03 июнь 2019 3 506

Як смачно приготувати салат зі свинячого серця

Багато звикли обходити субпродукти стороною, вважаючи їх чимось несмачним або ж атрибутом неблагополучного способу життя. Але і те, і інше можна назвати виразно помилковими думками, тому що з субпродуктів можна приготувати багато смачних і навіть вишуканих страв, які, до того ж, ще й дуже корисними, не в приклад страв з дорогого філе.

Наприклад, те ж свиняче серце є багатим джерелом не тільки білка, але також і амінокислот, і цінних мінералів. Такий продукт може стати основою для багатьох салатів, при цьому вони вийдуть і поживними, і дуже економічними.

Салат з серця свинячого з маринованою цибулею
Інгредієнти Кількість
свинячого серця - 1 кг
цибулин - 2 середніх
болгарських перцю - 2 шт.
зеленої цибулі - кілька пір'їн
часнику - 3 зубчики
столового оцту - 2 ст. ложки
цукру - 1 ч. ложка
петрушка і кріп - за смаком
нерафінована соняшникова олія - для заправки
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал
Смачний і легкий салат, в якому немає місця зайвому жиру, тому що субпродукт у ньому відварюється, а не обсмажується, але є місце для пікантності і приємної гостроти.

Субпродукт потрібно помити і поставити варитися на півтори години, після чого остудити.

У цей час можна замаринувати цибулю, для чого потрібно розбавити оцет водою в пропорції дві частини оцту на одну частину води, додати до нього цукор і залити їм дрібно нарізану цибулю. В принципі для готовності цибулі достатньо 15 хвилин, але якщо він простоїть довше, то гірше від цього не стане.

Болгарський перець потрібно нарізати соломкою, зелень і зелений лук дрібно порубати. Готове остигле сердечко можна теж нарізати соломкою або малим кубиками і перемішати з іншими інгредієнтами.

Залишиться тільки салат посолити і заправити його ароматним маслом. При подачі його можна розкласти за салатним листям.

Гострий салат з морквою по-корейськи

Корейська морква робить будь салат особливо пікантним, а вже у поєднанні зі свинячим серцем вона може утворити відмінне бюджетне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 свиняче серце;
  • 150 гр. корейської моркви;
  • 150 гр. твердого сиру;
  • 2 середніх цибулини;
  • майонез для заправки.

Час приготування страви: без урахування часу на приготування серця — близько 20 хвилин.

Калорійність: приблизно 220 Ккал/100 гр.

Субпродукт потрібно очистити від плівок, розрізати і промити всередині, щоб позбутися можливо скопилася там крові. Потім його потрібно відварити до м'якості, охолодити і нарізати соломкою.

Сир натерти на крупній тертці, цибулю нарізати тонкими півкільцями, змішати всі разом з корейською морквою, заправивши салат майонезом. На цьому він готовий!

Рецепт листкового салату з грибами

Поєднання свинячого серця і грибів додасть салату вмісту білка, а значить і ситості, а також зробить його ще більш цікавим за смаком. Викладений шарами він ще гарний.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 свиняче серце;
  • 4 великих печериці (або 150 гр);
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 маринованих огірка;
  • 50 гр. твердого сиру;
  • майонез для заправки;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • сіль і спеції за смаком.

Час приготування страви: без урахування часу на приготування серця — близько півгодини.

Калорійність: приблизно 220 Ккал/100 гр.

Субпродукт потрібно попередньо відварити до м'якості, додавши в бульйон лавровий лист і перець горошком, а потім остудити. Печериці нарізати скибочками і посмажити на рослинному маслі до рум'яної скоринки, злегка посоливши, і теж дати охолонути.

Морква нарізати соломкою, цибулю – дрібними кубиками і теж обсмажити все на олії до м'якості. Зварене сердечко, сир і мариновані огірки також нарізати соломкою.

Далі всі інгредієнти викласти в салатник шарами, злегка промазуючи кожен майонезом. Зверху цей салат ще, за бажанням, можна присипати подрібненими волоськими горіхами.

Рулет з лаваша і курки — надзвичайно смачна закуска з м'ясом і овочами. Ми розповімо вам, як зробити цю закуску надзвичайно соковитою.

Читайте як приготувати смачні товсті млинці на кефірі. Їх можна подавати з медом або варенням, а можна і додавати солоний паштет для пікантності.

Візьміть на замітку рецепт сирного печива без масла і маргарину.

Теплий салат з субпродуктами, пастою та сиром

Даний субпродукт можна вважати знахідкою для економних господинь, а якщо приготувати з нього теплий салат з макаронами, то сім'я отримає цілий ситний і смачний обід чи вечерю.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 свинячий субпродукт;
  • 100 гр. сухих макаронів;
  • 2 плавлених сирка;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. ложка томатної пасти;
  • 1 ст. ложка пшеничного борошна;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 2 лаврових листа;
  • сіль і перець за смаком.

Час приготування страви: без урахування часу на приготування серця — близько години.

Калорійність: приблизно 200 Ккал/100 гр.

Субпродукт у цьому рецепті потрібно відварити до неповної готовності, потім нарізати соломкою, обсмажити в олії до появи рум'яної скоринки і дати охолонути. Моркву натерти на тертці і обсмажити в тому ж маслі, де готувалося сердечко, додати до неї дрібно порізану цибулю і ще трохи все разом згасити.

Далі в цю засмажку треба додати борошно і томат, а також сіль і перець і протушкувати все ще разом.

У казанок або іншу товстостінну посуд викладається обсмажений субпродукт і зажарка, додається лавровий лист і трохи води, і все знову гаситься близько півгодини. У цей час потрібно макарони відварити і охолодити їх.

Тепер залишається зібрати страва – порізати плавлені сирки, додати до м'яса з овочами, де вони розплавляться і перемішати з макаронами.

Подавати такий салат потрібно, поки він ще не охолов, за бажанням посипати зверху зеленню.

Закуска зі свинячого серця з солоними огірками

Часто в домі залишається в банку кілька солоних огірків, які невідомо куди подіти. Можна просто приготувати з ними салат з свинячого субпродукту, який порадує всю сім'ю.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 свиняче серце;
  • 4 солоних огірка;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 4 яйця;
  • 5 ст. ложок майонезу;
  • 1 ч. ложка гірчиці.

Час приготування страви: без урахування часу на приготування серця — 20 хвилин.

Калорійність: близько 200 Ккал/100 гр.

Субпродукти потрібно відварити до готовності і нарізати шматочками, так само вчинити і з яйцями. Моркву натерти на тертці, цибулю подрібнити і обсмажити разом на рослинному маслі. Солоні огірки нарізати соломкою, а для заправки змішати майонез з гірчицею. Всі отримані інгредієнти перемішати і на цьому салат зі свинячого серця буде готовий.

Кулінарні поради

Субпродукти, до яких і відноситься свиняче серце, вимагають до себе злегка більш особливого підходу, щоб страви з них вийшли дійсно смачними і вдалими. Тому знання кулінарних секретів приготування даного субпродукту стане в нагоді всім господиням.

  1. Перед приготуванням субпродукт обов'язково потрібно промити під проточною водою і відокремити від нього непотрібні плівки і судини, що зручно робити ножем. Під час варіння серця, необхідно міняти воду не менше двох разів, а краще і три.
  2. Краще купувати свіже серце, а не заморожене, тому що в такому разі буде більше можливості придбати якісний, а не вже залежався продукт.
  3. Якщо за рецептом сердечко потрібно обсмажити, бажано робити це на тефлоні.
  4. Вважається, що ідеальний термін для відварювання даного субпродукту — це півтори години.
  5. Цікаво, що свиняче серце — це продукт, що повністю складається з м'язів і при цьому позбавлений жиру, тому його можна вважати повною протилежністю традиційній свинині. Тобто це продукт, ідеальний для дієтичного харчування.
  6. Мова про салатах у разі свинячого серця йде саме тому, що саме в таких поєднаннях цей продукт максимально вдало розкриває свої смакові якості.
  7. Якщо в будинку є такий предмет побутової техніки, як мультиварка, можна зварити серденько в неї, причому в ній воно вийде особливо ніжним і смачним. В мікрохвильовці цього краще не робити, тому що її режими тут не підійдуть.
  8. Якщо з якоїсь причини після приготування салату залишилося невикористане відварене серце, його можна пустити на начинку для пиріжків, подрібнивши в м'ясорубці або, так само подрібнивши, приготувати з нього підливку для гарнірів.
  9. Для салатів сердечко можна не тільки зварити або обсмажити, але і згасити, нарізавши його сирим на невеликі шматочки, вирізаючи при цьому судини, викласти в посуд з невеликою кількістю масла, залити водою і тушкувати близько години.
  10. Навіть з додаванням майонезу салати зі свинячого серця все одно залишаються досить дієтичними, тому що саме м'ясо настільки некалорійно, що видужати при його вживанні практично неможливо – навпаки, можна тільки постройнеть.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: