20 апрель 2019 28

Як просто зварити пельмені в мікрохвильовці

Довгий час всім здавалося, що мікрохвильова піч підходить тільки для розігрівання вже готових страв і взагалі побутовий предмет не надто вже великої практичності. Але поступово стало з'ясовуватися, що в мікрохвильовці можна, наприклад, зварити овочі для салату.

Далі більше – черга дійшла до випічки і цілих тортів з мікрохвильовки. А що щодо пельменів? Можна приготувати пельмені в мікрохвильовці? Так, їх, виявляється, теж можна зварити в СВЧ, не стоячи біля плити і не чатуючи тікає воду. І отримати гарячий ситний обід навіть хоч у себе в офісі.

Секрети і правила

Основною перевагою приготування пельменів в мікрохвильовці є, перш за все, зручність і швидкість цього процесу. Але, крім цього, пельмені, приготовані таким чином, виходять навіть більш смачними, тому що зникає властива їм водянистість, причому тісто залишається ніжним, а м'ясо таким же соковитим.

Але є секрети:

  • готувати їх краще всього в спеціальному посуді для СВЧ;
  • готувати їх потрібно в кількості не більше 10-15 штук.
  • готувати домашні вироби можна тільки після їх заморожування.

Якщо слідувати цим нехитрим правилам, можна отримати прекрасне блюдо за хвилини.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
заморожених пельменів - 15 шт.
води - стакан
солі - щіпка
лавровий лист та інші спеції - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал

Самий буденний варіант приготування пельменів в СВЧ стане гарним початком для експериментування з цим продуктом у даному виді приготування. Він дуже простий.

Пельмені потрібно викласти у глибоку форму для НВЧ, залити водою, посолити, зверху покласти лавровий лист, накрити форму кришкою або тарілкою і поставити варити пельмені в мікрохвильову піч на 10 хвилин при максимальній потужності. Але потрібно кожні три хвилини перемішувати пельмені, щоб вони добре проготовились. Готову страву можна заправити маслом, сметаною, посипати зеленню або додати щось інше за смаком. До речі, в посуді може залишитися бульйон, який немає необхідності виливати.

Як зварити пельмені в мікрохвильовці без води

Бувають ситуації, при яких води під рукою не виявляється. Але це не привід позбавляти себе можливості поласувати гарячими варениками. Їх можна приготувати і без води.

Необхідні інгредієнти:

  • 15 заморожених пельменів;
  • 400 мл сметани;
  • щіпка солі.

Час приготування страви: 10 хвилин.

Калорійність: приблизно 250 Ккал/100 гр.

У глибоку форму для СВЧ або просто керамічну або скляну миску необхідно покласти пельмені, залити їх сметаною, посолити, накрити кришкою і готувати 7 хвилин на максимальній потужності мікрохвильової печі. Перед варінням можна додати часник.

Якщо в холодильнику немає яєць, це зовсім не означає, що випічки до чаю не буде. Пропонуємо вам підбірку тортів без яєць, які нічим не відрізняються за смаком.

Візьміть на замітку рецепт сирної запіканки з манки з родзинками.

Як приготувати корисний білковий омлет на пару читайте тут.

Як приготувати смажені равіолі з сиром у мікрохвильовці

Раніше вариативом приготування пельменів була їх смаження на сковороді, що подобалося багатьом гурманам. Однак отримати равіолі ( так теж називають пельмені) з скоринкою можна і в мікрохвильовій печі.

Необхідні інгредієнти:

  • 15 заморожених пельменів;
  • стакан води;
  • щіпка солі;
  • 50 гр. твердого сиру;
  • 30 гр. вершкового масла.

Час приготування страви: 15-20 хвилин.

Калорійність: близько 300 Ккал/100 гр.

Спочатку треба зварити пельмені в мікрохвильовці за вказаним вище способом, а потім злити з них бульйон, якщо такою залишиться і перемішати їх з вершковим маслом, після чого знову поставити в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 5-8 хвилин (треба стежити за їх станом) вже без кришки.

Далі залишиться посипати їх тертим сиром і знову повернути в мікрохвильовку на 2 хвилини, по можливості використовуючи функцію гриля.

Як варити пельмені в банку в мікрохвильовці

Посуд для СВЧ є не у всіх, а скляні баночки точно знайдуться в кожному будинку, тим більше що цей спосіб дозволяє приготуватися відразу не одну порцію – адже на підставці в мікрохвильовій печі може вміститися відразу кілька баночок одночасно, і це зручно.

Необхідні інгредієнти:

  • 15 заморожених пельменів (у розрахунку на одну баночку 0,5 літра);
  • окріп;
  • сіль, лавровий лист, перець горошком за смаком.

Час приготування страви: близько 15 хвилин.

Калорійність: приблизно 150 Ккал/100 гр.

Напівфабрикати потрібно покласти в скляну півлітрову банку і залити окропом так, щоб вода їх покривала. Зверху додати лавровий лист, кілька горошин чорного перцю і сіль за смаком, після чого поставити банку в мікрохвильовку на середню потужність на 2 хвилини, дістати, перемішати її вміст і поставити ще на 4 хвилини.

І так зробити ще пару раз, візуально перевіряючи готовність пельменів – це займе 12-15 хвилин в цілому.

Пельмені зі сметаною в горщику – просто і смачно!

Таке блюдо можна назвати практично святковим, а вже пригостити ним прийшли на вогник друзів – саме мила справа. Тим більше, що страви в горщиках особливо апетитні.

Необхідні інгредієнти:

  • 0,5 кг заморожених пельменів;
  • стакан води;
  • 100 гр. сметани;
  • 100 гр. кетчупу;
  • 50 гр. майонезу;
  • 200 гр. заморожених грибів (порізаних);
  • 150 гр. твердого сиру;
  • сіль, перець, лавровий лист за смаком.

Час приготування страви: близько 20 хвилин.

Калорійність: приблизно 300 Ккал/100 гр.

У випадку даного рецепту заморожені інгредієнти краще розморозити, але, в крайньому випадку, можна покласти їх і так, трохи збільшивши час приготування страви.

Отже, в горщики потрібно рівномірно розкласти пельмені і гриби, розмішати воду зі сметаною, майонезом та кетчупом і залити цієї сумішшю так, щоб вона покривала інгредієнти.

Далі горщики потрібно поставити в мікрохвильову піч на 10 хвилин на великої потужності, і потім відкрити їх, посипати тертим сиром, відправивши назад ще на 2 хвилини вже без кришки. У підсумку виходить відразу ж перше і друге блюдо, причому м'ясне з гарніром.

Корисні рекомендації

Згідно практиці, ті, хто спробував варити пельмені в мікрохвильовці, до звичного способу їх варіння вже не повертається. Тому що немає розварювання і всіх інших неприємностей, які можуть супроводжувати варіння пельменів. Але робити це в СВЧ теж можна різними способами, а точніше зі знанням деяких секретів приготування:

  1. Заливати пельмешки для варіння в мікрохвильовці можна не тільки водою, але ще й бульйоном, в тому числі і овочевим або грибним. Це додасть страві ароматності.
  2. Намагатися відварити пельмені відразу у великій посуді, виваливши туди всю пачку, не варто, тому що вони просто не зможуть нормально проготовиться таким чином. У мікрохвильовій печі можна варити пельмені тільки порційно, не більше 10-15 штук.
  3. Регулярне перемішування пельменів при варінні в мікрохвильовці потрібно для того ж, для чого потрібно при звичайному варінні – щоб виробів не злиплися між собою.
  4. Варити пельмені в СВЧ потрібно або в спеціально призначеному посуді або в керамічному або скляному, але металеву використовувати суворо заборонено.
  5. Домашні, тільки що зліплені равіолі або розморожені покупні краще не варити в мікрохвильовій печі тому, що з певних причин продукт після заморозки виходить соковитіше. Досить хоча б пари годин для заморозки.
  6. Скоротити час приготування пельменів в мікрохвильовці можна, заливши їх окропом, а не звичайною водою. Тоді для їх варіння буде достатньо всього 5 хвилин.
  7. Іноді варіння пельменів таким чином може не вийти з-за особливостей СВЧ, а не тому, що щось неправильно робилося. Буває, що вода нагрівається тільки країв форми, залишаючись при цьому в центрі холодної, і пов'язано це з тим, що у мікрохвильовій печі низька прохідність хвиль. Так пельмені не вийдуть.

Таким же чином в мікрохвильовій печі можна варити не тільки равіолі, але і вареники або інші подібні заморожені вироби з тіста з начинкою.

До пельменів в мікрохвильовці можна додавати різні інгредієнти за смаком: це можуть бути заморожені гриби або овочеві суміші або щось інше. Дане блюдо є справжнім полем для експериментів, якщо освоїти принцип.

Що ще почитати: