14 май 2019 2 388

Як приготувати тріску в мультиварці

Дуже просто зробити неймовірно смачне і корисне блюдо — тріска в мультиварці. Адже тресковую рибу можна смажити, запікати, варити і готувати на пару. Однією з головних особливостей мультиварки і тріски є те, що можна одразу в одній ємності приготувати основну закуску з гарніром.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
Тріска - 1 кілограм
Яйце куряче - 1 штука
Пшеничне борошно - 250 грам
Суміш перців - ½ Чайної ложки
Сіль (бажано морська) - 1 ч. ложка
Рослинні жири (краще соняшникова олія) - 4 столові ложки
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал
У певний час року не завжди просто купити свіжу тріску. Але знайти морожену – ніколи не складе праці. Однак, щоб смажена тріска в мультиварці вийшла соковитою і апетитною, її необхідно не поспішаючи розморозити. Для цього риба повинна відтавати самостійно при кімнатній температурі.

Зі свіжої або вже розмороженої риби в першу чергу потрібно зняти луску, і випатрати. Потім нарізати рибу на однакові шматки і сполоснути в холодній воді. Після чого шматочки тріски відкинути на друшляк, щоб прибрати зайву рідину.

Наступним етапом приготування є кляр. Він необхідний для золотистої і хрусткої скориночки риби, а також, щоб рибка вийшла соковитою. Для цього в глибокій мисці потрібно збити яйце з додаванням солі і суміші перців, до отримання пінки. Цю процедуру можна виконати виделкою або вінчиком. В іншу миску насипаємо борошно (бажано просіяне).

Далі необхідно чашу мультиварки розігріти олію. Поки масло набирає певну температуру, потрібно кожен шматочок тріски змочити у збитому яйці, а потім обваляти в борошні (бажано цю процедуру повторити кілька разів). Після чого викласти підготовлену рибу на розпечене масло і смажити близько двадцяти хвилин кожну сторону. Дане страву можна подавати з гарніром (картопля, рис), так і без нього.

Парова тріска в мультиварці для малюка

Риба є дуже цінним продуктом для харчування дитини. Тому що в неї входить велика кількість вітамінів, мікроелементів і мінеральних солей. Але при виборі риби і способу приготування страви потрібно враховувати вік дитини. Для малюків від 9 місяців найкраще підійде свіжа тріска, приготована на пару. Найчастіше приготувати будь-яку страву на пару вимагає чимало зусиль. Тому краще всього парові страви готувати в мультиварці, де збережуться всі необхідні організму поживні речовини.

Щоб приготувати тріску на пару в мультиварці для дитини потрібно:

  1. Стейк з тріски – 2 шт;
  2. Оливкова олія – 1 ст. ложка;
  3. Цибуля ріпчаста – 100 грам;
  4. Морква – 100 грам;
  5. Капуста кольорова (за бажанням) – 100 грам;
  6. Сіль – ½ чайної ложки.

На приготування даного страви йде 45 хвилин. Калорійність страви на пару становить 78 ккал на 100 грам готового продукту.

Так як риба буде готуватися для дитини, її необхідно добре промити в прохолодній воді. Потім з підготовлених шматочків тріски потрібно акуратно видалити хребет (зробивши філе). Після чого шматки рибки змастити олією, посолити і залишити хвилин на 10 в прохолодному місці.

Поки риба просолюється, потрібно почистити і покришити невеликими кубиками моркву, цибулю і цвітну капусту.

В першу чергу на дно чаші мультиварки потрібно викласти підготовлені овочі. Зверху них укласти просолену тріску і влити воду. Закрити каструлю, і включити режим варіння на пару. По закінченню 30 хвилин чудова рибка для дитини буде готова. Рекомендується дітям до одного року приготовану тріску з овочами перетерти блендером.

Як приготувати філе тріски зі сметанним соусом

Щоб гаряча закуска з тріски вийшла соковитою, ніжною і неймовірно ароматною, зазвичай використовують сметанний соус, який чудово доповнить не тільки основне блюдо, але і будь-який гарнір.

Продукти, необхідні для приготування філе тріски зі сметаною в мультиварці:

  1. Філе тріски – 700 грам;
  2. Сметана (жирність 20%) – 1 склянка;
  3. Борошно – 200 грам;
  4. Масло соняшнику (рафінована) – 4 ст. ложки;
  5. Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  6. Часник – 2 зубки (середні);
  7. Спеції (паприка, сушений кріп, майоран) – ½ чайної ложки;
  8. Сіль – за смаком;
  9. Свіжа зелень (петрушка, кріп) – невеликий пучок.

Загальний час приготування закуски 50 хвилин. Калорійність на 100 грам готового страви – 85 ккал.

Готове філе риби посолити і приправити спеціями. У ємність мультиварки влити рослинне масло і поставити режим «смаження». Потім кожен шматочок рибки обваляти в борошні і смажити з двох сторін.

Очищені головки цибулі і зубчики часнику дрібно порізати (можна також скористатися блендером) і ретельно змішати зі сметаною, додавши дрібку солі.

Обсмажені шматки риби викласти на дно мультиварки, залити приготовленим соусом і готувати в порядку «гасіння» 20 хвилин.

Дане блюдо прикрасити дрібно нарізаною зеленню і подавати з гарніром, так і без нього.

Тріска з овочевим рагу

Овочі добре поєднуються з рибними стравами. Особливо, якщо рибне страву готується безпосередньо в них. Таким чином, кожен шматочок рибки буде насичуватися ароматами, і просякати смаками овочів. У підсумку виходить ніжне і смачне блюдо, яке можна подавати гостям не тільки гарячим, але і холодним.

Для рецепту приготування тріски з овочами в мультиварці потрібні наступні інгредієнти:

  1. Очищена тріска – 0,5 кілограма;
  2. Сметана — 0,5 склянки;
  3. Сік одного лимона;
  4. Цибуля ріпчаста (великий) – 1 штука;
  5. Велика морква – 1 штука;
  6. Дрібні помідори (свіжі) – 2 штуки;
  7. Солодкий перець – 1 штука;
  8. Олія оливкова – 1 склянка;
  9. Сіль – за смаком;
  10. Спеції – за смаком.

Час приготування: 1 годину; калорійність: 78 ккал.

Випатрану і очищену від луски і плавників рибу, нарізати на однакові шматочки. Потім умочити шматки тріски паперовим рушником, і полити лимонним соком. Натерти сіллю, спеціями і залишити маринуватися в прохолодному місці на 30 хвилин.

Моркву нарізати тоненькими півкільцями, а цибулю і перець нашаткувати великими кубиками. Після чого в каструлю для мультиварки влити олію, висипати нарізані овочі, і обсмажувати протягом 10 хвилин.

З помідорів зняти шкірку і розрізати на чотири частини. Додати готові томати в піджарку, і тушкувати все разом близько 5 хвилин.

Готове овочеве рагу перекласти в інший посуд, а в мультиварці обсмажити з двох сторін промариновані шматки риби.

У вже обсмажену рибу викласти заздалегідь приготоване рагу. Накрити кришкою і тушкувати протягом 15 хвилин. До трісці з овочами ідеально підходить гарнір з рису або картопляного пюре.

Квас — це напій якому вже тисячі років. Тому вміти його готувати потрібно обов'язково. Візьміть на замітку нашу добірку рецептів закваски для квасу.

Читайте як приготувати дивно смачне суфле з печення, як у дитячому садку. Ми впевнені ваша дитина це блюдо буде їсти з задоволенням.

На десерт рекомендуємо спекти німецьке ніжне печиво з листкового тіста.

Рецепт приготування запеченої тріски з картоплею

Цей рецепт є унікальним, так як основне блюдо (тріска) буде готуватися разом з гарніром (картоплею). А також цю приготовану гарячу закуску можна віднести до дієтичним, тому що для її приготування не використовуються ніякі жири.

Інгредієнти:

  1. Тріска – 500 грам;
  2. Картопля (середній) – 5 штук;
  3. Невелика цибулина – 1 шт;
  4. Сіль – 1 ч. ложка;
  5. Перець чорний мелений – 3 г;
  6. Інші спеції за смаком.

Час, витрачений на приготування риби з картоплею – 45 хвилин. Калорійність даного страви складе 75 ккал.

Свіжу або морожену тріску спершу потрібно очистити від луски і випатрати. Далі вибрати всі кісточки, таким чином зробити рибне філе. Підготовлену рибу порізати на рівномірні порційні шматки, посолити і поперчит.

Картоплю очистити і розрізати на великі шматочки, посолити. Після чого викласти на дно чаші мультиварки. Зверху картоплі покласти філе риби. Нарізати півкільцями цибулю і вкрити їм рибу.

 

Закрити кришку мультиварки, виставити режим «запікання». Гаряча і корисна тріска, запечена з картоплею в мультиварці буде готова через 30 хвилин.

Подавати тріску з картоплею можна попередньо полив нежирної сметаною, яка додасть страві ще більше ніжності.

Смачна тріска під сиром у фользі в мультиварці

Риба вийде набагато соковитіше і приготується швидше, якщо її запекти у фользі. Таким чином, тріска, запечена збереже набагато більше корисних властивостей, ніж просто приготована в мультиварці.

Отже, для приготування тріски з сиром у фользі знадобиться:

  1. Ціла тріска – 0,7 кілограм;
  2. Твердий сир – 0,2 кілограма;
  3. Майонез – 100 грам;
  4. Середня цибулина – 1 шт;
  5. Сік лимона – ½ цитруса;
  6. Сіль – за смаком;
  7. Спеції – за смаком.

Час приготування – 1 годину. Калорійність – 90 ккал.

Як приготувати тріску з сиром у фользі в мультиварці? Рибу необхідно попередньо почистити, вийняти нутрощі, відрізати голову і хвіст. Потім на підготовлену рибну тушку видавити сік половини лимона, натерти сіллю і спеціями.

На лист першим шаром викласти попередньо нарізану кільцями цибулю. Потім покласти промаринованную рибку. Третій шар буде складатися з лука, намазаного майонезом. І останній штрих – це натертий на дрібній тертці сир.

Після всього зробленого акуратно загорнути фольгу і покласти в каструлю. Ідеальним гарніром до такої рибки є молода картопля зі свіжою зеленню.

Поради від кулінарів

  1. Щоб риба вийшла соковитіше, краще всього використовувати морську сіль крупного помелу;
  2. Сік лимона або лайма видалить неприємний рибний запах, і зробить червону рибу соковитіше;
  3. З тріски виходять ніжні і соковиті рибні котлети;
  4. Щоб риба не втратила свої корисні властивості, рекомендується її готувати саме в мультиварці;
  5. Сметана надає рибі ніжність, і усуває неприємні запахи;
  6. Смажена риба вийде рум'яніша й соковитіше, якщо її попередньо висушити паперовим рушником.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: