гриби добре осядуть в сковорідці, їх потрібно підсолити за смаком і приперчити.
  5. Коли вміст сковороди підрум'яниться, додати норму сметани. Накрити кришкою і довести зі сметаною до готовності.
  6. Подавати з відвареною картоплею або гречкою в гарячому вигляді.

Курка з грибами в духовці вийде ще смачніше і соковитіше, якщо ви прислухаєтеся до наших порад.

Читайте як смачно посмажити курку на сковороді — наші покрокові рецепти допоможуть зробити страву ще смачніше і соковитіше.

Візьміть на замітку рецепт смачної шарлотки без яєць.

Рецепт смажених груздів з цибулею і м'ясом

Необхідні інгредієнти:

  • свинина або телятина — 700 гр;
  • цибуля — 150 гр;
  • грузді — 450 гр;
  • масло вершкове або рослинне — 2 ст. л;
  • оцет 9% — 0, 5 ч. л;
  • сіль, перець.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність: в 100 грамах 164,5 ккал.

  1. Нарізати шматочками свинину, посолити її, посипати перцем і залити оцтом. Дати м'ясу трохи промаринуватися.
  2. Очистити норму цибулі, нарізати його кубиками або півкільцями.
  3. Грузді промити, пробланшировать кип'яченою водою, злити її і нарізати.
  4. На розігріту сковорідку з олією викласти віджату від маринаду м'ясо. Дати можливість м'яса злегка обсмажитися, щоб випарувався в сковороді сік.
  5. Додати цибулю, смажити до злегка обмякшего стану.
  6. Наступним етапом додаємо гриби. Все ретельно перемішати. Зверху накрити кришкою. Готувати, періодично помішуючи.
  7. Посолити за смаком, при необхідності всипати перцю. Довести до готовності.
  8. Подавати з гарніром із вареної картоплі, гречки або макаронів.

Як посмажити гриби з цибулею і фаршем

Необхідні інгредієнти:

  • гриби — 800 гр;
  • цибуля — 200 гр;
  • фарш — 350 гр;
  • олія для смаження — 2 ст. л;
  • спеції, сіль.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 99.7 ккал.

  1. Гриби промити, якщо лісові — попередньо відварити. Нарізати тонкими часточками.
  2. На сковороду налити олію розігріти його, всипати фарш з подрібненою цибулею.
  3. Обсмажити фарш, посолити, додати перцю.
  4. Як тільки з фаршу випарується сік, всипати овочі смажити до готовності.
  5. Щоб блюдо не вийшло сухим, головне його не пересмажити. Можна готувати під кришкою, так вийде соковитіше.

Кулінарні поради

  1. Смажити можна абсолютно будь-які грибочки. Якщо використовувати печериці, їх попередньо відварювати необов'язково. А ось лісові, щоб позбутися від піску і довести їх до напівготовності потрібно попередньо відварювати.
  2. Смажені грузді люблять багато цибулі, його ніколи багато не буває.
  3. Смажити гриби до золотистого кольору. Тим, хто сильно запашні страви не любить, можна протушити їх до готовності під кришкою.
  4. З грибами дуже добре поєднується сметана, за бажання її легко замінити вершками. У рідкісних випадках кладуть майонез.
  5. Посилити смак тепличних печериць можна з допомогою грибної приправи.

Поєднуючи різні сорти грибів, можна отримати смачне асорті з приємним ароматом!

Що ще почитати: