05 апрель 2019 3 283

Як приготувати картоплю фрі в мультиварці

Картопля фрі в мультиварці готувати дуже просто. Важливо при цьому правильно підготувати овоч і вибрати правильний режим. Особливо полегшить приготування мультиварка Редмонд в режимі «Мультиповар». Можна також приготувати незвичайне і пікантне блюдо з використанням спецій: паприки, чорного і червоного перцю.

Картопля фрі – це дуже популярний закусочне блюдо, яке люблять не тільки дорослі, але і діти. Для приготування можна використовувати навіть мультиварку. До того ж, з цим завданням може впоратися будь-який пристрій, навіть якщо в ньому немає спеціального кошика, називається фритюрниці.

Єдиний недолік такого методу в тому, що швидкість приготування досить велика, тому діяти потрібно в швидкому темпі. В іншому випадку невчасно витягнутий продукт може підгоріти.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
картопля - приблизно шість штук середнього розміру
масло рослинне - 0,8 л
сіль - у відповідності з власним смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 312 Ккал

Це блюдо не вважається корисним, тому зловживати ним не варто. Але для того щоб іноді побалувати себе і близьких смачною і хрусткою картоплею, можна використовувати самий простий класичний рецепт.

Безпосередній процес приготування закуски в мультиварці:

    1. Картоплю звільнити від шкірки, промити і нарізати у вигляді соломки з невеликою товщиною або брусочків;
  1. Залити холодною водою, злегка підсоленій і залишити на півгодини;
  2. Після закінчення цього періоду поставити в цій же воді картоплю на плиту і варити протягом десяти хвилин, але ні в якому разі не довше, оскільки він повинен бути недовареним;
  3. Зняти з плити і злити всю воду;
  4. Розкласти овоч на паперовій серветці і надати час для повного остигання і висихання;
  5. Налити в мультиварочную чашу все рослинне масло і поставити режим «Випічка». Масло має дуже добре розігрітися;
  6. Помістити в нього підготовлену картоплю і стежити за ним. Після того як з'явиться кірка золотистого кольору негайно дістати;
  7. Знову помістити його на серветку з паперу. Так весь зайвий жир піде;
  8. Бажано передбачити який-небудь соус перед подачею страви до столу.

Картопля фрі в режимі «Мультиповар»

Приготування картоплі фрі в мультиварці Редмонд займе трохи часу. Для приготування необхідно підготувати:

  • 10 картоплин середніх розмірів;
  • олія рослинна обсягом в 1 л;
  • сіль у відповідності з власним смаком.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 312 ккал у 100 грамах.

Поетапне приготування картоплі:

  1. Картоплини ретельно вимити, звільнити від шкірки, знову помити і нарізати у вигляді довгих і тонких брусків;
  2. Викласти їх в спеціальну чашу у вигляді сітки – фритюрницю;
  3. У мультиварочную чашу налити весь обсяг рослинної олії;
  4. Привести мультиварку в режим «Мультиповар». Виставити необхідні параметри: час – 12 хвилин, температура — 160С;
  5. Після цього опустити фритюрницю в чашу;
  6. До самого закінчення часу картоплю не чіпати;
  7. Якщо заданого часу буде недостатньо, то можна ще продовжити, але ненадовго, оскільки картопля може вийти занадто сухим.
  8. Дістати приготовлений продукт з мультиварки і викласти на паперову серветку. Через кілька хвилин блюдо готове до подачі на стіл.

Як приготувати пікантний картоплю у фритюрі

Картопля фрі, приготований за цим рецептом, виходить трохи незвичайного смаку і зовнішнього вигляду. Для цього потрібні наступні складові:

  • сім картоплин великого розміру;
  • олія рослинна обсягом у 700 мл;
  • паприка мелена кількістю до 5 грам;
  • перець червоний мелений в кількості 5 грам;
  • перець чорний мелений у кількості 5 грам;
  • сіль.

Час приготування – 25 хвилин.

Калорійність – 347 ккал у 100 грамах.

Приготування страви:

  1. Нарізати картоплю у формі тонких брусків;
  2. Висушити на рушнику з паперу;
  3. В окремій ємності змішати всі підготовлені спеції і сіль. Також туди необхідно додати рослинне масло;
  4. Викласти до суміші підготовлений картоплю і добре перемішати. Залишити на 10 хвилин;
  5. Мультиварку привести в режим «Випічка» і вилити в її чашу весь обсяг підготовленого рослинного масла;
  6. Викласти суміш картоплі зі спеціями і закрити кришку. Залишити на півгодини;
  7. Після цього відкрити кришку, перемішати блюдо і продовжити приготування ще протягом 10 хвилин.

Смачні котлети з картоплі — прекрасне блюдо в пост.

Спробуйте приготувати гострий соус гуакамоле, за нашим покроковим фото і підказок. Це прекрасна закуска до чіпсів або картоплі фрі.

Смажений рис по-китайськи — це незвично, смачно і ситно. Наш покроковий рецепт тут.

Корисні поради

  1. Використовується при приготуванні картоплі фрі масло можна використовувати в подальшому ще і для приготування інших страв;
  2. Для того щоб картопля вийшла особливо хрусткою, її слід нарізати на бруски, добре висушити і помістити в морозильну камеру на кілька годин. Після цього дістати і відразу ж приступати до приготування;
  3. Обов'язково варто використовувати тільки повністю визрів картопля, оскільки з молодого овоча страва не вийде;
  4. Часто бульби містять дуже велику кількість крохмалю. Такий тип овоча не підходить для фрі, оскільки в процесі приготування стане занадто м'яким;
  5. При нарізці овочів варто звернути увагу на те, щоб кожен з брусків по товщині був не менше одного сантиметра;
  6. Для того щоб гаряче рослинна олія не брызгало в різні боки, варто попередньо його трохи посолити.

Картопля фрі відноситься до дуже затребуваним страв, і подобається людям різного віку. Його можна використовувати в якості окремої закуски, а можна подавати до столу у вигляді гарніру. Тільки не варто його вживати в комплекті з м'ясом, оскільки це може стати дуже сильним навантаженням на організм.

Що ще почитати: