20 июнь 2019 82

Як приготувати салат з капустою і морквою з оцтом

Взимку людині необхідно підтримувати організм вітамінами. Регулярне вживання овочів і фруктів допоможуть зміцнити імунну систему, додадуть сил і бадьорості на весь день. Їжа з вітамінізованих продуктів повинна бути не тільки корисною, але і смачною. Найбільш доступні продукти в холодну пору року – ця капуста і морква. Розглянемо кілька варіантів приготування салатів з цих інгредієнтів.

Класичний салат «Вітамінний»
Інгредієнти Кількість
капуста (білокачанна) - 800 г
невелика морква - 2 шт.
яблуко кисло-солодке - 1 шт.
сіль - щіпка
оцет (яблучний) - 5 ст. л.
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 32 Ккал
Особливістю такого салату є те, що він не дуже калорійний. Його можна включати в свій щоденний раціон, тим самим доповнюючи основну страву.

Інструкція по приготуванню:

  1. Всі продукти ретельно вимити. Морква і яблуко почистити;
  2. Нарізати капусту соломкою, як подобається, і помістити в глибоку посуд. Щоб салат вийшов соковитий, вже нарізану капусту слід трохи обім'яти руками;
  3. Морква і яблуко краще натерти тертці або в блендері, і відправити до капусти. Також підійде форма нарізки – дрібна соломка;
  4. Отриману суміш посолити, заправити оцтом. Все перемішати і залишити на 10-20 хвилин. За цей час продукти обміняються соком і вберуть оцет.

Рецепт гострого салату з капусти, перцю з морквою і оцтом

Капустяний салат є досить універсальним. Його подають до гарячих страв, м'яса, їдять незалежно від іншої їжі. До основним рецептом деякі воліють додавати спеції, додатково кладуть такі овочі, як цибуля, болгарський перець. Ці продукти додають певної пікантності та гостроти готової кулінарної нарізці.

Потрібні наступні інгредієнти:

  • капуста – 800 гр;
  • перець болгарський – 1-2 шт;
  • невелика морковина – 2 шт;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт велика або 2 шт маленьких;
  • часник – 3-5 зубчиків;
  • стручковий перець, гострий – ¼ частина (приблизно 10 гр);
  • соняшникова олія – 30 мл;
  • оцет – 5 ст. л;
  • цукор – 1,5 ст. л;
  • сіль за смаком.

Час приготування: 2-3 години.

Кількість калорій на 100 гр – 47 ккал.

Інструкція по приготуванню:

  1. Всі овочі добре промити, почистити від шкірки. У болгарському перці прибрати серединку і промити від насіння;
  2. Підготовлені продукти дрібною соломкою, покласти в глибокий посуд і перемішати;
  3. Цибулю також довільно, за бажанням і підсмажити на соняшниковій олії до золотистого стану, після чого додати до нарізаних продуктів.

Як приготувати заправку? Підготовлені зубчики часнику і гострого перцю дуже дрібно нарізати, подрібнити. У маленьку глибоку тарілку налити необхідну кількість оцту, додати туди часник, цукор і сіль.

Змішані інгредієнти залити отриманою сумішшю, перемішати і поставити в холодильник на нижню поличку, на 2 години. В готову страву можна додати зелень, за бажанням.

М'ясний рулет з яйцем в духовці — це страва стане справжнім хітом.

Читайте як приготувати піцу з фаршем і грибами — фото-рецепт з підказками.

Візьміть на замітку рецепт пісного супу з червоної квасолі.

Капустяний салат з морквою, оцтом і майонезом

Овочеве холодне блюдо відмінно поєднується з майонезом, але тоді його не можна вважати дієтичним. Майонез – продукт досить калорійний, але будь-які кулінарні приготування з них дуже смачні і ситні.

Потрібні наступні інгредієнти:

  • капуста – 800 гр;
  • невелика морковина – 1-2 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • огірок свіжий – 2 шт;
  • оцет – 3 ч. л;
  • майонез – скільки зажадає салат;
  • сіль і чорний мелений перець — скільки зажадає салат;
  • цукор – 1-2 ч. л.

Час приготування: 40 хв.

Калорійність на 100 гр – близько 200 ккал.

Інструкція по приготуванню:

  1. Всі овочі промити, почистити. Огірок почистити від шкірки, якщо вона жорстка;
  2. Капусту, моркву, огірок порізати дрібною соломкою. Все перемішати в глибокій посуді;
  3. Цибулю дрібно порізати, можна кубиками або соломкою. Додати до попередніх інгредієнтів;
  4. Отриману суміш заправити оцтом і спеціями, додати цукор і ретельно перемішати;
  5. Овочів необхідно настоятися кілька хвилин, щоб пустити сік, до 20 хв. Потім заправити майонезом, можна перед подачею.

Салат буряково-капустяний з морквою

Буряк – корисний продукт, який слід вживати кожен день як у вареному, так і в сирому вигляді.

Потрібні наступні інгредієнти:

  • капуста – 800 гр;
  • невелика морковина – 1-2 шт;
  • буряк цукровий – 2 шт;
  • огірок – 1 шт;
  • оцет (підійде яблучний) – 3 ст. л;
  • цибуля – 1 шт;
  • соняшникова олія – 2 ст. л;
  • сіль за смаком.

Час приготування: 40 хв.

Кількість калорій на 100 гр – 110 ккал.

Інструкція по приготуванню:

  1. Всі овочі, крім буряків, промити, почистити нарізати соломкою. Перемішати і додати нарізану цибулю;
  2. Далі, в нарізку додати оцет і спеції. Залишити салат на 20 хв;
  3. Буряк необхідно проварити деякий час, приблизно 20 хв. Потім почистити і порізати дрібною соломкою. До неї додати соняшникову олію;
  4. Після того, як капустяна нарізка настоялася, додати буряк з соняшниковою олією. Все перемішати, перед подачею прикрасити свіжою зеленню.

Поради на замітку

Салат зі свіжих овочів готується дуже швидко. Дуже добре вживати вранці, коли шлунок потребує пробудження, і ввечері. Господиням варто пам'ятати деякі поради:

  1. Замість оцту допустимо використання лимонного соку. Також добре підходить соєвий соус;
  2. Домашній майонез більше підходить для салатів і є менш калорійний;
  3. Якщо використовувати свіжий лук, то смачніше буде, якщо його попередньо замаринувати;
  4. Для цього знадобитися: оцет – 4 ст. л; цукру і солі по чайній ложці. Нарізану цибулю покласти в цю суміш на пару годин;
  5. В капустяне страву можна додавати будь-які овочі, які подобаються, підбирати улюблені спеції або експериментувати з заправкою;
  6. Капуста підходить будь-якого сорту, вибирати краще по сезону і смаковим уподобанням.

На закінчення слід зазначити, що рецептів із приготування овочевих салатів досить багато. У статті описані лише деякі з них. Салати з капусти добре підходять для раціону під час дієти, для тих, у кого проблеми зі шлунком. Таке блюдо корисно їсти дітям для підняття імунної системи та поповнення організму вітамінами.

Що ще почитати: