22 июнь 2019 1 556

Як приготувати суп-пюре з кабачків

Тим, хто стежить за своєю фігурою, однозначно варто включити кабачки в свій раціон. Вони мають вкрай низьку калорійність (всього 22 ккал на 100 г), прекрасно засвоюються. А супи — пюре з кабачків значно покращують роботу кишечника.

Готувати їх зовсім нескладно, більшість необхідних інгредієнтів знайдуться в холодильнику у кожного. Головне – мати під рукою блендер.

Готуємо смачні і легкі супи-пюре з кабачків

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
невеликий кабачок - 2 шт.
цибулина - 1 шт.
морква - 1 шт.
картопля - 2 великих
курячий бульйон - літр
сіль, чорний перець - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал

Як готувати суп-пюре з кабачків:

  • Всі овочі почистити. Картоплю поставити варитися;
  • У каструлі як слід розігріти рослинне масло і відправити туди дрібно нарізані кабачки, цибуля та морква;
  • Обсмажити овочі не довше 7-8 хвилин, влити половину курячого бульйону і тушкувати овочі до готовності;
  • Готові овочі збити в пюре за допомогою блендера (попередньо додавши до них сварившийся картопля);
  • Влити необхідне для потрібної консистенції кількість бульйону, посолити і, помішуючи, закип'ятити суп. Перець або інші улюблені приправи – за необхідності. Зняти з плити і обов'язково дати трохи настоятися.
Рада! При подачі в суп можна додати сухарики. Краще самостійно обсмажити їх, натерти часником, але можна і просто купити готові. Це додасть страві пікантності та гостроти.

З цвітною капустою (ідеально для дієтичного харчування)

Необхідно:

  • 2 кабачка;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 240 г цвітної капусти;
  • 1 куряче яйце;
  • сіль.

Готується 30 хвилин.

Калорійність в 100 г — 55,0 ккал.

Як готувати дієтичний суп-пюре з кабачків і цвітної капусти:

  • Цибулю і моркву дрібно нарізати і смажити 6-7 хвилин на оливковій олії;
  • Цвітну капусту і нарізані кубиками кабачки відварити до готовності;
  • Покласти всі овочі в каструлю, збити блендером;
  • Поставити блюдо на повільний вогонь, попередньо посоливши;
  • Трохи збити яйце і тонкою цівкою обережно влити його в суп. Довести до кипіння і відразу ж зняти з плити. За бажанням, посипати петрушкою або зеленою цибулею.

З сиром

Необхідно:

  • 1 кабачок;
  • 2 картоплини;
  • 1 морквина;
  • пара зубчиків часнику;
  • 1 цибулина;
  • літр курячого бульйону;
  • 150 г твердого сир (краще брати «Голландський» або «Пармезан»);
  • сіль, перець;
  • грінки (за смаком).

Готується 45 хвилин.

Калорійність в 100 г – 162 ккал.

Рецепт приготування супу-пюре з кабачків з сиром покроково:

  • Кабачок, моркву і цибулю нарізати, часник подрібнити як можна сильніше;
  • Картоплю відварити до готовності;
  • У каструлі розігріти вершкове і оливкове масло в рівних пропорціях. Потім додати моркву і цибулю і обсмажити до скоринки;
  • Додати в каструлю кабачок, обсмажити ще 5 хвилин, залити частиною курячого бульйону і тушкувати до м'якості на повільному вогні;
  • Коли всі овочі приготуються, з'єднати їх в каструлі і збити блендером, при необхідності підливаючи бульйон;
  • Як слід розігріти олію на сковорідці, додати часник і обсмажити на самому сильному вогні (важливо: обсмажувати слід не більше 2 хвилин, в іншому випадку часник втратить весь смак і аромат і додавати його в блюдо буде безглуздо);
  • Попередньо додавши в суп часник, посоливши і поперчив, довести його до кипіння. Коли страва закипить, всипати тертий сир, як слід перемішати і накрити кришкою. Сир повинен як слід розплавитися, відразу після цього розливати суп по тарілках і подавати. Перед подачею прикрасити грінками.
Рада! Сир можна додавати не в процесі приготування, а безпосередньо перед подачею супу до столу. Це додасть страві більш апетитний вигляд.

З куркою

Необхідно:

  • 600 г курячого філе;
  • 2 маленьких кабачка;
  • 3 невеликих картоплини;
  • пара цибулин;
  • 2 морквини;
  • сіль, перець, зелень.

Готується 1 годину 10 хвилин.

Калорійність в 100 г — 82,2 ккал.

Як готувати кабачковий суп-пюре з куркою :

  • Зварити філе в підсоленій воді (варити не більше 40 хвилин). Потім витягнути м'ясо і бульйон процідити;
  • В цей час всі овочі дрібно порізати кубиками;
  • Цибулю з морквою обсмажити до скоринки на олії. Потім додати до них картопля і кабачок, третина курячого бульйону і тушкувати овочі до м'якості на маленькому вогні, не забуваючи помішувати;
  • Готові овочі скласти в каструлю і збити за допомогою блендера в пюре, при необхідності підливаючи бульйон;
  • Посоливши і поперчив, закип'ятити суп, після чого додати нарізане філе. Страва готова! Подавати до столу, посипавши зеленню. До цього супу ідеально підійде базилік, він відмінно гармонує з куркою.

Рада! Курку можна подрібнити разом з овочами. Страва стане гарним варіантом дитячого харчування. Прекрасна альтернатива магазинним пюре в банках.

З вершками і картоплею

Необхідно:

  • 2 кабачка;
  • 3-4 маленьких картоплини;
  • 2 моркви;
  • 2 цибулини;
  • 1,5 л курячого бульйону;
  • 100 г нежирних вершків (максимум 20%);
  • 4 плавлених сирка;
  • сіль, перець.

Готується 50 хвилин.

Калорійність в 100 г — 123,3 ккал.

Як готувати суп-пюре з кабачків з вершками і картоплею:

  • Дрібно порізати цибулю і смажити на рослинній олії не більше 7 хвилин;
  • Моркву, цибулю і кабачок нарізати невеликими кубиками і відварити до м'якості;
  • Коли всі овочі будуть готові, перекласти їх в каструлю, додати плавлені сирки (їх також можна нарізати для зручності) і збити блендером. Влити необхідне для потрібної густоти кількість бульйону;
  • Вершки підігріти в мікрохвильовій печі 35 – 40 секунд. Потім вилити їх у суп;
  • Посипати суп сіллю, можна додати перець або будь-які спеції. Довести до кипіння, простежити, щоб сирки добре розчинилися. Потім дати страві настоятися під кришкою і подавати, посипавши кропом або петрушкою.

Рада! Для приготування такої страви краще брати спеціальні сирки для супу. Вони швидко і добре розчиняються і надають насичений вершковий смак.

Антрекот з свинини — це блюдо відрізняється простотою, але в той же час це смачно. Навчитеся правильно готувати це класичної ресторанну страву.

Візьміть на замітку рецепт смачного торта «Ведмедик на Півночі». Читайте покроковий рецепт цього десерту.

Наша добірка салатів з маринованими опеньками нагоді тим, хто взимку любимо влаштовувати застілля.

Гострий суп з королівськими креветками

Необхідно:

  • 2 кабачка;
  • гострий мелений перець;
  • 12-15 очищених королівських креветок (можна тигрових, тоді вистачить 10 штук);
  • 100 г вершків 10 – 15% жирності;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • сіль, перець.

Готується 45 хвилин.

Калорійність в 100 г — 45,1 ккал.

Як готувати такий вишуканий кабачковий суп-пюре:

  • Часник постаратися нарізати якомога дрібніше. Кабачки нарізати дрібними кубиками;
  • Тим часом, розігрів оливкову олію в каструлі, додати кабачки. Обсмажити 7 – 8 хвилин, і, накривши кришкою, тушкувати до м'якості. Не забувати періодично помішувати;
  • Підігріти вершки в мікрохвильовці 30 секунд на найвищій потужності. Також можна за годину до приготування страви дістати їх з холодильника і залишити при кімнатній температурі. У цьому випадку, підігрівати не потрібно;
  • До готових кабачків додати вершки, пюрировать блендером. Якщо маса вийде дуже густа – підлити кип'яченої води;
  • Додати в суп сіль, чорний і гострий перець. Закип'ятити. Прикрити кришкою і залишити на вимкненій плиті:
  • Смажити королівські креветки 5-6 хвилин на добре розігрітій оливковій олії. За пару хвилин до готовності додати часник. Тим, хто любить зовсім гострі страви, рекомендується додати ще трохи гострого перцю;
  • Розкласти страви по тарілках, прикрасити креветками і подавати до столу.

Рада! Такий суп рекомендується готувати невеликими кількостями, щоб з'їсти за один раз. Якщо підігрівати його в мікрохвильовці, загубиться пекучість – головна «родзинка» страви. До речі, ті, хто не любить кабачки, можуть приготувати цей суп з гарбуза. В такому разі не буде зайвим влити столову ложку рідкого меду до креветок під час смаження, щоб вони карамелізувались. Вийде дуже цікаве пікантне блюдо, яке ідеально зігріває взимку.

Тонкощі приготування кабачків

Краще вибирати зовсім молоді кабачки, з тонкою шкіркою. Тоді під час приготування її не потрібно буде зрізати.

Не варто солити кабачки під час смаження або тушкування, інакше овочі втратять свою соковитість.

В якості спецій до кабачків підійдуть базилік і розмарин. Головне – не переборщити.

В сирні і вершкові супи-пюре з кабачками можна додавати гриби. Це класичне і дуже вдале поєднання.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: