31 март 2019 47

Як приготувати шніцель з курячої грудки

Приготувати шніцель з курячої грудки нескладно. Існує декілька найбільш поширених варіантів приготування. Шніцель з курячої грудки в паніровці дозволяє за короткий період часу, щоб приготувати цей смачний кулінарний шедевр.

Шніцель по-міністерськи поверне в минулі радянські незабутні часи. А шніцель січений, приготований в духовці, порадує невластивою для курячого м'яса соковитістю і ніжністю.

Покроковий рецепт м'яса в паніровці
Інгредієнти Кількість
куряче філе - 800 грам
пшеничне борошно - 4 столові ложки
курячі яйця - 3 штуки
панірувальні сухарі - 4 або 5 столових ложок
рослинна олія - для обсмажування
сіль і перець - по мірі необхідності
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 145 Ккал

Завдяки панировочным сухарів у м'яса утворюється дуже смачна хрустка скоринка, яка служить прекрасним доповненням цієї страви.

Покрокове приготування шніцелів з курячої грудки в паніровці:

  1. Підготовлене м'ясо необхідно дуже ретельно вимити і ретельно обсушити за допомогою паперових кухонних рушників. Від кожної окремої грудки необхідно відокремити частину товстого краю, а також обрізати завжди який відокремлюється шматочок зсередини. Таким чином, з підготовленого кількості м'яса повинно вийти п'ять рівних однакових частин. Кожну з них необхідно дуже ретельно відбити з гладкою сторони;
  2. Всі обрізані дрібні частини також потрібно дуже ретельно відбити;
  3. З відбитих дрібних частин можна зібрати ще кілька цілих шматків. Зробити це можна, накладаючи внахлест один на одного дрібні частини. Так, має вийти ще три шматочки. Їх необхідно додатково трохи і дуже акуратно відбити, особливо місця з'єднань;
  4. В чисту ємність потрібно насипати потрібну кількість борошна. Додати до неї сіль і ретельно перемішати;
  5. В іншу також чисту ємність треба вбити три курячих яйця. Перемішати акуратно виделкою, але ні в якому разі не потрібно їх збивати;
  6. В наступну зручну чисту ємність висипати панірувальні сухарі;
  7. Зручну для смаження м'яса сковороду поставити на плиту і налити в неї рясно рослинне масло. Нагріти її на інтенсивному вогні, потім зменшити вогонь до середньої інтенсивності;
  8. Відбите м'ясо, перв3ю чергу, потрібно обкачати в борошні;
  9. Потім занурити повністю м'ясо в яєчний складу. Обов'язково дістати відбивну і трохи струснути над ємністю, видаляючи надлишки яєчної суміші;
  10. І в кінцевому підсумку обкатати м'ясо з усіх боків в панірувальних сухарях;
  11. Помістити на сковороду і обсмажувати кожен шматочок протягом двох хвилин з кожної зі сторін;
  12. Після цього можна подавати страву до столу в гарячому і апетитному вигляді.

Як приготувати медальйони зі свинини читайте в наш статті.

Читайте як приготувати смачні кексики в силіконових формочках з різноманітними начинками.

Як приготувати ніжний рулет з свинячого сала зі шкіркою читайте в нашій статті.

Варіант приготування знаменитого шніцеля по-міністерськи

Шніцель по-міністерськи, приготований з курячого філе – це блюдо, яке користувалося популярністю ще в радянські часи. Тому багатьом смак даного м'яса може здатися дуже знайомим, а то і зовсім рідним. Для приготування страви потрібно:

  • цільне куряче філе – 1 штука;
  • куряче яйце – 1 штука;
  • білий хліб – 1/2 буханки;
  • масло вершкове – 50 грам;
  • кількість солі і перцю на особистий розсуд.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 137 ккал.

Як приготувати шніцель по-міністерськи з курячої грудки:

  1. Спочатку необхідно підготувати хліб. Бажано брати не дуже свіжу хлібину, оскільки в іншому випадку вона буде занадто розпадатися, і необхідний результат може не вийти. Отже, хліб потрібно нарізати на шматочки у формі невеликої соломки;
  2. Куряче філе розрізати в поздовжньому напрямку на три абсолютно однакових шматка;
  3. Кожен зі шматків необхідно акуратно відбити і присипати трохи сіллю і перцем;
  4. Яйце вбити в окрему ємність, додати невелику кількість солі і ретельно збити до утворення однорідної маси;
  5. Підготовлене м'ясо дуже добре занурити в яєчну суміш;
  6. Після цього дістати м'ясо і добре обкатати в підготовленому хлібі;
  7. Сковороду поставити на плиту і розтопити в ній підготовлене кількість вершкового масла;
  8. Обсмажувати м'ясо в хлібній паніровці з обох боків до утворення рум'яної хрусткої скоринки.

Шніцель, рублений з курячої грудки, в духовці

Страва, приготована за цим рецептом, виходить дуже смачним, соковитим, ніжним. Для його приготування знадобиться:

  • філе куряче – 500 грам;
  • часникові зубки – 3 штуки;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • твердий сир – 200 грам;
  • ріпчаста цибуля – одна штука;
  • пшеничне борошно – 3 столові ложки;
  • куряче яйце – 2 штуки;
  • кількість солі і чорного меленого перцю на особистий розсуд.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 183 ккал.

Поетапний процес приготування м'яса:

  1. Куряче філе ретельно вимити, висушити і нарізати на дрібні шматочки. Викласти в будь-яку глибоку ємність;
  2. Твердий сир подрібнити за допомогою дрібної терки і додати в ємність з курячим філе;
  3. Підготовлений часник звільнити від шкірки, помити, обсушити і потім подрібнити. Додати до м'яса і сиру;
  4. Цибулю також звільнити від шкірки, помити і подрібнити на невеликі кубики. Сковороду поставити на вогонь середньої інтенсивності і змастити рослинним маслом. Викласти туди підготовлений цибулю. Обсмажувати до появи характерного золотистого забарвлення;
  5. Обсмажену цибулю додати в ємність з м'ясом і сиром;
  6. Вбити в цю ж ємність підготовлені курячі яйця;
  7. Додати необхідну кількість чорного меленого перцю і солі;
  8. Туди ж додати пшеничне борошно;
  9. Весь вміст ємності необхідно дуже ретельно перемішати, поки не утвориться маса абсолютно однорідного складу;
  10. На попередньо оброблений соняшниковою олією деко. Сформувати з допомогою столової ложки шніцелі з підготовленого фаршу;
  11. Відправити деко в попередньо розігріту до 200С духовку і залишити для випікання на 25 хвилин.

Шніцелі з курячої грудки – це прекрасний варіант для сімейного вечері. Особливо вони гарні для тих, хто страждає повним браком часу, оскільки процес приготування займає невелику кількість часу. Обов'язково варто спробувати всі описані рецепти, тому що кожен з них може здивувати і порадувати не тільки кухаря, але і тих, для кого готується це ситне ласощі.

Що ще почитати: