24 май 2019 1 890

Як загасити яловичину з картоплею в мультиварці

Досвідчена господиня знає, як з невеликого шматка яловичини приготувати смачне блюдо для всієї родини. Новачки, навпаки, бояться братися за рецепти з цим примхливим м'ясом, щоб «не переводити добро». Дійсно, неправильно приготовлена яловичина виходить жорсткою і сухою. Уникнути казусів допоможе мультиварка. В ній страва виходить ніжним і соковитим. Підкреслити смак дієтичного м'яса допоможе звичайна картопля.

Рецепт яловичини з картоплею в мультиварці
Інгредієнти Кількість
яловичина - 0,7 кг
картопля - 7-9 штук
морквина - 1 коренеплід
цибуля ріпчаста - 1 невелика головка
окріп - 20 мл
масло соняшнику - 20-30 мл
сіль і спеції - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 60 Ккал

Крім смакових якостей, мультиварка допомагає зберегти найважливіші мінерали та елементи, які містяться в яловичині.

Можна приступати до готування:

  1. Першим ділом м'ясо потрібно помити, дати обсохнути і порізати на рівні шматочки.
  2. У чашу мультиварки наллємо масло, покладемо туди яловичину, після чого 20 хвилин вона буде готуватися в режимі «випічка».
  3. За цей час можна почистити картоплю та інші овочі.
  4. Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці. Закидаємо в каструлю, перемішуємо. Залишаємо обсмажуватися на 5-10 хвилин.
  5. Нарізаємо кубиками картоплю. Тепер її можна додати до підготовлюваного блюда.
  6. Приправляємо м'ясо спеціями, виливаємо в нього окріп. Далі смакота буде готуватися ще 40 хвилин на тому ж самому режимі «випічка».

Блюдо для всієї родини готово. Можна прикрасити зеленню і подавати на стіл.

Грибами яловичину не зіпсувати!

Печеня з грибами і картоплею не соромно поставити на святковий стіл. Раніше господині годинами стояли біля плити, щоб приготувати це смачне і ніжно страву. Треба було встежити за всім, щоб м'ясо не підгоріло, гриби просмажаться, картопля не стала сухою. Ідеальне печеню можна приготувати в мультиварці.

Інгредієнти:

  • м'ясо яловичини – 0,5 кг;
  • картопля — 6-8 штук;
  • свіжі гриби – 0,5 кг (можна брати морожені, тоді їх треба буде заздалегідь розморожувати);
  • цибуля ріпчаста — 1 головка;
  • соняшникова олія — 10-20 м;
  • сіль і улюблені спеції.

Готуватися смакота буде 1,5-2 години.

Калорій на 100 г: 63,6 ккал.

Як загасити яловичину з картоплею і грибами в мультиварці :

  1. Картоплю миють і нарізають тонкими кружальцями. Можна залишити його у воді, щоб вийшла частина крохмалю.
  2. Гриби також варто помити і нарізати кубиками. Якщо це сухі гриби, їх заздалегідь треба розмочити.
  3. Яловичину можна нарізати дрібними або великими шматочками, залежить від фантазії господині.
  4. Дрібно шаткуємо цибулю.
  5. На дно мультиварки наливаємо олію, кладемо туди м'ясо.
  6. Готувати можна на режимі «випічка» або «смаження» протягом 45 хвилин.
  7. Через 15 хвилин додаємо в чашу гриби і спеції.
  8. Через 10-12 хвилин засипаємо в блюдо картоплю. Тушкуємо до кінця залишився.

Поки м'ясної шедевр готується, можна займатися іншими домашніми справами. Спекотне подавати на стіл рекомендується гарячим.

Як приготувати овочі гриль, що не вийшли звичайні обвуглені кабачки читайте в нашій статті.

На пікнік спробуйте приготувати бутерброди з оселедцем і буряком.

Читайте як приготувати булочки для хот догів. Домашня випічка все-таки смачніше магазинних виробів.

Гуляш в мультиварці Редмонд

Угорська кухня на відміну від, скажімо, французької та японської сьогодні не на слуху. А адже саме угорці подарували всьому світу рецепт гуляшу з картоплі і яловичини. Тепер будь-яка господиня може його повторити за допомогою мультиварки Редмонд.

Для цього знадобляться:

  • м'ясо яловичини – 04,-05 кг;
  • картопля – 9-11 бульб;
  • морква – 1 коренеплід;
  • головка цибулі;
  • паста томатна – 20 г;
  • соняшникова олія – 20 г;
  • сіль і спеції.

Чекати вечерю доведеться 1 - 1,5 години.

Калорій на 100 г: 65-70 ккал.

Далі дістаємо помічницю-мультиварку і починаємо «чаклувати». Отже, як приготувати гуляш з яловичини з картоплею в мультиварці Редмонд:

  1. М'ясо ріжемо маленькими шматочками. Чистимо овочі. Цибулю ріжемо кубиками, морквина натирається на крупній тертці.
  2. На дно мультиварки наливаємо олію, викладаємо яловичину, морква і цибуля. Додаємо спеції.
  3. На склянку води розводимо томатну пасту, заливаємо її в чашу. Все це перемішуємо і вмикаємо кнопочку «гасіння». Нудитися кулінарний шедевр буде 40 хвилин.
  4. Поки м'ясне блюдо готується, нарізаємо кубиками картоплю. Її рекомендується скласти в мішечок, додати туди масла і трохи спецій. Прямо в мішку перемішати і залишити насититися.
  5. Коли м'ясо протушкується, відкриваємо кришку мультиварки, викладаємо туди картоплю. Ще раз ставимо режим «гасіння» і закриваємо на 40 хвилин.

При такій готуванні картопля не розварюється, кубики залишаються цілими. Після приготування страву варто перемішати. Тепер гуляш готовий, можна подавати до столу.

Корисні поради

Незважаючи на те, що мультиварка істотно полегшує господині процес приготування такого примхливого м'яса, як яловичина, варто прислухатися до деяких порад від шеф-кухарів.

  1. У першу чергу потрібно уважно поставитися до вибору продукту. Щоб яловичина не була схожа на «гуму», фахівці радять купувати шматки з лопаток і живота. Можна звернути увагу на верхні частини стегна. Царицею на столі стане яловича вирізка.
  2. Перед приготуванням м'ясо слід відбити, після чого на кілька годин замаринувати. Тут можна не морочитися, і просто натерти шматки лимонним соком. Лимон поліпшити пікантний смак м'яса. Крім того, після такого маринаду, яловичину легше обробляти.
  3. Не варто додавати в блюдо дуже багато солі. Краще поставити сільничку на стіл.
  4. Яловичина «любить» спеції. Особливо коріандр, лаврушку, куркуму, перець чорний, гірчицю паприку.
  5. Щоб страва з яловичини з картоплею вийшло корисніше, рекомендується почищені бульби перед готуванням відмочити у воді. Так вийдуть надлишки крохмалю.
  6. Потрібно мати на увазі, що морква сластит, тому не варто брати для страви великий коренеплід.

Враховуючи ці дрібниці, складнощів у приготуванні яловичини з картоплею в мультиварці виникнути не повинно. Залишилося тільки вибрати сподобався рецепт. Приємного апетиту!

Що ще почитати: