15 апрель 2019 2 367

Як смачно приготувати макарони з сосисками

Макарони та сосиски – звичне, але позірна таким банальним поєднання, від якого іноді навіть намагаються бігти на користь більш «нормальних» страв. Хоча це, швидше за все, тому, що багато хто не знають про те, що макарони з сосисками можна готувати за різними рецептами, а ще більш оригінальним ці страви зробить той факт, що сосиски поділяються за сортами, що відрізняються один від одного, а макарони мають різні форми і результат завжди буде якимось новим. А ще макарони з сосисками любить абсолютно кожна дитина.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
будь-яких макаронів - 100 г
будь сосисок - 2 шт.
вершкового масла - 1 ст. ложка
солі - за смаком
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал
Сніданок повинен бути ситним, смачним і обов'язково швидко готуватися. Якщо з'їсти на нього макарони з сосисками, то енергії вистачить навіть до випадково припізнілих обіду.

Це самий простий і в принципі всім відомий рецепт – макарони потрібно зварити у воді (підсоленій) і відкинути на друшляк, після чого заправити вершковим маслом. В цей же час в іншій посуді потрібно відварити сосиски.

Залишиться тільки викласти макаронні вироби і сосиски на тарілку і за бажанням додати до страви якийсь соус: кетчуп, гірчицю і т. д. Ще можна зверху посипати його рубаною зеленню.

Або ж можна сосиски не відварювати, а обсмажити на сковороді і викласти туди ж зварені макарони, прожарив всі разом.

Запіканка з макаронів з сосисками

Часто в холодильнику залишаються недоїдені макарони, які невідомо куди дівати, але і викидати шкода. Та й не варто цього робити, краще приготувати з них запіканку.

Необхідні інгредієнти:

  • 300 гр. будь-яких макаронів (у сухому вигляді);
  • 4 будь сосиски;
  • 1 середня цибулина;
  • 2 ст. ложки олії;
  • 40 гр. вершкового масла;
  • 2 курячих яйця;
  • 50 мл молока;
  • 100 гр. твердого сиру;
  • 1 ст. ложка панірувальних сухарів.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність: приблизно 400 Ккал/100 гр.

Спочатку потрібно дрібно нарізати цибулину і обсмажити на рослинному маслі, після чого додати нарізані кружальцями сосиски і ще трохи обсмажити все разом. Пасту потрібно перемішати з вершковим маслом – це можна зробити, поставивши посуд на вогонь.

Форму для запікання теж потрібно змастити рослинним маслом і посипати її сухарями, далі викласти туди половину макаронів, зверху макарони з цибулею, залишилися макарони і залити все яєчної сумішшю. Для її приготування необхідно збити яйця з молоком, за смаком посолити і поперчити.

Зверху майбутня запіканка посипається натертим сиром – її потрібно готувати в духовці протягом 30 хвилин на температурі 180 градусів. Готово!

Як смачно приготувати макарони з сиром і сосисками в духовці

Цей рецепт схожий на попередній, але все ж не є запіканкою – це просто ситне основна страва, що готується швидко і без клопоту, радуючи при цьому всіх домашніх.

Необхідні інгредієнти:

  • 0,5 кг будь-яких макаронів;
  • 6 будь-яких сосисок;
  • 1 середня цибулина;
  • 150 гр. твердого сиру;
  • 2 ст. ложки олії;
  • сіль і перець за смаком.

Час приготування страви: 45 хвилин.

Калорійність: приблизно 370 Ккал/100 гр.

Макаронні вироби потрібно поварити в підсоленій воді протягом 3 хвилин, потім відкинути їх на друшляк. Цибулину нарізати кубиками і обсмажити в рослинній олії, додавши до неї на стані напівготовності нарізані кружечками сосиски і проготовив все ще разом.

Далі перемішати отриману піджарку з макаронами, посолити, поперчити і знову прожарити все на сковорідці ще кілька хвилин. Викласти масу в змащену маслом форму для запікання, посипати натертим сиром і випікати страва до рум'яної скоринки.

Як спекти торт в мікрохвильовці 5 хвилин. Спробуйте наші рецепти.

Рулет зі скумбрії з желатином і овочами — чудова закуска.

Рецепти корисних салатів з брокколі з покроковими фото і підказками кулінарів.

Макарони в томатному соусі з сердельками в мультиварці

Мультиварка дуже зручна річ, яку можна використовувати для приготування в тому числі і макаронів – і не просто макаронів, а повноцінного гарячого страви для всієї родини.

Необхідні інгредієнти:

  • 0,5 кг будь-яких макаронів;
  • 0,3 кг будь-яких сосисок;
  • 3 ст. ложки томатного соусу або кетчупа;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • сіль і перець за смаком.

Час приготування страви: близько півгодини.

Калорійність: приблизно 350 Ккал/100 гр.

Мультиварку потрібно поставити на режим «Смаження», налити туди трохи олії і дати йому нагрітися, після чого висипати в чашу нарізані великими шматочками сосиски – досить розрізати на 4 частини.

Обсмажити до рум'яної скоринки, додати до сосисок томатний соус, перемішати їх і готувати під закритою кришкою ще 3 хвилини.

Далі в чашу треба всипати макарони і влити окріп так, щоб він покривав їх на 1 див. Додати сіль, перець і встановити режим «Варка» або краще «Плов» на 15 або 20 хвилин.

Смачна підлива з сосисок до пасти

Багато люблять їсти макарони з підливою, але не завжди будинку виявляється м'ясо або фарш для її приготування. Набагато частіше виявляються сосиски, і вони підходять для цієї справи.

Необхідні інгредієнти:

  • 4 будь сосиски;
  • 2 середні цибулини;
  • 100 гр. томатного соусу або кетчупа;
  • 100 гр. сметани;
  • 4 зубчики часнику;
  • 2 ст. ложки олії;
  • сіль і перець за смаком.

Час приготування страви: 20 хвилин.

Калорійність: приблизно 250 Ккал/100 гр.

Для приготування підливи спочатку потрібно цибулини нарізати півкільцями і обсмажити їх на олії на середньому вогні, постійно помішуючи, до напівготовності. У цьому рецепті можна нарізати сосиски кружечками і, і великими шматочками, за бажанням, виклавши їх до цибулі.

Паралельно на цьому етапі вже можна ставити каструлю для макаронів. До з підсмаженою цибулею сосисок потрібно додати томатний соус, сметану, сіль і перець, все перемішати і згасити ще приблизно 5 хвилин.

В кінці додати до підливі різаний або видавлений часник, знову все перемішати, ще трохи прогріти і зняти з вогню.

Цікавий рецепт «Восьминіжки»

Це одне з найулюбленіших дітьми страв, так як воно виглядає дуже незвично і з ним можна розіграти цілу сценку в процесі поїдання. Так чому б їх не порадувати?

Необхідні інгредієнти:

  • 0,4 кг спагетті (обов'язково з твердих сортів пшениці);
  • 0,2 кг будь-яких сосисок;
  • 70 гр. вершкового масла;
  • 100 гр. твердого сиру;
  • сіль за смаком.

Час приготування страви: близько 20 хвилин.

Калорійність: приблизно 300 Ккал/100 гр.

Сосиски потрібно розрізати на великі шматочки: в залежності від їх довжини це може бути три або чотири частини. Далі потрібно брати по кілька штук спагетті (7-8) і нанизувати їх на шматочок сосиски, а вірніше проткнути його ними.

Можна розламати спагетті навпіл у разі, якщо вони не будуть поміщатися в посуд для варіння. На цьому підготовка продукту закінчується, далі його потрібно тільки відварити в підсоленій воді до готовності тіста.

Потім макарони з сосисками потрібно відкинути на друшляк, викласти на тарілку і додати вершкове масло, а також посипати зверху сиром. Ще можна приправити страву зеленню або полити кетчупом або якимось іншим соусом до смаку.

«Волохаті» сосиски готові!

Кулінарні хитрості

Щоб макарони з сосисками виходили смачними і не розварювалися, важливо вміти їх правильно приготувати. Здавалося б, найпростіше блюдо, але у всьому є свої нюанси і секрети:

  1. Незалежно від форми макаронів, їх потрібно викладати в киплячу підсолену воду і варити на слабкому кипінні до необхідної консистенції. Бажано, щоб це було «альденте», при якому макарони зовсім трохи твердими всередині.
  2. Після відварювання макаронів їх потрібно відкидати на друшляк, щоб прибрати всю зайву рідину і заправляти рослинною олією або вершковим маслом, щоб вони не злипалися. Не так важливо, яке саме буде масло, головне, щоб був жир.
  3. Щоб макарони правильно зварилися, потрібно дотримуватися співвідношення продукту і води – 300 гр. макаронів вимагають не менше 2,5 літрів підсоленої води. Якщо води буде менше, то вироби будуть липкими і в'язкими або ж просто злипнуться.
  4. Під час варіння макаронних виробів їх обов'язково потрібно постійно помішувати.
  5. Запіканки з макаронів можна готувати як з вже зварених холодних (залишки гарніру), так і з зварених спеціально для приготування страви виробів. В них можна додавати різні інгредієнти, не одні сосиски: сир, фарш та ін.
  6. Краще всього вибирати ті макарони, на упаковці яких вказано час варіння 5-7 хвилин, тому що інакше вони можуть занадто розваритися і страва не вийде.
  7. У всіх перерахованих рецептах при необхідності можна замінити сосиски на варену ковбасу, постаравшись порізати її на шматочки, нагадують сосиски. Однак при цьому ковбасу для страви потрібно готувати трохи менше, ніж сосиски.
  8. При приготуванні в мультиварці важливо не перестаратися з кількістю води в чаші, інакше макарони можуть занадто розваритися і перетворитися в борошняній ком.
  9. В запіканках твердий сир можна використовувати не тільки для посипання зверху, але і для змішування з основною масою. Терти можна на великій і дрібній тертці.
  10. Форма для макаронних запіканок обов'язково повинна бути змащена маслом і, по можливості, бажано посипати її панірувальними сухарями чи манкою.
  11. У гарячому вигляді запіканки з макаронів з сосисками краще не нарізати, так як вони розваляться, і краще дати страві хоча б трохи охолонути перед тим, як подавати його до столу.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: