11 апрель 2019 2 691

Як смачно посмажити картоплю з м'ясом

Смажена картопля з м'ясом – це найпростіше блюдо, яке тільки можна придумати. Існує безліч варіантів її приготування. Є і деякі хитрощі, які сприяють більш аппетитному приготування.

Часто картопля, смажена з м'ясом, додають ще й додаткові продукти. Це можуть бути гриби або велику кількість цибулі, який додасть страві соковитість і аромат.

Смажена картопля є найбільш затребуваним народним стравою. Існує безліч варіантів її приготування. Напевно, у кожної господині є свій особливий секрет готування такої смакоти.

Смажена картопля зі свининою на сковороді
Інгредієнти Кількість
картопля - 600 грам
свинина в'ялена - 300 грам
зелень - 10 грам
масло пісне - 70 мл
сіль - за смаком
перець - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 137 Ккал
Можна сказати, що картопля з м'ясом – це банальне блюдо, яке готується дуже часто. І це не дивно, тому що в разі появи необхідності швидко щось приготувати, картоплю – це перше, що приходить в голову. Найважливіше, що весь процес займе дуже мало часу.

Безпосередній процес приготування смаженої картоплі з м'ясом:

  1. Підготовлене м'ясо добре порізати на довгасті шматочки;
  2. Картоплю очистити, промити і нарізати у вигляді кубиків невеликого розміру;
  3. Смажити протягом 5-7 хвилин, і після цього можна приправити сіллю і перцем;
  4. Зменшити вогонь до середнього. додати м'ясо і накрити сковороду кришкою. Через певний інтервал часу (приблизно 5 хвилин) необхідно заважати картопля;
  5. Коли приготування буде завершено, зелень дрібно порубати і присипати блюдо. Вживати тільки в гарячому вигляді.

Як посмажити картоплю з м'ясом і салом

Картопля, приготована за цим рецептом, виходить дуже насичена і ситна. Для приготування потрібно:

  • картоплю в кількості 500 грам;
  • сало в кількості 150 грам;
  • м'ясо в кількості 300 грам;
  • сіль;
  • перець;
  • дві середні цибулини.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 190 ккал в 100 грамах страви.

Процес приготування картоплі з м'ясом і салом:

  1. Картоплю почистити і нарізати у формі соломки;
  2. М'ясо добре вимити і нарізати на невеликі шматочки;
  3. Сало нарізати тонкою соломкою;
  4. Сковороду поставити на плиту і викласти в неї сало. На середньому вогні підсмажити його до випарювання жиру;
  5. Додати м'ясо і смажити до напівготовності;
  6. Потім викласти картоплю і смажити все разом, періодично помішуючи;
  7. За п'ять хвилин до закінчення процесу приготування додати цибулю, нарізаний на дрібні кубики;
  8. В кінці додати сіль і перець.

Класичний рецепт чахохбілі з курки — навчитеся готувати цікаве грузинське блюдо, за нашими рецептами.

Як приготувати цікавий корисний десерт — печені яблука з медом та горіхами. Рецепт тут.

Фруктовий салат з йогуртом — покроковий рецепт з фото і рекомендаціями.

Смажена картопля з грибами і м'ясом

Така картопля виходить дуже смачною і ароматною.

Список складових для приготування:

  • великий картопля – близько восьми штук;
  • цибуля великих розмірів – дві штуки;
  • лісові гриби в кількості 400 грамів;
  • петрушка;
  • кріп;
  • часникові зубчики – три або чотири штуки;
  • три столових ложки рослинного масла;
  • сіль у невеликій кількості;
  • чорний перець.

Час приготування – 45 хвилин.

Калорійність – 122 ккал в 100 грамах страви.

Після того, як підготовка продуктів буде завершена, можна приступити до безпосереднього приготування смачної страви:

  1. Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками;
  2. Гриби почистити, помити і нарізати на скибочки середніх розмірів;
  3. Підготувати глибоку сковороду, змастити рослинним маслом і добре прогріти. Потім висипати туди цибулю і гриби. Добре обсмажити, потім приправити перцем і сіллю. Висипати в окрему ємність;
  4. Картоплю почистити і ретельно вимити; Нарізати у вигляді соломки;
  5. Викласти в сковороду, попередньо змащену рослинним маслом;
  6. Обсмажити до повної готовності. Додати до неї гриби з цибулею, перемішати;
  7. Часник, зелень добре подрібнити і додати до вже повністю підготовлене блюдо.

Смажену картоплю з м'ясним фаршем: покроковий рецепт

М'ясний фарш завжди можна знайти в будь-якому холодильнику. Це незамінний продукт в будь-якій ситуації. Його також можна використовувати при приготуванні смаженої картоплі. Для цього потрібно:

  • великий картопля – від п'яти до семи штук;
  • якийсь фарш у кількості 200 грам;
  • одна невелика цибулина;
  • три столові ложки рафінованої соняшникової олії:
  • два часникового зубчики;
  • приправи за смаком;
  • сіль.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 137 ккал у 100 грамах.

Як правильно смажити картоплю з м'ясним фаршем:

  1. Картоплю очистити, вимити й нарізати на невеликі бруски;
  2. Цибулю також почистити, вимити і нарізати у формі кубиків;
  3. Поставити сковороду на плиту і обсмажити там фарш;
  4. Потім додати до нього підготовлений цибулю;
  5. І вже після цього викладається на сковороду картопля;
  6. Таким чином, його потрібно смажити протягом 20 хвилин. Періодично необхідно помішувати блюдо. Часто цього робити не варто, тому що висока ймовірність розлому все частин. Так, страва стане схожим на кашоподібну масу;
  7. Додавати в блюдо сіль і спеції стоїть перед самим закінченням всього процесу приготування страви. В цей же час додається подрібнений часник.

Катофель з фаршем і цибулею в мультиварці

Якщо є мультиварка, то приготування смаженої картоплі ще більше спрощується. Попередньо потрібно підготувати всі необхідні продукти:

  • великий картопля – близько трьох штук;
  • одна цибулина, бажано велика, можна навіть дві;
  • якийсь фарш у кількості 100 грам;
  • Три столових ложки рослинного масла;
  • щіпка солі;
  • трохи чорного меленого перцю;
  • суха зелень.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 144 ккал в 100 грамах страви.

Поетапне приготування смаженої картоплі:

  1. Добре почистити цибулю і картоплю. Цибулю дуже тонко нарізати у формі півкілець. Картопля теж порізати на тонкі пластини;
  2. З'єднати разом всі складові. Фарш повинен бути у вигляді невеликих грудочок. Додати сіль, перець, зелень. Ретельно все перемішати;
  3. У чашу мультиварки налити рослинне масло і викласти туди підготовлений склад з цибулі, картоплі і фаршу;
  4. Закрити кришку, привести в режим «Смаження». Бажано виставити також і температуру (140 градусів);
  5. У процесі приготування необхідно постійно заважати картопля, оскільки в іншому випадку вона може підгоріти. Смажити протягом десяти хвилин.

Поради господиням

Якщо в результаті смаження необхідно отримати золотисту хрустку скоринку, потрібно залишати сковороду без кришки. При цьому потрібно картопля постійно заважати.

Солиться блюдо в самому кінці, тому що якщо зробити це відразу, то овоч пустить сік і стане занадто м'яким.

Смажена картопля з м'ясом відноситься до дуже затребуваним і всіма улюблених страв. Для його приготування не потрібно великої кількості часу. Все дуже просто і швидко. Зате можна дуже рідко зустріти людину, яка відмовиться від такого чудового прийому їжі.

Що ще почитати: