13 апрель 2019 1 077

Як смачно приготувати солянку з сосисками

Солянка – це традиційне російське блюдо, яке вариться на густому бульйоні з великою кількістю пряних, гострих спецій.

Жодна солянка не обходиться без кислуватих компонентів, які входять до її складу: оливок, маринованих огірочків або грибів, каперсів, часточок лимона або домашнього квасу з родзинками. Для більшої ситності додають картоплю, кислу капусту та інші овочі.

М'ясна солянка готується зі свинини, яловичини або баранини з різними ковбасними копченостями, сосисками і солониною. До її складу також входить томатна паста або соус. Наприкінці в тарілку додають подрібнену петрушку, кріп і домашній соус з майонезу або сметани.

Але є ще одна варіація цієї страви, яка готується абсолютно по-іншому і виступає більше як закуска, а не перше блюдо. Спосіб приготування полягає в тому, що капусту шинкують, смажать на сковороді, додають посічені сосиски, томатну пасту, морс або кетчуп.

І те, і інше блюдо мають одну назву, але вони абсолютно різні за структурою, хоча за смаком схожість є.

Солянка з капусти з сосисками
Інгредієнти Кількість
сосиски - 400 г
томатна паста - 3 ст. л
масло - 2 ст. л
капуста квашена - 200 г
зелень, сіль - за смаком
вода - 1,5 л
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 93 Ккал

Якщо вам захотілося зварити солянку, а м'яса під рукою не виявилося, його завжди можна замінити будь копченою ковбасою або сосисками.

Як готувати солянку з сосисками? Ємність наповнюємо водою. З сосисок знімаємо натуральну оболонку, нарізаємо кільцями.

У сковороду наливаємо нерафінована олія, закидаємо туди порізаний продукт і злегка обсмажуємо до рум'яного кольору.

Квашену капусту виймаємо з банки, видаляємо лист лавра і перець. Якщо є необхідність, злегка промиваємо, додаємо до сосисок і підсмажуємо всі разом.

Томатну пасту або соус розвести в половині склянки води. Коли зажарка готова, викладаємо її в закипающую воду, підсолюємо, додаємо спеції і томат. Все перемішуємо і проварюємо п'ятнадцять хвилин. В кінці засипаємо подрібненою зеленню і розливаємо по тарілках.

Солянка з сосискою зі свіжої капусти і картоплі

Щоб урізноманітнити банальну меню, можна приготувати страву за цим рецептом. Для нього потрібні найпростіші продукти, які в будь-якому випадку є в будинку. Виходить смачно, калорійно і незвично.

Складові:

  • сосиски – 250 г;
  • капуста – 300 г;
  • картопля – 6 шт.;
  • олія – 30 мл;
  • кетчуп – 100 мл;
  • сіль, спеції;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.

Підготовка: 55 хвилин.

Калорії: 102 Ккал/100 р.

Картоплю очищаємо і режим великими скибочками – дрібні швидко розваляться на сковороді і перетворяться на кашу. Капусту розрізаємо навпіл і шаткуємо. Наливаємо олію на сковороду і підсмажити капусту. Слідом додаємо терту моркву і нарізану півкільцями цибулю. Коли овочі підсмажаться, додаємо картоплю, томатну пасту і спеції, все старанно перемішуємо і тушкуємо десять хвилин.

Сосиски найкраще взяти копчені – аромат страви буде більш насиченим. Рубаємо їх кільцями і додаємо до інших компонентів, заливаємо двома склянками гарячої води і щільно закриваємо кришкою. Залишаємо тушкуватися на двадцять хвилин. По консистенції солянка повинна вийти чимось середнім між другим блюдом і густим супом.

Паста з сьомгою — неймовірно смачне блюдо. Ви любите макарони по флотськи? Ви просто не пробували цей рецепт!

Картопляний суп-пюре — густий, насичений і ароматний. Наші підказки допоможуть вам приготувати його правильно.

А ви знаєте як правильно підібрати гарнір до різних видів котлет? Ми підкажемо, що краще всегт поєднується з рибними, м'ясними або овочевими котлетками.

Як приготувати страву з маринованими огірочками

Набрид приївся борщ і суп, хочеться якось урізноманітнити меню перших страв? Це можна легко зробити, приготувавши легку негусту солянку з сосисками і маринованими огірочками. Вона вийде не такою жирною і наваристою, як у класичному рецепті.

Складові:

  • сосиски – 7 шт.;
  • ковбаса – 150 г;
  • огірки – 5 шт.;
  • морс томатний – 100 мл;
  • масло – 2 ст. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • сіль.

Підготовка: 45 хвилин.

Калорії: 103 Ккал/100 р.

У сковороду вливаємо нерафінована олія. Овочі шаткуємо брусками, але не дуже тонко. Висипаємо підготовлену моркву і цибулю пассироваться. З огірочків зрізаємо хвостові частини, натираємо на тертці.

Сосиски з ковбасою звільняємо від оболонки і нарізаємо шматочками. Коли зажарка буде золотистого кольору, додаємо копченості, все перемішуємо і підсмажуємо. Через сім хвилин вливаємо томатний морс. Якщо його не знайшлося, то можна замінити тертими помідорами або легким кетчупом. Закидаємо до заправці огірки і все ретельно перемішуємо. Обсмажуємо всі продукти разом не більше десяти хвилин.

Ставимо дволітрову каструлю з водою на плиту, доводимо до закипання, закладаємо весь вміст сковороди, підсолюємо, засипаємо зеленню і проварюємо десять хвилин.

Варимо солянку в мультиварці

Перше блюдо, приготоване в мультиварці, завжди виходить смачніше, ніж у звичайній каструлі на плиті, тому що в процесі термічної обробки всі продукти знаходяться під герметично закритою кришкою, і всі аромати залишаються всередині.

Складові:

  • капуста – 650 г;
  • сосиски – 250 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • вода – 1.5 л;
  • масло – 3 ст. л.
  • сіль, приправи.

Підготовка: 1 год.

Калорії: 106 Ккал/100 р.

Цибулину і моркву очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками. Включаємо електроприлад у режим смаження і наповнюємо чашу рослинним маслом. Коли воно прогріється, закладаємо пассироваться нарізані овочі. Через сім хвилин додаємо порубані кільцями сосиски, перемішуємо силіконової або дерев'яною лопаткою.

З капусти, знімаємо верхні листочки, зрізаємо почорніння, якщо є. Розрізаємо навпіл качан і шаткуємо капусту. Закидаємо її в чашу, вимішуємо і обсмажуємо десять хвилин. Заливаємо все кип'яченою водою, підсолюємо, додаємо приправи і перемикаємо в режим варіння.

Закриваємо кришку приладу і залишаємо варитися на двадцять хвилин. Не поспішайте відразу розливати солянку з сосисками по тарілках, дайте їй трохи настоятися.

Не зайвими до цієї страви буде часниково-сметанний соус або домашній майонез, підсмажені грінки або тости.

Кулінарні хитрості

  1. Щоб смак тушкованої капусти з сосисками вийшов кисло-солодким, в кінці приготування додайте чайну ложку винного оцту і півтори – цукру.
  2. Якщо не хочете, щоб вся квартира не пропах тушкованою капустою, в чашу мультиварки покладіть маленький шматочок чорного хліба. Весь аромат затримається в ньому.
  3. Дозування томатної пасти, соусу або кетчупа вказана умовно, додавайте відповідно до свого смаку і переваг.
  4. Солянку з сосисками можна їсти як самостійне блюдо або як доповнення до будь-якого гарніру.
  5. Обов'язковим компонентом солянки з сосисками є свіжа зелень, яка не тільки доповнить смак, але і додасть страві більш апетитний вигляд.
  6. Не варто економити при виборі сосисок. Дешеві в це блюдо не годяться, вони швидко розваляться при смаженні і перетворяться на кашу.
  7. В солянку підійдуть як оливки, так і маслини тільки беріть їх без кісточок, щоб не ускладнювати собі завдання при нарізуванні.
  8. Не робіть полум'я занадто великим. Після закидання всіх складових в каструлю солянка повинна повільно нудитися, а не вирувати.
  9. Замінити на томатну пасту можна не тільки кетчупом або соусом. В'ялені консервовані помідори теж підійдуть.
  10. Використовуйте картоплю жовтих сортів. Під час обсмажування вона не розвалюється, залишаються цілі-цілісенькі шматочки.
  11. Не шинкуйте капусту тонкою соломкою, щоб всі продукти мали однакову м'якість і смак.
  12. Огірочки підійдуть як мариновані в оцті, так і броженые бочкові.

Приємної трапези!

Що ще почитати: