05 июнь 2019 3 682

Рецепти смачних салатів з корисною червоної капусти

Страви з червоної (синій) капусти досить багаті кальцієм, вітаміном C, флавоноїдами. Але найбільш корисно вживати даний продукт в сирому вигляді. Тому він використовується переважно в салатах.

Найпростіший рецепт
Інгредієнти Кількість
червонокачанна капуста - 1 невеликий вилок
яблуко (велике) - 2 штуки
цибуля ріпчаста - 1 штука
лимон - 1 штука
сіль, цукор - за смаком
рослинна олія - 10-20 мл
зелень (петрушка, кріп) - 10-20 г
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 г: 91 Ккал
Іноді хочеться приготувати що-небудь простіше. Як раз для таких випадків і підходить наступний рецепт салату з червонокачанної капустою. А ще він добре доповнить більшу частину м'ясних страв (особливо добре поєднується з відварною м'ясом).

Хід приготування:

  1. Як слід сполоснути вилок капусти, позбутися від верхніх листків і досить тонко нарізати інші капустяні листи;
  2. З допомогою великої терки натерти обидва яблука (можна порізати соломкою);
  3. Як можна дрібніше нашаткувати цибулю;
  4. Все, що було нарізано або потерто, зібрати в одну ємність і приступити до заправки салату;
  5. Посолити, додати цукру і лимонного соку, все як слід перемішати;
  6. В останню чергу влити рослинне масло і додати подрібнену зелень;
  7. Страва готова!

Дієтичний салат з червоною капустою, морквою і яблуками

Капусту найчастіше відносять до продуктів з так званої «негативною калорійністю», тому страви зі свіжими капустяними листами яскравого забарвлення є відмінним варіантом наповнення дієтичного меню.

Інгредієнти:

  • червонокачанна капуста – ½ вилка;
  • болгарський перець – 1 штука;
  • яблуко – 2 штуки;
  • морква – 1 штука;
  • цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • лимон – 0,5 штуки;
  • оливкова олія – 10-20 мл;
  • сіль і зелень – за смаком.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 105 ккал.

Хід приготування:

  1. Помити овочі та яблука, почистити;
  2. Тонко нарізати капустяні листи і цибулю (у вигляді півкілець);
  3. Вручну перемять разом капусту і цибулю, додавши сіль і лимонний сік;
  4. В момент додавання лимонного соку колір капустяних листів повинен стати червоним;
  5. На даному етапі за класичним рецептом потрібно додати цукровий пісок, однак, зважаючи на те, що цей варіант є дієтичним, доведеться відмовитися від солодкого;
  6. Моркву і обидва яблука натерти з допомогою великої терки;
  7. Натерті яблука необхідно збризкувати лимонним соком, щоб вони не потемніли;
  8. Тонко порізати болгарський перець;
  9. Всі компоненти зібрати разом, змішати і заправити за допомогою оливкової олії.

Салат з пекінської капусти і червоної риби

Цікавий рецепт з незвичайним ароматом і смаком. Відрізняється ситністю. Чудово підійде на роль святкової страви. Мало того, користь червоної капусти доповнюється необхідними для здоров'я жирними кислотами, що містяться в червоній рибі.

Інгредієнти:

  • червона риба (солона) – 200 гр.;
  • червона капуста – 200 гр.;
  • пекінська капуста – 200 гр.;
  • сир твердих сортів – 400 гр.;
  • сметана (майонез) – 4 столові ложки;
  • спеції та зелень – за смаком.

Час приготування: 20 – 25 хвилин.

Калорійність: 128 ккал.

Хід приготування:

  1. Розташувати на обробній дошці червону рибу, підчепити її шкуру ножем і обережно зняти;
  2. Видалити кістки з м'якоті (кістки в червоній рибі розташовуються дуже близько до краю і в результаті їх можна просто зрізати разом з тонким шаром філе);
  3. Зайнятися отриманого подрібненням рибного філе, нарізаючи його у вигляді кубиків;
  4. Взяти по шматку червоної і пекінської капусти потрібних розмірів, позбутися від млявих і пожухлі листя, сполоснути все інше в проточній воді;
  5. Гострим ножем подрібнити капустяні листи;
  6. Щоб розм'якшити капустяні листи до того, як вони будуть додані в салат, слід додати до них солі і вручну пом'яти;
  7. Нарізати сир у вигляді кубиків (якщо замість твердого сорту є тільки м'який, то перед нарізкою його слід охолодити);
  8. В якості соусу для заправки салату слід використовувати змішану з спеціями та зеленню сметану (але слід проявляти обережність при додаванні солі, оскільки і сир, і риба вже досить солоні; з тієї ж причини, краще буде відмовитися від майонезу);
  9. Поєднати всі компоненти в одній ємності і ретельно перемішати, перекласти в красиву салатницю і можна пригощати гостей!

Читайте як приготувати вишуканий суп-пюре з цвітної капусти.

Надзвичайно смачні баклажани запечені в духовці з сиром і овочами. Рецепт тут.

Читайте як правильно зробити смачне тісто для чебуреків, кілька смачних рецептів.

Салат з ковбасою і майонезом

Даний варіант салату з червоної капусти абсолютно анти-дієтичний, але це компенсується його відмінним смаком і простотою рецептури. Блюдо свіже, поживне, трохи гострий на смак напевно багатьом припаде до душі. Та й часу на приготування багато не потрібно.

Інгредієнти:

  • червонокачанна капуста – ½ вилка;
  • ковбаса напівкопчена – 200 гр.;
  • яйце – 4 штуки;
  • петрушка – 20 гр.;
  • часник – 1 зубчик;
  • майонез – 200 мл

Час приготування: 20 — 25 хвилин.

Калорійність: 154 ккал.

Хід приготування:

  1. Тонко нарізати капустяні листи;
  2. Викласти в миску і посолити;
  3. Вручну перетерти посолену капусту, поки вона не розм'якшиться;
  4. Шматок ковбаси теж порізати у вигляді смужок;
  5. Змішати капусту з ковбасою;
  6. Яйця відварити, остудити і почистити, а після – нарізати у вигляді кубиків;
  7. Яйця змішати з капустою та ковбасою;
  8. Обполоснути петрушку в проточній воді і подрібнивши додати до решти інгредієнтів;
  9. Почистити і подрібнити часточку часнику, додати в ємність з салатом;
  10. Заправити салат з допомогою майонезу;
  11. Ретельно перемішати і подати на стіл.

Салат з крабовими паличками і кукурудзою

Крабові палички і кукурудза – два абсолютно різних інгредієнта, які відмінно доповнюють один одного, а в поєднанні з червонокачанної капустою вони перетворюються на відмінний варіант страви для легкої вечері.

Інгредієнти:

  • крабові палички — 200 гр.;
  • яйце куряче – 3 штуки;
  • червонокачанна капуста – 400-450 гр.;
  • зелень (кріп) – 20 гр.;
  • майонез – 4 столові ложки;
  • сіль – за смаком.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 122 ккал.

Хід приготування:

  1. Розморозити і нарізати крабові палички у вигляді маленьких шматочків або кубиків і викласти в ємність, приготовану під салат;
  2. Відварити яйця, нарізати у вигляді кубиків і покласти до крабовим паличкам;
  3. Помити і нашаткувати капустяні листи, теж визначити в ємність під салат;
  4. Змити в проточній воді зелень нашаткувати покласти до інших інгредієнтів;
  5. Салат посолити, заправити його майонезом і, ретельно перемішавши, подавати на стіл.

Корисні поради

Нижче прописані рекомендації, які допоможуть вам бездоганно втілити в життя наведених у статті рецепти салатів з червоною капустою:

  • особливо вражаюче салати з червоними (синіми) капустяними листами виглядають в салатницях з прозорого матеріалу або якщо викладати їх на плоскі білосніжні тарілки;
  • розморожуючи крабові палички, ні в якому разі не можна класти їх у воду, вони повинні розморожуватися без допоміжних засобів при кімнатній температурі;
  • курячі яйця цілком замінені перепелиними, але їх відповідно треба брати більше, або застосувати як декоративний елемент, відваривши їх, розрізаємо на четвертинки і виклавши поверх салату;
  • червонокачанну капусту цілком можна замінювати білокачанної, або пекінської, оскільки це мало позначиться на смакових якостях, хіба що святковий червоно-синій колір страви зміниться більш блідою гамою;
  • у салати зі свіжих овочів і фруктом можна додавати тільки свіжу зелень, але зате будь-яку;
  • в будь-якому рецепті майонез можна спокійно замінювати сметаною або навіть йогуртом;
  • нарізаючи капустяні листи соломкою, переконайтеся, що вони не надмірно довгі, і їх буде досить зручно є;
  • для будь-якого рецепту салату з червоною капустою з-за природного жорсткості її листя буде актуально попередньо розім'яти їх з сіллю і дочекатися, поки не з'явиться сік.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: